Ricochet Robots

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar topic-uri legate de reguli sau regulamente ale jocurilor precum si diverse variante oficiale sau neoficiale (care pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul threadurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe reguli si variante va invitam in forumul Discutii generale.
Rautz

Re: Ricochet Robots

Post: # 30463Post Rautz
14 Nov 2012, 23:05

Am jucat si eu jocul ieri pentru prima data.

In mod clar regula a fost facuta pentru a castiga toata lumea. Dupa cateva jocuri de 5-6 jucatori toate jocurile s-au terminat cu primul loc avand un singur jeton in plus fata de ultimul, deci in principiu toata lumea la egalitate. Nu e mare lucru, jocul nu prea e competitiv, mai degraba un puzzle.

Problema jocului din perspectiva mea e ca aproape toate solutiile sunt sub 10 mutari, aproape toata lumea gaseste solutia cea mai rapida fara probleme.
Foarte rar solutiile ajung la 15-20 mutari.

Imi place ideea jocului, as fi interesat daca exista ceva variante care sa impinga solutiile la peste 15 mutari (poate rezolvarea simultana a cate 2 jetoane?)

User avatar
suf
King Meeple
King Meeple
Posts: 2689
Joined: 30 Jul 2010, 17:16
Location: Timisoara

Re: Ricochet Robots

Post: # 30465Post suf
15 Nov 2012, 06:08

Dupa cateva jocuri lumea se cam "prinde", insa la primul unii sunt usor demoralizati vazand ca nu li se aprinde beculetul din prima.

Intr-adevar, rutele sunt pana in 10 de cele mai multe ori, trecand de 20 doar ocazional. Rutele devin ceva mai lungi daca joci fara robotelul argintiu.

Poti sa rezolvi doua jetoane de-odata. Ambii roboti trebuie sa ajunga fiecare la destinatia lui (sau poti accepta si sa ajunga fiecare la culoarea celuilalt). Daca tragi doua jetoane de aceeasi culoare, atunci la unul trebuie dus robotelul argintiu (sau alta varianta: orice alt robot).

Cineva a facut doua placi "de conectare" care se adauga pentru a forma o tabla din 6 placi in loc de 4. Cele doua nu au destinatii pe ele, doar ziduri. Se pot tipari pe hartie autocolanta si lipi pe carton. Ca placile sa stea locului ajuta sa ai 2 copii ale jocului (de preferat cutia rosie + cutia albastra pentru mai multa varietate) si trebuie gaurite noile placi adaugate (cu o preducea).

Post Reply

Return to “Discutii reguli si variante”