Mistery Express

sa ne laudam cu noile achizitii
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
Post Reply
Puf

Mistery Express

07 Apr 2010, 00:25

Sa ma laud? Sa nu ma laud? Ca eu l-am asteptat cel mai mult dupa ce ador Mistery of de Abbey (desi nu prea castig).
L-am gasit la un Goblin verde in Bologna Sambata cand am iesit la plimbare :D - am vrut si ToAN dar nu il mai aveau asa ca nu puteam pleca cu mana goala...si iata-l - singurel intr-un colt asteptand pe cineva sa il ia acasa - si asa am facut - a fost dragoste la prima vedere. Haretelul a fost foarte neincrezator in dorinta mea fierbinte de a-l lua in camera de hotel si a-mi face de cap cu el (jocul ;) )- iar vanzatorul a fost foarte amuzat de nerabdarea mea, dar i-am convins pe amandoi ca e o relatie stabila si foarte serioasa - adica ma rog - cat de serioasa poate fi o relatie cu un joc de deductie.

L-am incercat din prima seara. Regulile sunt banal de inteles - jocul mai putin banal. Ceva mai complex decat Mistery of the Abbey.
Tabla de joc este lunga si ingusta, omuletii (foarte expresivi) sunt din plastic - jocul e de 3-5 jucatori (darn!), pe langa foaia pe care iti tii contul la ce se intampla in joc mai exista si un carnetel de telegrame pe care la un anumit tur in joc trebuie sa le foloseasca jucatorii si care vor fi folosite la departajare in caz de egalitate intre jucatori. Pe langa tokenurile pentru jucatori mai e si un conductor cu care se interactioneaza (si daca te afli in acelasi vagon cu el e un MUST sa interactionezi).
Exista 5 tipuri de carti: Motives, Modus Operandi, Suspect, Location, Time.
Am plecat fiecare cu 7 carti in mana, cate o foaie de notat si multa atentie (bine, nu asa multa atentie ca eram cu paharele in fata - dar ne-am straduit).
Evident ca la primul joc trebuia sa gresim ceva. La inceputul celui de-al doilea tur am uitat sa ne luam discard pile-urile in mana - astfel incat eu nu mai aveam carti si ma bucuram nespus ca nu pot divulga secrete :D...ne-am prins noi pana la urma si am continuat asa.
Fiecare token are cate o poveste si o abilitate speciala - din punctul meu de vedere cel mai tare e cel care primeste o ora in plus de cheltuit la fiecare tur - asta poate fi de real ajutor.
Nu se pun intrebari doar ca in fiecare vagon (Club Car, Smoking Car, Dining Car, Passenger Car, Sleeping Car, Lounge Car) ai trecute numarul de ore pe care trebuie sa il platesti ca sa efectuezi actiunea impusa de vagonul respectiv.

Nu mai stau sa explic regulile...cert e ca daca esti foooarte atent si mai ales la cartile pe care le schimbi cu conductorul e posibil sa afli foarte multe.
Cartile de timp sunt greu de memorat...pentru ca da...trebuie sa memorezi cele 24 de carti de timp in 3 ture diferite in timp ce cartile sunt etalate de catre cel care incepe runda respectiva...si astea-s tricky rau, dar nu imposibil de aflat. Cartile de timp reprezinta 8 ore diferite a cate 3 din fiecare.
Ne-am distrat jucand jocul si am continuat cu o noua partida si aseara...pentru ca duminica am avut alte trebi p'acolo.

E ca lumea, e misto...and you've seen it first HERE :

haretel

Re: Mistery Express

07 Apr 2010, 00:33

Dragut jocul :)

adixor

07 Apr 2010, 00:35

felicitari! dupa cum banuiam arata super bine. voi l-ati jucat in mai multi pana la urma sau l-ati invatat in 2? Puteti sa-l aduceti la urmatoarea intalnire? can you? can you?

Dang

07 Apr 2010, 00:35

Si nu-i asa ca-l jucam la proxima intalnire in Mandala?

Puf

07 Apr 2010, 00:37

@adixor - arata grozav, l-am jucat in 5...ca am fost mai multi in Bologna si a mers beeeton :D
@dang & adixor - - si da...evident ca il aducem la urmatoarea intalnire

Dang

07 Apr 2010, 00:39

Minunat.
Ma inscriu pe lista jucatorilor :D, presimt ca o sa fim mai mult de 5 care o sa vrea sa-l joace.

Puf

07 Apr 2010, 00:41

Coada incepe la dang...va rugam sa va asezati in mod ordonat in linie dreapta si sa aveti biletele pregatite :D

Chuckila
King Meeple
King Meeple

07 Apr 2010, 00:47

Puf wrote:va rugam sa va asezati in mod ordonat in linie dreapta si sa aveti biletele pregatite :D
Citind, ma asteptam sa continue asa: "va rugam sa va asezati in mod ordonat in linie dreapta si sa aveti batistutele pregatite". Cine a fost pionier, stie la ce ma refer :D

haretel

07 Apr 2010, 00:48

E un joc la care nu stiu dc o sa castig vreodata :)

Ioana

07 Apr 2010, 10:38

Felicitari pentru achizitie! Ma bucur mult ca v-a placut :).
Bineinteles ca ma inscriu si eu pe lista celor care abia asteapta sa-l joace sambata, pe 17 Aprilie, la Mandala.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

07 Apr 2010, 10:49

Trebuie sa te felicit, Puf, pentru comentariile foarte haioase facute la poze. Intr-adevar, pare a fi un joc frumos...

Apropo, ma inscriu si yo! la coada de jucatori, urmand ca mai tarziu sa vand locul meu pe bani grei... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S. Stati linistiti, nu ocup nici un loc in lista de asteptare. ;)
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

Puf

07 Apr 2010, 11:48

danke Vick...o sa apucam sa jucam cu totii :) mai ales ca am inteles ca isi mai ia si Connoisseur o copie - ar fi grozav daca ar putea veni si el la intalnire.
La jocul asta cel mai greu mi s-a parut sa ma organizez sau sa gasesc o modalitate de a retine cat mai mult pe foaia de notat....imi trebuie o strategie pentru ca nu am o memorie fotografica de invidiat.

ah...inside info - la jocul de luni seara personajul fotograf...a picat la jucatorul fotograf :))

adixor

07 Apr 2010, 17:17

Chuckila wrote:
Puf wrote:va rugam sa va asezati in mod ordonat in linie dreapta si sa aveti biletele pregatite :D
Citind, ma asteptam sa continue asa: "va rugam sa va asezati in mod ordonat in linie dreapta si sa aveti batistutele pregatite". Cine a fost pionier, stie la ce ma refer :D
am fost chiar comandant de detasament, va rog, asa ca randul se formeaza in _spatele_ meu

Connoisseur

07 Apr 2010, 20:57

Puf!, ma bag cu toata inima la rendez-vous-uri daca primesc dezlegare de la sotie. Ehm, ma bag oricum. As prefera insa sa primesc intai jocul si sa il studiez putin pana una alta. Sunt cam tare de o ureche si v-as chinui inutil cu intrebari legate de reguli, ceea ce ar insemna less beer & fun and more talk. No good. Count me in oricum. O sa fiu si eu pus la punct cu jocul intr-o saptamana, cred.

adixor

07 Apr 2010, 21:16

pai urmatoarea intalnire cred ca e pe 17, sapt viitoare sambata. aveti tot timpul sa va puneti in tema ca apoi sa ne puneti in tema :)

Post Reply

Return to “Ultima cucerire”