Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 48952Post danielM
19 Jan 2014, 22:12

7 Wonders

Primul joc jucat ieri seara a fost 7 Wonders , care a prins foarte bine, astfel ca am jucat 3 partide. Fiecare a fost o cursa stransa pentru atingerea unei civizilatii cat mai avansate si puternice. Cel mai bun rezultat al meu a fost locul 2, dar astept cu nerabdare alte partide.. Bogdan a obtinut o victorie, iar Iulian 2. Un joc care arata fantastic, simplu si rapid, o alegere foarte buna oricand.
Image
Imperial 2030

Dupa ''incalzire'' am trecut la Imperial 2030. Investitorii (sau oamenii din umbra.. :) ) au inceput cu controlul urmatoarelor natiuni :

Eu: India + Brazilia
Bogdan: SUA
Iulian: Rusia
Liviu: Europa

Dupa cum se vede, China a fost singura tara fara investitor la inceputul jocului. Rusia isi incepe expansiunea preluand controlul Ucrainei si al Kazahstanului. In scurt timp, China este preluata de Liviu, moment in care propun un pact de neagresiune intre India si China ( semnale clare imi spuneau ca urmatorul pas al Rusiei va fi anihilarea Indiei ), lucru refuzat de Liviu, care accepta in schimb alianta cu Rusia ( decizie care ,se va vedea, a transformat China in pionul Rusiei ) . De cealalta parte a lumii, SUA si Brazilia (in care mi-am consolidat pozitia imbunatatindu-mi valoarea actiunilor) isi impart Americile, dispunand de spatiu suficient, nu era cazul unor conflicte intre cele doua puteri.
Dupa cum spuneam, atentia aliantei ruso-chineze s-a indreptat catre India, izoland-o pas cu pas. Neavand incotro, am preluat initiativa si am atacat armatele chineze, castigand ceva timp. Europa, la randul ei fiind influentata de rusi, a pornit si ea inspre Asia, cu scopul de a nimici India.
In vreme ce Asia era un teatru de razboi, am incheiat o alianta intre Brazilia(eu) si SUA(Bogdan) , insistand ca americanii sa porneasca impotriva Europei, pentru a-i forta sa slabeasca armatele dinspre Asia.
In acel moment am facut o miscare surpriza: am preluat controlul Chinei si am atacat armatele Rusiei, reducand semnificativ forta celor doua si zadarnicindu-le planurile,pentru moment.
Image
Stiam ca India este o cauza pierduta, dar mi-am propus sa rezist cat va fi posibil si sa imi concentrez strategia pe Brazilia; zis si facut, Brazilia a devenit prima si singura forta,pana la final, cu 4 fabrici de armament, iar dupa inca o faza de productie, am inceput invadarea Africii.
Bineinteles ca am pierdut China in scurt timp, dar planul meu a fost indeplinit pentru moment; Liviu, fidel aliantei cu Rusia si influentat de Iulian, a pus iarasi mana pe China. Rusia, trezita dupa socul suferit, a inceput productia si a preluat controlul si asupra zonei maritime din Vestul SUA.
China a facut in continuare jocul Rusiei, iar Europa a intrat in Canada, profitand de tactica defensiva a americanilor,care nu au facut ei primul pas.
In ciuda superioritatii numerice a inamicilor, India a reusit o usoara extindere, dar era clar ca orice ar face, va veni vremea infrangerii.
Bogdan, vazand forta Braziliei, a devenit investitor majoritar, preluand controlul, insa nu pentru mult timp,deoarece cu prima ocazie am luat-o inapoi, Brazilia fiind rodul ''muncii'' mele.
Image
Ciudat lucru, nimeni nu a investit in SUA, pana mai tarziu, cu toate ca SUA a fost,pana spre sfarsitul jocului, cea mai extinsa putere.
Spre mijlocul jocului, am mai facut o mutare surprinzatoare: am preluat controlul Europei, cu 3 fabrici de armament, control in zona Africii de Nord si in zona Orientului Mijlociu si armate gata de atac. Rusia, a fost iarasi prinsa in offside, reducandu-i forta terestra aproape de zero si ocupand Moscova. Asadar,inca o gura de oxigen pentru indieni.
In acest timp, Brazilia s-a extins in aproape toata Africa, Australia, Noua Zeelanda si apele din jur, intrecand SUA ca intindere.
Observand puterea americanilor, cu totii am investit acolo, insa pana la final, SUA a ramas sub controlul lui Bogdan.
Spre sfarsitul jocului, Indiei i-a fost distrusa a treia fabrica de catre chinezi si a ramas izolata, detinand controlul numai in Oceanul Indian.. Cu toate acestea, India si-a jucat rolul excelent, fiind unealta cu ajutorul careia am tinut in loc China si Rusia, extinzandu-ma nestingherit cu Brazilia.
China, dupa cum s-a vazut, nu a fost altceva decat jucaria Rusiei ( terminand jocul cu 0 power factor) , executand orbeste indemnurile acesteia.
Rusia, tinuta in loc de schimbarile de guvern neasteptate ale Chinei si Europei, a reusit abia spre final sa isi creasca power factor-ul. Greseala lui Iulian a fost aceea de a tine cu dintii de aceasta tara.
Image
SUA, si-a vazut nestingherita de drum, atingand 25 de puncte la power factor si incheind jocul; nu a invadat decat Africa de Nord, in rest, a controlat America de Nord ,Atlanticul si Pacificul de Nord si a acumulat puncte. Inainte de a se incheia jocul, am reusit sa cumpar si eu actiunea de 12 milioane in SUA, avand interes 5.
Brazilia, desi s-a extins mai lent,la finalul jocului detinea 15 zone maritime si terestre,fiind cea mai puternica din acest punct de vedere si avand un power factor de 4. Nu a intrat in conflict decat cu India (era in interesul meu, India si-a facut datoria la acel moment si era o cauza pierduta) si a insfacat Pacificul de Nord de sub nasul americanilor.
Europa, in ciuda conflictelor maritime cu SUA, s-a ridicat si ea, in special dupa ce i-a atacat pe rusi si teritoriile acestora si a terminat cu power factor 3.
Victoria mi-a revenit mie,insa experienta si-a spus cuvantul, aceasta fiind a 6a partida pentru mine,in vreme ce pentru ceilalti era abia prima.
Punctajul final:
Eu: 92
Bogdan: 76
Iulian: 48
Liviu: 41
Astept cu interes o urmatoare partida pentru ca imi place mult jocul, schimbarile de guvern, tradarile, modul in care pornesti razboaie numai pentru a obtine un si mai mare profit de pe urma acelor puteri sau felul in care o natiune mai slaba este lasata balta de toti, toate acestea fac din Imperial 2030 un joc foarte bun.

