Warhammer Quest

Post Reply
fixpix

Warhammer Quest

Post: # 2221Post fixpix
01 Apr 2010, 20:42

Ma bate gindul sa pornesc niste aventuri pe aici, niste raiduri prin cripte. Nu mare scofala, nu e D&D, nu e necesar rolepay, dar e binevenit. Daca mai sint 3 oameni dispusi, cred ca ar iesi destul de interesant. Citeva observatii inainte:
- Trebuie sa-mi fac timp sa construiesc modulul ZunTzu, ca sa avem suport, ca nu am efectiv jocul, e OOP de ceva vreme si nu-s nebun sa dau sute de dolari pe el.
- Sistemul este gindit pentru 4 jucatori versus joc, mod cooperativ. Exista tot felul de reguli despre cum se misca/ataca fiarele din cripta dar nu va plictisesc cu ele.
- Va spun de la inceput ca e un joc destul de simplist. Nu e Descent si nu va asteptati la cine stie ce optiuni tactice. Teoretic se poate juca la fel de bine si in mod solitaire, dat fiind ca e complet automatizat, dar cred ca e mai nostim in grup, poate ies povesti interesante.
- Nu va speriati ca nu stiti cum se joaca, e stupid de simplu. O sa pun niste tutoriale scurte despre valorile relevante ale eroilor, modul cum se misca si cum se lupta si putem sa incepem. Din moment ce eu invirt zarurile si fac matematica din spate se cere ca ceilalti jucatori sa cunoasca extrem de putine reguli. Pe bune, Ticket to Ride e mai complicat de jucat. In afara de miscari/atac, vor mai exista mici optiuni tactice dar in special eu ma bazez pe poveste si mai putin pe strategie.

Se aboneaza cineva?

adixor

Re: Warhammer Quest

Post: # 2222Post adixor
01 Apr 2010, 20:42

mee meee, pick meee

Puf

Re: Warhammer Quest

Post: # 2281Post Puf
03 Apr 2010, 00:46

count me in!

fixpix

Re: Warhammer Quest

Post: # 2312Post fixpix
04 Apr 2010, 19:30

Vestea buna e ca am reusit sa fac modulul.
Vestea proasta e ca mi-a luat cam 5-6 ore.
Vestea dezastruoasa e ca mi-a luat 0.5 secunde sa-l sterg.

Am apucat totusi sa-l testez si functioneaza. Acum trebuie doar sa ma adun si sa-l fac din nou.

Morala: In viata mea nu mai folosesc Shift+Delete

adixor

Re: Warhammer Quest

Post: # 2316Post adixor
04 Apr 2010, 21:38

vestea si mai proasta: daca dupa ce l-ai sters ai continuat sa lucrezi pe calculatorul respectiv in loc sa faci instant un UNDELETE, cel mai probabil este pierdut forever.

Puf

Re: Warhammer Quest

Post: # 2354Post Puf
07 Apr 2010, 00:43

plenty of time...

fixpix

Re: Warhammer Quest

Post: # 2361Post fixpix
07 Apr 2010, 01:23

Inca n-am avut timp sa refac modulul...mai incerc miine dupa masa, cu putin efort ar trebui sa-l termin.

Oricum, sa inteleg ca sintem 3 pina acum. Mai este loc de un erou. Hmmmm?

fixpix

Re: Warhammer Quest

Post: # 2520Post fixpix
08 Apr 2010, 18:31

Incepem!

Am atasat eroii alegeti-va cu cine vreti sa jucati si dati-le nume, sa stim cum ii cheama. Ordinea de joc o sa fie:
- Barbarul (eu) liderul expeditiei. Coran the barbarian. Salamalecum.
- Elful arcas
- Magicianul
- Dwarful

Caracteristicile lor, ca sa stiti ce alegeti:
- Wounds: cu cita viata incepe fiecare. Cine ajunge la 0 moare si va spun de pe acuma ca eu n-o sa-i car lesul afara din cripta. Sa fie clar.
- Move: Cite miscari are pe runda. In 99% din cazuri miscarile sint simple, din patrat in patrat adiacent. Nu te poti misca prin figurine (nici macar prin ceilalti eroi) si nu poti taia colturile. Vezi diagrama de mai jos:
|z|_|_|z| exemplul 1 |_|_|_|_| z - zid
|z|o|o|z| <----------- |x|o|o|_| e - erou
|z|e|o|z| exemplul 2 |z|e|o|z| o - unde se poate misca
|z|o|o|z| -----------> |z|o|o|z| x 0 unde nu se poate misca

In exemplul 1 eroul se poate misca oriunde adiacent, dar nu prin zid. In exemplul 2 eroul se poate misca oriunde, dar nu la NV.

