Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
vladV
King Meeple
King Meeple
Posts: 491
Joined: 05 Feb 2013, 11:10

Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87252Post vladV
01 Mar 2018, 13:23

Am 5 jocuri noi jucate in Februarie:

Alien Artifacts - Un tableau building unde grafica buna si deck-urile generoase ar sugera o experienta placuta. Doar ca exista vreo cateva tipuri de carti, multiplicate de zeci de ori. Mai sunt niste tech-uri care te pot sau nu ajuta, dar asupra ordinii in care vin nu ai prea mult control. Daca intentionezi sa faci un scoring, mai intai trebuie sa tragi niste carti si sa compari niste simboluri, daca nu ai noroc, nu faci scoring, ai platit degeaba resursele. Mi s-a parut extrem de luck based pentru un joc ce se castiga cu 30-35 de puncte. Never again.

Bunny Kingdom - Drafting si area control plus obiective pt final de joc. Dragut, relativ rapid, fara downtime (draftezi cate doua carti deodata, deci si draftul are o durata mai mica). Lumea se plange ca e harta prea mica, nu mi s-a parut.

Riverboat - Mecanici cunoscute, dar imbinate solid. Simti ca fiecare decizie conteaza, fie ca e vorba de action selection (toti fac o actiune, doar ca cel care o alege are intaietate si are si un bonus), fie ca e vorba de scoring (poti face scoring doar de doua ori intr-o tura, e important sa iti planifici cand vrei sa activezi un scoring, as vrea sa vad mai des o astfel de implementare). Merge repejor, nu e complex, o surpriza placuta pentru mine.

Century: Golem Edition - Engine building relativ simplu, norocul intervine destul de des, bun de gateway.

Gaia Project - The heavy game of the month. Au nimerit-o baietii, buna strategia sa lasi un joc, foarte bun, de altfel (Terra Mystica), sa se rodeze o vreme buna si apoi sa vii cu o reimplementare (vezi si TTA). It ticks all the boxes for me, cum se zice. 10/10, deocamdata peste Lisboa in top 2017.

Calimala - Imi place combinatia de planificare pe termen scurt cu cea pe termen lung. Jocul practic consta in 15 races, unele fac scoring mai devreme, altele mai tarziu. Facand o singura actiune te poti inscrie simultan la mai multe astfel de races. Nu sunt fan de area control, n-am fost niciodata priceput la ele, dar scoring-ul frecvent reuseste sa ma tina in priza la jocul asta. Nu mananca mult timp, procese de decizie interesante, categoric vreau sa il mai joc.

Best (New Game Played) of the Month: Gaia Project
Last edited by vladV on 01 Mar 2018, 17:12, edited 2 times in total.

User avatar
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Posts: 7070
Joined: 20 Dec 2010, 09:32
Custom Rank: Going Cardboard
Location: Timisoara
Contact:

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87254Post DanielIndru
01 Mar 2018, 14:14

Sapte jocuri noi.

Asta cred ca e ordinea preferintelor pentru cele care mi-au placut, primul e jocul lunii.

Keyper
Produci resurse, convertesti resurse, schimbi resurse pe VPs.
Dichisul e ca lucrurile se intampla atat pe plansa personala (in continua dezvoltare), cat si pe un set de planse centrale care evolueaza de la o runda la alta.
Exista 6 tipuri de actiuni ce pot fi activate de 7 tipuri de muncitori, si fiecare jucator trebuie sa-si asigure lotul de muncitori pentru runda urmatoare in timp ce activeaza in runda curenta.
Actiunile de pe plansele centrale pot fi urmate de jucatorul din stanga pentru a deveni mai eficiente pentru amandoi.


Agra
Produci resurse, convertesti resurse, schimbi resurse pe VPs.
Dar ai de obicei 3 moduri de a face acelasi lucru si actiunile de conversie pot fi urmate de ceilalti jucatori (ca in Lisboa sau Keyper).
Plansa principala putea fi mai clara, cea secundara putea fi mai plata, iar culorile pieselor din lemn si simbolurile resurselor trebuiau gandite altfel, sa fie mai usor de diferentiat.


Rajas of the Ganges
Construiesti o plansa personala din tiles care iti dau bani si/sau VPs.
Contorizezi cantitatea de bani pe un track si cea de VPs pe alt track care merge in paralel, dar in sens invers. Cand cele 2 tokens se intalnesc, ai castigat.
Zarurile determina ce actiuni poti sa faci, dar si ce tiles poti sa cumperi. Putine modalitati de mitigare a luck of the draw si pare ca zarurile mai mari sunt in general mai bune.


Heaven & Ale
Strangi resurse ca in Francis Drake, le pui pe plansa personala ca in Castles of Burgundy, apoi le activezi si misti tokens de 5 culori pentru ca la final scorul sa-ti fie dat de pozitia celui mai slab token, calculata cu o rata de conversie fata de cel mai avansat, si inmultita cu pozitia calugarului. (suna complicat, dar nu e)
E interesant de jonglat cu banii care nu sunt niciodata indeajuns si pozitia celor 5 tokens care se misca ingrijorator de incet.
Nu e vorba despre rai, nici nu se face bere. Dar fiecare decizie e grea si fiecare actiune a celorlalti te face sa scrasnesti din dinti.


