si noi am fost anul trecut cu mihai, dan si ioana plus echipa de la financial city. Cu wizz pana la dortmund, am stat la ibis in dortmund si am mers cu trenul la essen - 25 euro dus intors, e foarte aproape, jumatate de ora maxim. Biletele pentru targ le-am luat la sugestia lui dan de la metroul din essen si am evitat cozile uriase care erau la sala. Acolo e extraordinar, nu ne ajung 4 zile

...
la ibis in essen sigur deja nu mai sunt locuri, dar acolo in zona puteti sta in oricare din orasele GELSENKIRCHEN, BOCHUM, DUISBURG, WUPPERTAL, DORTMUND si DUESSELDORF (care e cel mai departe de essen adica la 30 km ca si dortmund, deci 20 min cu trenul). Celelalte sunt si mai aproape.
Eu as prefera sa iau un bilet de avion mai din timp si sa merg cu o companie serioasa nu wizz si sa merg spre Düsseldorf care e tot la 30 km de essen ca si dortmund. Spre Düsseldorf merg multe companii, e un aeroport SF care merita vazut. Catre dortmund merge doar wizz care mie personal nu imi place, sunt neseriosi in toate de la curse anulate la calitatea avioanelor si a modului in care te taxeaza pentru tot felul de nimicuri.
Si eu as vrea sa mergem cat mai multi si acolo ne va fi mai usor sa ne tinem mese rezervate unii la altii la diferitele edituri, sa schimbam impresii despre chilipiruri care ne vor scapa la cat de mare e targul. Si poate facem aici pe forum un topic cu lansarile de la essen 2011 si unde sa urmarim ofertele speciale pentru care trebuie sa te inscrii in avans cum a fost anul trecut cu 7 wonders.
Va stau la dispozitie si cu alte sfaturi despre essen.