O zi din viata unui ... si alte povestiri

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

O zi din viata unui ... si alte povestiri

Post: # 86494Post danielM
08 Feb 2018, 19:52

Ora 07.10. Somnul imi predă inițiativa cu sunetul enervant al alarmei. Amân preluarea inițiativei cu 10 minute. Apoi cu încă 10. Într-un final, teama de a nu pierde partida pe motiv de întârziere la muncă mă face să îmi mut trupul. Fiind atât de devreme movement-ul îmi e înjumătățit. Reușesc să dau de întrerupător în ciuda fog of war-ului din cameră și cotesc înspre baie. Grăbit fiind, nu observ mobilierul și intru hotărât în hex-ul acestuia cu degetul mic de la picior. După coborârea aferentă a sfinților din ceruri asupra piesei de mobilier, persistența durerii îmi face flip pe reduced side. Avantaj viața.
Ora târzie mă face să urc în tramvai out of supply, sperând ca până la supply check phase să reușesc să cuceresc niște resurse. Frica de a nu ajunge la timp mă duce pe străduțe lăturalnice și mă trezesc în ZOC-ul a trei câini vagabonzi, lucru care mă obligă să mă opresc imediat din movement. Constat că sunt pe reduced side și că retragerea nu intră în ecuație. Mai constat că sunt la un pas de a pierde prin sudden death. Câinii preiau inițiativa și pornesc în marș forțat către mine. Oricât de mult aș fi vrut să ies din eZOC, întâmplarea de dimineață nu îmi dă voie. Sunt gata să dau rage quit la viață când, ca prin minune, minunea se arată în pielea unei cucoane cu două sacoșe la purtător. Counterele inamice înlemnesc și încep a da bucuroase din coadă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, abandonând asaltul asupra mea. Avantaj eu.
Cu oarecare întârziere, ajung la birou, sperând că situația operativă din acest turn să fie mai strălucită. Inevitabil, ajung sub comanda șefului care îmi trasează noi obiective. Imediat cum dispare de pe hartă, cuceresc niște resurse din sertarul aliatului ieșit la o țigară. Reintru în supply și primesc chiar și reinforcements după ce sorb zgomotos din cafea. Urmează o fază lungă și plictisitoare printre hârtii și click-uri până pe la ora 17 cu scurte intervale de timp în care situația tactică îmi permite să dau alt+tab pe fronturile fbg și BGG. Șeful este nevoit să plece pentru a-și recupera odrasla de la Research&Development iar eu nu mai sunt nevoit să rămân după program. Mă strecor în spatele liniilor inamice și părăsesc clădirea cu +2 movement.
Folosesc rail movement pentru a mă întoarce acasă. Radarul detectează imediat prezența unei frumoase brunete la câteva hex-uri distanță. Îmi zic că ăsta e momentul și trec la atac, însă nu înainte de a consulta regulamentul. După o ușoară ezitare, gândul de a face stack cu ea îmi dă iar curaj. Mă apropii de ZOC-ul ei, însă nu într-atât încât să o fac să dea retreat și nici încât să intrăm în combat. Încerc să pun în joc toate modifiers-urile disponibile pentru a o cuceri. După ce mă ascultă, mă cântărește superioară din priviri; trag concluzia că nu se simte amenințată; nici impresionată. Îmi răspunde sec și se întoarce cu ochii în telefon, iar eu cu ochii-n soare. Dau cu zarul, iar CRT-ul mă trimite direct în surrendered units box. Alte 5 luni de solo play.
Ajuns în casa scărilor, aleg să folosesc liftul după un asemenea turn. Tocmai când credeam că coșmarul a luat sfârșit, 2 countere inamice mă prind în ambuscadă: administratorul și nevasta lui. Dau să ies însă mi-au tăiat retragerea încercuindu-mă. Începe atacul: cheltuieli neplătite de trei luni. Nevasta sprijină atacul. Promit solemn să le plătesc peste 2 zile, numai să îmi intre salariul. Ușile liftului se deschid iar eu ies din încercuire; inamicii dau advance after combat și continuă să mă sâcâie, însă terenul îmi permite să folosesc strategic movement și scap de ei. Ajuns în HQ, fac setup-ul patului și cedez epuizat inițiativa.
Last edited by danielM on 09 Feb 2018, 20:46, edited 1 time in total.