Element
Un abstract destul de tematic, pentru 2-4, nu cred ca vreau sa-l joc in mai mult de 2.
Fiecare jucator trebuie sa-l blocheze pe celalalt plasand apa (care curge), foc (care se extinde), pamant (care formeaza munti de netrecut) si aer (care te poate arunca).
Si fiecare element poate anula un altul, astfel plansa se tot schimba si se tot aglomereaza pana cand un jucator nu mai poate misca.


Sagrada
Toata lumea-l stie, nu am nimic de zis.
Decat ca e optim in 2, dar ce bine ca apare extensie de 5-6.
Last edited by DanielIndru on 01 Mar 2018, 15:18, edited 1 time in total.

User avatar
emisanSB
King Meeple
King Meeple
Posts: 976
Joined: 02 Apr 2016, 15:40
Custom Rank: Executioner
Location: Sibiu

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87255Post emisanSB
01 Mar 2018, 15:15

Nu am jucat jocuri noi in februarie, pentru ca am epuizat aproape tot ce ma interesa de la Essen 2017, dar am aprofundat putin Terraforming Mars (7 jocuri).
Deci, jocul lunii, fara discutie, Terraforming Mars.

User avatar
Corwin
King Meeple
King Meeple
Posts: 2115
Joined: 23 Nov 2012, 15:04
Custom Rank: Terraformer
Location: Cluj-Napoca

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87261Post Corwin
01 Mar 2018, 17:08

De data asta am jucat doar doua* jocuri noi, si din fericire unul bun, Azul.

from http://www.boardgamegeek.com/image/3793441


Mi-a placut, desi cred ca in 4 jucatori (cum l-am jucat acum) e putin prea random. Vreau sa-l joc si in 2 si 3 jucatori, cred ca va fi si mai bun pentru ca poti planui pe termen mai lung.

Celalalt joc a fost Calimala, si-mi pare bine ca l-am jucat, sa nu stau sa ma mai intreb daca-mi place... :P

* Mi-am amintit acum ca am mai jucat si jumatate de partida de Century: Golem Edition. Practic din cauza cartilor venite in ultima tura puteau castiga 3 persoane diferite. Meh. Prefer sa joc Majesty, Azul, sau altceva lejer in loc de Century.
BGG: Colectie | Jucate | Vreau sa incerc | Wishlist
Joc online pe Yucata și Board Game Arena.

Imago
Administrator
Administrator
Posts: 1551
Joined: 13 May 2014, 23:05
Location: Bucuresti

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87262Post Imago
01 Mar 2018, 17:25

War of the Ring - un joc recunoscut de multi ca fiind fantastic, insa nou pentru mine. L-am jucat de 2 ori, aveam un al treilea meci programat pentru maine, care a fost din pacate amanat. Sper sa gasesc un partener constant de joc, caci e clar ca WotR incurajeaza experienta si jocurile repetate cu adversar de nivel apropiat.

Inca am oroare la gandul sa-mi joc propria copie ( nu am insert cu organizer al miniaturilor, iar setupul e un chin in acest caz). Sau sa invat pe cineva jocul. Insa se apropie ziua cand o sa il fericesc si pe Haddeo. Dupa asta poate chiar si pe Luana.
Momentan ma gandesc pe cine si cum sa corup astfel ca sa-mi asigur un flux constant de adversari in fiecare weekend.

Runewars - L-am jucat de 4 ori in ultimele 1.5 luni. A patra oara, saptamana trecuta - l-am jucat in premiera in 4 oameni. Din pacate nu am reusit sa terminam jocul in 5 ore (unul dintre noi era incepatori, asa ca am lasat masa intinsa sa-l terminam sambata ce vine. E un joc extraordinar, imi place mult, insa as da cu mare drag 1 partida de Runewars pe una de War of the Ring (sau chiar pe doua:)).
Anyway, un joc de Runewars in 4 e un adevarat eveniment. Sunt bucuros ca sunt in acea perioada a vietii in care imi permit sa experimentez asemenea behemoti. Ca dupa ce vine casatoria, copii, cine stie cand o sa mai pup eu 8 ore libere sa joc un boardgame fantasy. Runewars, War of the Ring, si Clash of Cultures cu extensia Civilization (pe care o printez acum PnP) - asta e sfanta treime a epicitatii pentru mine in acel moment.

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1667
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87263Post danielM
01 Mar 2018, 18:05

10 jocuri noi in februarie:

Gaia Project: Am oscilat mult intre a lua Terra Mystica (pe care l-am mai jucat acum ceva ani si mi-a placut) sau Gaia Project. Dupa ce am tot analizat si urmarit review-uri, am ales Gaia Project. Si nu m-a dezamagit; am jucat 6 partide pana acum, in 2. Imi plac mult jocurile cu rase diferite, iar GP are 14. La fel de mult imi plac trackurile si tile-urile de tehnologie; pe tot parcursul jocului ai de luat multe decizii dificile, insa totul se leaga foarte bine. Jocul are 6 runde la finalul carora se vor puncta anumite lucruri in functie de tile-urile de scoring trase la inceputul partidei. Rejucabilitate foarte mare, un joc excelent.

