Ultima cucerire... e 2!

sa ne laudam cu noile achizitii
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
Post Reply
User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4162
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Ultima cucerire... e 2!

Post: # 60843Post 26octombrie
02 Apr 2015, 22:38

... care n-au nicio legatura una cu alta, evident, dar amandoua s-au dovedit "a blast".

Intr-o doara, m-am uitat la extensia Pretty Pretty Smash Up.
Jocul de baza mi-a atras atentia initial, acum fo' 2 ani, apoi m-am uitat mai bine si am zis ca-i "cah", cu batai si cu monstrii, aliens, zombies, ninja, tot ce nu-mi place mie, un joc "de baieti". Punct. Sau asa ziceam je. Ei bine, extensia era... draguta (pretty pretty, duh!), asa ca m-am mai uitat o data. Tot urat. Am descoperit ca se poate juca extensia fara jocul de baza, asa ca am luat-o, intr-o doara. Da' odata ajunsa cu ea acasa, am zis noi, "nu-i pacat ca nu putem sa jucam in 3?" Am rugat un profesor dragut sa-mi imprumute jocul de baza (mai degraba pentru Awesome Level, ca aratau mai atragator), sa-l incercam in combinatie cu Poneii!, Printesele, Pisicile, Zanele si Creaturile Magice. Zis si facut.
Oameni buni, e absolut bestial jocul! Fiecare factiune are personalitate, fiecare iti dicteaza un stil de joc si iti lasa un flavour. Iar combinatiile... nici nu m-apuc sa le descriu (pe cele incercate), ca nu mai termin! Am jucat 10 jocuri intr-o saptamana si abia asteptam, toti trei!, sa ajungem acasa si sa-ncingem un Smash Up. Fiica-mea ma intampina cand o luam de la scoala cu informatii despre ce factiuni vrea sa mai incerce. Evident ca cele mai tari, cel putin pentru mine, sunt taman ... Zombies, Aliens, Robots. Si cand scriu aici, ma manca degetele sa amestec doua, random, si sa le pun pe masa, sa vad ce-mi vine si cum fac prapad pe masa. Vesel prapad, that is! Asta-i si cheia jocului pentru noi, ca totul e light si fun. E de la sine inteles ca ne-am luat si jocul de baza :twisted:
Ceea ce mi se pare mie de nota 10 e faptul ca nu au scos pe banda un teancuri de carti belicoase cu paste-up cu diverse teme pe ele. Cand joci cu Aliens aterizezi pe nepusa masa temiriunde si faci tot soiul de teleportari de carti (abductions, muahahaha). Cu Killer Plants simti cum cresc, acum le pui, sunt slabe, tura viitoare le creste puterea, ai carti de boboci pe care le poti "planta" si altele. Cu Robots... my love, sunt mici si multi, faci combouri de joci cinci carti pe tura instead of one! Iar cand esti cu Zombies, ... te balacaresc toti, te omoara pe capete si dragutzi de ei se tot intorc din discard (Tenacious Z, mi amor :D ), ca scabia! Printesele sunt niste printese, ei da, diabolice!, Dinozaurii sunt mai greoi dar HUGE, Pisicile sunt cea mai nesuferita factiune, dau intr-una cu gheara, iar Poneii - caci, DA!, exista si ponei, de la asta am plecat :oops: - Ponei, spuneam, o tot dau cu Puterea Prieteniei si se cheama unul pe altul si-ti dau in cap. Asa ca, da, recomand calduros acest minunat talmes-balmes, belicos si delicios!

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4162
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: Ultima cucerire... e 2!

Post: # 60844Post 26octombrie
02 Apr 2015, 23:07

si chiar credeati ca am uitat ca "e" 2, huh?!

