Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50106Post danielM
11 Feb 2014, 01:51

*Aceasta este prima parte din seria de sesiuni pe care vreau sa o scriu pe marginea cardgame-ului Lord of the Rings, ciclul Shadows of Mirkwood. Pentru prima aventura din acest ciclu, The hunt for Gollum, am pregatit un deck lore/leadership, urmand ca aceiasi eroi si aliati sa porneasca in urmatoarea aventura, daca vor trece cu bine de aceasta prima incercare. In momentul in care nu vor reusi a treia oara sa treaca de o incercare (adventure pack), voi avea posibilitatea sa schimb intre 1-2 eroi si intre 10-25 de carti si nu intregul pachet, pentru a crea ideea de continuitate.De asemenea, dupa ce voi trece cu succes de un quest, voi putea schimba intre 1 si 5 carti din deck(nu si eroi). Vreau sa mentionez ca in afara de questurile din core set, nu am jucat niciunul dintre adventure pack-urile acestui prim ciclu, astfel ca va fi o si mai mare provocare pentru mine, nestiind la ce sa ma astept (cu exceptia dificultatii questului,care este notata in interiorul fiecarui pachet).
Pentru cei nefamiliarizati cu acest joc : Drakkenstrike's Lord of the Rings: The Card Game Components Breakdown Video Review in HD
Image
Nume scenariu: The hunt for Gollum
Dificultate: 4
Deck: Lore/Leadership

La cererea lui Gandalf, Aragorn,Theodred si Bilbo Baggins pornesc pe valea raului Anduin in cautarea lui Gollum; zvonuri spun ca in aceasta zona eroii vor putea gasi indicii care sa-i puna pe urmele hidoasei creaturi.
Aceasta sarcina nu prea ii era pe plac lui Bilbo, fiind nevoit sa renunte la casuta sa linistita din Comitat si sa se arunce in necunoscut, el, un biet hobbit, alaturi de doi cavaleri, care, fie vorba intre noi, nu-i inspirau prea multa siguranta. Numai gandul la orci,goblini si alte creaturi insetate de sange de care ar putea da prin acele locuri blestemate il facea sa-i sara inima din piept.
''Macar nu ne vom avanta prin padurile din Mirkwood, intesate de paianjeni aparati de intuneric si mult mai infricosatoare decat valea Anduinului'',isi spuse Bilbo.
''Sa nu mai zabovim nicio clipa, avem cale lunga de batut!'' porunci Aragorn.
Image
Iata-i pe eroii nostri ajunsi pe valea Anduinului, avand de trecut prin East Bank, zona greu accesibila aliatilor al caror ajutor este asteptat cu infrigurare, in special de catre Bilbo Baggins.
Image
Peste cateva ceasuri, primul care li s-a alaturat a fost un Silvan Tracker, iar la putin timp, Gandalf isi face si el aparitia, calauzindu-i si protejandu-i de furtuna care s-a dezlantuit asupra lor.
''Pana acum, nici urma de creaturile lui Sauron'' gandi Bilbo.
Si pe buna dreptate,caci numai cararile inaccesibile si valea aceasta intortocheata le dadea de furca. Dupa o vreme, priceputul elf gasi primele semne ale prezentei lui Gollum: resturi de mancare si urme care,spunea el, arata ca Gollum a fost acolo,nu demult.
Avand atasat Song of Wisdom, acum puteam folosi resursele lui Aragorn si pentru a plati cartile din sfera Lore. Primul indiciu i l-am atasat lui Bilbo, indiciu care urma sa se intoarca deasupra encounter deckului daca acesta va suferi vreun damage; asadar, Bilbo trebuia protejat.
Image
Lucrurile avanseaza bine, grupul condus de Aragorn facand progrese in faza primului quest, iar faptul ca aveau si un prim indiciu era un lucru si mai imbucurator. Componenta grupului s-a mai marit, iar cu Faramir,Henamarth si fiica lui Nimrodel alaturi, nicio zona nu le mai putea pune mari probleme. Gratie abilitatilor lui Henamarth, atacul goblinilor nu i-a luat prin surprindere,Aragorn fiind pregatit,astfel ca le-a venit de hac numaidecat. Pe timpul noptii, eroii nostri s-au odihnit in apropierea raului, facand pe rand de straja pana la ivirea zorilor. Ziua aceasta a fost prea mult pentru batranul Bilbo; zi care a culminat cu aparitia acelor goblini..
''Noroc cu elful asta ca i-a simtit aproape, altfel cine stie ce s-ar fi ales de noi..e numai vina batranului acela morocanos!'' bolborosi Baggins inainte de a inchide ochii.