Century: spice road: componente frumoase, setup rapid, set collection. Ne-am distrat jucandu-l, nu este nimic spectaculos insa merge foarte bine atunci cand vrei sa joci ceva lejer si rapid.

Deception: murder in Hong Kong: o combinatie intre Avalon si Codenames, merge foarte bine in 6-8. Joc bun in segmentul lui.

Telestrations after dark: telefonul fara fir varianta ”telefonul fara talent”. Jucatorii aleg o carte cu cuvinte/expresii deocheate, scriu cuvantul ales pe carnetul propriu apoi il dau mai departe; urmatorul jucator trebuie sa deseneze cuvantul/expresia primita si tot asa. La final, se ia fiecare carnet si se citeste/priveste ce a iesit; se lasa cu rasete. Insa distractia nu dureaza mai mult de 2 - 3 partide.

Santa Maria: Grafica fada, nimic nou. Nu m-a impresionat cu nimic.

HOP: scos din tolba cu ”mizerii” a lui omucu. Tragi o carte care iti spune din ce pozitie sa arunci discul, il arunci si celalalt trebuie sa il prinda dintr-o anumita pozitie.

Buna intrebare!: a fost pus pe masa de doua ori la Moeciu, in ambele cazuri nu a fost dus la bun sfarsit, intr-atat de anost si sec este.

Imagine: ai la dispozitie multe carti transparente cu diferite simboluri cu ajutorul carora trebuie sa ii faci pe ceilalti sa ghiceasca cuvantul pe care l-ai primit de pe carti. Bunicel, ca party game.

Viticulture: am vrut de mult timp sa il joc; am fost avertizat de la inceput ca nu se aseamana foarte mult cu Vinhos si asa e. Mi s-a parut destul de haotic, nu prea poti sa iti faci o strategie de lunga durata, nu se compara tematic sau din alt punct de vedere cu Vinhos. Neimpresionat, ma bucur ca l-am jucat si ca l-am putut scoate din ”schema”.

A Victory lost: un wargame foarte bun, simplu si cu un regulament clar si cu putine pagini. Recomandat oricarui pasionat care vrea sa intre in universul hex&counter; singura problema este ca e OOP.

Jocul lunii februarie pentru mine este, fara discutie, Gaia Project.

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4163
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87270Post 26octombrie
01 Mar 2018, 23:26

Telestrations after dark
asta pentru ca nu l-ati jucat cum trebuie. arunca deckurile de carti, pastreaza caietele si creioanele. imparti caietele si fiecare scrie O PROPOZITIE (Eat.Poop.You.Cat rules), nu un cuvant, din capul lui, cu cat mai zurlie, cu atat mai bine. Dai mai departe, la desenat. Si tot asa, pana cand culoarea caietului ajunge back to you. Dupa care razi pana ti se face rau.
La mine e in top 5 cele mai misto jocuri ever, ca experienta la masa. Am inceput anul stergandu-ne lacrimile de pe gat, in asa hal s-a ras. Please, please, try it right!

User avatar
VZQ
King Meeple
King Meeple
Posts: 467
Joined: 07 Oct 2017, 22:20

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87275Post VZQ
02 Mar 2018, 01:53

In Februarie au intrat pe usa 6 jocuri noi - din fericire, (aproape) toate bune :)

SECTOR 6
Jocul are 2 parti: in prima, jucatorii construiesc un labirint din tiles, urmand ca in partea a doua a jocului, sa intre in competitie pentru a strange cat mai multe tokene de oxigen (tema sci-fi subtirica, dar functionala). In esenta, jocul pare simplu: pe tura ta ai 2 optiuni - fie te muti cate spatii vrei in linie dreapta si colectezi tokenul de pe spatiul pe care tocmai l-ai parasit, fie alegi sa manipulezi tile-ul respectiv, rotindu-l 60 grade in orice directie vrei - si aici incepe partea de strategie & nebunie: fiecare tile are pe o latura un sistem de roata dintata, care in momentul miscarii antreneaza in sens opus tile-urile adiacente; ceea ce face ca anumite coridoare sa se deschida, in timp ce alte cai de acces se inchid. Pe masura ce tokenele sunt capturate, este din ce in ce mai greu sa gasesti traseul optim. Rapid si tactic.
DAR: jocul are o mare problema de productie - grafica de pe multe tiles & tokene este descentrata. Stiam de asta inainte sa-l comand, am sperat ca al meu va fi ok, nu a fost sa fie, am luat legatura cu publisherul, care a promis ca va inlocui cartoanele.... ramane de vazut. Nu ar fi fost asa o mare problema, daca asta nu afecta fix mecanismul de roti dintate, ceea ce face rotirea unora dificila, in timpul jocului, mai ales cand te ia "valul".


