Situatie speciala - Renii FBG

Post Reply
pfinix

Situatie speciala - Renii FBG

Post: # 23792Post pfinix
14 Mar 2012, 09:57

Iata ca a trecut un an de cand Renii s-au apucat sa imparta cadouri pe forum si micul nostru proiect este aprope incheiat.
Suntem foarte multumiti ca am reusit sa organizam cu succes o asemenea actiune la nivelul comunitatii de pe forum, cu ajutorul fiecaruia dintre cei care au participat.

Insa dupa cum sugereaza titlul acestui mesaj, mai avem o problema de rezolvat inainte sa putem sarbatori si incepe discutiile despre un nou an de Reni FBG. Intreaga ideea a proiectului Renii FBG se bazeaza pe increderea pe care ne-o punem in alte persoane pe care poate nici nu le cunoastem, pentru a face un gest frumos de ziua acestora. Este un risc destul de mare pe care ni-l asumam, sperand ca totul sa mearga bine, insa iata ca nu exista turma fara oi negre pana la urma.

Din pacate nu toti oamenii care par bine intentionati sunt si de incredere, astfel ca suntem acum in situatia in care unul dintre noi nu a mai platit nici un ban dupa ce a primit cadoul (in primele luni), astfel ca am ramas acum cu o gaura de 212 lei in bugetul pentru cadouri. Respectivul a fost contactat in fiecare luna pentru a plati, de mai multe persoane, s-a insistat mult, insa am fost amanati si ignorati de fiecare data. Ironia face ca aceasta persoana lipsita de orice picatura de bun simt si respect fata de ceilalti din jur sa fie tocmai cel care a venit cu ideea proiectului* ... acum stim de ce...

Problema a fost dezbatuta mult si, cum nu mai avem nici o speranta sa recuperam acesti bani de la datornic, va trebui ca noi, cei care am fost de incredere si am facut acest proiect sa mearga asa bine, sa ne mobilizam inca o data si sa rezolvam situatia aceasta nefericita pentru ca numele Renilor sa nu ramana patat. Ultimul cadou este deja pe drum (un drum mai lung), iar suma restanta trebuie acoperita urgent. Astfel, avem rugamintea ca fiecare dintre noi, cei 21 de Reni Buni, sa mai platim o rata de 10 lei cat mai urgent catre acelasi cont ca si pana acum (conform regulamentului cu care am fost toti de acord la inceput).

Din fericire, aceasta este singura problema pe care am avut-o in desfasurarea acestui proiect. Multumim tuturor pentru incredere si intelegere.

Renii FBG

*da, este vorba despre bogdanpocol "

User avatar
Chuckila
King Meeple
King Meeple
Posts: 5084
Joined: 31 Jan 2010, 02:30
Location: Cluj Napoca

Re: Situatie speciala - Renii FBG

Post: # 23793Post Chuckila
14 Mar 2012, 10:11

Mi se pare cea mai simpla si eleganta iesire din aceasta situatie neplacuta. Eu voi vira cei 10 RON chiar acum.

Si pe aceasta cale vreau sa va multumesc in mod public pentru tot efortul pe care l-ati depus pe parcursul acestui an in organizarea acetui eveniment. De la contactul cu sellerii, la coordonarea corespondentei cu cei care au sugerat cadouri, la trimisul pachetelor si tot ceea ce ati mai avut de facut pentru a avea la final 22 oameni happy. 21 dintre ei gameri seriosi :)

pfinix

Re: Situatie speciala - Renii FBG

Post: # 23800Post pfinix
14 Mar 2012, 11:23

Multumim!
Suntem foarte multumiti ca am reusit sa ne atingem scopul - sa facem o mica "surpriza" fiecaruia de ziua lui, din partea forumului.
Nu am fi putut face nimic insa fara ajutorul tuturor celor care au participat (-1) si s-au implicat. Multumim deci tuturor Renilor Buni pentru increderea si seriozitatea cu care au participat la acest proiect.