~va urma~

User avatar
Chuckila
King Meeple
King Meeple
Posts: 5084
Joined: 31 Jan 2010, 02:30
Location: Cluj Napoca

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50116Post Chuckila
11 Feb 2014, 10:20

La urmatoarea intalnire, neaparat trebuie sa imi prezinti si mie jocul. De cand l-am luat, nu am avut tupeul sa citesc regulile si sa ma pun la primul joc.

Sesiunea asta imi face pofta de citit regulamentul! :)

nqq
King Meeple
King Meeple
Posts: 795
Joined: 25 Aug 2013, 17:05
Location: Bucuresti

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50119Post nqq
11 Feb 2014, 10:37

hmmm.... juicy ! bv. si eu astept partea a 2-a

Rautz

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50120Post Rautz
11 Feb 2014, 10:39

Jocul e bun dar trebuie sa-ti cam placa sa joci boardgames singur. Am incercat de cateva ori dar pur si simplu un joc video ma captiveaza mai mult.

Felicitari pentru sesiune, avem nevoie de mai multe astfel de initiative.

User avatar
Chuckila
King Meeple
King Meeple
Posts: 5084
Joined: 31 Jan 2010, 02:30
Location: Cluj Napoca

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50122Post Chuckila
11 Feb 2014, 11:05

Cred ca voi incerca sa joc cu Lavinia si Evelin, mai mult pentru partea de poveste si aventura. Sa vad daca le place. Voi incerca sa le citesc textul de pe carti si sa le las pe ele sa ia deciziile impreuna (cu foarte putina implicare din partea mea, poate doar atunci cand decizia este evident gresita).

Ma bucur ca incepe si Lavinia sa inteleaga jocurile ca pe o posibilitate de a petrece timpul impreuna in familie. Cine stie, incet incet poate descopar in ea o board-gamerita :D Vedem daca LotR face click.

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50123Post danielM
11 Feb 2014, 12:18

@Chuckila. cu mare placere :)
Multumesc Rautz & nqq; continuarea acestei prime parti o sa o postez astazi, cand am timp sa inchei.
@Rautz LotR este singurul joc pe care imi place sa il joc si singur; mi se pare un joc foarte tematic si care te face sa te atasezi de eroii si aliatii care iti vin in ajutor
Last edited by danielM on 11 Feb 2014, 13:17, edited 1 time in total.

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50126Post danielM
11 Feb 2014, 13:06

