Rare, Out of Print Board Games - Coltul Meu :)

sa ne laudam cu noile achizitii
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
Post Reply
Connoisseur

Rare, Out of Print Board Games - Coltul Meu :)

Post: # 21732Post Connoisseur
19 Jan 2012, 21:55

OK, pe topicul asta o sa postez in saptamanile urmatoare items-uri din colectia mea. Jocuri de mult out of print si destul de scumpe (cel mai scump board game pe care l-am cumparat a fost de $600), dar jocuri care au facut istorie in inimile generatilor vechi. Ca si idee, sunt interesat aproape exclusiv de Ameritrash. Nu o sa gasiti niciunul din jocurile astea la Red Goblin, de exemplu :)

Sa ii dam drumul.

DUNE
Avalon Hill, 1979

Exista mitul ca editia asta de la Avalon Hill e cam the Holy Graal in materie de board gameuri si raritati. Not quite (pentru mine cel mai rar joc ramane Mordheim Boxed Edition, de la Games Workshop, 1999). Stiu ca au existat vreo cativa ani cand nu puteai sa gasesti jocul asta pe nicaieri. Apoi, dintr-o data, a inceput sa apara pe Ebay, BGG market etc. L-am cumparat acum trei ani si a meritat cu prisosinta toata investia.
Image

MUTANT CHRONICLES: SIEGE OF THE CITADEL
Pressman, 1993

Siege of the Citadel este pentru multi unul dintre cele mai bune jocuri ever. Este si in top ten-ul meu. Istoria jocului si a Mutant Chronicles este chiar mai stufoasa si mai imbarligata decat a D&D-ului, ceea ce spune multe. Exista o tona de suplimente, tot felul de sisteme (Pen & Paper, miniatures games, classic board games, card games, etc), e pana si un film inspirat din Mutant Chronicles, destul de okeish, chiar daca cheesy. Totul era nice and dandy pana au aparut cei la FFG si au "re-editat" jocul sub denumirea simpla de Mutant Chronicles, un joc de miniaturi absolut disgratios si inutil. Nu e prima data cand FFG reuseste sa ingroapa o franciza. Siege of the Citadel este un amestec de board game si joc de miniaturi, intr-un univers care se aseamana cu cel 40K la greu. Se aseamana atat de mult incat ma mir cum de au reusit sa publice jocul in prima instanta. De la Emperor la Citadels, de la Blood Angels (in Mutant Chronicles sunt Blood Berets; the Space Wolves sunt Clansmen, etc etc) la gear, totul e imbibat cu atmosfera 40K. Asta nu inseamna ca Siege of the Citadel e o copie slaba a 40K. No way. E un joc absolut demential. Cine l-a jucat o data nu o sa il uite prea curand.

Image
Image

CHAINSAW WARRIOR
Games Workshop, 1987

Think about, te trezesti intr-o buna dimineata, dai trei emailuri, fumezi doua tigari, apoi - bang! - iti dai seama ca telul tau in viata - de azi incolo - e sa salvezi Manhatanul de chaos warriors, tyranids, zombies and stuff. Cant get better than that. Treaba cea mai misto e ca totul e contra-cronometru si ca esti by yourself. A Games Workshop gem.

Image

JUDGE DREED
Games Workshop, 1982

More Games Workshop awesomness din perioada in care gandeau si faceau jocuri cu sufletul si cu multa pasiune, nu cu gandul la portofel si contul bancar. Life was not boring at that time. It is now, sorry. Numai de bine de Judge Dredd. Daca ai citit si niscavai comicsuri 2000 AD (British stuff din anii 70-89), iti va merge la suflet jocul asta. Cartile de joc sunt absolut geniale, reprezinta practic extrase din comcisurile Judge Dredd. Chiar daca Judge Dredd nu este din universul 40K, nu poti sa nu observi anumite similitudini intre cele doua universuri. Chiar mai mult decat doar cateva.

Image

ELRIC
Avalon Hill, 1977

Michael Moorcock. The Anti-Tolkien old Brit fart. Nu am inteles niciodata de ce e atat de pornit impotriva lui Tolkien (asta prin anii 80). Elric, personajul lui principal, nu este chiar strain de canoanele si cliseele genului fantasy. E un fel de Conan dar ceva mai "mistic" si dubios. O mai arde el asa "edgy" in cartile lui, dar at the end of the day, Elric of Melnibone ramane o creatie iminamente fantasy. Si una super! Jocul este superb, atmosfera la greu, se poate juca si solo si co-op si pvp. De preferat a se juca cu o sticla de vin rosu langa. Contribuie la atmosfera decadenta a jocului. Recomand si cartile.

