mi-a placut si am petrecut cateva ore aseara incercand sa identific imaginile ...e mai greu decat pare :p
@tretiak: nu mi se pare nici mie ca ar trebui sa aiba prioritate viteza de raspuns pentru simplul motiv ca X poate vede imediat concursul, iar Y nu intra pe forum decat dupa 2-3 zile si abia atunci afla de concurs. poate ca X si Y au rezolvat cam in acelasi timp puzzlex-ul (de ex. in 2 ore) iar X a avut doar avantajul ca a aflat primul de concurs.
Asta cred ca ar fi una din cele 2 mici elemente care ma cam descurajeaza, dar nu conteaza, ideea e super tare si imi face foarte mare placere sa muncesc sa descopar jocurile. A 2-a mica problema pe care o am este legata de acel procent.
@Chuckila: am inteles abia din exemplul dat lui Bahaus* cum se calculeaza procentul respectiv si nu e greu de calculat..... daca stii cat a ghicit fiecare :p altfel mi se pare ca practic pui un numar la intamplare pt ca nu este posibil sa estimezi asa ceva (pt ca 1. nu stii cati oameni participa; 2. nu stii cat a ghicit fiecare). din pacate poti sa raspunzi perfect la primele 2 criterii dar sa te arzi la al 3-lea care este aproape aleator. Dar hei, poate ca se potriveste din pct de vedere al temei - boardgames - jumatete din ele se bazeaza pe noroc (zaruri, random card drawing etc.)
* cred ca ar fi bine daca ai adauga exemplul ala in primul post, ca sa stie lumea cum ar trebui sa calculeze procentul - adica asa e corect, sa stie toti "formula", pt ca spre exemplu pana nu am citit acolo nu stiam exact despre ce este vorba si poate mai sunt si altii care nu citesc toate posturile ca sa afle de acolo.
@djdano&Chuckila: ar trebui sa mai fie o regula care sa zica: "nu se accepta decat persoanele care ghicesc in minim 12 ore" ca sa avem si noi o sansa :p
@djdano: m-am gandit ca daca ai rezolvat asa repede puzzlex-ul inseamna ca ai o mare parte din jocurile respective, asa ca am tras cu ochiul in colectia ta de pe BGG, pentru inspiratie