De cum se crăpă de ziuă,Theodred dădu semnalul de trezire; după ce mâncară, grupul o porni în amonte. Vreme de câteva ore, timp în care au continuat să înainteze în susul râului, nu s-a întâmplat nimic deosebit. Observând osteneala de pe chipurile celorlalti, Aragorn hotărâ să se odihnească cu toţii o vreme. Faramir a fost cel căruia i s-a cerut să inspecteze zona din jur, pentru a evita surprizele neplăcute. Mare bucurie pentru toţi atunci când Faramir s-a întors anunţând că a dat peste urme proaspete ale lui Gollum. Pentru a profita de moment, grupul s-a pus în mişcare de îndată. Cel de-al doilea indiciu i l-am ataşat lui Theodred, iar cu puţin timp în urmă l-am echipat pe Aragorn cu attachmentul Steward of Gondor, care îi mai dă 2 resurse/tură, iar cu abilitatea lui Bilbo de a trage 2 cărţi la început de tură, în loc de una, aveam atât resurse, cât şi multe cărţi în mână, fiind astfel pregătit pentru orice ar fi putut apărea. Eram la cea de-a doua fază a questului.
Image
''Aragorn, se pare că suntem urmăriţi'' anunţă bravul Henamarth
'' Continuaţi deplasarea,dar fiţi pregătiţi! Theodred,Faramir şi cu mine ne vom ocupa de ei''
Imediat, un grup de păsări care se ridică spre cer trădă locul urmăritorilor. Cei trei porniră într-acolo. Iată-i faţă în faţă cu hidoşii goblini, îmbrăcaţi în armuri ruginite şi murdare, purtând suliţe de două ori mai mari decât ei şi mânuind săbii cu stângăcie, aruncându-se în vârful săbiilor celor 3 luptători, pentru care nu reprezentau o mare ameninţare. Însă aceste creaturi lăsate de spate continuau să vină, ţinându-i în loc pe cei 3, în timp ce grupului celălalt i se pregătea un atac surpriză.. Vânătorii din Mordor,căci despre ei este vorba, călare pe cai şi buni luptători îi luară prin surprindere pe Bilbo şi elfii care au rămas cu el şi numai apariţia neaşteptată a lui Gandalf i-a salvat de ghearele slugilor lui Sauron.
Un atac neaşteptat aşadar, care m-a obligat să dau câte un damage la fiecare erou care avea ataşat un indiciu,3 damage dacă atacul era undefended. Astfel cele două indicii s-au întors deasupra encounter deckului, iar în următoarea tură am pierdut unul dintre cele două indicii, deoarece faza de acum a questului te obligă să iei primele două cărţi de pe encounter deck, să alegi una din ele pentru a o pune în stagging area, iar pe cealaltă să o arunci..
Image
Image
Acesta a fost momentul de cotitură, după aceea am reuşit să ajung şi la ultima fază a acestui quest, având un singur indiciu în joc,ataşat lui Bilbo. Treaba periculoasă a acestei faze era că, dacă în orice moment al jocului nu mai controlam niciun indiciu, trebuia să revin la faza a doua a questului.
Image
Aragorn îşi reproşa greşeala de a-i fi lăsat singuri pe iscusiţii elfi şi pe bătrânul hobbit; dacă nu ar fi apărut Gandalf, cine ştie ce s-ar fi putut întâmpla. Cu toate acestea, faptul că nimeni nu a pierit în aceste două zile îl liniştea. În zona în care râul Ninglor se varsă în Anduin, o iscoadă din Snowborn,doi străjeri ai Gondorului şi elful Haldir li se alăturară, lucru care îi alungă lui Bilbo orice teamă legată de atacurile orcilor sau ale goblinilor. După o zi plină de evenimente, noaptea îi găsi la nord de Old Ford, pe drumul spre râul Carrock, străjuit de munţi cu creste stâncoase şi păduri neprietenoase, casă a numeroşi trolli înfricoşători şi a viperelor a căror înţepătură este de ajuns pentru a te omorâ. Aşadar, aventura abia a început, din nefericire pentru bietul Bilbo, care spera să îşi odihnească oasele în căsuţa sa din Comitat şi nu în mijlocul trollilor sau al celorlalte creaturi însetate de sânge. Tot din nefericire, în următoarea zi aveau să plece elfii şi ceilalţi luptători din Gondor; tocmai acum, când vor avea şi mai mare nevoie de ei... ''dar au promis că se vor întoarce'', îşi spuse Baggins,după care îşi găsi o poziţie mai comodă pe ''blestematele astea de pietre!''
Image
~Sfârşitul primei părţi~
Articol publicat şi pe blogul Lords of the boards

nqq
King Meeple
King Meeple
Posts: 795
Joined: 25 Aug 2013, 17:05
Location: Bucuresti

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50127Post nqq
11 Feb 2014, 13:16

foarte tare povestea :)

criss

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50130Post criss
11 Feb 2014, 15:52

Daniel, cred ca ai fi un DM foarte bun de D&D. Felicitari pentru poveste! :)
danielM wrote:LotR este singurul joc pe care imi place sa il joc si singur;
Iti recomand si LnL: Band of Heroes, e grozav si solo.

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50131Post danielM
11 Feb 2014, 16:18

criss wrote:Daniel, cred ca ai fi un DM foarte bun de D&D. Felicitari pentru poveste! :)
danielM wrote:LotR este singurul joc pe care imi place sa il joc si singur;
Iti recomand si LnL: Band of Heroes, e grozav si solo.
Mersi :) , astept sa incerc si eu D&D, pana acum n-am avut ocazia . In Lnl poti juca si cu germanii? nu prea simpatizez cu americanii.. :)

criss

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50137Post criss
11 Feb 2014, 17:15

danielM wrote:In Lnl poti juca si cu germanii? nu prea simpatizez cu americanii.. :)
Sigur ca da! :)

NoahArkwright

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50156Post NoahArkwright
12 Feb 2014, 09:42

Super sesiune, mi s-a facut dor de un LotR.
Noua ne place ca joc de 2, desi e probabil singurul joc pe care l-as juca si singur (n-am ocazia, din fericire).
Asteptam urmatoarele povesti!

pilif
Wizard Meeple
Wizard Meeple
Posts: 206
Joined: 13 Dec 2013, 15:27
Location: Arad

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50169Post pilif
12 Feb 2014, 13:01

:)

Foarte tare Dani.