adixor
Special Meeple
Special Meeple
Posts: 340
Joined: 09 Nov 2011, 00:59

Re: Situatie speciala - Renii FBG

Post: # 23801Post adixor
14 Mar 2012, 12:11

fully agree, sper ca toata lumea sa fie de acord. diseara ma ocup de transfer.

p.s. si cred ca ar fi foarte bine sa ne zici cateva din metodele ce vor fi folosite in viitor pentru a preintampina aceste probleme.

pfinix

Re: Situatie speciala - Renii FBG

Post: # 23802Post pfinix
14 Mar 2012, 12:39

@adixor: dupa cum spuneam in alt thread, vom avea o discutie publica in care sa hotaram care vor fi metodele de plata, ele nu sunt hotarate inca.
Insa cred ca e ok sa mentionez ideile pe care le avem si daca mai aveti alte idei sunt binevenite.

(pun accentul ca sunt doar idei momentan, nimic nu e batut in cuie inca):
- cei care au fost de incredere anul acesta nu ar trebui sa fie "pedepsiti", deci am putea pastra pentru ei sistemul de acum daca doresc asta;
- persoanele care vor primi cadoul in primele luni sa plateasca integral suma pana la ziua lor;
- de fapt ar fi de preferat daca toata lumea, indiferent de luna in care s-a nascut, ar plati integral suma pana la ziua lor;
- pentru liniutele 2 si 3, putem calcula cat inseamna asta in rate/luna, astfel ca cei care sunt in prima parte a anului ar avea de platit rate mari in 2-6 luni, iar cei care sunt spre sfarsit ar plati rate mai mici in 6-12 luni;*
- ar fi poate mai bine daca pentru fiecare persoana noua ar putea garanta cineva de incredere (care sa aiba eventual ziua de nastere mai tarziu ca acesta)- astfel daca nu plateste respectivul, garantul va trebui sa plateasca sau sa il convinga sa plateasca daca vrea si el cadoul (... desi o astfel de masura poate e prea dura)
- poate ar fi bine sa ne gandim sa adaugam o rata in plus astfel incat daca mai apare o situatie ca asta sa avem o rezerva pusa de-o parte din care sa acoperim - ca un fel de depozit de garantie la inceput, in prima luna. Daca nu e nevoie de ei ii restituim la sfarsit sau ii donam forumului pt ca merita :)

pentru moment cam astea ar fi ce am discutat + ultimele 2 idei mi-au venit pe moment; asteptam idei si sugestii de la toata lumea care vrea sa mai participe

*L.E.: ar fi o idee si sa trimitem cadoul atunci cand persoana termina de platit, adica daca esti in primele 3 luni dar nu ai bani platesti in cat timp poti (5-7 luni) si primesti cadoul dupa ce termini de platit. Nu ar mai fi trimis de ziua ta, dar asa sigur nu ar mai primi nimeni fara sa plateasca integral.

User avatar
Chuckila
King Meeple
King Meeple
Posts: 5084
Joined: 31 Jan 2010, 02:30
Location: Cluj Napoca

Re: Situatie speciala - Renii FBG

Post: # 23805Post Chuckila
14 Mar 2012, 12:46

Eu cred ca o cerinta de bun simt ar putea sa previna situatii similare in viitor.

Sa acceptam in program doar persoane pe care le stim si ne sunt amici, pentru care unul din organizatori garanteaza sau persoane care fac parte din grupul nostru constant de joc. In aceste conditii nu cred ca este cineva care sa refuze plata, stiind ca se face de cacao in fata prietenilor pentru trei lei si zece bani.
pfinix wrote:Daca nu e nevoie de ei ii restituim la sfarsit sau ii donam forumului pt ca merita :)
Si cu asa ceva nu as putea sa fiu de acord. De ce sa nu se faca o tragere "finala" la sorti (odata ce toti au primit cadourile) si un norocos sa mai primeasca inca un cadou in cuantumul banilor ramasi :) Just saying, daca tot vrem sa facem ceva "frumos" din acea garantie.

