O regula de la Dominion

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar topic-uri legate de reguli sau regulamente ale jocurilor precum si diverse variante oficiale sau neoficiale (care pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul threadurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe reguli si variante va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
rabesandratana
King Meeple
King Meeple
Posts: 467
Joined: 29 Jun 2017, 13:05
Location: Bucuresti

O regula de la Dominion

Post: # 94413Post rabesandratana
16 Jan 2019, 17:21

O sa explic diseara Dominion si pentru ca nu am timp sa rasfoiesc acum regulamentul si nici nu l-am mai jucat de vreun an, poate ma ajutati cu o clarificare.
Pe cartile pe care scrie "You can gain a card up to 4 gold" de exemplu, cum e Workshop, o poti folosi ca actiune ca sa cumperi ceva dupa care ai in continuare voie sa iti folosesti abilitatea de a cumpara o singura carte pe tura, cu banii pe care ii ai in acel moment? Sau se anuleaza posibilitatea de a mai cumpara ceva?
exemplu carte http://wiki.dominionstrategy.com/index. ... rkshop.jpg

Eu as merge pe partea ca sa obtine ceva cu cartea Workshop pana in 4 gold, dupa care am voie si sa cumpar o singura carte. Dar poate am uitat eu regulile.
Mersi!

User avatar
adrim
King Meeple
King Meeple
Posts: 749
Joined: 04 Jan 2011, 14:33
Custom Rank: euro-epic
Location: Bucuresti

Re: O regula de la Dominion

Post: # 94416Post adrim
16 Jan 2019, 18:04

"Gain" este actiunea cartii, se intampla pe faza de Actiuni si nu se considera "cumparat". "Gain e un keyword, si "Buy" e alt keyword. Apoi, dupa terminare actiunilor, urmeaza faza de Buy, unde poti sa cumperi o singura carte, sau mai multe daca ai carti cu "+1 Buy". (Pe faza de Buy cumperi cu bani, nu pe abilitatile cartilor).

User avatar
rabesandratana
King Meeple
King Meeple
Posts: 467
Joined: 29 Jun 2017, 13:05
Location: Bucuresti

Re: O regula de la Dominion

Post: # 94417Post rabesandratana
16 Jan 2019, 18:14

adrim wrote:
16 Jan 2019, 18:04
"Gain" este actiunea cartii, se intampla pe faza de Actiuni si nu se considera "cumparat". "Gain e un keyword, si "Buy" e alt keyword. Apoi, dupa terminare actiunilor, urmeaza faza de Buy, unde poti sa cumperi o singura carte, sau mai multe daca ai carti cu "+1 Buy". (Pe faza de Buy cumperi cu bani, nu pe abilitatile cartilor).
Mersi mult! Inclinam spre varinata asta dar nu mai retineam toate regulile. Chiar am chef sa il rejoc azi.

User avatar
adrim
King Meeple
King Meeple
Posts: 749
Joined: 04 Jan 2011, 14:33
Custom Rank: euro-epic
Location: Bucuresti

Re: O regula de la Dominion

Post: # 94418Post adrim
16 Jan 2019, 18:32

Acum mi-ai facut si mie pofta ... dar nu mai am Dominion :)

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 3621
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: winner

Re: O regula de la Dominion

Post: # 94420Post 26octombrie
16 Jan 2019, 19:51

adrim wrote:
16 Jan 2019, 18:32
Acum mi-ai facut si mie pofta ... dar nu mai am Dominion :)
Atunci, si mai bine, joaca Ascension ;-)! Iti stau la dispozitie

User avatar
adrim
King Meeple
King Meeple
Posts: 749
Joined: 04 Jan 2011, 14:33
Custom Rank: euro-epic
Location: Bucuresti

Re: O regula de la Dominion

Post: # 94427Post adrim
17 Jan 2019, 02:15

Multumesc de invitatie Luana, dar dupa cateva sute de partide de Dominion ... Ascension nu mai face click (cel putin pentru mine). :)

Post Reply

Return to “Discutii reguli si variante”