Te salut,

Filip

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 50174Post danielM
12 Feb 2014, 15:08

Mersi Filip :)
@NoahArkwright vor veni si celelalte :)

criss

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 71134Post criss
30 Jun 2016, 15:17

Am jucat de doua ori primul scenariu din jocul de baza, solo, cu deckul Tactics. Si am pierdut de fiecare data, ajungind la 50 inainte sa rezolv prima carte de Quest. Nu ma pling, chiar ma bucur ca dificultata inseamna rejucabilitate mare, dar nu inteleg cum de scenariul a fost trecut la dificultate de 1/10. Poate ratingul este pentru 2 jucatori si doua deckuri amestecate? Anyway, primul joc de carti (fara tabla) care imi place cu adevarat.

Daniel, ai incercat si cele 6 scenarii ale lui NinjaDorg? Sunt considerate pe BGG mai bune decit cele originale.

User avatar
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 3320
Joined: 16 Feb 2010, 18:00
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 71135Post VickdaReaper
30 Jun 2016, 15:33

Motivul pentru care primul scenariu are nivelul 1 de dificultate este deoarece cu celelalte pachete de început nu prea o să ai probleme în a-l termina, chiar şi atunci cand esti nevoit să invingi un anumit monstru.

Problema pachetului Tactics este că nu poate face Questing suficient şi se bazează pe Legolas pentru a avansa în misiuni. Ori dacă din pachet nu ies monstrii pe care să-i omori, atunci poti să-ti iei adio de la victorie. Spre exemplu, rata mea de victorii cred că este pe undeva pe la 20-30%.

Cât despre scenariile lui NinjaDorg, nu pot să spun că sunt neapărat mai bune, dar ofera alternative gratuite de joc pentru atunci când ai doar jocul de bază. Şi sunt bine venite mai ales pentru că primele două scenarii sunt plasate, ca dificultate, între primele două scenarii din cutia de bază.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

User avatar
Haddeo
King Meeple
King Meeple
Posts: 2343
Joined: 28 Dec 2015, 18:59
Location: Bucuresti

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 71136Post Haddeo
30 Jun 2016, 15:44

criss wrote:cu deckul Tactics.
Am inceput sa joc si eu Lotr Lcg si am invins usor primul scenariu cu deckul de Spirit.
Cu Eowyn am avansat la greu in questuri , am folosit cartile care mi-au scazut threat levelul astfel incat inamicii sa nu ma atace si i-am atacat cu Dunhere de la distanta :). E adevarat ca spre sfarsit l-am tras si pe Gandalf pe care l-am folosit la questing dar si la scaderea threat levelului si mai mult.
Last edited by Haddeo on 30 Jun 2016, 15:46, edited 1 time in total.
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

criss

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 71137Post criss
30 Jun 2016, 15:45

OK, atunci o sa incep cu celelalte deck-uri si la urma Tactics. Apoi primele scenarii a lui NinjaDorg inainte de al doilea scenariu din jocul de baza.

Care din expansiunile primului ciclu v-au placut cel mai mult?

User avatar
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 3320
Joined: 16 Feb 2010, 18:00
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 71139Post VickdaReaper
30 Jun 2016, 17:17

Eu n-am incercat niciuna dintre extensiile din primul ciclu, deci nu pot sa ma pronunt.

Legat de primul scenariu din cutia de baza, incearca-l cu fiecare pachet predefinit de 3-5 ori inainte sa treci la primul scenariu al lui NinjaDorg.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

criss

Re: Lord of the Rings(partea I)-The Hunt for Gollum

Post: # 71143Post criss
30 Jun 2016, 19:06

Tocmai am terminat un joc cu deck-ul Spirit. Am pierdut la limita. Eowin avanseaza foarte repede cu cele 5-6 de tokene de Questing. Dupa ce a aparut bossul final au inceput sa-mi moara caracterele mai repede decit puteam sa ranesc bossul (ajutat si de alte bestii). Aruncam in joc tot ce puteam si am ramas fara carti in mina. Mai aveam nevoie doar de 2 lovituri ca sa cistig. Una peste alta, a fost o experienta complet diferita cu acest nou deck. O sa joc mai multe sesiuni cu fiecare.

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”