1. Numar jocuri = 28
2. Componente
Un pachet maricel de carti de joc de calitate buna si cateva jetoane de carton ca puncte de victorie. Cutia muuult prea mare pentru ce contine, dar astfel e loc si de expansiuni
3. Regulament
Bine scris, destul de simplu, dar necesita 1-2 jucari cu regulamentul in fata pentru a intelege iconografiile de pe carti
4. Mecanica/Desfasurarea jocului
Jucatorii au in mana carti necesare jocului si 5 carti de actiune. Fiecare jucator joaca in acelasi timp una din cele 5 actiuni posibile. Actiunile se executa o singura data de catre toti jucatorii, dar cel care a jucat cartea primeste un mic bonus corespunzator actiunii. Actiunile sunt fie: tragi carti/ construiesti(cartile cu romb)/ colonizezi o planeta(cartile cu cerc)/ produci bunuri(pe planete)/ vinzi bunuri. Scopul e sa strangi puncte de victorie, care se obtin fie de pe cartile jucate fie vanzand bunuri
5. Complexitate / Fun factor
As zice ca jocul e usor de invatat dar numai daca ai rabdare sa inveti iconografiile, se joaca extrem de repede dar are strategii variate. Jocul este foarte placut de jucat dar nu e amuzant in sensul haha
6.Factor noroc
Mic spre moderat. Da, e joc de carti, conteaza ce tragi, dar majoritatea timpului, cel cu un plan de joc mai bun va castiga.
7.Interactiunea dintre jucatori
Mica spre moderata. E o interactiune in sensul de a anticipa ce doreste adversarul sa faca, sau de a juca actiunile care nu neaparat iti sunt cele mai benefice dar sunt inutile adversarului. Insa majoritatea timpului iti vezi de planurile tale
8. Recomandat in (nr. jucatori) / Rejucabilitate
Cel mai bine merge in 2 jucatori. Nu e un joc foarte amuzant, mai degraba un joc strategic, de gandire, iar in 2 e cel mai strategic. Cu cat mai multi jucatori, cu atat mai mult haos. Rejucabilitate mare datorita strategiilor variate, in cele 28 jocuri de pana acum n-am avut niciodata senzatia de repetabilitate, ca sa fac o comparatie cu sahul, desi planul de joc e de multe ori acelasi, modul de executie e diferit de fiecare data
9. PRO
Se joaca extrem de repede, usor de luat in vacanta, necesita un plan de joc si gandire
10. CONTRA
Iconografia cartilor e un obstacol initial peste care nu toata lumea are rabdare sa treaca, cutia mult prea mare pentru joc
11. Alte observatii si consideratii
Intr-o saptamana jumatate l-am jucat de 28 ori ceea ce spune multe, imi place mult jocul, cautam de mult un joc care sa fie putin mai complex dar care sa dureze putin
12. Nota mea: 9/10