Un scurt istoric al jocurilor de societate în România

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

Re: Un scurt istoric al jocurilor de societate în România

02 Mar 2017, 18:58

danielM wrote:Abia prin 2012 am descoperit si forumul, iar in 2013 am fost la prima mea intalnire nationala, la Sibiu, a fost ceva extraordinar pentru mine; am fost in jur de 40+ de oameni atunci, Vick ne-a pregatit ecusoane cu nickname-ul de pe forum si avatarul si a fost mai mult decat placut sa asociezi persoana cu avatarul si numele de pe forum.
Ma bucur tare mult ca te-ai distrat asa mult la respectiva intalnire de la Sibiu, *dar* nu eu am fost cel care s-a ocupat de ecusoanele respective. Va trebui sa trimiti felicitarile intr-alta parte... :)
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

02 Mar 2017, 19:24

Mai am ceva de spus, in mod special celor care n-au fost la nicio nationala. Dupa ce-am intrat eu pe forum au fost vreo 2-3 nationale, iar eu le-am pasat; mi-am spus ca nu pot/n-are rost sa cheltui atatia bani pe drum si pe cazare, ca tot nu-i cunosc pe cei care vin, iar cei putin pe care-i cunosc sunt oricum in lente saptamanal. Ei bine, cat de tare m-am inselat nu pot sa va descriu. Cand am mers prima data, parca cea de la Sighisoara, a fost... WHOAAA :o N-am numarat cate ore am dormit, da sigur mai putin ca-n sesiune! A fost o imersiune in joaca. Am cunoscut oameni nemaipomeniti, si nu e doar o expresie, e pe bune. M-am simtit amongs kindred spirits. Mi se pare mie ca-s anumite categorii de oameni mai frumoase decat altele, de exemplu oamenii care se joaca si oamenii care iubesc animalele (acum nu spun ca cine nu iubeste animalele si nu se joaca e rau si urat, da' ma simt je mai aproape de "astilalti" !)
Pentru cei care sunt in dubii daca sa se complice cu o nationala, ... Da Da Da, e dementiala atmosfera si lipsa de griji si veselia...

Chuckila
King Meeple
King Meeple

02 Mar 2017, 20:23

26octombrie wrote:N-am numarat cate ore am dormit, da sigur mai putin ca-n sesiune!
Intr-o intalnire care tine de joi pana duminica, 3 nopti, cel mai putin am dormit in total 8 ore si doua zeci de minute. Insa nu cred ca dorm niciodata mai mult de 13-14 ore.

Daca am cu cine juca (sau uneori povesti) pana dimineata, ritmul este 6-7 mers la somn, 9-10 trezirea ca altfel ratam micul dejun. Si asa ceva nu vrem sa ratam, niciodata!

danielM
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: general de sufragerie

02 Mar 2017, 21:00

VickdaReaper wrote: Ma bucur tare mult ca te-ai distrat asa mult la respectiva intalnire de la Sibiu, *dar* nu eu am fost cel care s-a ocupat de ecusoanele respective. Va trebui sa trimiti felicitarile intr-alta parte... :)
Hmmm... cui atunci? :D
Da, intalnirile, fie ele regionale sau nationale, sunt superbe. Cateva zeci de persoane care impartasesc acelasi hobby, adunati intr-o locatie faina, care se joaca de dimineata pana..dimineata si nu stiu cum trec cele 4 sau 5 zile ale intalnirii. De cateva ori am inchis sala impreuna cu Chuckila, insa el e regele incontestabil.

Blackbane

03 Mar 2017, 16:12

Primul contact cu jocurile "moderne" a fost prin '95-'96, cand am primit de la niste rude din strainatate un exemplar din "Village of Fear". https://boardgamegeek.com/boardgameexpa ... llage-fear Stiu ca m-a fascinat totul: miniaturile, cladirile 3D, zarurile, celelalte componente. Cu toate astea, dat fiind ca nu stiam asa de bine engleza ( eram prin clasa a 5-a ), si nici alti vorbitori fluenti n-aveam prin jur, nu l-am jucat niciodata conform regulamentului. Mai am si acum cutia sub un dulap, legata cu sfoara.

Fast forward to 2011, cand am jucat Age of Empires https://boardgamegeek.com/boardgame/225 ... -discovery la un prieten. Mi-a placut mult. A contribuit, probabil, si faptul ca am fost pe locul II din V, iar ceilalti il mai jucasera. Prin iarna lui 2011, inainte de Craciun, am dat o raita pe la Red Goblin-ul de la Piata Romana, i-am explicat vanzatorului ce jucasem si mi-a recomandat Pillars of the Earth. L-am jucat de cateva ori cu ai mei ( foarte reticenti la idee ), apoi cu prietenii, pe parcursul lui 2012. In 2013, mi-am mai luat Alien Frontiers ( una dintre primele editii ), A Game of Thrones: The board game, Descent: Journeys into the dark 2.0 si Rex: Final Days of an Empire. Descent nu m-a castigat deloc ( mi-am dat seama ca dungeon crawlerele nu sunt pentru mine ), in schimb Rex a fost un deliciu. Tot cam atunci, vorbind cu niste prieteni, mi-au spus ca si ei sunt fani, asa ca am avut contact si cu primele jocuri euro pure, ei fiind fani Feld. Restul colectiei a inceput sa prinda contur abia prin 2014.

dmx85
King Meeple
King Meeple

03 Mar 2017, 18:23

Eu de mic nu ratam nicio ocazie sa joc table, sah, rummy, carti. Prin 96 in Germania am descoperit Uno si mi-am luat de acolo si eu o copie acasa (o am si acum). Cu jocurile moderne am luat contact undeva spre finalul anului 2011 cand a adus un proeten din Olanda Citadels. L-am jucat toata seara, iar a 2-a zi m-am dus si l-am cumparat de la Regina si Nebunul. Am jucat Citadels cred ca de 100 de ori in perioada aia, cu fiecare ocazie ne strangeam in grup de 4-8 persoane si il jucam. Am descoperit apoi BGG si al doilea joc cumparat a fost Catan. A fost un mare hit in grup, dupa care am luat de la Taraba Cyclades si Carcassonne in aceeasi comanda. Ambele au fost mari hit-uri, copia de Carcassonne o am si acum. Am descoperit forumul si aici am gasit topicul cu evenimentele organizate de Mihai de la Taraba in Lente Arcului. Acolo am cunoscut multi oameni super simpatici si cu multi dintre ei ma mai intalnesc si azi din cand in cand. Cred ca evenimentele alea au fost decisive pentru mine in ceea ce priveste definirea avestui domeniuca hobby al meu. Un nou moment de cotitura cred ca a fost cand am llcumparat de pe forum de la cineva Caylus si am luat pentru prima data contact cu jocurile euro mai serioase. Jocul mi-a dat dauna totala si l-am jucat de o gramada de ori. De cumparat am cumparat cam de peste tot: Cutia, Regina si Nebunul, Taraba, Lords of the Boards, Red Goblin, Lex, Regatul, forum. Cred ca doar Gamesstop nu m-a avut ca si client pentru ca produsele lor se axeaza cu precadere spre o nisa care nu e pe gustul meu. Acum am devenit propriul meu furnizor.

PS: Citadels, Carcassonne si Caylus inca fac parte din colectia mea.

Post Reply

Return to “Discutii generale”