[closed - replaced] Lord of the Boards

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Locked
bogdanpocol

[closed - replaced] Lord of the Boards

Post: # 10070Post bogdanpocol
17 Jan 2011, 15:54

Vad ca incet incet comuntatea romaneasca de Board Games a crescut. YEEEEEE.... am vazut (cel putin pe forum) ca oamenii de aici sunt de calitate si ma gandeam (poate prost, dar o sa ma corectati voi :D ) ca ar fi super misto ca de ziua ta, sa primesti cadou din partea comunitatii, un board game(sau mai multe).

Probabil va intrebati cum (nu ma "tocati" prea tare e doar o idee)

Facut ceva in gen Secret Santa (cu 2 sau mai multi moderatori) unde oamenii care vor sa participe la eveniment sa se inscrie, (sa fie si un termen limita pt inscrieri) sa isi trimita datelei celor care administreaza evenimentul si sa dea o taxa anuala stabilita de moderatori sau sa dea o suma stabilita cand se apropie ziua cuiva. (metode de a trimite banii la cel care s-ar ocupa sunt *n). Cand iti vine ziua comunitatea din banii stransi pt tine sa iti faca cadou un Board Game. Toti cei inscrisi care au contribuit, la randul lor(cand le e ziua de nastere) sa primeasca si ei un Board Game.

Sa presupunem am avea acest eveniment si ar fi inscrisi 20 de oameni. daca fiecare ar da 10 lei cand ar fi ziua cuiva(sa zicem x) atunci x, de ziua lui ar putea primi un board game. la randul lui x va da de 19 ori in acel an cate 10 lei (si-ar plati jocul oricum dar "in rate" ca sa zic asa :D ) si toti ar fi fericiti pt ca ar primi un BG surpriza. Ca sa stie moderatorii ce joc ar fi mai bun pt x s-ar uita pe wishlistul lui de pe BGG.

Nu mai dezvolt ideea ca nu are rost momentan, dar in primul rand sunt curios daca ar prindee o idee de genul in ROMANICA noastra, si daca ar putea fi sustinuta si finalizata. Ma repet, oamenii de pe forum sunt de calitate si nu cred ca ar exista conflicte de interese (adica sa dea banii pana ce isi primeste cadoul si deacolo-incolo pauza....) dar ma pot si insela.

Ca o ultima completare... cine ar avea de castigat de aici ???? In primul rand magazinele de specialitate (ar face ceva vanzare si oricum trebuie sustinute cumva) si in al 2-lea rand userii pt ca si-ar imbogatii colectia si ar fi surpriza pe care ar asteptao cel mai mult de ziua lor.

Acum astept sa ma tocati :evil: da sa mai ramana din mine macar... "ceva" de analiza :lol:
Last edited by bogdanpocol on 24 Jan 2011, 09:46, edited 1 time in total.

Daemon
Chief Meeple
Chief Meeple
Posts: 103
Joined: 23 Dec 2010, 13:04
Location: Pantelimon, Bucuresti
Contact:

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10075Post Daemon
17 Jan 2011, 17:00

Ideea e foarte "friendly" si implica dezvoltarea unei mai bune colaborari si interactiuni intre membri.

However :). Daca io dau cate 10 lei la 20 de oameni, face 200 lei :). Nu mai bine isi ia fiecare ce joc isi doreste, cu banii aia, in loc de unul random? :P
Starcraft BG, Last Night On Earth, BattleLore, Battlestar Galactica, Puerto Rico, RoboRally, Werewolves

adixor

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10076Post adixor
17 Jan 2011, 17:03

@daemon.. pai probabil deja faci asta cu cadourile de ziua de nastere a prietenilor tai. dai bani pentru cadourile lor si cand vine ziua ta.. dumnezeu stie ce o sa primesti, poate nici macar nu o sa fie boardgame :))

bogdanpocol

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10077Post bogdanpocol
17 Jan 2011, 17:16

