The Princes of Florence

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar topic-uri legate de reguli sau regulamente ale jocurilor precum si diverse variante oficiale sau neoficiale (care pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul threadurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe reguli si variante va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
tenny

The Princes of Florence

Post: # 21307Post tenny
26 Dec 2011, 10:21

Aseara am jucat prima oara The Princes of Florence. Desi regulamentul nu e foarte complex, ne-am incurcat un pic si am cateva nelamuriri. E cineva pe aici care ma poate ajuta? :?

from http://www.boardgamegeek.com/image/18390


Mi s-a parut foarte tare jocul si a meritat investitia. Am jucat in 4 si ne-a tinut pe toti in priza. Cand l-am cumparat imi era un pic frica de faza de licitatie, pentru ca urasc licitatiile, dar pot zice ca jocul nu se bazeaza doar pe asta.

Eu cred ca am inteles bine jocul, dar totusi o parere mai experimentata nu strica:

- ca sa iti faci scoring-ul pe o carte (complete a Work) trebuie sa ai neaparat tot ce e listat acolo? Sau poti sa ai doar o parte? Din regulament am inteles ca trebuie sa ai minim numarul de puncte pe care il indica tabelul acela (in functie de runda in care te afli).

- cum e cu Work Value si Prestige Points? din cate inteleg, dupa ce "complete a Work" primesti niste WV - care sunt defapt PP (si le marchezi pe tabla din mijloc), apoi incasezi si banii (si poti alege din bani sa transformi in puncte). De exemplu: pentru 15 WV - primesti imediat 15 puncte, apoi 1,500 Florin; din astia 1,500 poti lua 7 puncte si 100 de Florin (sau alte combinatii).

- punctele le marchezi cu omuletii aia colorati :P . Ca sa determini Best Work marchezi cu discurile pe aceeasi tabla.

User avatar
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 3315
Joined: 16 Feb 2010, 18:00
Location: Bucuresti
Contact:

Re: The Princes of Florence

Post: # 21308Post VickdaReaper
26 Dec 2011, 11:06

tenny wrote:- ca sa iti faci scoring-ul pe o carte (complete a Work) trebuie sa ai neaparat tot ce e listat acolo? Sau poti sa ai doar o parte? Din regulament am inteles ca trebuie sa ai minim numarul de puncte pe care il indica tabelul acela (in functie de runda in care te afli).
Pentru a face o realizare (Work) trebuie ca suma "obiectelor" din principatul tau sa fie egala sau sa depaseasca suma ceruta pentru runda in care sunteti. Nu este obligatoriu sa ai toate obiectele cerute pe o realizare.
tenny wrote:- cum e cu Work Value si Prestige Points? din cate inteleg, dupa ce "complete a Work" primesti niste WV - care sunt defapt PP (si le marchezi pe tabla din mijloc), apoi incasezi si banii (si poti alege din bani sa transformi in puncte). De exemplu: pentru 15 WV - primesti imediat 15 puncte, apoi 1,500 Florin; din astia 1,500 poti lua 7 puncte si 100 de Florin (sau alte combinatii).
In functie de "obiectele" din principat o sa primesti un anume Work Value (care trebuie sa depaseasca numarul cerut in runda indeplinirii realizarii). Acest Work Value (WV) se va transforma in bani in raport 1:100 (cum zici si tu, 15 WV = 1500 de Florin). Imediat ce incasezi banii, poti sa schimbi o parte din acesti bani, dar doar din banii obtinuti pentru o realizare, pentru Puncte de Prestigiu (PP) raportul este e 200:1 (adica pentru fiecare 200 de Florini dati, primesti 1 PP).[/quote]
tenny wrote:- punctele le marchezi cu omuletii aia colorati :P . Ca sa determini Best Work marchezi cu discurile pe aceeasi tabla.
Da, punctele de prestigiu se marcheaza cu omuletii, iar valoarea realizarilor cu discurile.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

tenny

Re: The Princes of Florence

Post: # 21309Post tenny
26 Dec 2011, 12:08

Multumesc de raspunsuri. Se pare ca am jucat bine.
Mi se pare cam mic scoring board-ul, am cam dat tura.

Post Reply

Return to “Discutii reguli si variante”