Nu e mare scofala, o sa le mai povestim noi in timpul jocului.
- Weapon skill si balistic skill: cit de talentat e jucatorul cu arme de aproape si de distanta. Cu cit mai mare, cu atit mai bine, nu intru acum in detalii
- Strenght: cit de nasoale o sa fie ranile pe care le face. Cu cit mai mare cu atit mai bine
- Toughness: rezistenta la atacurile adversarilor
- Initiativa: ordinea de joc, cu exceptia liderului (yours truly), care actioneaza intotdeauna primul
- Attacks: cite atacuri are fiecare pe runda. Nota, atacul se poate face doar la finalul mutarilor.
- Pining: monstrii care stau linga eroi ii tin in lupta si-i impiedica sa miste. Pinning lasa un erou sa se elibereze si sa se miste, dar numai in conditiile specificate
- tabelul: arata sansa de a lovi un adversar in functie de weapon skill-ul lui. De exemplu Barbarul, atunci cind se bate cu un adversar care are WS 5, are nevoie de 4, 5 sau 6 pe zar ca sa-l loveasca.

Restul detaliilor se pot citi pe eroi si cred ca sint destul de simple. Magicianul o sa porneasca cu 3 magii aleatorii si fiecare costa Power ca sa fie folosita. la fiecare runda, el va avea intre 1-6 power de cheltuit, pe care nu le poate cumula (ori le foloseste, ori se duc). Nu va complic acum cu restul informatiilor, le descoperim pe parcurs. O sa vedeti, e un joc foarte simplu. Eu mai mosmondesc un pic la modul si pregatesc aventura pina confirmati.

adixor

Re: Warhammer Quest

Post: # 2524Post adixor
08 Apr 2010, 19:37

cu o mica nota: eu o sa fiu plecat si cu net sporadic incepand de sambata timp de o sapt, imi cer scuze de acum de delayul inevitabil.

fixpix

Re: Warhammer Quest

Post: # 2526Post fixpix
08 Apr 2010, 19:55

Nu ne grabim, este timp.

fixpix

Re: Warhammer Quest

Post: # 2530Post fixpix
08 Apr 2010, 21:01

Pina va hotariti: Scenariu simplu. Jos in vale satenii sint disperati, bau-bau le-a taiat apa. Aventurierii intra in inima muntelui cu scopul de a descoperi ce anume seaca izvoarele in vale.

Scena 1:
Dupa o saptamina de cautari aventurierii gasesc o deschizatura in munte si o scurta inspectie e suficienta pentru a descoperi un coridor lung si intunecat.

Coran Barbarul: Baieti, asta este. Cel mai probabil am nimerit in mijlocul labirintului. De aici habar nu am incotro s-o luam, ambele variante suna la fel de bine. Stinga sau dreapta, cum ziceti voi.

adixor

Re: Warhammer Quest

Post: # 2532Post adixor
08 Apr 2010, 21:29

io mi-s Biggo the Dwarf si ma gandesc sa mergem in dreapta ca intr-acolo simt miros de monstru mare si prost.

fixpix

Re: Warhammer Quest

Post: # 2591Post fixpix
09 Apr 2010, 19:48

Monstru mare si paros...notat.

Coran se apropie de usa, o deschide incetisor si arunca un ochi inauntru.
"Ce putoare, pe barba Profetului! Macar acum stim sigur ca nu folosesc apa sa se spele."

Incaperea a fost mai mult ca sigur folosita drept temnita. De-a lungul peretilor se vad usi rupte si in spatele lor gauri intunecate, de forme si dimensiuni diferite. Pe jos, printre pietrele crapate sint aruncate in dezordine oase. O creatura nefericita, cel mai probabil victima jocurilor demente ale temnicerilor.

"Haideti, sa mergem mai departe. Aici nu gasim decit mo..."

