Page 1 of 1

[sticky] - Recomandari discutii preliminare

Posted: 12 Jan 2011, 22:12
by adixor
Salut

Dupa cum am discutat deja aici (http://forumboardgames.ro/viewtopic.php?f=66&t=847) am creat aceasta noua sectiune destinata discutiilor preliminare organizarii unei intalniri de boardgames.

Cand vrem sa folosim aceasta sectiune?

- vrem sa jucam un anumit joc si vrem sa vedem daca sunt si alti interesati
- avem libera o seara si nu avem cu cine sa ne jucam, poate au si altii aceeasi problema :)
- suntem cativa prieteni dornici de cateva ore de joaca si vrem sa vedem daca sunt si altii interesati sa ni se alature
- etc

De ce vrem sa folosim aceasta sectiune si nu cea de Intalniri?

Aceasta sectiune este mai orientata spre "chat", spre discutii rapide atunci cand nu stim exact ce avem de gand, cand inca tatonam terenul, vrem sa vedem cine e interesat de jocul/jocurile X, Y, Z la in data de T. Nu vrem sa aglomeram sectiunea de Intalniri cu aceste discutii care uneori probabil nu vor avea o finalitate sau nu una imediata.

Cum sa arate in general topic-urile de aici?

Ceva de genul:

"Propunere intalnire Dixit - 23 mai Tabiet"
"Propunere intalnire wargames - 5 iulie" ___________ aici nu stim inca locul, dar vrem wargames
"Propunere intalnire Werewolves" ______________ aici nu stim nici locul nici data dar vrem jocul asta

Topic-urile ar fi bine sa fie putin "controlate" (moderate) de cel care le-a deschis pentru a fi totul mai usor pentru toata lumea. Nu ajuta pe nimeni un post deschis aici de cineva care nu mai catadicseste sa revina sa updateze discutia si sa fie in general interesat de discutia pornita.

Ceva limitari in ceea ce priveste organizarea intalnirilor?

Pe scurt NU. Detaliat:

1. lumea se poate intalni cum vrea, in grupuri sau cate unul, cate 2 de mana sau nu
2. se pot organiza* intalniri tematice, sau nu, in 1, 2, 5, 15, 30 pana la cati incap in ceainarie
3. se pot organiza* intalniri in Tabiet sau oriunde in alta parte daca locul e ok si oamenii se vor simti bine. daca nu se vor simti bine oricum nu vor mai veni, dar pierd timp inutil
4. se pot organiza* intalniri in timpul saptamanii, in weekend sau noaptea. sau de sarbatorile legale. sau cand vreti voi atat timp cat aveti unde
5. se pot organiza* intalniri de oricine cat timp se ocupa cat de cat cu asta (nu ca ar fi mare lucru de facut). se pot numi "Intalnirea BGB Night" sau "Intalnirea Taraba de Jocuri" sau "Intalnirea lui Misu" (personaj fictiv) sau "Intalnire forumboardgames.ro" sau cum vreti voi.
6. scopul principal: HAVING FUN!

Am stabilit o posibila intalnire. Ce facem mai departe?

Dupa ce se contureaza o intalnire prin aceste discutii, se va deschide de catre unul din participanti un topic in "Intalniri" pentru anuntul "oficial". Recomand sa discutati inainte de asta si de rezervare, disponibilitate locuri in localul ales, etc. Anuntati acolo ce ati decis sa jucati - daca s-a stabilit ceva in acest sens -, eventual cati sunteti (si cine), cand, unde si eventual alte lucruri necesare. Discutia preliminara nu trebuie neaparat inchisa desi ar ajuta macar sa editati numele ei (prin editarea primului post se face asta) si adaugarea datei, astfel incat un vizitator al sectiunii sa vada repede ce discutii mai sunt actuale.

Am avut intalnirea, ce facem mai departe?

Nimic deosebit, va amintiti cu placere de ea :) Eu as prefera sa avem cateva poze de acolo (recomand adaugarea lor pe un album in Picasa dupa care e foarte usor de inclus intr-un post albumul respectiv, ca toata lumea sa vada ce s-a jucat pe acolo). Bonus: puteti face un mic review al intalnirii :) Acestea sunt fixurile mele la care nu vreau sa renunt sa vi le tot zic :)


P.S. pentru restul oraselor, recomand in continuare folosirea sectiunilor normale de discutii, pentru ca oricum traficul de post-uri este mic acolo si nu va fi o problema asta momentan.
P.S. sper ca nu am uitat nimic important de spus.