criss

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 48955Post criss
19 Jan 2014, 23:37

Frumoasa relatarea, mi-ar fi placut sa particip si eu la sesiunea de Imperial 2030.
Jocul a fost in wishlist-ul meu dar nu stiam care e mai bun intre 2030 si batrinul Imperial.

User avatar
suf
King Meeple
King Meeple
Posts: 2708
Joined: 30 Jul 2010, 17:16
Location: Timisoara

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 48958Post suf
20 Jan 2014, 00:01

Felicitari pentru sesiunea de jocuri.

Eu am jucat o singura data Imperial si de multe ori Imperial 2030, asa ca despre cel vechi nu pot sa spun decat ca nu mi s-a parut mai slab decat al doilea (unii zic chiar ca harta e mai bine gandita). Dupa mine Imperial 2030 e un joc excelent care merge foarte bine in 4 jucatori si acceptabil in 5 si poate si in 3. Mai departe de intervalul asta n-as merge. In 3 jucatori nu se prea intampla multe: fiecare controleaza aceleasi 2 puteri tot jocul. In 6 am jucat odata si un jucator n-a fost atent la inceput si tot jocul practic n-a atins harta, necontroland vreo putere. In 4 e optim zic eu pentru ca sunt 4 jucatori care isi impart 6 puteri, iar cei care controleaza doua nu le pot pastra pe amandoua pentru mult timp si apar multe rasturnari de situatie. Acum controlez doua puteri care lupta impreuna impotriva alteia, runda urmatoare cele doua se ataca una pe alta din cauza ca nu mi-am asigurat controlul.

