Sertarul cu pareri - Agricola - FINAL

Review-urile comunitatii au fost mutate in acest nou sub-forum. Participati si voi!
Post Reply
adixor

Sertarul cu pareri - Agricola - FINAL

Post: # 4518Post adixor
04 Jun 2010, 22:42

from http://www.boardgamegeek.com/image/259085


Agricola este un joc tip Euro avand mecanica principala Worker Placement. De-a lungul jocului jucatorii incearca sa adune resurse pentru dezvoltarea unei ferme proprii, crearea de campuri, semanat grau si legume, cresterea animalelor, dezvoltarea casei fermierilor, etc. Jocul ofera si un mod "Family Game" in care complexitatea este mai scazuta, sau jocul normal unde apar anumite carti ce ofera jucatorului diverse bonusuri, existand seturi diferite de carti in functie de complexitate sau tip de joc (usor, interactiv, complex) sau numar de jucatori.

Jocul:
- a fost creat de Uwe Rosenberg
- a aparut in 2007
- se poate juca in 1-5 jucatori (estimat 120 minute)
- a fost extins prin mai multe seturi de carti dar si printr-o extensie ce adauga optiuni noi in joc (Agricola: Farmers of the Moor).

Jocul contine un board central cu toate optiunile de producere a resurselor (de unde jucatorii se alimenteaza) si cate un board pentru fiecare jucator (ferma sa). Exista multe piese de lemn pentru fermieri, resurse, garduri, grajduri, si cateva sute de carti cu bonusuri pentru varianta avansata a jocului.

from http://www.boardgamegeek.com/image/259546


In cele ce urmeaza veti urmari opiniile succinte a 5 utilizatori ai forumboardgames.ro asupra a 7 subiecte dupa cum urmeaza:

1. Componente/Regulament
2. Mecanica/Desfasurarea jocului
3. Complexitate / Fun Factor
4. Recomandat in (nr. jucatori)
5. Pro
6. Contra
7. Alte observatii si consideratii1. Componente/Regulament

- Componente de buna calitate, dar foarte multe ca numar. Regulament stufos, nu extrem de bine organizat. (dang)
- Componentele jocului de foarte buna calitate, regulament explicit (suras333)
- Componente f hazlii si de calitate pentru un eurogame. ai cam tot ce trebuie intr-o ferma si in plus nise carti (chrislove)
- 300 carti !! Foarte tematic totul mai putin cuburile ce simbolizeaza animale. Grafica draguta ce reflecta bine tema. (adixor)
- Multe table de joc, multe cubulete (animalute-n geamantan), multe carti pentru si mai multe combinatii. Regulament amplu, putin dezordonat. (VickdaReaper)

2. Mecanica/Desfasurarea jocului

- Worker placement. In fiecare din cele 14 runde iti pui oamenii sa faca una din actiunile ramase. O actiune aleasa de cineva nu mai e disponibila in acea runda.(dang)
- In 14 tururi, fiecare isi imbunatateste si extinde ferma (suras333)
- Mecanica clara. fiecare isi dezvolta ferma proprie, folosind resurse si animale. competitie acerba intre jucatori pentru acestea.(chrislove)
- Worker placement clasic prin care se produc resurse, animale, mancare, care se cheltuie pe imbunatatiri, dezvoltarea fermei si a casei (adixor)
- Un farmer-placement veritabil piperat cu managementul resurselor. Ai la dispozitie 14 runde in care sa gospodaresti cea mai buna ferma din sat. (VickdaReaper)

3. Complexitate / Fun Factor

- Complexitate mare. Fun factor ridicat daca-ti place genul euro si daca il joci cu grupul potrivit.(dang)
- Complexitate si fun factor - foarte ridicate (suras333)
- Suficient de complex sa fie provocator/frustrant. durata de joc nu prea mare (mai ales in 2), multe alegeri de facut si niciodata suficiente actiuni si timp pt ele.(chrislove)
- 2 niveluri dificultate: family (usor) si normal (complex prin carti ce aduc bonusuri si multa varietate). Desi complex, foarte fun. (adixor)
- Joc cu multe componente pentru o mare varietate. Destul de amuzant, mai ales datorita tematicii, dar indeajuns de solicitant. (VickdaReaper)