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4163
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86499Post 26octombrie
08 Feb 2018, 23:36

Nu stiu daca in limbajul de specialitate exista termenul "delicios", dar eu imi permit sa-l folosesc, civil fiind :D :tu:

User avatar
adrim
King Meeple
King Meeple
Posts: 883
Joined: 04 Jan 2011, 13:33
Custom Rank: euro-epic
Location: Bucuresti

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86501Post adrim
09 Feb 2018, 01:11

Ha ha, acum sunt foarte curios sa aflu cum arata ziua unui eurogamer ...

User avatar
Haddeo
King Meeple
King Meeple
Posts: 2343
Joined: 28 Dec 2015, 18:59
Location: Bucuresti

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86505Post Haddeo
09 Feb 2018, 07:37

Excelent :)

Incerc eu:
adrim wrote:Ha ha, acum sunt foarte curios sa aflu cum arata ziua unui eurogamer ...
Suna alarma.......... suna alarma.Stiu ca e mutarea optima sa ma trezesc , dar totusi prefer resursa de somn. Suna iar alarma. De frica sa nu se trezeasca altcineva in locul meu, ma trezesc. Am reusit sa fac aceasta actiune cu succes doar la al treilea sunet de alarma si am fost penalizat cu 2 puncte, ziua nu arata tocmai bine. Cu gandul de a recupera timpul pierdut sar peste actiunea de baie, stiu ca e periculos si asta ma poate costa, dar risc. Ajung la bucatarie dar nu mai este mancare, daca nu strang niste mancare pana la pranz o sa fiu nevoit sa iau un jeton de cersetor si iar voi ramane fara puncte. Mi-am jurat ca asta nu o sa se mai intample NICIODATA, asa nu se mai poate.
Dau ultima resursa de benzina pentru a putea sa ajung cu masina la birou, sper ca acolo sa gasesc un spatiu liber pentru a face un schimb de resurse avantajos. Parchez al treilea si completez un set de masini rosii ,recuperez 1 punct. Am o banuiala ca nu am ajuns primul azi, deschid usa si un coleg deja luase action space-ul de munca........ $&#@*#!@#($*$# ..... n-am alta alternativa decat sa merg sa iau pionul de prim muncitor si sa mai astept o zi. Pe langa mine trece blonda de la marketing si realizez ce greseala am facut sa sar peste actiunea de baie. Nici faptul ca imi lipseste complet resursa de bani si nu am reusit de 4 zile sa-mi mai construiesc inca o camera nu ajuta. Oportunitatea ratata de a face un copil pe care sa-l pun la munca chiar de maine o sa ma usture rau. Oh... totusi am un pic de "noroc" (vorba vine, in universul meu nu exista noroc) si dau de un magazin unde pot sa-mi schimb lantul de aur primit de la parinti pe doua resurse de benzina si 1 resursa de mancare. Ajung acasa cu penultima resursa de benzina iar oaia care ma asteapta in dormitor (pentru ca nici pana azi n-am reusit sa strang lemne pentru tarcul ala nenorocit) se uita usurata la mine . A vazut resursa de mancare si si-a dat seama ca nici azi nu o sa folosesc semineul ala construit din greu cu doua caramizi decat la incalzirea camerei. Ma pun in pat langa oaie si ne uitam la "Pretul corect" .... stiu.... stiu ca maine o sa fie ziua mea. Am resursa de benzina, am pionul de prim muncitor, totul e aranjat...... adorm cu speranta unei noi zile perfect planificate si sperand ca George nu si-a cumparat inca deck-ul ala care-i permite sa faca o actiune inaintea celui care are PIONUL de prim muncitor.
Last edited by Haddeo on 09 Feb 2018, 12:19, edited 1 time in total.
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

User avatar
adrim
King Meeple
King Meeple
Posts: 883
Joined: 04 Jan 2011, 13:33
Custom Rank: euro-epic
Location: Bucuresti

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86508Post adrim
09 Feb 2018, 09:54

Ha ha, din ce in ce mai bine ... incearca cineva si un ameritrasher, cardgamer, abstractgamer?