criss

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 48991Post criss
20 Jan 2014, 14:45

@daniel: M-ai facut sa cumpar Imperial! :) Am ales Imperial (nu 2030) deoarece am citit ca merge mai bine cu jucatori mai putini (harta fiind mai strinsa). Pe simbata pun de-o sesiune in 4. :)

User avatar
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Posts: 7065
Joined: 20 Dec 2010, 09:32
Custom Rank: Going Cardboard
Location: Timisoara
Contact:

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 48993Post DanielIndru
20 Jan 2014, 15:19

Wow, in ce conditii se joaca unii oameni... aia numiti voi masa de boardgames??

User avatar
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Posts: 7065
Joined: 20 Dec 2010, 09:32
Custom Rank: Going Cardboard
Location: Timisoara
Contact:

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 48994Post DanielIndru
20 Jan 2014, 15:21

criss wrote:@daniel: M-ai facut sa cumpar Imperial! :) Am ales Imperial (nu 2030) deoarece am citit ca merge mai bine cu jucatori mai putini (harta fiind mai strinsa). Pe simbata pun de-o sesiune in 4. :)
Criss, ulterior vei putea sa-ti achizitionezi si Imperial 2030 foarte ieftin: http://www.boardgamegeek.com/boardgamev ... de-edition
Contine doar harta, actiunile si niste tokens. Restul componentelor le folosesti de la Imperial. Si incape totul intr-o singura cutie. ;)

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 48997Post danielM
20 Jan 2014, 16:21

@criss: atunci astept impresii dupa sesiunea de sambata; sper sa iti placa .. si as zice sa iti faci o impresie despre el abia dupa vreo 2 partide. E un joc foarte bun(cu toate ca nu am jucat Imperial simplu, diferentele nu cred ca sunt foarte mari)
@suf: Si eu zic ca in 4 merge cel mai bine (in 6 nu l-am jucat, decat in 3,4 si 5);
@djdano: am si o masa mai mare in alta camera, dar pana in 4 jucatori sunt acceptabile si mesele incropite acolo; important e sa ai jucatori, ca mese se gasesc

criss

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49004Post criss
20 Jan 2014, 17:50

@djdano: great idea!
@daniel: imi place ca are conflict! :) Era de ani buni in wishlist dar m-a tinut deoparte faptul ca nu e grozav in 2. Am folosit Antike ca inlocuitor.

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49010Post danielM
20 Jan 2014, 21:04

Are si conflict, are rasturnari de situatie, imi place cum directia unei natiuni se schimba atunci cand este preluata de altcineva, imi place sa negociez zone de influenta etc. Este un concept diferit fata de altele, iar greseala multor incepatori este sa se identifice cu o anumita putere; abordare gresita in Imperial

criss

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49125Post criss
22 Jan 2014, 11:30

danielM wrote:am incheiat o alianta intre Brazilia(eu) si SUA(Bogdan), insistand ca americanii sa porneasca impotriva Europei, pentru a-i forta sa slabeasca armatele dinspre Asia.
Este ok d.p.d.v. etic sa inchei aliante in Imperial? In sensul in care nu dezavantajeaza aliantele ceilalti jucatori? Daca, de exemplu, intr-un joc de 3 doi jucatori fac alianta, cel de-al treilea mai are sanse de cistig?

User avatar
suf
King Meeple
King Meeple
Posts: 2708
Joined: 30 Jul 2010, 17:16
Location: Timisoara

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49126Post suf
22 Jan 2014, 11:39

Nu stiu daca era vorba de alianta intre jucatori.

Dar daca era, porobabil ca raspunsul al intrebari e "nu". Fiecare trebuie sa joace cu scopul de a castiga el, nu de a pierde cineva anume. Cam la orice joc daca il jucam in mai multi si scopul meu e sa pierzi tu, probabil ca vom pierde amandoi. Din pacate atitudinea asta poate distruge experienta placuta pe care o poate oferi un joc si am intalnit-o de mai mutle ori.