Inainte sa termine ce avea de zis Coran incremeneste la vederea umbrelor miscatoare. Abia apuca sa strige un avertisment inainte ca echipa sa fie inconjurata de Skaveni. Eroii trag armele din teci, decisi sa razbune toate pacatele inchise intre cei patru pereti.
002.jpg
Ordinea de joc va fi : Barbarul, Elful, Magicianul, Dwarful. Toti incep runda linga monstri, deci daca vor sa se desprinda mai intii trebuie sa treaca Pinning Check (mai mare sau egal cu pinning) Singura exceptie este Elful, el poate sa se deplaseze nestingherit. Nici o figurina nu se poate misca prin alta figurina, dar poate trage prin ele. De fapt Elful e singurul care are arc, deci in masura sa foloseasca atac la distanta, restul sint echipati cu sabii/securi. Magicianul isi aduna puterile si acumuleaza 3 Power. Pe linga asta, el are 5 Power cu care incepe jocul , dar le pierde definitiv cind le foloseste. Magiile pe care le are sint urmatoarele:
- Ogre Strenght: Unul dintre eroi primeste +2 strenght runda asta, ceea ce inseamna ca o sa faca rani mai adinci - costa 3 Power.
- Healing hands: Fiecare erou e vindecat de 1 rana - costa 2 Power
- Levitate: Unul dintre eroi este propulsat in tavan. nu mai poate ataca decit cu arme de distanta (arc), dar nici nu poate fi atacat decit cu arme de distanta. - costa 4 Power
Magiile se pot folosi oricind, nu trebuie neaparat sa astepte rindul Magicianului.

Am dat si pentru numarul de vieti si am obtinut urmatoarele rezultate: Barbarul - 13, Elful - 10, Magicianul - 8, Dwarful - 11

Sagetile de pe monstri arata orientarea lor, adica in cine se pregatesc sa loveasca.

Fiecare erou are 4 mutari, iar la sfirsitul miscarii poate face un atac. Dupa ce toti eroii au actionat, vine rindul monstrilor. Intrebari?

fixpix

Re: Warhammer Quest

Post: # 2623Post fixpix
10 Apr 2010, 13:30

Mi-am reconsiderat punctul de vedere dupa ce am avut vreme sa-l testez un pic, e un joc foarte slab.
- Muuuuult prea multe zaruri de invirtit pentru gustul meu
- Scara lipsa, monstri sint aproximativ la fel de puternici ca si eroii, doar ca mor din prima lovitura, ceea ce face o gramada de statistici irelevante.
- Nivel de dificultate ridicol de mare, mai ales considerind ca este strins legat de cantitatea de zaruri norocoase, de ambele parti
- Lipsa de decizii interesante

Probabil cu efort as putea sa rezolv problemele de mai sus dar nu am de gind sa fac asta, exista jocuri mai bune care sint deja folosibile, fara sa necesite reguli personalizate.

Se poate sterge discutia din punctul meu de vedere, imi pare rau ca mi-am pierdut atita timp cu el. Daca vrea cineva modulul ZunTzu, vi-l dau sa vedeti din proprie experienta cum e. Pe mine m-a interesat prin prisma posibilitatii de reeditate, avind in vedere succesul editiei noi Space Hulk. Dar daca si ala e la fel, si probabil e, atunci e o investitie groaznic de prost plasata. Warhammer Quest unul din cele mai oribile luck-festuri facute vreodata.

adixor

Re: Warhammer Quest

Post: # 2806Post adixor
16 Apr 2010, 19:56

:(

sunt de acord cu tine dar we need "closure". gasim ceva echivalent dar placut, de jucat pe forum?

fixpix

Re: Warhammer Quest

Post: # 2826Post fixpix
17 Apr 2010, 02:11

N-am idee. Dintre toate jocurile de genul asta tot Descent ramine tata lor, dar eu nu ma incumet sa-l joc pe forum. Ar dura mult si sint prea multe situatii in care se reactioneaza la miscarile celorlalti. Mai scotocesc dupa un joc fantasy/dungeon-crawler mai potrivit dar pe moment nu-mi vine nimic in minte.

User avatar
Chuckila
King Meeple
King Meeple
Posts: 5084
Joined: 31 Jan 2010, 02:30
Location: Cluj Napoca

Re: Warhammer Quest

Post: # 2842Post Chuckila
17 Apr 2010, 18:27

De ce nu incercati Prophecy? Stiu, nu e dungeon crawler, insa e un adventure/RPG tare reusit.

fixpix

Re: Warhammer Quest

Post: # 2844Post fixpix
17 Apr 2010, 19:39

Ar trebui modificat mult prea mult la partea de grafica. In primul rind trebuie refacuta harta, care e facuta sub forma de cerc, ori pe forum cartile ar trebui sa aiba orientare care sa permita citirea lor fara sa-ti rupi gitul in fata ecranului. In al doilea rind exista carti suprapuse in joc si ar trebui gasita o solutie pentru mediul forum in acest sens = si mai multa munca la partea grafica. Ocazional se intimpla ca doi jucatori sa se confrunte si atunci cred ca jocul s-ar frina foarte tare asteptind dupa deciziile fieacaruia. Per ansamblu nu prea merita efortul.

Post Reply

Return to “Play by Forum”