Page 1 of 1

Earth Hour, sambata 23 Martie

Posted: 21 Mar 2013, 21:56
by 26octombrie
Sambata seara e Earth Hour. Nu v-ar tenta sa ne intalnim undeva, sa tinem Ora Pamantului la lumanari si jocuri spooky?! Dupa aceea putem sa aprindem luminile si s-o dam pe economice :lol:
Sau sa decretam o seara a jocurilor despre evolutie (muulte) si salvarea pamantului (CO2)?
Ce ziceti?

Oamenii care se joaca ar trebui (si sunt convinsa ca asa e!) sa aiba o doza crescuta de spontaneitate, de umor, de pofta de viata. Hai sa ne folosim de asta!

Re: Earth Hour, sambata 23 Martie

Posted: 21 Mar 2013, 22:35
by adixor
(edit: offtopic)

http://www.slate.com/articles/health_an ... _less.html

[Earth Hour Is a Colossal Waste of Timeā€”and Energy]

Re: Earth Hour, sambata 23 Martie

Posted: 21 Mar 2013, 22:55
by 26octombrie
tot off-topic, daca vrei.

nu am pus niciodata problema asa: nu m-am gandit ca stingerea luminilor ar avea vreun impact real asupra mediului. e un gest de constientizare, de respect fata de mediu, asta e tot. si tot ca sa duc simbolul pana la capat, in afara de frigider mi se pare normal sa stingi tot. In loc sa-mi fac cruci pana in buric si sa tin post, am alte valori pe care le respect si natura e prima pe lista. poate suna caraghios, dar in asta cred eu :-)
in plus, imi place sa cred ca ii inoculez si fiica-mi aceleasi valori.

on-topic: intalnirea propusa e strict for fun. sa mai iesim din rutina, sa "ne mai radem". that's all, folks!

Re: Earth Hour, sambata 23 Martie

Posted: 21 Mar 2013, 23:23
by adixor
la fel de offtopic dar ontopic cu offtopicul tau care era ontopic la offtopicul meu initial :)

Simbolurile sunt f. bune in general, dar in acest caz articolul vrea sa spuna doar ca simbolul este prost ales si nu ia in seama o serie de lucruri care sunt impactate. Plus faptul ca nu e doar un simbol ("flutur un steag") ci exista reverberatii mai adanci decat ar parea la prima vedere.

Sa ai natura ca si valoare nu poate fi decat excelent. Articolul s-a vrut doar un semn de exclamare referitor la earth hour. Stiu ca asta nu are nici o legatura cu intalnirea efectiva, si nici cu valorile tale sau ale oricui, dar nu avea sens, am sperat eu, sa deschid un thread nou pt a ridica aceasta problema.

Re: Earth Hour, sambata 23 Martie

Posted: 21 Mar 2013, 23:35
by 26octombrie
Ontopic la offtopicul "ontopicos" (da, acum exista!) la anteriorul meu offtopic ce raspundea ontopic offtopicului tau:
am inteles ce-ai vrut sa spui ;)

zine cont, totusi, ca la romanica nu exista educatie civica, de nici o culoare, inca se arunca scrumiera la stop din masina; in contextul asta, orice forma de constientizare a unor valori e bine-venita. asa ca salut acest demers, chiar daca mi-ai punctat (in offtopicul... samd) si am inteles ca e foarte prost implementata. tot e mai bine decat nimic :)

Re: Earth Hour, sambata 23 Martie

Posted: 22 Mar 2013, 07:19
by acidutzu
Ghost stories e spooky.

Orice joc in care nu s-a folosit carton reciclat e spooky de Ora Pamantului?

Spre binele tau cauta o singura lumanare de 20 kg ca sa ilumineze intreaga camera. Ultima data cand am aprins 20 de lumanari cu 50 de chibrituri mi-am blestemat toata existenta. :D