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4163
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86509Post 26octombrie
09 Feb 2018, 10:32

Aprind. Ma ridic. Fac dreapta, Frec. Clatesc. Impachetez. Ies. Cobor. Conduc. Parchez. Urc. Stau. Alimentez. Astept. Cobor. Plec. Conduc. Parchez. Urc. Alimentez. Stau. Ma asez. Sting.

Abstract.

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86513Post danielM
09 Feb 2018, 11:59

Bune ambele :))) :tu:

User avatar
Shaikan
King Meeple
King Meeple
Posts: 1970
Joined: 06 Mar 2011, 03:13
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Location: Bucuresti

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86524Post Shaikan
09 Feb 2018, 14:48

Hai sa vedem ce iese :):

In somnul dulce al diminetii zarurile imi rasuna in cap, se invart usor, iar cand se opresc, o bulina se uita spre cer. Miss la alarma de trezire. Telefonul suna insistent si intr-un final raspund, aud vocea sefului care ma intreaba de ce nu sunt la meeting. Contracarez cu action card-ul "Ma simt rau", care ma determina sa pierd teritoriul "punctualitate la munca", dar reusesc sa imi retrag unitatile de timp in teritoritoriile "mic-dejun" si "baie". Cu resursele incarcate si rally-ul de unitati facut, ma urc in masina sa plec spre munca, dar evenimentul "Aglomeratia din Bucuresti" ma determina sa renunt la bonusul de "Morale +1" in favoarea "Movement +1" oferit de metrou. Ajuns metroul pe peron se declanseaza un influence bid pentru cine urca in el, metroul e aproape de unit maximum si este un neutral non-combat zone. Dupa ceva bluff, certuri si imbulzeli(a se citi coate) care mi-au injumatatit resursa "nervi", reusesc sa ies la egalitate cu o cucoana, de origine demonica, care folosise rasiala "Gura Infernului" pentru a-si descuraja oponentii. Spre fericirea mea, am +1 impotriva la charm effects de la "colierul nepasarii". Cladirea de sticla corporatista stralucea in fata mea, inaintez si intru, dar pierd ultimele puncte de miscare datorita schimbarii de teren. Ma decid sa fac un "Fortify" action , servesc o cafea si ma pregatesc de defense. Pe tura lui, seful foloseste puterea "summoning" pentru a ma forta sa vin la el in birou unde primesc un update la agenda card. Poate ca e timpul sa-mi fac un "Upgrade" la unitatea "Job" si sa trag un nou obiectiv secret. Timpul trece groaznic de incet, colegii sufera de analysis paralysisi si cateva skirmishuri pe la cubicalurile adiacente tin mai mult decat trebuia din cauza zarurilor proaste. Intr-un final se face 6 si imi revine tura. Aveam o alegere de facut, retargerea spre home tile si rest sau un consiliu diplomatic, cu posibilitati de cucerire, prin oras cu aliatii. Cum resursele de energie si bani erau deja aproape epuizate, actiunile de Expand sau Exploit prin oras nu erau valide. Mergand spre casa ma decid sa fac Explore la Mega Image-ul local si sa fac restock la resurse pentru tura urmatoare. In fata tile-ului cu produse lactate, o elfa cu ochi albastri imi blocheaza calea. Un diplomacy check pentru a-mi mari armata pare a fi miscarea optima. Ii complimentez armura si statisticile impresionante, dar tot ce reusesc sa obtin e o retaragere fortata din partea ei si completarea questului "Forever Alone", +1 STR la one-handed weapons.
Last edited by Shaikan on 09 Feb 2018, 16:51, edited 1 time in total.

User avatar
Shaikan
King Meeple
King Meeple
Posts: 1970
Joined: 06 Mar 2011, 03:13
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Location: Bucuresti

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86525Post Shaikan
09 Feb 2018, 14:49

Revenind. @Daniel, foarte tare povestioara si modul in care descrii. M-a amuzat maxim :)
@Haddeo, I smell Agricola influence in that mix.
@Luana. Foarte abstract. Mai arunca si tu niste culori acolo, am vazut ca a functionat pentru Azul si Sagrada.

