Ce mai e nou în colecție
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
- danyelb
- King Meeple

Re: Le Havre
Sau poate am mancat ceva si a fost doar o coincidenta nefericita. Din fericire nu o sa aflu vreodata 
Teamwork is essential; it gives the enemy other people to shoot at.
- adelindumitru
- Super Moderator

- rabesandratana
- King Meeple

- Custom Rank: Parerolog
Re: Salată de puncte + port regal
Tare! Vad ca ai prins și promoție la Point Salad și ți-au dat extra niște Lime? Avocado? Bănuiesc ca marker de prim jucător. Foarte realist! Pana unde s-a ajuns cu producția asta! 
- adelindumitru
- Super Moderator

rabesandratana wrote: ↑03 Aug 2020, 12:46Tare! Vad ca ai prins și promoție la Point Salad și ți-au dat extra niște Lime? Avocado? Bănuiesc ca marker de prim jucător. Foarte realist! Pana unde s-a ajuns cu producția asta!![]()
Da, au văzut că nu mai merge doar să vinzi jocuri bune, ci trebuie să bage și chestii extra ca să merite banii. Mai ales să facă cutia cât mai grea, în caz că cineva măsoară calitatea în funcție de kilograme.
Ce repede ascultă de părerile consumatorilor...
- rabesandratana
- King Meeple

- Custom Rank: Parerolog
În alta ordine de idei, dacă ai luat Port Royal sa îl joci doar în 2 persoane, nu sunt sigur ca e ideal.
Jocul e foarte bun pentru doar un pachet de 100 de cărți, dar noi mereu l-am jucat în 4 sau 5 și de mulți ani e printre preferatele tuturor.
Acum nu știu cum o fi cu Extensia...
Jocul e foarte bun pentru doar un pachet de 100 de cărți, dar noi mereu l-am jucat în 4 sau 5 și de mulți ani e printre preferatele tuturor.
Acum nu știu cum o fi cu Extensia...
- adelindumitru
- Super Moderator

Am mai jucat Port Royal, doar nu îl aveam în colecție (nici eu nu știu ce aduce extensia, pe care de fapt o aveam dinainte..am primit cadou de crăciun la job, dar persoana în cauză nu știa că e extensie). E bun și în 2 și în 4, și e foarte portabil, aveam nevoie de așa ceva în colecție.
- adelindumitru
- Super Moderator

On topic: Primul joc de Le Havre mi-a plăcut foarte mult. Am pierdut la o diferență colosală - 100 și ceva de puncte - pentru că am tot amânat să iau corăbii, ceea ce m-a umplut de împrumuturi. Bănuiam că o să îmi placă, dar nu mă așteptam să fie așa distractiv să convertești resurse. Nu îmi dau seama de ce e un stack așa mare de clădiri speciale (80+ cărți!), din moment ce folosești doar 6 pe fiecare joc, dar bănuiesc că asta ar trebui să asigure o oarecare diversitate a partidelor. Oricum, are potențial foarte mare de a crește în topul personal, e extrem de satisfăcător să reușești să faci ceva cu bunurile adunate. Faptul că ai ori 3 ori 4 ture per rundă în jocul de 2 e de asemenea foarte interesant, mai ales că știi dinainte câte ture vei avea. Poți să plănuiești în avans mutările, dar pentru asta e nevoie de mare atenție. Agricola încă îmi place mai mult datorită cărților, dar prietenei îi place mai mult Le Havre pentru că sunt mai multe acțiuni pe fiecare joc, și ai timp să planifici mai multe. Sunt foarte curios cum vor fi următoarele jocuri. Oricum, super joc, deși încă nu înțeleg de ce îi place lui Tom Vasel așa mult, nu pare deloc stilul lui de joc 
- Norowas
- Wizard Meeple

Ii place pentru ca aduna multe resurse deodată pe care le înghite ca gustare între mese. Asta îl face fericit
- danyelb
- King Meeple

Aproape 100 ron pe un pachet de 100 si ceva de carti?
De neconceput!!!!
De neconceput!!!!
- fl0po
- King Meeple

- Custom Rank: iOS Netrunner
Ha! Ha! Ha!
M-am prins acum de jocul tău....vezi sa nu se prindă și cei de la putere.....
HACK OR GET WHACKED!
- adelindumitru
- Super Moderator

- adelindumitru
- Super Moderator

Point Salad: sau ce joc extraordinar poți face cu 100 și ceva de cărți.

Dacă aveți nevoie de un filler care îi poate obișnui și pe neinițiați cu ce înseamnă jocurile de societate moderne, recomand Point Salad. Zic asta pentru că are multe mecanisme interesante: drafting, set collection, un fel de contract fulfillment, și multe moduri diferite în care obții puncte la final. Jocul arată superb, cărțile servesc 2 scopuri (pe o parte sunt legume, pe cealaltă sunt moduri de a puncta), și se învață în 2 minute. De asemenea, e un joc foarte rapid, care merge bine și în 2 (regulamentul include și o variantă în care joci practic 3 jocuri unul după altul ca să treci prin toate calculele, iar la final cine are cele mai multe puncte câștigă).

Dacă aveți nevoie de un filler care îi poate obișnui și pe neinițiați cu ce înseamnă jocurile de societate moderne, recomand Point Salad. Zic asta pentru că are multe mecanisme interesante: drafting, set collection, un fel de contract fulfillment, și multe moduri diferite în care obții puncte la final. Jocul arată superb, cărțile servesc 2 scopuri (pe o parte sunt legume, pe cealaltă sunt moduri de a puncta), și se învață în 2 minute. De asemenea, e un joc foarte rapid, care merge bine și în 2 (regulamentul include și o variantă în care joci practic 3 jocuri unul după altul ca să treci prin toate calculele, iar la final cine are cele mai multe puncte câștigă).
- Haddeo
- King Meeple

Mie mi s-a părut o prostie de joc 
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.
- cristianf
- King Meeple

- 26octombrie
- King Meeple

- Custom Rank: Awesome Silly Bard
NOW I'm conflicted!
Trebuie sa explicati, comentariile lui Adi ma duc intr-o directie, cele ale lui Cristian in cea diametral opusa. E bulversant sa fiti de acord, nu stiu incotro sa o iau...
- Haddeo
- King Meeple

Și eu care am crezut ca după comentariul meu o sa cumperi jocul instant26octombrie wrote: ↑04 Aug 2020, 09:21NOW I'm conflicted!![]()
![]()
Trebuie sa explicati, comentariile lui Adi ma duc intr-o directie, cele ale lui Cristian in cea diametral opusa. E bulversant sa fiti de acord, nu stiu incotro sa o iau...
But what if they are creating the disaster within themselves?
- 26octombrie
- King Meeple

- Custom Rank: Awesome Silly Bard
pai deja eram intrigata, dar a venit Cristian si a stricat tot... in general imi plac jocurile ce-i plac si lui.
life will never be the same.
life will never be the same.
- danyelb
- King Meeple

Cel mai bine e sa se asculte glasul ratiunii si sa se evite achizitionarea pe motiv ca nu merita 100 de carti 90 de lei. Si deja nu mai conteaza daca e bun sau nu 
-
Adrian
- Chief Meeple

Si eu care voiam sa-i sugerez arboretum, daca tot i-a placut salata...
- danyelb
- King Meeple

S-au scumpit pachetele de carti mai ceva ca mastile ...