In versiunea cea mai simpla, Alhambra e un ansamblu de castele, fortarete si gradini cu o istorie de peste 1.000 ani. De-a lungul timpului mai multe culturi si-au lasat amprenta prin restaurari si adaugiri, iar in prezent Alhambra face parte din patrimoniul Unesco si e una din cele mai importante atractii turistice ale Spaniei. Pentru mai multe detalii,
wikipedia e prietenul vostru.
Pentru noi, cei care ne jucam, numele
Alhambra duce imediat cu gandul la jocul lui Dirk Henn din 2003, rasplatit cu Spiel des Jahres si cateva alte premii.
Exista destul de putine elemente care leaga locatia de
boardgame, mai precis cateva ilustratii de pe
tiles si coperta:
Asa cum probabil stim cu totii, in marea majoritate a cazurilor tema unui joc nu prea are multe lucruri in comun cu tara, orasul sau locatia al carei nume il poarta. Senzatia mi s-a accentuat tot mai tare in timp ce ma plimbam printre rondouri de flori si admiram arhitectura cladirilor. Probabil voi simti aceleasi lucruri cand voi vizita Puerto Rico, Bora Bora si Jaipur. Dar asta nu m-a impiedicat sa ma bucur de ce am vazut si sa-mi doresc sa impartasesc cu voi o parte din acele peisaje.
Enjoy!
(Pentru doritorii de detalii tehnice: am avut la mine un singur obiectiv de 50mm, echivalent 75mm pe full frame, si toate pozele au fost facute cu f2.0 pe un mirrorless Sony A6000. Ziua a fost extrem de insorita, de aceea lumina e de cele mai multe ori aspra. Pozele nu au fost prelucrate in niciul fel.)