La mine cred ca a iesit un mix de Ameritrash cu 4x si Pen and Paper RPG :)))

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4163
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86528Post 26octombrie
09 Feb 2018, 15:19

Aprind. Ma ridic. Fac dreapta. Frec. Clatesc. Impachetez. Ies. Cobor. Conduc. Parchez. Urc. Stau. Alimentez. Astept. Cobor. Plec. Conduc. Parchez. Urc. Alimentez. Stau. Ma asez. Sting.

Abstract.


Better? Pasted on is a must!

User avatar
Shaikan
King Meeple
King Meeple
Posts: 1970
Joined: 06 Mar 2011, 03:13
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Location: Bucuresti

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86529Post Shaikan
09 Feb 2018, 15:22

26octombrie wrote:Aprind. Ma ridic. Fac dreapta. Frec. Clatesc. Impachetez. Ies. Cobor. Conduc. Parchez. Urc. Stau. Alimentez. Astept. Cobor. Plec. Conduc. Parchez. Urc. Alimentez. Stau. Ma asez. Sting.

Abstract.


Better? Pasted on is a must!
Mult mai bine :)))

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86530Post danielM
09 Feb 2018, 16:26

multumesc
@Shaikan si povestirea ta e super tare, se vede clar ca e domeniul tau :tu:

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4163
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86532Post 26octombrie
09 Feb 2018, 17:53

Continuati, va rog! E cel mai tare subiect din ultima (lunga) vreme :D
Daca mai aveti idei pentru zilele deja descrise, simtiti-va liberi sa reinterpretati!
:tu: :tu: :tu:

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86535Post danielM
09 Feb 2018, 18:48

Cand ma mai loveste inspiratia mai revin cu o poveste de genu; asteptam si altele; am putea schimba si titlul

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4163
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: O zi din viata unui wargamer

Post: # 86541Post 26octombrie
09 Feb 2018, 20:35

danielM wrote:Cand ma mai loveste inspiratia mai revin cu o poveste de genu; asteptam si altele; am putea schimba si titlul
cel mai bine scrii "o zi din viata unui..." , sau "o zi din viata unui gamer"

User avatar
adrim
King Meeple
King Meeple
Posts: 883
Joined: 04 Jan 2011, 13:33
Custom Rank: euro-epic
Location: Bucuresti

Re: O zi din viata unui ... si alte povestiri

Post: # 86813Post adrim
18 Feb 2018, 03:15

Sambata unui tatic ... card-gamer.

Veronica (2 anisori) incepe o noua partida cu "Sneak Attack" - desi foloseste aceeasi deschidere, mereu ma ia prin surprindere. Ma uit buimac la ceas: 6 dimineata. Eu stiu ca e sambata, dar pentru ea e doar o noua partida. Acelasi set-up initial: ea full hand size, eu si Claudia zero hand size. Profit de lipsa de experienta a adversarului si subtilizez un spell din discard pile - "Cantec de leagan". Aseara am reusit sa inchid jocul cu cartea asta, dar acum mi-a tapat-o rapid cu un "Energy Burst". Mi-e clar ca prima mana e pierduta asa ca nu mai insist.

Ne indreptam cu totii spre bucatarie pentru a lua resursele initiale. Facem un draft rapid la frigider, dar cum eu sunt last player mai am de ales doar dintre ramasitele de peste saptamana si produsele cu termenul la limita expirarii. Deocamdata improvizez o reteta a la Mamma Mia, dar ma bazez pe un loot mai consistent la cuptor pe la ora pranzului.