acidutzu

Re: Situatie speciala - Renii FBG

Post: # 23806Post acidutzu
14 Mar 2012, 13:00

Si cu asa ceva nu as putea sa fiu de acord. De ce sa nu se faca o tragere "finala" la sorti (odata ce toti au primit cadourile) si un norocos sa mai primeasca inca un cadou in cuantumul banilor ramasi Just saying, daca tot vrem sa facem ceva "frumos" din acea garantie.
Si sa existe suspiciunea de favoritism? :?

pfinix

Re: Situatie speciala - Renii FBG

Post: # 23807Post pfinix
14 Mar 2012, 13:03

Foarte frumoasa ideea, nu m-am gandit. :D
Asta ar putea deveni un factor care sa atraga mai multi participanti sau sa incurajeze macar pe cei vechi sa se inscrie iar. Ar fi bine sa gasim cate o astfel de atractie in fiecare an ca sa nu devina monoton proiectul. :)
:tu:

@acidutzu: se poate filma tragerea la sorti, asa cum au fost si cateva din tombolele si concursurile organizate anul trecut

User avatar
cristianf
King Meeple
King Meeple
Posts: 2923
Joined: 18 Jul 2010, 09:55
Location: Sanpetru, Brasov

Re: Situatie speciala - Renii FBG

Post: # 23808Post cristianf
14 Mar 2012, 13:11

Teoria conspiratiei zice ca exista posibilitatea ca toate numele din urna sa fie "acelasi" :mrgreen: sau sa se foloseasca bile incalzite. Sau se poate photoshopa filmarea :lol:

User avatar
Chuckila
King Meeple
King Meeple
Posts: 5084
Joined: 31 Jan 2010, 02:30
Location: Cluj Napoca

Re: Situatie speciala - Renii FBG

Post: # 23809Post Chuckila
14 Mar 2012, 13:26

acidutzu wrote:Si sa existe suspiciunea de favoritism? :?
Vezi, m-am gandit si la asta. Toti participantii ii punem intr-un geeklist pe BGG, ordonati functie de ziua nasterii. Primul care ar trebui sa primeasca cadou, #1, al doilea #2, ultimul #N. Si pe BGG exista bgg roll, care nu se poate modifica. Va fi doar un roll, facut dupa ce avem toata lista creata; roll-ul va intoarce un numar si voila, avem castigator. Din partea mea sa se dea si banii inapoi, nu ma deranjeaza. Sugestia a venit doar ca un raspuns la "dam banii forumului"; lucru ce nu se va intampla.

De ce tot timpul trebuie sa existe suspiciuni, in toate chestiile care le facem sa punem raul inainte? Lighten up people, nu suntem aici sa ne furam caciula.

Si chiar daca reply-ul vine la postul tau, acidutzu, nu iti era directionat tie. Era o remarca generala la lucrurile bune pe care unii useri de pe forum incearca sa le faca.

acidutzu

Re: Situatie speciala - Renii FBG

Post: # 23811Post acidutzu
14 Mar 2012, 14:15

E bine sa se discute totul din timp. Altfel apare cineva care zice "Hei!!! Ai mituit bgg-ul sa nu ma aleaga pe mine!" :lol:
De ce tot timpul trebuie sa existe suspiciuni, in toate chestiile care le facem sa punem raul inainte? Lighten up people, nu suntem aici sa ne furam caciula.
Evident! Ne sporiti increderea doua-trei editii ca apoi sa fugiti cu banii in Caraibe! Daca nu mi-ar fi dat Bogdan puerto rico anul trecut suspectam ca e bot cu ajutorul caruia ati ridicat imperiul Renii FBG, ca acum sa cereti mai multi bani oamenilor nevinovati. Care din voi mi-a dat PR pentru a nu observa eu acest joc piramidal? Cei din Illuminati chiar vor sa domine totul in lumea asta? :lol: :lol: :lol:
Illuminati_Card_Game_Conspiracy_Theorists.jpg
A nu mi se da raspuns! Nu sufar de mania persecutiei!
secret:
Asta daca nu sunt unul de-al vostru. Shhhh!

Post Reply

Return to “Renii ForumBoardGames.ro 2011-2012”