Image

THE NEW DUNGEON
TSR & Parker Brothers, 1989

Ce pot sa zic? Arata-mi un joc din anii '60-'89 care sa aiba in titlu si cuvantul "dungeon" and I am in. De ce e fun The New Dungeon? Pentru ca vine dintr-o perioada in care D&D era inca kewl, pentru ca boardul e nice, cartile de joc sunt goofy, a la anii 80, deci o bila alba de la mine, pentru ca e clasicul dungeon bash, go and get the treasures, kill the beasties.

Image

MIDDLE-EARTH ROLE PLAYING
Iron Crown, 1984

Prin anii '80 Iron Crown (I.C.E.) cam faceau legea in tot ce inseamna boardgameuri inspirate din Tolkien. Not watered down silliness but the real stuff. Joci Middle-Earth Role Playing only if you know your Tolkien well. MERP, prescurtat, e in momentul de fata o legenda pentru Pen & Paper. Eu il consider o culme a role-playingului. Inaintea D&D-ului, Warhammer-ului, Traveller-ului si restului. Este un RPG absolut uluitor, daca o arzi Tolkien. Iar eu o ard la greu. Pentru cei interesati, exista si vreo 50 de campanii, carti separate, care ajung la preturi astronomice pe Ebay si altele. Din cate stiu eu nimeni nu a jucat / joaca MERP in Romania. Wow!

Image

NECROMUNDA
Games Workshop, 1995

OK, cei care ma stiu cunosc parerea mea despre jocul asta. Probabil ca pe multi ii plictisesc deja. Daca spun ca Necromunda este mai rewarding decat orice joc 40K, sunt aiurea, nu? Nu stiu despre ce vorbesc? E vorba de gust, of course. Nope, nu e vorba de gust. It is the truth. Necromunda este de la o posta cel mai fain joc scos de Games Workshop ever. Si unul dintre cele mai senzationale jocuri sci-fi dark urban fantasy (adaugati voi restul) care s-au facut vreodata.

Image
Image

Va urma.

User avatar
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Posts: 7070
Joined: 20 Dec 2010, 09:32
Custom Rank: Going Cardboard
Location: Timisoara
Contact:

Re: Rare, Out of Print Board Games - Coltul Meu :)

Post: # 21733Post DanielIndru
19 Jan 2012, 22:00

Sweet!
Sa vezi ce multi prieteni o sa-ti faci dupa postul asta. :lol:

User avatar
tasurinchi
King Meeple
King Meeple
Posts: 863
Joined: 13 Jan 2010, 20:06
Location: Brașov

Re: Rare, Out of Print Board Games - Coltul Meu :)

Post: # 21739Post tasurinchi
19 Jan 2012, 22:31

Connoisseur wrote: DUNE
Avalon Hill, 1979

Exista mitul ca editia asta de la Avalon Hill e cam the Holy Graal in materie de board gameuri si raritati. Not quite (pentru mine cel mai rar joc ramane Mordheim Boxed Edition, de la Games Workshop, 1999). Stiu ca au existat vreo cativa ani cand nu puteai sa gasesti jocul asta pe nicaieri. Apoi, dintr-o data, a inceput sa apara pe Ebay, BGG market etc. L-am cumparat acum trei ani si a meritat cu prisosinta toata investia.
Image

Cu Sting pe capac! Priceless! :D

Sa le stapanesti sanatos!

singerete

Re: Rare, Out of Print Board Games - Coltul Meu :)

Post: # 21740Post singerete
19 Jan 2012, 22:32

Foarte misto topic. Mi-a placut sa-l parcurg si sa vad ceva istorie a boardgame-urilor pe scurt :)

:tu: :tu:

User avatar
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 3320
Joined: 16 Feb 2010, 18:00
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Rare, Out of Print Board Games - Coltul Meu :)

Post: # 21741Post VickdaReaper
19 Jan 2012, 22:35

:o :drool: :o :drool: :o :drool: :o :drool: :o

Cat goodness... Daca unele dintre jocuri imi sunt total straine, iar altele mi s-ar parea delicioase doar pentru tema (LOTR, Judge Dredd), pentru Dune stiu sigur ca te invidiez la maxxx (vorba aia). Chiar acum vre-o luna am avut o lupta interioara daca sa astept traducerea urmatoarelor 3 carti din seriile lansate de Brian sau daca sa ma arunc sa cumpar restul de carti aparute in limba engleza si sa nu-mi mai pese de cei din jur... Asta ca sa nu mai zic de rejurcarea unui Dune 2 pe durata sesiunii din vara, cand, chipurile, trebuia sa invat... :D
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

Connoisseur

Re: Rare, Out of Print Board Games - Coltul Meu :)

Post: # 21742Post Connoisseur
19 Jan 2012, 22:58

Va multumesc, baieti. :) Aveti rabdare cu mine, rogu-va, o sa urmeze si altele. Sunt 103 de astfel de jocuri aici.