Probabil deja va-ti dat seama ca jucam cu variable player powers. Veronica joaca tactic si este foarte puternica in early-game. Singura mea sansa este sa joc strategic si sa-mi pregatesc un end-game care sa echilibreze avantajul ei initial. Asadar, incerc sa-mi pregatesc tabloul pentru o dupamasa linistita. Pentru ca jucam 3 player advanced, joc doua faze de develop. Mai intai adun discard pile-ul din toata casa - reshuffle jucariile si ce se mai poate salva, iar pe restul le trimit direct la graveyard. Apoi dau o fuga pana la Carrefour sa refac draw pile-ul pentru toata saptamana. La bucatarie, Claudia joaca settle + produce (e clar ca runda urmatoare va juca consume si cred ca merita 2xVp). Intre timp Veronica joaca nestingherita 2x Explore prin sertarele noastre.

Ma intorc relativ multumit de cum a decurs partida pana aici, dar constat cu stupoare ca pe developul meu Claudia a jucat cartea "Bebe Tei". Si eu care credeam ca aveam o alianta tacita, ca jucam un semi-cooperativ ... Incerc sa blochez cu o actiune "press-your-luck" si pun pe masa NoThanks! Nu mi-am dat seama ca risc "player elimination" cu mutarea asta, asa ca o dreg cu niste argumente structurate in froma unui Phalanx. Incerc sa ridic probleme de genul "resource management" sau "time track", dar Claudia are asul in maneca. Il aseaza in formatie pe Alexandru (aka Veronica) si-mi spune zambind: "Tromf!". Si uite-asa am mai pierdut un Battle Line.

Odata ajunsi la Bebe Tei mi-e clar ca aliantele s-au schimbat, iar jocul meu asa-zis strategic e deja "luck of the draw". Runda asta e ca si moarta - va trebui sa-mi consum toate actiunile cu damage control. Claudia isi incepe multumita morisca: +2 action, + 1 buy, + 1 card + 2 action + 1 buy ... festival dupa festival la ea. Intre timp eu am mana blocata (tinand curse-ul in brate). Incerc sa mai scot cate ceva din cos cu "chit-pull system", dar ea nu se lasa, argumentand cu "set collection" si nu mai stiu ce "promo cards". Imi dau seama ca daca nu fac rapid ceva ramanem fara estate. Ii cer Claudiei lista, care este mai lunga si mai incalcita decat un regulament de la FFG, si ma ofer sa o ajut sa punem mai eficient lucrurile in cos. (Ceea ce vreau de fapt este sa inchid runda cat mai repede. Astfel, punand presiune pe adversara, sa o fortez sa joace suboptim.) Urmeaza un action attack cu care pasez curse-ul in bratele adversarei. Claudia are in schimb un action reaction care ii permite sa puna curse-ul langa deck. Nici unul dintre noi nu a prevazut insa efectele acestei mutari, desi este o situatie tipica pentru jocurile in trei jucatori: doi se bat si al treilea castiga. Odata ce s-a vazut pe picioarele ei, Veronica a profitat de avantajul terenului si ne-am trezit alergand Wiz War printre rafturi. S-a creat un moment de confuzie in care nu mai stiam exact cine are initiativa si care este ordinea efectuarii abilitatilor, dar dupa o scurta examinare a regulamentului am readus situatia sub control. Iesim de la Bebe Tei, fiecare cu cate o mica victorie, si ne indreptam spre casa cu "storytelling".

Dupa cum va spuneam si mai sus, Veronica isi consuma toate cartile in early game, astfel ca seara pe la 7-8 ramane fara resurse. Acum e momentul sa initiem "action/movement programming": mancarica, baita, lapticul, povestea si somnicul. Taman bine pe cand incepe sa-mi intre si mie engine-ul pe productie. Sper doar sa nu se termine partida inainte de a-mi colecta si eu vp-urile. Se pare ca in seara asta sunt norocos, Veronica a adormit relativ repede povestind ceva greu de deslusit - cred ca era deja in lumea Dixit. Azi ne mai ramane si noua putin timp de un joc. :) Win Win Win!

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4163
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: O zi din viata unui ... si alte povestiri

Post: # 86815Post 26octombrie
18 Feb 2018, 09:17

Bestial! :tu:
Pericolul cu asemenea poveste e ca faci totul sa sune fun, ceea ce am senzatia ca nu era in magazin. Daca mai pui problema asa, toata lumea o sa spuna ca te distrezi de dimineata pana seara, cu relaxare :lol:

Post Reply

Return to “Discutii generale”