User avatar
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 3320
Joined: 16 Feb 2010, 18:00
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49137Post VickdaReaper
22 Jan 2014, 12:42

Eu am o alta parere: avand in vedere ca este un joc care simuleaza situatii conflictuale, unde mai este problema de etica?

Dezvoltand raspunsul, cred ca depinde la ce te referi prin aliante. Daca te referi la situatia in care intr-un joc de 3 jucatori, doi dintre acestia (si tarile pe care le conduc) decid sa se alieze impotriva celui de-al treilea, impiedicandu-l sa se dezvolte pe harta, atunci ar putea sa fie o problema. Recunosc ca nu imi dau seama ce inseamna sa "calaresti" continuu un jucator pe toata durata unui meci, dar probabil ca sansele lui la victorie s-ar diminua.

Din alta perspectiva insa, trebuie sa te gandesti ca Imperial este un joc de *virgula* detinere de actiuni (eng. stock holding), nu un wargame tipic in care eu sunt America, tu Rusia, ea China, el Uniunea Europeana. E clar ca in conditiile in care alti jucatori vin peste tine nu o sa poti sa te dezvolti cu o anumita natiune, dar poate ca solutia in acea situatie este sa reduci eforturile investite in tara/tarile respectiva/respective si sa te apuci sa investesti tocmai in tarile care vin sa te cotropeasca.

Revenind la intrebarea ta, criss, as adauga si urmatorul raspuns: in Imperial o sa fie destule momente in care o sa se faca aliante de moment, de tipul: hai sa mergem amandoi peste x, pentru ca s-a extins mult si trebuie sa-i reducem puterea de dezvoltare. Evident, respectivul x poate sa ceara si el ajutor altor tari, fapt care sa conduca la renuntarea la interventia anterior pornita ori la o serie de lovituri si contralovituri. Dar dupa cum spuneam si anterior, Imperial nu este un wargame tipic. Scopul aici nu este sa cuceresti teritoriile inamice, ci sa deti controlul unor teritorii si sa faci o "extragere de bani" la momentul oportun (pana nu vine altcineva sa-ti ia teritoriile). Apoi, cu banii castigati, sa investesti intr-una din natiunile beligenrante (eventual preluand controlul ei) pentru a scoate alti bani, cu care sa faci alte investitii. Pana la urma, la asta se rezuma jocul.

Din alt punct de vedere, legandu-ma de o discutie purtata anterior, eu cred ca jocul merge bine si in 5 sau 6 jucatori, cu accent pe jocul in 6. Aici fiecare incepe cu o natiune si isi poate face destinul cum vrea. In jocul in 4 este posibil ca 2 jucatori sa controleze 2 natiuni la inceput, ceea ce schimba dinamica jocului cel putin pentru prima lui treime. E corect cand se spune ca dureaza mai putin, dar pe de alta parte, jocul in 5 sau 6 jucatori are avantajul de a introduce ideea de Investitor (sau cum se numeste, imi scapa acum), adica un jucator care nu controleaza nicio natiune, dar care poate obliga natiunile la care detine actiuni sa-i plateasca dividente (i.e. sa se opreasca pe actiunea de Investitor, care altfel ar putea fi sarita de catre cel ce controleaza natiunea). Intr-un singur joc s-a intamplat ca cineva sa-si asume acest rol (adica din momentul in care a pierdut controlul unei natiuni, nu a mai revenit niciodata la controlul vre-uneia) si mi s-a parut foarte interesant cum a trebuit sa abordeze el problema. Da, se poate intampla si in jocul de 4 sa ajunga cineva sa activeze "din umbre", dar acolo ai mai mult spatiu de manevra spre a controla o natiune si interes ceva mai redus sa nu deti fraiele unei tari.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

criss

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49139Post criss
22 Jan 2014, 13:03

