12 ore se intoarce

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
Mono
King Meeple
King Meeple
Posts: 732
Joined: 04 Dec 2011, 08:26
Custom Rank: Cylon Leader
Location: Bucuresti
Contact:

12 ore se intoarce

Post: # 24005Post Mono
19 Mar 2012, 10:49

Am fost sambata din nou la C si A, normal, impreuna cu Sidryane, pentru editia a doua a proiectului 12/12/12. 12 pentru ca la 12 ziua mergem, 12 pentru ca la 12 noaptea plecam si, in sfarsit, pentru ca sesiunea tine 12 ore :)

Iata repertoriul din aceasta editie. Jocurile au fost de aceasta data oferite de gazde, iar pentru Tigru si Eufrat ii multumim proprietarului din inima si il asiguram ca nu s-a produs niciun accident in timpul filmarilor :) A se remarca frigiderul din spate :lol:

from http://www.boardgamegeek.com/image/1267576


Am inceput cu Looting London, un joc dragutel care tine putin, ca ii asteptam pe chinezi. Iar si-a adus aminte Sidryane de indieni, iar s-a enervat, iar a castigat jocul. Macar nu si-a mai amintit de ei la celelalte jocuri :lol: N-am facut poza ca jocul e mai colorat la inceput, la final se goleste masa...

Dupa masa am bagat Glen More, un joc despre whiskey :) De fapt produci mai multe feluri de resurse, pentru whiskey si pentru puncte de victorie. Un mecanism cum nu prea am vazut, in care daca te deplasezi mult, celorlalti le poate veni de mai multe ori randul pana sa ajunga iar la tine. Pe de alta parte cei cu multe patratele pe mosie au niste penalitati. Deci e bine sa ai putine, si de substanta. Aici a fost momentul meu, i-am lasat mult in urma, am vut aproape dublu puncte fata de locul 2.

from http://www.boardgamegeek.com/image/1267571


A urmat apoi Thunderstorm Dragonspire, o combinatie intre Dominion si Ascension. Tot asa deck building, cu mana de inceput presetate, numai ca ori te duci in Dungeon si te bati cu monstri ori te duci in sat la cumparat. Nu prea este o combinatie reusita, in opinia mea, dar nici celelalte doua nu pot sa zic ca imi plac. Poate d-asta am si terminat execrabil pe ultimul loc :lol: A a avut peste 40 puncte, C peste 30, Sidryane peste 20 iar eu peste... 10...

from http://www.boardgamegeek.com/image/1267572


A urmat apoi Tigru si Eufrat, sau "Tigru la furat" cum imi place mie sa-l alint :lol: Le-am explicat regulile - desi nici eu nu jucasem niciodata... N-au parut ca inteleg mare lucru, nici eu de altfel, si am inceput sa punem patratele pe harta, au mai fost multe intrebari pe parcurs, la unele am raspuns mai bine, la altele... a raspuns regulamentul... Ne-am mai casapit pe ici pe colo. A domina cel mai mare regat, din mijlocul hartii, si cam toti am avut ceva cu el: i-am pus patratele de dezastru, am instigat la revolta... Cred ca inainte de ultimul tur s-a cam prins lumea exact cum e treaba si ce-ar fi trebuit sa faca. Jocul s-a terminat pe tura lui C, cu un mare razboi intre doua regate, unde ea si-a adjudecat niste puncte negre, dar n-a apucat sa mai faca si niste albastre. Asa ca A a terminat cu 8 minim, C si cu mine cu 7 iar Sidryane cu 6. Din pacate nu gasesc poza :cry:

Am zis sa jucam apoi ceva mai relaxant, K2. Supriza :shock: nu era deloc relaxant. Trebuia sa urci pe varful muntelui, la peste 8.000 de metri, si in orice moment puteai sa ramai fara oxigen si sa mori. Mai mult, trebuie sa fii mereu atent la vreme. SI in orice caz nu trebuie sa te grabesti sa ajungi sus. Mai mult, trebuie sa-ti calculezi cu atentie fiecare miscare si sa fii atent sa nu te incurce altcineva, pentru ca de la anumite altitudini in sus, nu pot fi decat 2 apoi 1 alpinist intr-un loc. Fiecare are 2 alpinisti in dotare si un set de carti de miscare si aer in plamani. Fiecare alpinist este dublat de un pion de scor, care se opreste la altitudinea maxima urcata de alpinist... doar daca nu moare... Cand sa ajung si eu pe varf, era ocupat, apoi inca o tentativa, iar ocupat... Mi-am facut cort inainte de ultima ascensiune, si am asteptat sa se elibereze varful. Si A a ajuns de 2 ori si a ramas fara aer :cry: Pana la urma s-a eliberat si am ajuns si eu pe varf si printr-o conjunctura norocoasa n-am murit :mrgreen: :ugeek: Iata poza cu pionul meu pe varf 8-)

from http://www.boardgamegeek.com/image/1267573


Apoi a urmat mult asteptatul El Grande. E un meeple placement cu Cavaleri. Dar la care poti face foarte multe nasoale :lol: Eu cel putin asta am facut cel mai mult :) In schimb A s-a ocupat de strans puncte, si inca de la inceput a pornit intr-o cursa solitara. Am pornit dupa el, cu setul de nasoale la indemana, dar degeaba :roll: A terminat cu peste 110 puncte, eu am ajuns aproape de 100 iar fetele unde intre 60 si 80. Pot sa zic ca asta mi-a placut cel mai mult din toata seara. Il pun direct in wishlist :)

from http://www.boardgamegeek.com/image/1267574


Inchei prin a spune ca am fost ieri la Twilight Imperium. Astept pe unul dintre baieti sa faca o descriere, poate mai inteleg si eu ce s-a intamplat si mai ales ce MI s-a intamplat :lol: Oricum, eu n-am masa ca asta si nici unul dintre prietenii mei, asa incat n-am cum sa-l pun pe wishlist...

from http://www.boardgamegeek.com/image/1267577

sidryane

Re: 12 ore se intoarce

Post: # 24008Post sidryane
19 Mar 2012, 11:51

Poza cu mine pe varf n-ai fi pus :P ...

User avatar
Mono
King Meeple
King Meeple
Posts: 732
Joined: 04 Dec 2011, 08:26
Custom Rank: Cylon Leader
Location: Bucuresti
Contact:

Re: 12 ore se intoarce

Post: # 24009Post Mono
19 Mar 2012, 11:57

U kind of... died up there :cry:

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”