DICE THRONE
Multa reclama s-a facut acestui joc, si nu neaparat degeaba: este un dice dueling game, cu productie de nota +10 - character boardurile sunt din carton gros (gros, nene!), scoring dialurile sunt tzepene (si la propriu, si la figurat), zarurile sunt gravate, grele, cartile de joc sunt ok, iar tavitele sunt geniale si te scutesc de o mare bataie de cap :)
Bazat pe mecanica de Yatzee (arunci zarurile, pastrezi ce vrei, mai arunci de 2 ori si incerci astfel sa aduni numarul de simboluri necesare pentru a folosi diferite atacuri specifice), la care se adauga skilluri upgradabile si folosirea punctelor acumulate in timpul luptei atat ca moneda, cat si ca punctaj final, Dice Throne iti ia ochii, dar este fidly si necesita timp pentru a-l invata, iar in final, tot esafodajul depinde de cat de bine sau prost dai cu zaru' (degeaba ai la dispozitie 5 skilluri de atac, daca nu nimeresti nici de-al dreq simbolurile necesare pentru a le activa). Mie mi-a placut, dar sotia nu pare convinsa deloc, so.... este inca in probe. Si ma seaca sincer ca la Season 2 au schimbat designul, dar nici o sansa momentan sa updateze si primul set.... pff....


RIVER DRAGONS
Action programming cu vietnamezi (parca?). Ca orice cetatean ce si-a tras tona langa balta, ai nevoie de oarece podetz, sa ajungi pe celalalt mal al garlei. Din pacate pentru tine (sau nu?), si ceilalti riverani au gandit-o fix la fel, si ca la un semn, s-au pus pe construit. Asa ca acum, papusica (la propriu!), te vei folosi de un deck propriu de carti, pentru a-ti organiza in avans 5 miscari - printre care si fault la adversar(i): plasezi o piatra, sau 2, sau o scandura, ori 2, dai la o parte scanduri (le capturezi), avansezi, sau sari peste adversar, si cand simti ca venit momentul sa le dai celorlalti cu sac pe la nas, arunci in lupta dragonii, care blocheaza actiunea unui anumit adversar (in functie de culoare). Reguli simple, idei destepte: fiecare jucator are la dispozitie un set de carti & scanduri proprii si identice cu cele ale adversarilor; scandurile sunt numerotate de la 1 la 6 si sunt toate de dimensiuni diferite. Totul trebuie masurat din ochi, iar daca apreciezi distantele gresit, iar scandura aleasa este prea scurta pentru a se aseza la capete pe 2 pietre, cade in apa si ramane pierduta pentru tot restul jocului. Dar nu-i problema, poti captura alte lemne de la adversari - atat timp cat nu ai scanduri cu numere identice, si nu de mai mult de 2 culori diferite (in plus fata de ale tale). Asadar, pe parcursul unei ture alegi intai cele 5 actiuni pe care urmeaza sa la faci, iar apoi fiecare carte este dezvaluita simultan de catre jucatori si se rezolva, in ordinea de pe tricou: plasezi pietre (fundatia oricarui podetz care se respecta), sau scanduri peste ele, te deplasezi, avand grija sa nu cazi in apa (ca o iei de la capat).
Grafica misto, cartooney si amuzanta, pioni din lemn, pictati, board gros, de carton, cu fata dubla, insert destept, care tine totul organizat, ce mai, productie foarte buna - adica Matagot, deh!
Este un joc de familie, extrem de placut si amuzant, care merge bine in orice numar de jucatori (da, si in 2), dar evident, unde ie multi, haosu' creste :) Aia mica ne fugareste prin casa cu tabla de joc, desi nu s-a prins chiar 100% de faza cu programarea - e genul ala de joc care te face sa te simti bine, chiar daca nu "ai miscat" mai nimic toata partida :)


RONDO
Un abstract marca Reiner Knizia, foarte misto si relaxant (un fel de Azul light, pentru toata familia): fie plasezi tokene pe tabla de joc (cate vrei si/sau poti) + tragi 1 token, fie doar tragi doua tokene din punga. Acestea sunt colorate diferit si trebuie amplasate deasupra numerelor de culoare corespondenta, in sir neintrerupt, pornind intotdeauna de la un token deja plasat. Cand ai 5 tokene, esti obligat sa joci, iar daca nu ai culorile potrivite, poti aseza tokene cu fata in jos, care nu puncteaza, dar te ajuta sa continui plasarea de jetoane (in sfarsit mi-a intrat traducerea in romana, heh). Tabla de joc are 2 fete.
Productia este ok (in special jetoanele). Daca era dupa mine, as fi redesenat tabla de joc si as fi sculptat niste marcatori de scor mai misto (sau macar in culori de vii, nu de morti: negru / maro / gri /alb) - dar cum nu e.... asta e :)
Un joc foarte bun (cine il intrece pe Knizia la cifre, deh!), relaxant (fata de Azul, la care-ti storci camasa, dupa cateva partide); 16 partide in mai putin de 2 saptamani = HIT.