Prin etic ma refeream daca e ok sa incheie aliante anumite tari - nu vreau sa-mi sara in cap jucatorii ca nu am jucat "cinstit". :)
Pe BGG majoritatea celor ce au testat jocul in 6 au spus ca nu e grozav, limita ar fi de 3-5 cu un ideal pe 4 jucatori. Pentru ca daca joci in 6, se pare ca unul din jucatori va suferi toata sesiunea.
Vick, ai jucat dupa noul regulament? Ma refer la "Swiss Bank" care s-a introdus in regulament din 2010, cind a iesit editia a 3-a. Jucatorii care nu controleaza momentan vreo tara primesc un talon "Swiss Bank" si pot pot face niste actiuni in plus (pot obliga un jucator sa nu treaca peste cimpul de rondel Investitor si pot cumpara si ei actiuni impreuna cu Investitorul).

User avatar
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 3320
Joined: 16 Feb 2010, 18:00
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49153Post VickdaReaper
22 Jan 2014, 14:32

Da, am jucat cu Swiss Bank. Tocmai despre asta vorbeam anterior, doar ca n-am verificat cum se numeste.

Cat despre suferinta unuia dintre cei 6 jucatori, cred ca e pana la urma o situatie similara cu cea din A Game of Thrones The Board Game. Si in Imperial si in AGoT sunt 3 natiuni/case care incep mai pe margini, 3 chiar in centru. Si mi se pare ca similitudinile continua in sensul in care in ambele jocuri se va face o imperechere intre 2 combatanti directi, care se vor lupta pentru cam aceiasi zona. Distinctia dintre jocuri este ca in timp ce in AGoT, aceasta imperechere este mai evidenta (din cauza spatiului mai mare pe harta), iar fiecare jucator se identifica cu casa sa, in Imperial ai ceva mai mult loc de manevra in sensul in care poti sa te indrepti si spre alte teritorii neutre pentru ocupatie (si implicit, venit), pe cand la AGoT acest lucru cam echivaleaza cu cedarea terenului adversarului cu care ai lupta pana atunci (evident, asta se datoreaza si regulilor de lupta din cele doua jocuri, deci n-are sens sa continuam pe aceasta cale).

Din punct de vedere statistic, probabil ca BGG-ul are mai multa dreptate ca mine (parerea multora vs. parerea unuia, care nu e vre-un campion mondial la Imperial :D). Insa eu consider ca este perfect jucabil si in 6 jucatori, principalul dezavantaj fiind durata mult mai mare. Nu stiu ce inseamna acea suferinta a unuia dintre jucatori si nu prea vad care dintre tari ar fi atat de dezavantajata de pozitia pe harta. Fiecare tara are acces la zone unde isi poate exercita controlul, fie la 1 zona mai bogata si una mai putin accesibila, fie la 2 zone mai putin bogate, dar usor accesibile. Deci toate au aceleasi oportunitati de a se dezvolta. In plus, reiterez ideea exprimata anterior, daca simti ca lucrurile nu merg bine cu tara ta, poti oricand sa investesti sau sa preiei controlul in alte/altor tari.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

nqq
King Meeple
King Meeple
Posts: 795
Joined: 25 Aug 2013, 17:05
Location: Bucuresti

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49155Post nqq
22 Jan 2014, 14:40

deja ma atrage jocu :D. chiar as vrea sa-l incerc .

User avatar
adrim
King Meeple
King Meeple
Posts: 883
Joined: 04 Jan 2011, 13:33
Custom Rank: euro-epic
Location: Bucuresti

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49163Post adrim
22 Jan 2014, 15:51

Nu este nici o similitudine intre AGoT si Imperial. La AGoT primesti o casa cu care esti blocat tot jocul - de multe ori legat de maini si de picioare. La Imperial pornesti cu investitie intr-o natiune, dar jucatorul NU se identifica cu natiunea - tocmai asta e ideea si frumusetea jocului: oricand poti sa preiei controlul altor natiuni cu scopul de a le ridica sau de a le falimenta. Imperial este in primul rand un joc economic. Castiga de obicei cel care strange cei mai multi bani si ii reinvesteste la momentul potrivit in natiunile cele mai dezvoltate.

