Cyclades

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar topic-uri legate de reguli sau regulamente ale jocurilor precum si diverse variante oficiale sau neoficiale (care pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul threadurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe reguli si variante va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
vidockq

Cyclades

Post: # 23139Post vidockq
27 Feb 2012, 15:43

Buna tuturor,

Acesta va fi primul meu post oficial, urmaresc de ceva vreme forumul dar doar acuma mi-am facut curaj sa scriu ceva.
Am inceput colectia cu doar 1 joc si imediat am fost prins de "virus" si am ajuns sa am 12 jocuri acuma, printre care si Cyclades.
In weekend am apucat sa il joc cu sotia si inca 2 prieteni. Desigur ca orice incepatori dupa ce am citit regulamentul a urmat prima tura cu multe reguli care noi le-am pus mai mult sau mai putin din burta.
Astazi am verificat mai mult prin http://www.boardgamegeek.com/forum/4138 ... ades/rules si intradevar multe reguli au fost explicate mult mai bine.

Ce ma deranjeaza la acest joc este timpul prea scurt de finalizare. Nu stiu cum a mers la voi dar la al doilea joc noi am stat cam 1:30 min~, cum nu eram atent la un jucator acela imediat construia a doua Citadela si jocul se sfarsea. Intotdeauna lasand un sentiment de vreau mai mult, de o actiune nefinalizata, de se putea sa fie mai lung ...

Vreau sa va intreb daca vi se pare lafel si daca ati implementat cumva regula ca primul jucator cu 3 Citadele sa fie castigator (ma refer in jocuri de 4-5 jucatori) ?

User avatar
dmx85
King Meeple
King Meeple
Posts: 942
Joined: 25 Jan 2012, 03:09
Contact:

Re: Cyclades

Post: # 23150Post dmx85
27 Feb 2012, 17:38

daca esti atent la ce au nevoie adversarii tai pt a castiga/lua o optiune serioasa pt a castiga si colaborezi cu ceilalti, iti garantez ca jocul va dura mult mai mult. Jocurile scurte se datoreaza greselilor care se fac la licitatiile pt zei.

vidockq

Re: Cyclades

Post: # 23157Post vidockq
27 Feb 2012, 18:56

Scenariul nostru era in felul urmator:

4 Jucatori - 2 barbati 2 femei
Femeile isi pastrau insula si incepeau sa le echipeze cu trupe, apoi incepeau si contruiau si luau carti de atena.

Barbatii, noi eram axati pe armata si pe expansiune si ne atacam reciproc. Pana cand ne-am rezolvat conflictele ambele fete au facut 2 metropole si apoi s-au numarat banutii.

acidutzu

Re: Cyclades

Post: # 23159Post acidutzu
27 Feb 2012, 19:07

Pai cine v-a pus sa va macelariti intre voi? Ochii cat cepele pe toti adversarii. :shock: In special pe fete, care se folosesc de farmece pentru a deruta partenerii de joc.

User avatar
Shaikan
King Meeple
King Meeple
Posts: 1915
Joined: 06 Mar 2011, 03:13
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Location: Bucuresti

Re: Cyclades

Post: # 23185Post Shaikan
28 Feb 2012, 10:07

Mie timpul de joc pentru Cyclades mi se pare optim...nu se vrea a fi un joc care sa dureze de la 2 ore in sus, ci se vrea a fi o combinatie de eurogame cu ameritrash cu un playtime de 60-90 minute si mi se pare ca se descurca excelent din acest punct de vedere.

Depinde si de persoanele cu care joci...la mine jocurile au durat maxim 90 de min(majoritatea au durat inspre 60), dar nu am avut niciodata sentimentul ca nu am apucat sa fac ce vroiam sau ca s-a terminat prea repede....pur si simplu cel care a castigat si-a impartit mai bine actiunile...a avut strategia mai bune si a stiut cum sa o puna in aplicare :).

Si subscriu la ce a spus Acidutzu...e un joc in care tra sa fi atent la toti adversarii....altfel e foarte usor cand tu ataci pe cineva sa iti lasi metropola undefended sau sa nu observi licitatia cuiva pentru Atena care ii va aduce cel de-al 4-lea filozof si implicit metropola :).

User avatar
Keyser
King Meeple
King Meeple
Posts: 1091
Joined: 12 May 2011, 00:20

Re: Cyclades

Post: # 23830Post Keyser
14 Mar 2012, 18:56

Aseara a durat peste 3 ore cred. insa exista si explicatii obiective: 3/5 jucatori erau la primul joc de Cyclades + s-a jucat cu extensia.
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

User avatar
MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Posts: 1138
Joined: 26 May 2010, 23:01
Custom Rank: Dungeon Master

Re: Cyclades

Post: # 24007Post MandrulDuce
19 Mar 2012, 11:22

e fun cyclades. nu lam jucat de prea multe ori, dar eu am o retinere situata exct l polul opus. mi se pare f greu sa ai strategii suficient de "perverse" aka cand un jucator e "setat" sa castige tura viitoare e destul de evident si lumea reactioneaza. Si tot asa.. cum ridica cineva capul poc o bata in dinti :D. Iar daca joaca un grup de jucatori care liciteaza bine si sunt destul de "interactivi" poate dura foarte mult pana un jucator reuseste sa combata acest aspect.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Ioana Mocanu
Baby Meeple
Baby Meeple
Posts: 9
Joined: 03 Jun 2013, 20:31

Re: Cyclades

Post: # 40745Post Ioana Mocanu
16 Jun 2013, 16:13

Iti recomand sa acorzi multa atentie si cartilor cu creaturi mitologice, pot oferi niste rasturnari de situatie total neasteptate.

joeblow

Re: Cyclades

Post: # 49866Post joeblow
06 Feb 2014, 19:23

la mine e chiar invers. ma rog, eu l-am jucat doar in 2 sau 3, dar de obicei jocurile durau prea mult. nu cred sa fi fost joc sub 2-3 ore. esti atent la ce fac ceilalti si ei la tine si e greu sa construiesti a 2-a metropola si ceilalti sa te si lase. daca vad ca mai ai putin si construiesti, ceilalti il vor lua pe ares sau poseidon ca sa vina peste tine. sau iti urca pretul pentru ei. iar daca tu ai atat de multi bani, inseamna ca trebuiau sa te jefuiasca mai devreme cu una dintre creaturile mitologice (e una care iti ia 1/2 din bani). iar daca o iei pe atena, ceilalti il vor avea pe ares.
de cele mai multe ori jocul s-a incheiat cu zeus care a trecut prin carti si cu pegas a cucerit o alta insula cu metropola - chestii marsave, la care poate nu te asteptai. dar poti sa te aperi cu meduza si nimeni nu mai poate veni cu pegas. si tot asa.
plus ca la noi deja nu prea mai construieste lumea de frica ca munceste pentru altii care vin si fura :D. asa ca jocul se lungeste destul de mult.
cand in 4 oameni doi dintre ei fac 2 metropole, pare ca jucati prea amiabil. si la noi au fost cazuri cand eram mai multi care vroiau sa construiasca a 2-a metropola, dar tot timpul cam sareau ceilalti pe tine - nu poti sa-ti aperi toate insulele. e buna si invidia asta la ceva.

Post Reply

Return to “Discutii reguli si variante”