Blackbane
02 Jan 2017, 23:49
Pana la urma, in toata perioada sarbatorilor am bifat urmatoarele:
Vinhos Deluxe Edition
Joc specific Vital Lacerda, cu bune si cu rele. Calitatea componentelor excelenta. Desi m-a impresionat placut, e clar ca nu e un joc pe care sa vreau sa-l joc in orice situatie si ma intreb cat de des va ajunge pe masa de joc.
Karuba - 2 partide
Fun, light, de familie. Ma vad jucandu-l des si cu oameni care nu sunt obisnuiti cu board games. Merge foarte rapid.
Matcha
Un joc scurt de bluffing ( cca 20 de minute cu tot cu setup ) pentru doi jucatori, foarte tensionat pana la final.
Istanbul
Niste nelamuriri in regulament ( pe care le-am rezolvat cu ajutorul lui Rahdo si BGG ), nimic iesit din comun si nu vad o rejucabilitate foarte mare odata ce se cristalizeaza niste strategii.
The Big Book of Madness
Artwork de exceptie, conform cu ce ne-a obisnuit Iello. Full co-op, in care esti incurajat sa discuti strategia cu cei de la masa. Cu un grup nepotrivit pot aparea imediat alpha players. Usor dezamagit de aspectul mecanic tip "trebuie sa potrivesti doua simboluri rosii cu doua simboluri rosii", care ma scoate din tematica jocului.
Twilight Imperium III - aproape o partida ( dupa cca 6 ore de joc propriu-zis - fara setup am cazut de comun acord sa incheiem jocul )
Un joc care-si arata varsta. Complex, greoi, cu niste mecanisme pe care in timp designerii Fantasy Flight le-au reciclat si le-au rafinat in alte jocuri aparute ulterior. Dureaza foarte mult sa-ti pui mecanismul tehnologic/economic in miscare. Pe durata primelor 1.5 - 2 ore m-am plictist crunt, jocul a devenit interesant abia dupa aceea. O gramada de downtime intre turele fiecarui jucator. Cartile de politica aproape inutile. Poti fi dezavantajat de la inceputul jocului de pozitionare si de jucatorii care fac turtle-ing si nu se implica in situatia tablei. Pe de alta parte, te avantajeaza sa te dezvolti, in timp ce ceilalti isi dau in cap unul altuia. E un joc care pare sa necesite o investitie mare in timp, multe partide jucate, ca sa-i prinzi toate subtilitatile, timp in care ai putea jocuri mai scurte si mai la obiect. Un joc bun, care sa balanseze proprietatile fiecarei specii si conditiile de castig depinde foarte mult - prea mult - de colectivul in care e jucat.
Ulm
Un euro in stilul Feld, in care poti obtine puncte din multe strategii. Cu toate astea, e recomandat sa-ti alegi strategia de la inceputul jocului, altfel poti fi sabotat de cartile random sau de alte elemente de noroc care pot aparea in joc. Mecanism de selectare a actiunilor elegant si inovator. O surpriza placuta.
Troyes
Placut, dar nitel cam matematic. Calcularea mutarii optime poate produce o gramada de downtime pentru ceilalti si mult analysis paralysis pentru tine. Grafica placuta. Mi-a placut faptul ca scorurile au fost foarte apropiate in jocul de 2 jucatori, semn al unor mecanici echilibrate.