TITAN RACE
Mic la stat, mare la sfat :) Un joc extrem de simpatic, cu o productie superba. O cursa intre miniaturi ce combina "roll and move"-ul, cu "variable player power" si cu "take that", dar de bun simt (lovituri moderate, fara eliminare de jucatori). Jucatorii au score board propriu, fiecare titan are o abilitate specifica - la care se mai adauga un deck subtirel de carti tip "piedica" (de la plasarea de capcane, la schimbare de pozitii intre jucatori, si altele asemenea), hartile de joc (3 la numar) au fete duble, fiecare cu mediu (si obstacole) diferite: pe gheata aluneci, in zona vulcanilor fugi de lava, dai de pirati in urmatoarea, sau de rampe in jungla, etc. De asemenea, se poate iesi printr-o parte a hartii, si a reintra pepartea opusa (Pac-man style).
Jocul se poate juca in 2 moduri: fie o cursa ce se desfasoara pe 3 harti, puse cap la cap, fie 3 ture pe o singura harta. In primul caz, conteaza cat de bine reusesti sa folosesti terenul in favoarea ta (si in defavoarea adversarului) si cat de des reusesti sa ajungi langa adversar, pentru a-i produce diverse "neplaceri", iar in cel de-al 2-lea, cat de multe capcane ai plasat turele anterioare, astfel ca spre final, harta devine un veritabil camp minat, iar traversarea se lasa cu "rani" multiple (si inevitabile).
O alta chestie interesanta este partea de "roll and move" - primul jucator arunca zarurile (care au fete ce reprezinta mutari specifice), iar apoi fiecare jucator alege un zar (si implicit o anumita mutare: 2 spatii inainte, 3 lateral, 1 fata + 1 lateral, 1 fata + plasarea unei capcane, etc), pana cand ultimul jucator mai are la dispozitie doar 1 singur zar - caz in care acesta arunca iar toate zarurile, alege ce doreste, si ciclul continua.
A devenit in scurt timp unul din jocurile noastre preferate. Este placut si relaxant - de familie. Singurul minus ar fi hartile: ar fi mers la un format de 2 oi mai mare, pentru ca sunt destul de incarcate grafic, iar pozitiile pionilor pe harta nu sunt intodeauna clare. Dar chiar si asa, merita toti banii (care de altfel nici nu-s multi)!


MEEPLE CIRCUS
O nebunie de joc! L-am evitat ceva vreme, pentru ca jocurile de dexteritate nu se numara printre genurile mele favorite (combinatia letala de sausage fingers si t-rex hands nu face casa buna cu dibacia necesara unor asemenea intreprinderi). Plus ca - asa am constatat eu - dezvolt adversitate fata de jocurile umflate cu pompa in reviews (in special de DT). Si nu in ultimul rand, pentru ca incalca una din regulile mele de baza - FARA APPS PENTRU UN BOARD GAME! (am jucat suficient de mult timp jocuri pe calculator, ca sa stiu cat - NU - ma pot baza pe existenta unei aplicatii online).
DAR.... spre marea mea surprindere (dar si bucurie!), jocul este absolut superb! De la componente (meepalsi la kilogram), la design, si atmosfera!
O partida are 3 parti: 2 repetitii + reprezentatia finala. Pe parcursul celor 2 repetitii acumulezi oameni, animale, sau obiecte necesare construirii propriului spectacol de circ, printr-un sistem de drafting, iar apoi pui totul in scena, urmarind sa atingi cat mai multe din cerintele publicului (sub forma a 4 deck-uri de carti, ce prezinta diferite combinatii de figuri).
Poti scorni combinatii wacky rau (componentele sunt destul de stabile), nu esti obligat sa folosesti tot echipamentul din dotare, iar regulile sunt simple si clare: nu ai voie sa plasezi nimic in arena inainte de inceperea spectacolului, acrobatii albastri trebuie sa atinga pamantul (iar orice meepal care sta pe pamant trebuie sa care cel putin o alta chestie), cei galbeni, mai experimentati, fix invers, iar veteranii (rosii) sunt punctati in functie de inaltimea la care sunt plasati (ai si un meepal-metru haios). In plus, in afara de barne si butoaie, nici un alt component nu poate fi plasat pe cant. In rest, figurile speciale cerute de public trebuie copiate exact ca-n poza, iar starurile trebuie incorporate in spectacol exact cum cere cartonul de recrutare. That's it.
Sau, ma rog, nu e chiar that's it, pentru ca mai sunt 2 chestii: sarea si piperul. Respectiv obiectivele pentru reprezentatia finala - extrem de amuzante (de la fraze sau sunete specifice, la karaoke, sau barfa de culise) - si MUZICA (ce va spuneam mai devreme despre app-ul aferent)! Yup, fiecare etapa a jocului este insotita de muzica specifica, de circ, iar asta da un flavour aparte - chiar ai impresia la un moment dat ca pui in scena un veritabil spectacol de circ! Muzica are si rol de cronometru - piesele au cam 4 minute (timp suficient pentru a termina prezentarile), cand s-au oprit, mainile pe banca!