4. Recomandat in (nr. jucatori)

- Recomand in 4. Merge f bine si in 2.(dang)
- 1-5 (eu il recomand in cat mai multi) (suras333)
- Eu cred ca cel mai bine e in 2-3. in mai multi e prea lung (chrislove)
- Perfect in 2-4 (nu am jucat in 1 si 5). Foarte bine scalat jocul in functie de numarul de jucatori (adixor)
- Recomandarea mea merge pentru 3 (ciobanei ca in Miorita) sau 4 jucatori, dar merge bine si solo sau in 2 ori 5 jucatori. (VickdaReaper)

5. Pro

- Scalabilitate mare. Brain burner. Multiple cai spre victorie. Rejucabilitate mare datorita celor peste 300 de carti de joc.(dang)
- Originalitate, calitate, f mult fun (suras333)
- Grafica te face sa uiti de atmosfera tensionata. mutiple modalitati de castig (chrislove)
- Chiar simti ca dezvolti o ferma! Varietate enorma datorita sutelor de carti cu bonusuri, scalate dupa nr. de jucatori si dificultate. FUN! (adixor)
- Euro game at it's best, varietate ridicata de actiuni, multitudine de "obiecte" de manipulat si folosit pentru a obtine victoria. Un joc bun de strategie. (VickdaReaper)

6. Contra

- Posibil sa apara fenomenul AP. Trebuie jucat doar cu mintea treaza.(dang)
- Folosirea de cuburi in diverse culori/marimi pentru majoritatea elementelor (suras333)
- Nu mereu le gasesc utilitate cartilor din dotare. uneori mi se pare frustrant numarul limitat de actiuni (chrislove)
- Animale cubice :(. Complex spre sfarsit. Senzatia uneori ca vrei sa faci mai multe decat poti. Interactivitate rezumata la lupta pe resurse. (adixor)
- Tematica jocului, limitarea numarului de actiuni intr-o tura, timpii morti uneori prea enervanti, numarul prea mic de ture de joc. (VickdaReaper)

7. Alte observatii si consideratii

- Un joc exceptional, pur euro-game. (dang)
- Cumparati-l ! (suras333)
- Animeeples (luate separat de joc) sunt un deliciu. imi place la nebunie jocul. faptul ca are 3 nivele de dificultate e un mare avantaj.(chrislove)
- Unul din cele mai bune jocuri euro existente si unul din cele mai bine testate si scalate. Aproape deloc abstract (destul de tematic pt euro) (adixor)
- Un joc solid, fel principal foarte gustos la o intalnire. Introducerea Animeeples-ilor coloreaza cu atat mai mult jocul. (VickdaReaper)

Incheiem cu super desenul lui fixpix dedicat acestui Review!

Image

reviewul a fost creat pe baza feedbackului din acest topic: [forum]viewtopic.php?f=25&t=347[/forum]

adixor

Re: Sertarul cu pareri - Agricola (review comunitate) - FINAL

Post: # 4521Post adixor
04 Jun 2010, 23:12

eu unul sunt super multumit de ce poate iesi cu efort si timp investit minim, chiar daca am fost doar 5. Thumbs Up pentru participanti!

chrislove

Re: Sertarul cu pareri - Agricola (review comunitate) - FINAL

Post: # 4523Post chrislove
04 Jun 2010, 23:45

as face eu o recomandare lui fixpix: daca poate sa isi semneze desenul, ca e munca lui si e pacat sa se laude cu el cine stie cine pe net...

inca o data te admir pt imaginatie si talent.
mai asteptam si cu altele :)


Post Reply

Return to “Sertarul cu Pareri - review-uri comunitate”