Jocul este mult mai frumos daca se joaca cu regula de inceput alternativ. In loc sa primeasca fiecare natiunile prestabilite, e mai bine ca jucatorii sa liciteze pe rand pentru actiunile initiale pe care vor sa le cumpere. In felul asta ai de la inceput control asupra caror zone vrei sa te concentrezi si cu ce cost.

Intradevar 6 nu e numarul ideal de jucatori, e foarte probabil ca unul sa sufere tot jocul. In rest functioneaza foarte bine cu orice numar de jucatori, dar ofera o experienta destul de diferita in functie de numarul acestora. Asta pentru ca Imperial este un joc in care este foarte important felul in care jucatorii reusesc sa mentina echilibrul prin actiuni directe si aliante tacite.

Swiss Bank functioneaza perfect daca il folosesti la momentul potrivit. Am reusit sa castig de vreo doua ori jucand cu Swiss Bank dar in partide de 3 jucatori si cu regula de inceput alternativ. Doar ca e mai plictisitor daca joci cu Swiss, practic nu faci decat sa investesti ici si colo din cand in cand.

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49166Post danielM
22 Jan 2014, 16:27

Eu zic ca Imperial merge bine in numar par, astfel, in cazul in care 2 jucatori se aliaza impotriva altuia, acesta din urma mai poate gasim sprijin la un al patrulea jucator; de obicei, la inceput, puterile isi impart zonele de influenta in mod pasnic : '' imi cedezi mie zona X si eu nu ma bag peste tine in zona Y?'' Ei, dupa ce incepi sa te calci pe degete cu celalalt, se pot petrece mai multe lucruri interesante: daca stai mult mai bine militar, poti sa-l faci pe celalalt sa cedeze teritorii ; sau, pur si simplu, va razboiti.
Aliantele in acest joc nu prea sunt de durata, pentru ca e foarte posibil ca guvernele sa se schimbe, sau interesele jucatorilor. Tocmai asta imi place atat de mult la Imperial, ca au loc negocieri, cedari de teritorii, schimbari de guverne, lucruri care simuleaza foarte bine realitatea.

criss

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49207Post criss
23 Jan 2014, 11:44

Aseara am jucat un prim joc-scurt de 4 jucatori de acomodare. Mi-a placut foarte mult - ca prima impresie Imperial pare a fi unul dintre cele mai bune 5 euro-games pe care le-am jucat. O sa revin cu pareri dupa o sesiune mai serioasa de sambata. :)

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49221Post danielM
23 Jan 2014, 16:06

Ma bucur ca ti-a placut, asteptam impresii si dupa a doua partida.

criss

Re: Seara de joacă(7 Wonders & Imperial 2030)

Post: # 49271Post criss
26 Jan 2014, 00:04

Sesiunea de simbata a fost un succes total - ne-a placut asa de mult incit am mai discutat 2 ore despre ea dupa terminare! Nu-mi aduc aminte sa fi analizat atit de mult dupa orice alt joc. A fost o experienta grozava si am invatat si multe alte lucruri (legate de economie, politica, bursa etc.).

Eu am pornit cu Germania, am preluat si controlul Marii Britanii si, cu "sprijinul" rusilor am "reusit" sa fac praf cele doua tari :lol: , care mai apoi au preluate de altii, raminind doar bancher elvetian. Jucatorul care controla Italia a ajuns pe ultimul cimp de putere terminind jocul si crezind ca va cistiga... si a iesit pe ultimul loc. :)
Eu am terminat pe locul 2 la un punct de invingator (jucatorul cu rusii ce a redresat Germania), deoarece investisem inspirat, fiind al doilea investitor la primele 3 tari din frunte. In ultima perioada insa am fost mereu in criza financiara, fara a putea sa ma mai redresez.

Abia asteptam sesiunea de saptamina viitoare, acum ca am inteles in mare ce trebuie facut. Dar data viitoare vom juca fara Swiss Bank, dupa regulamentul vechi - implementarea Swiss Bank este singurul lucru care nu ne-a prea placut.

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”