@daemon.....era ideea surprizei.... daca ai un wishlist de 20 -30 de joace teoretic oricare din ele ti-ar placea....parca e mai fun cand e surpriza, decat sa iti iei tu jocul care vrei. asta este ideea cadourilor: sa nu stii ce primesti pana desfaci cadoul :D

fixpix

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10078Post fixpix
17 Jan 2011, 17:20

Mi se pare o idee foarte buna. As participa, chiar daca ziua mea de nastere a fost acum o saptamina. :lol:

pfinix

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10079Post pfinix
17 Jan 2011, 17:23

f buna ideea, imi place, insa sunt de acord ca o sa fie multi care o sa rada de ea pt ca ce le lipseste romanilor cel mai mult este increderea in alti oameni. daca se gasesc destui oameni care vor sa participe, ma bag si eu, pana la urma 200 lei pe an nici nu se simt daca ii dai asa cu picatura. in plus, ar fi un pas inainte pt comunitate sa cultivam un pic de incredere si interes fata de fratii nostri obsedati de jocuri :) si nu numai. important e sa se gaseasca doritori, metodele de lucru se pot stabili si imbunatati pe parcurs.
concluzia: count me in :)
gj pt idee si initiativa, pacat ca nu-ti pot da mai mult de 1 VP :tu:

@Daemon: eu reusesc f greu sa pun de-o parte banii respectivi ca sa imi iau singura, chiar daca sunt sume mici, mereu apare ceva intre timp si dispar :) pe cand daca e sa dau pt cadouri aproape ca nici nu se simte la buzunar.

User avatar
imba
King Meeple
King Meeple
Posts: 836
Joined: 18 Jul 2010, 04:15
Location: Bucuresti
Contact:

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10086Post imba
17 Jan 2011, 18:10

Suna bine si din punctul meu de vedere. :-)

bogdanpocol

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10089Post bogdanpocol
17 Jan 2011, 18:46

@ fixpix : La Multi Ani!

User avatar
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 3320
Joined: 16 Feb 2010, 18:00
Location: Bucuresti
Contact:

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10092Post VickdaReaper
17 Jan 2011, 19:26

Mi se pare o idee buna, ar fi un plus pentru comunitate. Si ar fi foarte interesant...

Dar ma gandesc ca este un pic mai dificil sa stai in fiecare luna, poate chiar de 3-4 ori, sa strangi cate 10 lei de la fiecare persoana participanta. Nu atat in sensul dificultatii faptului in sine, cat prin prisma faptului ca s-ar putea sa ai si tu probleme si sa nu te poti ocupa. Personal, gasesc solutia Secret Santa ceva mai avantajoasa, in sensul ca s-ar putea face astfel: se inscriu toti doritorii, cineva centralizeaza lista si face o extragere aleatorie - persoana x va lua cadou pentru persoana y - si va comunica fiecaruia cui trebuie sa-i trimita cadouri si cand. Mult mai curat, fara "in perioada asta sunt super ocupat, nu prea pot sa ma ocup", fara zeci de transferuri de bani in conturi, fara alte complicatii. Parerea mea. Hac!
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

bogdanpocol

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10093Post bogdanpocol
17 Jan 2011, 19:42

m-am gandit si eu ca se poate sa fie ocupat cel care s-ar ocupa de asta de aia am scris ca ar trebui minim 2 oameni care sa se ocupe daca nu 3 sau 4. Si ideea ta Vick e foarte buna numai ca eu nu vroiam sa copiem SS-ul. Oricum in orice fel ar fi, daca s-ar face o treaba de genul la noi eu personal as fi super happy. dezavantajul la ceea ce zici tu vick e ca s-ar putea sa il prinzi pe om(cel care ar face cadoul) "lefter" si sa nu aiba banii sa cumpere cadoul chiar cand ar trebui.
Later edit: in teorie e mai simplu sa dai de mai multe ori mai putini bani decat toti odata.