Al doilea joc... ma unge pe suflet. Am stat aproape o luna cu sufletul la gura, ca nu-l gaseam nicaieri (aici deja cred ca v-ati prins despre ce vorbesc; da, jocul ala urat, al designerului 'cela nesuferit).
Tot cu un imprumut am inceput ca, deh, am devenit mai temperata in achizitii :roll:
Am tot auzit-o mai demult, pe Ada, vorbind cu drag de Anhk-Morpork, da' io nimic, o tot dadeam cu euro. Acum am inteles despre ce vorbea. Discworld e un joc viu, pe care il simti si in care te afunzi. Evident, daca il joci eurostyle, pui o carte, te uiti la simbolurile din varf si faci ce zice, might be dull. Dar daca il savurezi...
E tot un joc pretty mean, cu hidden agenda. Povestea zice ca Lordul Vetinari a disparut din Anhk-Morpork si a declansat un haos de nedescris (mai mare decat haosul de nedescris cotidian din Anhk-Morpork!). Si vii tu, impreuna cu alti 2-3-4 oameni de bine, incercand sa preiei puterea. Unul din voi poate fi, foarte bine, chiar Lordul Vetinari, incognito. Fiecare jucator trage unul dintre cele 7 personaje care vor sa preia puterea. Fiecare are alta cale. Unii trebuie sa domine un anumit numar de cartiere, din cele 12 ale orasului; altul trebuie sa stranga o anumita suma de bani; altul sa bage zazanie in populatie si sa aduca pe masa un numar de tokene de scandal; Vetinari isi trimite iscoadele si castiga cand are prezenta (nu neaparat dominanta) intr-un numar de cartiere; Comander Vimes nu trebuie sa faca nimic..., doar sa-i impiedice pe toti ceilalti mai abitir decat toti, sa castige, caci daca se termina deckul si nimeni nu si-a indeplinit obiectivul, castiga Vimes.
Pe masa e Anhk-Morpork, cel mai mare, mai mizerabil, mai vesel si mai plin de viata oras din Lumea Disc. E impartit in 12 cartiere. Fiecare jucator incepe cu cinci carti in mana si cam tot pana la 5 isi va umple mana cand i se termina tura (sau pana la 4, daca cineva te potcoveste cu niscaiva blesteme...). Pe tura ta joci o carte, apoi tragi si gata. Sau nu? Sunt carti care iti dau voie sa mai joci carti, altele care iti aduc bani, de la banca sau de la ceilalti "catindati", unele care te lasa sa mai tragi un teanc de alte carti, altele care-ti aduc un imprumut de la banca (cu dobanda, ce credeati?). Unele carti au mai multe actiuni pe ele, din care poti sa faci ce vrei tu (da-n ordine!), altele.. n-au niciuna, da-s bune si ele, mai ales cand altul iti fura din putinele tale carti :twisted:
Ai minioni si case. Prin actiunile de pe carti iti poti pune minioni prin cartiere, daca mai e cineva acolo iese cu scandal (tokene), ii poti muta, poti aduce pacea intr-un cartier pe care-l imparti cu altcineva, ca sa-ti construiesti o casa (cand e scandal cred ca nu e o oportunitate imobiliara sa construiesti), poti omora minioni de-ai altora (ranjind malefic, musai, sau zambind serafic, your choice). Astea-s doar cateva posibilitati, cartile sunt UN TEANC! Aa, si sa nu uit, unele au o steluta pe ele, de event, caz in care vine Eventu'! Care, in general, e belea. Vin troli, vin demoni, vine inundatia, cutremurul, focul si dupa ce-ai muncit pe branci sa-ti construiesti o casa - caci fiecare cartier suporta o singura casa si aduce o abilitate permanenta, cat timp ai resedinta pe buletin acolo - vine focu' si ti-o ia... :cry: Dar nu-i nimic, tura viitoare iti vine o dispensa care te lasa s-o furi pe-a vecinului, din cartierul mai scump :D
Conditia de castig a fiecaruia - this is brilliant! - trebuie indeplinita la inceputul turei :o Adica nu conteaza cat ai muncit matale sa furi din stanga si din dreapta, daca n-ai facut o treaba temeinica, ata e, gone with the wind (or the fire, or the trolls...)
Nu am jucat niciodata de atatea ori un joc fara sa-l castig macar o data! Din sapte partide patru le-a castigat Hora, vaslind suav pe raul de pe tabla, aruncand cu foc si asasinate gratioase in stanga si-n dreapta, fara pic de omenie...Muahaha! :tu: Mihai a castigat de doua ori si Daniel o data. Eu... oha. Si faptul ca l-as tot juca ar trebui sa fie cu atat mai remarcabil.
Ei, si ce, o sa castig si eu, si-atunci sa vedeti :twisted:

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4162
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: Ultima cucerire... e 2!