Long story short: toata familia este cazuta in freza dupa Circul Meelasilor, asa ca pentru noi, jocul lunii februarie este "Meeple Circus".

User avatar
BloodSerj
Chief Meeple
Chief Meeple
Posts: 150
Joined: 16 Apr 2015, 22:15
Location: Ludlow, UK

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87276Post BloodSerj
02 Mar 2018, 05:52

I'll keep it short an sweet :)

3 jocuri noi: Splendor, Conan(by Monolith) si T.I.M.E. Stories: The Marcy case

Splendor: Dragut, nu o sa zic nu o sa zic nu daca cineva imi propune jocul pe viitor.

Conan - 'tactical D&D without a GM' - Am jucat 85% din scenariul 'Wrath of Anu' 1 v 1 - unde am luat rolul de Overlord, mai trebuie sa il joc de cateva ori si sa nu fie la sfarsitul serii dupa 3 beri - dar it's a keeper for sure :)

TIME stories: The Marcy case - nu prea am ce sa comentez fara spoilere - dar dupa primul scenariu din base set jucat mi se pare in continuare la fel de bun. Intresting twists on the mechanics ft de primul scenariu. 2 runs dar speram sa ii dam de cap la urmatoarea sesiune si sa trecem la urmatorul scenariu.

Game of the the month - The Marcy Case!

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4163
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87278Post 26octombrie
02 Mar 2018, 08:37

VZQ wrote:In Februarie au intrat pe usa 6 jocuri noi - din fericire, (aproape) toate bune :)
Rondo mi-a placut si mie foarte mult (daca l-ai luat de la regat, well, eu l-am convins sa-l aduca, dupa ce m-am complicat cu el din Germania :lol: Din pacate underrated
Titan Race suna foarte interesant, l-am luat, mi-a placut, insa n-a facut deloc valuri in casa si, dupa doi ani de rabdare, l-am dat in trade (m-as bucura sa fi ajuns chiar ala la tine, sa stiu ca-i viu si iubit :-) )
M-ai facut curioasa de Meeples, care imi trezeste sentimente similare de meh ca primele tale, si de River Dragons.

Foarte buna ideea asta cu ultimele descoperiri!

User avatar
VZQ
King Meeple
King Meeple
Posts: 467
Joined: 07 Oct 2017, 22:20

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87280Post VZQ
02 Mar 2018, 09:12

26octombrie wrote: Rondo mi-a placut si mie foarte mult (daca l-ai luat de la regat, well, eu l-am convins sa-l aduca, dupa ce m-am complicat cu el din Germania :lol: Din pacate underrated
Titan Race suna foarte interesant, l-am luat, mi-a placut, insa n-a facut deloc valuri in casa si, dupa doi ani de rabdare, l-am dat in trade (m-as bucura sa fi ajuns chiar ala la tine, sa stiu ca-i viu si iubit :-) )
M-ai facut curioasa de Meeples, care imi trezeste sentimente similare de meh ca primele tale, si de River Dragons.

Foarte buna ideea asta cu ultimele descoperiri!

Yup, de la Regat ;) Multumiri :) L-am descoperit intamplator, dar a urcat repede in top, pentru ca este atat de usor de pus pe masa si de legat cateva partide! Da, merita mult mai multa atentie, nu-l consider cu nimic mai prejos fata de abstractele momentului (Sagrada / Azul).

Titan Race e brand new, de la Lex ;) Noua ne-a intrat in gratii (mai ales sotiei) pentru ca se simte ca un fel de Piticot pentru adulti, si ne trezeste warm & fuzzy feelings :)

Meeples este genul de joc care pare meh jucat de altii, dar care te prinde din prima cand il joci chiar tu :) Depinde, insa, evident, de partenerii de joc - daca nu te implici si-l joci la rece, devine sec, ca orice chestie disecata si pusa la microscop. Eu il vad ca pe un joc de familie, pentru ca trezeste copilu' din tine, si-l ambitioneaza pe cel din dotare sa joace la fel de bine ca mami si tati - fiind joc de dexteritate, sunt sanse mari sa se descurce chiar mai bine decat adultii (daca prinde regulile de baza) - manutele lor sunt facute pentru meeple stacking :)

River Dragons este silly & charming. Aveau si varianta uriasa, dar jocul in format normal are o tabla de joc mare, nici nu vreau sa ma gandesc de cat spatiu ai nevoie pentru jumbo version! :) Este un gateway atractiv pentru a deprinde tainele action programming-ului.

