Un joc aproape complet de World of Warcraft: The Boardgame

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
acidutzu

Un joc aproape complet de World of Warcraft: The Boardgame

Post: # 14706Post acidutzu
25 Apr 2011, 15:30

Am profitat de zilele libere asa ca am umplut sufrageria cu World of Warcraft: The Boardgame, cu cele 2 extensii.

Jocul a durat aproximativ 6 ore (4 ore sambata si inca 2 azi) si l-am jucat in doi cu 4 caractere.
In cele 6 ore nu am inclus timpul petrecut pentru recitirea regulilor (cam o ora - asa am descoperit reguli pe care le-am omis in celelalte jocuri si pe care sigur le voi uita pana la urmatorul joc,
inca 30 min pentru aranjarea monstrilor
from http://www.boardgamegeek.com/image/977386

si a tablei
from http://www.boardgamegeek.com/image/977371

si apoi inca 15 minute sa strangem totul de pe jos pentru ca i-am cerut Oanei cutia cu tokenuri si ea a luat-o de maner de parca erau sudate piesele inauntru
from http://www.boardgamegeek.com/image/977377

Am mai ras putin in timp ce i-am reamintit ca trebuie sa strangem bani pentru a-si face operatie de subtiere a degetelor. Dar nu glumeam! :(

Eu am jucat cu un druid si un paladin, iar ea cu un vrajitor si un saman. Cu a doua extensie numarul de ture era nelimitat pana la infrangerea boss-ului final, dar noi am ales sa jucam 30 de ture si apoi sa ne luptam intre noi.
from http://www.boardgamegeek.com/image/977374

Eroii mei au atacat individual pentru a lua recompensa completa din questuri si pentru ca erau masini de ucis 8-), iar ai ei mergeau in grup pentru a discuta, a vizita meleaguri noi si pentru a se apara reciproc.
Astfel, dupa 3 ture, ai mei si-au luat-o pe cocoasa si am pierdut timp vindecandu-i. Ea deja ajunsese la nivelul doi.

Prima ora a fost de agonie pentru mine deoarece fiecare personaj are 48 de carti care il definesc in evolutia lui. Acest lucru, impreuna cu faptul ca Oana voia sa creeze personajul perfect, a dus la o blocare a jocului, in special pe turele ei. Asa ca, atunci cand a atins nivelul doi, a inceput sa citeasca, si sa reciteasca, si sa reciteasca toate abilitatile, urmat de modele intregi de permutari (cartea asta imi da +2 zaruri rosii acum, dar daca o aleg pe asta, plus acea carte la nivelul 3 si acea carte la nivelul 6, primesc altceva si tot asa.....). De imi venea sa imi scot ochii pentru ca eu in 2 minute mergeam 2 teritorii si ucideam un monstru amarat, urmat de 15 minute in care ea le facea biografia, apoi iar atacam eu ceva in 2 min si alegeam repede o abilitate, apoi ea pierdea 10 min in care citea toate cartile cu arme si armuri, realiza ca nu are bani, apoi facea acelasi lucru pt al doilea caracter si, evident, NU AVEA BANI!!! (dar era bine sa stie ce va urma, nu?) Dupa asta a inceput sa mearga mai lin pentru ca deja isi facuse o idee pe ce linie va merge.

Pe la tura a 8-a deja se considera invincibila, asa ca s-a luptat cu un Yeti.
from http://www.boardgamegeek.com/image/977376

Dupa 3 runde de lupta, yeti-ul a zdrobit-o, el avand sprijinul meu moral, dar tacut ;), iar ea a trebuit sa se ascunda in cetate pentru a-si repara armurile sfasiate si topoarele rupte. E foarte distractiv sa vezi cand celalalt arunca cu 15 zaruri si doar 2-3 ii sunt folositoare. Din motive care tin de integritatea mea fizica am decis sa nu pozez acele zaruri.
Tura 21 m-a surprins hartuind un Murloc doar pentru ca nu aveam ce face, in timp ce ea se luase la tranta cu un Ogre. Dupa cum se vede, Yeti-ul era tot acolo devenind tabu dupa esecul din tura 8.
from http://www.boardgamegeek.com/image/977379

In tura 27, ea era la 2, respectiv 3 puncte de nivelul 5, iar eu la 3, respectiv 6 tot de nivelul 5. Si aici a murit jocul, la doar 3 ture pana la final.
Era randul meu si, daca nu o atacam, ea castiga un razboi care o mai crestea cu aproape 2 niveluri, ceea ce insemna ca nu mai aveam nicio sansa in pvp-ul final.
Asa ca am pornit cu ambele caractere si i-am atacat vrajitorul.
from http://www.boardgamegeek.com/image/977380

SI GATA! S-a botosit toata ca nu e corect, ca i-am promis ca nu o atac, ca nu conteaza ca doar asa am o sansa la final. Degeaba am incercat sa ii explic ca WAR din WARCRAFT nu vine de la prietenie, corectitudine si ajutor reciproc. Ca eu jucam cu personajele rele, deci viclenia, asasinarea si calcarea pe cadavre erau primele cuvinte pe care le invatasera cand erau mici :twisted: .
Nu, ea a zis ca nu mai jucam niciodata nimic pentru ca o atac. Aud cuvintele astea la toate jocurile exceptand Dixit (desi caut un mod de a ataca si la
Dixit, probabil o sa dau jos 3 carti deodata). Bine ca ii trece repede.

Pe scurt a fost cam asa ceva:

Hotarat sa nu negociez cu terorismul sentimental am inceput sa strang toate piesele. Pe la jumatate, ea a zis ca s-a razgandit si vrea sa jucam mai departe.
I-am explicat ca nu mai pot reface harta si personajele asa cum erau (in timp ce calculam cate miniaturi pot sa ii bag pe gat).
In timp ce scriu a venit la mine si mi-a zis ca poate a exagerat si ca puteam sa o atac.
Am deja in plan un nou joc in care sa o atac la fiecare tura. Daca scap viu, va anunt . :|

Chiar si cu finalul asta, jocul tot ramane preferatul nostru pentru ca a fost primul board game serios cumparat.
Acum ne pregatim de un Thunderstone pentru ca se pare ca a fost doar in mintea mea "nu mai joc nimic cu tine niciodata" :lol: :lol: :lol:

joeblow

Re: Un joc aproape complet de World of Warcraft: The Boardgame

Post: # 14746Post joeblow
27 Apr 2011, 11:04

Nu prea sunt eu fan Warcraft dar sunt sigur ca tocmai ai facut Level Up la Emotional Resistance si la Respect in ochii tuturor baietilor de pe forum :D.

acidutzu

Re: Un joc aproape complet de World of Warcraft: The Boardgame

Post: # 14747Post acidutzu
27 Apr 2011, 11:32

Crescand in level la Emotional Resistance am primit +3 zaruri verzi la defence in pvp-ul cu ea pentru cand imi povesteste ce a facut la cursurile de dans cu colegele ei si de cum s-a emotionat toata cand a dansat cu profu' . Daca vad un zar verde de 8 pot schimba automat subiectul si primesc si o bere rece! :lol:

joeblow

Re: Un joc aproape complet de World of Warcraft: The Boardgame

Post: # 14797Post joeblow
28 Apr 2011, 16:24

Cred ca ai mai multe sanse cu Yeti-ul ...


boredgamer

Re: Un joc aproape complet de World of Warcraft: The Boardgame

Post: # 15185Post boredgamer
16 May 2011, 23:04

acidutzu wrote:WAR din WARCRAFT nu vine de la prietenie, corectitudine si ajutor reciproc.
Foarte tare :)

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”