Post: # 60845Post 26octombrie
02 Apr 2015, 23:08

Multumesc, ProfessorChaos :tu:
Multumesc, Arthur :tu:

User avatar
ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple
Posts: 1339
Joined: 23 Jul 2011, 23:30
Custom Rank: Miniature Painter
Location: Bucuresti

Re: Ultima cucerire... e 2!

Post: # 60847Post ProfessorChaos
02 Apr 2015, 23:34

Mă bucur că-ți plac joculețele Luana, și mai ales că și restul familiei e entuziasmată. Îmi imaginez ce lupte se încing la voia acolo. Cu prima ocazie vreau să încerc și eu Pretty-ul să văd dacă pisicile din joc sunt la fel de enervante ca cele din realitate :twisted:
Nothing to prove. I play to have fun.

Colecția mea
Wishlist
De încercat/luat prin trade

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4162
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: Ultima cucerire... e 2!

Post: # 71222Post 26octombrie
05 Jul 2016, 23:20

Poze n-am, ca-s lenesa, da am cuvinte. Am venit din concediu si trebuia sa-mi combat depresia intoarcerii la realitate...
Am pe masa Hidden Signs, extensia de la Mysterium, pe care ziceam ca abia astept s-o incerc. Dar asteptarea s-a coagulat in jurul altui joc, ce arata....Whoaaaaa :o . Si care, evident, nu era nici macar in lista de interes, l-am descoperit astazi, accidental, pentru ca am un program nesuferit ce detecteaza schimbarile de pe pagina cu jocuri noi a unui periculos magazin de jocuri...

Mystic Vale. Scump, neincercat si cu o cutie sinistra, iesita din dimensiunile standard, care nu cred ca va incapea nicaieri... Clar un joc ce nu merita cumparat. Mda.

La mine jocurile ajung pe raft prin mai multe scenarii posibile:
unul ar fi ca-l joc si-mi place mult/foarte mult, imi lasa un gust intens in cap si ma decid ca l-as vrea - in functie de intensitatea gustului cumparat sau in trade;
o alta cale, cea mai frecventa, e prin research, pornind de la un designer ce-mi place, sau de la un comentariu interesant dintr-un forum si-atunci deschid enshpe pagini si imi casuna pe cate un joc, adesea obscur :roll: ;
mai descopar cate-un joc luat la plezneala intr-un trade, ce se dovedeste excelent pe masa (Qin, Tridom, la voi ma uit).
In toate situatiile de mai sus cumpanesc profund oportunitatea achizitiei (m-am oprit nitel sa rad) inainte de a-l lua sau a pasa.
Destul de rar apare o alta situatie: ma indragostesc instant si iremediabil de un joc, simt ca e al meu si pentru mine si nu exista nicio ezitare. Pana acum n-am avut nicio teapa cu feelingul asta (Fantastiqa, The New Science, The Road to Canterbury, Concept, Tales of the Arabian Night, Bomarzo, Maharani)
E, asa am patit si cu jocul asta ce nu merita cumparat. E la mine pe masa, l-am deschis, l-am citit, l-am mangaiat, i-am scos 100 de folii transparente de pe cartile transparente ce vor intra in sleevurile transparente puse pe cartile fiecarui deck... Deci, dupa ce ca e scump, mare, mai e si laborios de pregatit pentru prima joaca, asta ca sa nu mai spun de set-up si clean-up...
Pentru cine n-are chef sa se inhame la toata corvoada asta, jocul e pe masa si asteapta sa fie jucat... :roll:
O sa revin cu impresii dupa joaca.
Ah, v-am spus ca e un nou sistem de joc, Card Crafting System, de la AEG, unde practic ai un deckbuilding game cu 20 de carti in deck, nu trebuie sa subtiezi nimic, da poti adauga pe fiecare carte una pana la trei improvements? De grafica si de whow factor sigur nu v-am spus, ca n-am cuvinte sa le fac dreptate. Gata, ca mi s-a facut dor de el si ma duc sa ma mai holbez nitel.

Post Reply

Return to “Ultima cucerire”