User avatar
bogdanm
King Meeple
King Meeple
Posts: 1369
Joined: 12 Feb 2013, 14:53

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87285Post bogdanm
02 Mar 2018, 11:09

Jocuri noi in Februarie:

Harry Potter: Hogwarts Battle - deckbuilding Co-Op, nu exceleaza, dar e fun si rapid, plus daca iti place universul e chiar mai apetisant :)

TZAAR - Abstract, am jucat doua partide si mi s-a parut foarte sec exista mai multe modalitati sa il castigi, dar de fiecare data s-a urmarit acelasi tel

Riverboat - al treilea titlu Kiesling de anul trecut - mi-a placut faptul ca practic in fiecare etapa din joc faci draft fie ca e vorba de faza, tile-uri, vaporase, scoring cards

Alien Artifacts - l-am jucat o singura data - dar chiar vreau sa il mai incerc, imi plac tableau building

Bunny Kingdom - Garfield + bunnies = draft + area control, mi-a placut si il joc oricand cu placere

Century : Golem Edition - acelasi Century :) doar cu artwork diferit

Nusfjord - Uwe clasic si putin usurel - cam la nivelul Glass Road ca si dificultate

Exploding kittens - o mizerie - atat!

LE: Best of the month: Riverboat
Last edited by bogdanm on 02 Mar 2018, 13:50, edited 1 time in total.

User avatar
Haddeo
King Meeple
King Meeple
Posts: 2343
Joined: 28 Dec 2015, 18:59
Location: Bucuresti

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87289Post Haddeo
02 Mar 2018, 12:07

Pun doar cele noi jucate:

E greu sa-ti faci o parere dupa o singura partida jucata, dar ...

Mystic Vale - nu m-a impresionat cu ceva, se bazeaza pe mecanica de compus carti + niste push your luck , o gaselnita interesanta dar atat..... E genul de joc care pare ca se joaca singur (ca multe alte jocuri asemanatoare: StarRealms, HeroRealms etc ) adica..... in 90% din situatii e cam destul de evident care e actiunea pe care trebuie sa o faci si pentru mine a fost plictisitor si cu prea mult noroc. Nu zic ca nu exista strategii sa joci bine dar nu e un joc pentru mine.

Alien Artefacts - mi s-a parut prea random, prea haotic. l-as mai incerca o data dar nu neaparat :).

Cosmic Encounter - e fun, cu grupul potrivit. Un fel de Fluxx the board game... sau ma rog Fluxx e Cosmic Encounter the card game. Daca nu-l iei in serios atunci e bun ca party game in momentul oportun.

Gaia Project - instant win. A intrat direct in Top 3 pentru mine. O sa-l joc mereu cu mare placere.

Raiders of the north sea - interesant jocul, mi-a placut, oarecum. Este insa un joc foarte liniar si cu rautati fata de ceilalti jucatori. In mai multi devine prea random pentru mine si rautatile pot afecta grav pe unii jucatori in schimb ce altii prin noroc pot scapa/avansa/castiga. L-as mai juca, dar l-as incerca in 2 maxim 3.

Majesty - varza. nu mi-as mai pierde timpul cu el.

Belfort + extensie - super. mi-a placut foarte mult. L-as mai jucat in 2 sau 3, in 4 mi s-a parut prea lung. Are actiuni si roluri care se schimba de la joc la joc, ceea ce ofera o experienta diferita de joc mereu. O sa-l mai joc curand.

Stuffed Fables - nu am jucat decat putin dar mi s-a parut un joc pentru copii de 5-7 ani. Are potential, o sa termin cel putin primele 2 capitole inainte sa trag o concluzie, pentru ca introduce mecanicile jocului cate putin si nu am vazut chiar tot ce poate sa ofere jocul. Prezentarea + miniaturile insa face jocul atractiv pentru familie :).

LE: Best of the month..... la distanta astronomica : Gaia Project
Last edited by Haddeo on 02 Mar 2018, 12:53, edited 2 times in total.
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

User avatar
ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple
Posts: 1341
Joined: 23 Jul 2011, 23:30
Custom Rank: Miniature Painter
Location: Bucuresti

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87290Post ProfessorChaos
02 Mar 2018, 12:42

@bogdanm si @Haddeo - care a fost jocul lunii dintre toate cele mentionate?

Da, o sa zic si eu in curand.
Nothing to prove. I play to have fun.

Colecția mea
Wishlist
De încercat/luat prin trade

User avatar
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Posts: 7070
Joined: 20 Dec 2010, 09:32
Custom Rank: Going Cardboard
Location: Timisoara
Contact:

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87291Post DanielIndru
02 Mar 2018, 12:50

VZQ wrote:Si ma seaca sincer ca la Season 2 au schimbat designul, dar nici o sansa momentan sa updateze si primul set.... pff....
Asta e de pe pagina Kickstarter de la sezonul 2, deci pune-te si scrie-le:
In the future, if there is demand, we will investigate doing a Season 1 Remaster. There are no Current plans to do this. Share your interest in our community page and in the KS comments.

