BloodSerj wrote:mihnea_1309 wrote: Am prins una dintre foarte cautatele copii care au ajuns in retail.
Impartaseste sursa daca poti

, ca si eu stau cu ochii in 14spe

Ti-am dat PM.
Primele impresii pt cei curiosi: dupa vreo 3 zile de citit si recitit regulament/FAQ, organizat carti, aranjat piese in cutii si cutiute plus jucat un scenariu aleatoriu solo ca sa ma familiarizez cu sistemul.... am apucat in sfarsit sa incepem campania oficiala.
2 jucatori, eu controlez o bruta tipica (lenta, atacuri puternice, absoarbe damage) iar prietena mea un scoundrel (rogue tipic - rapid in miscari, atacuri destul de slabute dar cu bonusuri daca izoleaza inamici sau ii ataca din flanc). Crearea personajelor, inceperea campaniei, explicarea jocului plus 2 scenarii = 5 ore de super distractie. Le-am castigat pe amandoua relativ lejer (mai ales al 2-lea) dar am jucat pe easy, o sa trecem pe normal.
Ea era pregatita sa incepem si scenariul 3, dar am zis eu stop pt. ca absorbiti de joc uitasem de mancare, de apa etc
Inceputul e liniar desigur, scenariul 1 e urmat de scenariul 2 dar acum avem 3 directii in care ne putem indrepta (am vrea sa mergem in toate 3 deodata desigur). Plus ca putem rejuca scenariul 2 pt. ca n-am apucat sa deschidem cufarul (in fiecare scenariu e un cufar cu ceva secret...si awesome). Apar deja primele mici disensiuni in trupa de mercenari: scoundrel-ul e curios sa continue povestea, bruta tot sta cu gandul la cufarul ratat
Momentan e cam cliseica povestea (hoti, dungeon, necromantie etc) dar bine scrisa si cu indicii intrigante. Ea m-a surprins cu opinia ca povestea de aici e mai interesanta decat cea din Arhkam Horror LCG iar eu...cam trebuie sa fiu de acord. Asta e o realizare, avand in vedere ca la FFG lucreaza probabil o armata de copy writeri, iar aici povestea e scrisa de un singur om, care a facut si jocul in sine.
Ca si gameplay:
- sistemul de management al cartilor e fabulos si deocamdata pare sa ofere foarte mult potential de abordare strategica
- sistemul de joc in sine nu e dificil: desi in primele cateva runde nu intelegi ce faci, nu dureaza mult pana prinzi ideea. Dar pana o sa jucam optim, nu doar corect...o sa mai treaca multe ore.
- desi am vazut 4-5 tipuri de inamici din 43, functioneaza foarte diferit si necesita strategii adaptate
- cele 2 personaje sunt foarte diferite ca stil de joc; eu inca nu "simt" ce ar trebui sa fac cu bruta mea, desi aparent ar trebui sa fie simplu. Ma incurca foarte mult viteza redusa, pana apuc eu sa fac un atac devastator e probabil ca inamicii sa actioneze inainte mea, mutandu-se si stricandu-mi planul; scoundrel-ul fuge dintr-o parte in alta a camerelor cu atacuri rapide dar de efect. Cam penibil pt. o bruta sa omori mai putini inamici decat un rogue.
- in 90% din situatii e clar ce fac inamicii...dar in 10% e al naibii de greu (deocamdata) sa urmezi abordarea corecta.Aparent AI-ul stie sa abordeze orice situatie (doar ca nu-l pricep eu pe deplin) si foarte rar ajungi in postura in care trebuie sa alegi tu ce directie urmeaza un monstru, dar micile exceptii nu sunt neaparat intuitive. Dar asta e pretul cand pierzi DM-ul.
Desi nu ii dau rating dupa atat de putin timp de joc, daca nu se schimba ceva radical nu am de ce sa nu ii dau 10. Si nu prea fac asta

N-am jucat vreun alt dungeon crawler apropos, cateva mi-au atras atentia dar au zburat de pe wishlist.