Inca doua in seara asta.

DOCTOR WHO
Games Workshop, 1980

Image

Eu in 1980 aveam trei ani iar in timpul asta the kind Doctor Who cutreiera universul, searching for the Key of Time, battling Dakelksi si Cybermeni, Jelly Babies si o gramada de alte entitati maligne de pe alte planete. Doctor Who este unul din serialele mele preferate, ever, impreuna cu The Prisoner, alt produs Brit. Cred ca am jucat de peste 20 de ori jocul asta de la Games Workshop si abia astept sa il mai joc de vreo 20. A product of its time, cum se zice. Intr-adevar. Nu vreau sa fiu arogant sau nu stiu cum, dar eu unul nu dau cinspe noi jocuri, produse acum in 2012 pe o bijuterie Games Workshop de acum 30 de ani.

QUEST OF THE MAGIC RING
Land of Legend, 1975

Image

Va vine sa credeti ca am cumparat un exemplar brand new, sealed acum doua luni? Credeam ca este o gluma proasta. Pretul era okeish, sa zicem, $100. Dar totusi, cum sa mai existe astazi o copie sealed a unui joc - la randu-i extrem de rar - din anul 1975? Am riscat, i-am trimis omului banii si peste o saptamana aveam acasa jocul. Sealed. Incredibil. In 1975 nici macar nu fiintam. Land of Legend este / era o firma minuscula, cu doar doua-trei jocuri la activ, toate inspirate din Tolkien. Quest of the Magic Ring a fost scos mai mult samisdat. Nu au avut aprobare, desi in Notele din rulebook este mentionata o nepoata a lui Tolkien, care se pare ca a sprijinit realizarea jocului. Cat despre joc propriu-zis, multi spun ca este printre primele trei cele mai bune jocuri de inspiratie Tolkien facute vreodata. Aruncati o privire si asupra ilustratiei boxului. Wow. Ca si fapt divers, daca va uitati mai bine, o sa vedeti acolo ... 5 hobbiti, in loc de 4. Asta pentru a evita conflictul de copyright, lol. Nice try. :lol:

User avatar
Chuckila
King Meeple
King Meeple
Posts: 5084
Joined: 31 Jan 2010, 02:30
Location: Cluj Napoca

Re: Rare, Out of Print Board Games - Coltul Meu :)

Post: # 21743Post Chuckila
19 Jan 2012, 23:13

Un mic sfat "administrativ". Daca urci pozele aici pe forum ca si atasamente, la un moment dat vei primi un mesaj ca s-a terminat "cota" pentru topic. Ca si o recomandare, pune-le in arhiva personala de pe BGG si introdu-le aici folosind tagul "bggimage". Ori folosind tagul "img" daca le hostezi undeva online.

User avatar
Shaikan
King Meeple
King Meeple
Posts: 1969
Joined: 06 Mar 2011, 03:13
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Location: Bucuresti

Re: Rare, Out of Print Board Games - Coltul Meu :)

Post: # 21749Post Shaikan
20 Jan 2012, 10:32

Frumoasa colectia :tu: , sa le stapanesti sanatos si daca ai nevoie de jucatori vreodata let me know :D.....unele titluri(in special cele din universul Tolkien) sound mighty good indeed, iar MERP-ul would be :drool: (<--- Roleplay fan, momentan joc D&D, dar vreau sa incerc si Call of Cthulu si Pathfinder, am manualele).

Si cele din universul Warhammer sound good, tinand cont ca de mult vreau sa incerc jocuri(sau RP) din acest univers bogat :), and :tu: for Dune :).

Sunt de acord cu DjDanno ca ar fi multi aici pe forum doritori de o sesiune !:D

In alta ordine de idei, ar fi frumos sa faci si un review la unele din ele....sa vedem mai multe poze...sa vedem mecanici si cum decurge jocul...si pareri personale :)

criss

Re: Rare, Out of Print Board Games - Coltul Meu :)

Post: # 21759Post criss
20 Jan 2012, 13:18

Pe "The New Dungeon" l-am cautat si eu o perioada in vederea achizitionarii...

pilif
Wizard Meeple
Wizard Meeple
Posts: 206
Joined: 13 Dec 2013, 15:27
Location: Arad

Re: Rare, Out of Print Board Games - Coltul Meu :)

Post: # 59040Post pilif
07 Jan 2015, 23:57

Si cum e Mordheim ? :D

Post Reply

Return to “Ultima cucerire”