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 4163
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87292Post 26octombrie
02 Mar 2018, 13:00

Haddeo wrote: Mystic Vale [...]
deja stim amandoi ca avem gusturi divergente la jocuri ;-) Mie Mystic Vale mi-a placut mult, e clar un keeper. Anyway, am inceput sa ma uit cu teama cand pe tine te impresioneaza pozitiv un joc de la care am si eu asteptari... :lol:
the good news is: daca ne decidem vreodata sa jefuim un depozit de jocuri, n-o sa ne certam clar la impartirea prazii :D

User avatar
Haddeo
King Meeple
King Meeple
Posts: 2343
Joined: 28 Dec 2015, 18:59
Location: Bucuresti

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87293Post Haddeo
02 Mar 2018, 13:05

26octombrie wrote: am inceput sa ma uit cu teama cand pe tine te impresioneaza pozitiv un joc de la care am si eu asteptari... :lol:
the feeling is mutual :twisted: :lol: :lol:
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

VladOlaru

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87295Post VladOlaru
02 Mar 2018, 14:25

Am jucat foarte multe jocuri noi in ultimul timp, cateva mai memorabile:

Cutthroat Caverns - L-am luat de ceva timp, l-am jucat abia recent pentru prima data. Am jucat in 3, cu prietena si un amic cu care am jucat des - un cadru foarte bun. Backstabing incontinuu, nu s-a suparat nimeni, nu a castigat nimeni, multe momente in care efectiv ne injunghiam intre noi ca prostii si nu castiga nimeni - foarte distractiv. In schimb, din ce am observat coteaza foarte mult grupul cu care joci

Fate of the Elder Gods - Un joc putin diferit, imi este foarte greu sa il incadrez undeva - poate un are control foarte tematic? Primul lucru de mentinut, componentele sunt extraordinare pentru un joc atat de ieftin. Mi-a placut mult, a mers relativ repede, regulile sunt in schimb greu de prins, nu poti asocia cu alte jocuri...

This War of Mine - Foarte tematic, nu am avut foarte multa experienta cu jocul pe PC, nu am avut rabdare sa intru in lumea prezentata - tocmai de aceea am considerat ca un board game ar putea fi mai potrivit pentru asta. Am jucat de doua ori, prima data am pierdut destul de repede, a doua oara parea ca ne descurcam chiar bine - am jucat in 3, in aria, cu ceva radio pe fundal - asa am invatat ca jocul asta nu merge jucat prea bine nici in 3(unul din noi nu s-a simtit putin calauzit de-a lungul jocului de catre ceilalti, mai buni cunoscatori, am pacatuit prin alpha playing probabil :( ), nici cu smiley pe fundal. Nu am prins momente nefaste in poveste, dar inteleg cum ar putea interveni ele si astept sa trec prin ele

Chaos in the Old World - Mi l-a prezentat acum cateva seri profesorul. Foarte misto per total, imi pare rau ca nu am stiut exact cu ce se mananca, dar pentru cateva ore m-am simtit de parca chiar faceam ravagii si distrugeam o lume.

Unlock! - Escape/Mystery adventures - Am terminat toate cele 6 scenarii. M-am saturat sa merg la escape room-uri prin Bucuresti si sa pierd prea mult timp la chestii de dexteritate(cazuri particulare in care ni s-a spus ca in oricare altul explicit sa nu bruscam/tragem prea tare de ceva si fix asta trebuia sa facem) asa ca am zis sa incerc un joc acasa, evitand asta. Cate naiba pot face baietii aia cu niste carti? Mi se pare incredibil, 6 scenarii si absolut niciun puzzle major care sa se fi repetat, in fiecare o idee unica si interesanta. Nu il pot recomanda suficient.

Desi toate mi-au fost pe plac, jocul lunii pentru mine a fost Unlock! :)

User avatar
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Posts: 7070
Joined: 20 Dec 2010, 09:32
Custom Rank: Going Cardboard
Location: Timisoara
Contact:

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87296Post DanielIndru
02 Mar 2018, 15:09

VladOlaru wrote:Unlock! - Escape/Mystery adventures
...
Nu il pot recomanda suficient.
/offtopic, grammar police

Sa stii ca asta suna negativ.
Nu toate expresiile din engleza pot fi traduse in romana cunvant cu cuvant si sa "faca" sens.
Asa cum nu poti sa traduci in engleza "Nu pot sa nu il recomand" cuvant cu cuvant si sa insemne acelasi lucru.

User avatar
VZQ
King Meeple
King Meeple
Posts: 467
Joined: 07 Oct 2017, 22:20

Re: Best (New Game Played) of the Month - Februarie 2018

Post: # 87297Post VZQ
02 Mar 2018, 15:13

DanielIndru wrote: Asta e de pe pagina Kickstarter de la sezonul 2, deci pune-te si scrie-le:
In the future, if there is demand, we will investigate doing a Season 1 Remaster. There are no Current plans to do this. Share your interest in our community page and in the KS comments.

Pai tocmai de-aia am scris chestia aia: mda, poate, poate, da' mai incolo... nu de alta, dar inteleg ca deja sezonul 3 este programat (si sunt parca 6 in total, right?). Nu cred ca sunt sanse prea curand, oamenii deja au declarat ca se concentreaza pe noul content, este prea mult de adus la zi, si cam fara miza (primul joc deja este sold out, si-au luat banu'... 'om vedea).

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”