LATER, LATER EDIT: pe ideea ta vick de centralizare se pot cupla 4-5 oameni pt un cadou si atunci e mai simplu pt toti ca nu tre sa dea 200 de lei deodata :D dau 40 - 50 de lei de 4-5 ori pe an

User avatar
Chuckila
King Meeple
King Meeple
Posts: 5084
Joined: 31 Jan 2010, 02:30
Location: Cluj Napoca

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10094Post Chuckila
17 Jan 2011, 20:01

Eu tot timpul sunt "pentru" in asemenea cazuri. Problema majora va fi insa organizarea - daca se va ocupa o singura persoana, dupa 2 luni probabil capiaza si lasa totul balta.

Asadar raspunsul meu final, dupa 50/50 si suna un prieten: ma bag, dar nu pot sa particip la organizare. In cel mai bun caz un sfat, o recomandare.

pfinix

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10096Post pfinix
17 Jan 2011, 20:26

e mai bine sa fie mai multi organizatori care sa faca cu randul, infunctie de cum au timp. cam asa vad eu treaba (e doar o idee):

exemplu: sa zicem ca pornim cu 20 de oameni inscrisi. trebuie facuta o baza de date - votez pt una privata, nu publica, la care sa aiba acces numai coordonatorii, deoarece sunt prea multe info (nume, adrese, telefoane etc.). din acestia alegem 4 coordonatori care isi impart persoanele de care se ocupa in functie de cum le e cel mai convenabil (spre exemplu in functie de zona de rezidenta sau persoane care se intalnesc des etc.). cand vine ziua cuiva, coordonatorii strang banii, fiecare cum ii e mai usor si apoi rezolva cu jocul.

mie personal nu imi suna bine ideea sa ia 1 singur sau 3-4 oameni odata pt ca e mai greu si nu iti vine sa dai atatia bani odata din buzunar, am mai povestit mai devreme.
de asemenea, propun sa nu fie cumparate cadourile fix de ziua persoanei ci putin mai tarziu, cam la o saptamana dupa, pt ca multi dintre noi primesc de ziua lor si din alte parti jocuri si ar fi aiurea sa luam cadou ceva ce persoana respectiva a primit deja.

in ce priveste organizarea, momentan ma ofer voluntar pt orice treaba, deoarece inca nu lucrez deci inca mai am ceva timp liber :)

adixor

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10102Post adixor
17 Jan 2011, 21:59

sustin orice idee de genul asta, DACA cineva se ofera sa faca managementul acestei chestii, insemnand orice tine de asta, scris pe forum, discutat reguli si compus reguli finale, etc. din pacate nu va pot ajuta cu nici macar o mica feliutza de timp.. pana acum pfinix pare interesata de asta. cine ar putea sa o ajute? daca aveti alte idei de cum putem face cu banii fara jde mii de transferuri, ar fi si mai bine. Oricum, sa fim siguri ca apare pe undeva "forumboardgames.ro nu-si asuma nici o raspundere cu privire la <you name it>" :) sa fim siguri ca nu-mi da vreunu in cap ca a cotizat cu 10RON si a fugit manageru din tara :)

haretel

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10108Post haretel
17 Jan 2011, 22:29

cel mai simplu cred ca ar fi dupa sistemu' de roata tiganeasca : 12 sau 24 (multiplu de 12) participanti; se trage la sorti: x1 da 200 de lei in T0, x2 da 200 de lei in T1 (luna urmatoare) sau x1 si x2 dau cate 100 de lei in T0, x3 si x4 cate 100 de lei in T1 etc (cazul 2 este pt 24 de participanti); se trage la sorti (de catre organizator, in secret, in ce ordine se fac cadourile) si cam asta e: intr-un an primeste fiecare cate un joculet; in felul asta se tine mai usor socoteala

din pacate nu-mi permit sa ma bag la organizare

User avatar
tasurinchi
King Meeple
King Meeple
Posts: 863
Joined: 13 Jan 2010, 20:06
Location: Brașov

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10118Post tasurinchi
17 Jan 2011, 23:33

Ideea este excelenta! I'm so in! Cat despre organizare, as fi dispus sa fac parte din "comitet", dar numai in masura in care toata treaba se face prin rotatie (adicatelea o data la cateva luni, m-as baga sa strang bani, cumpar joc(uri) si alte chestiuni administrative) sau, poate si mai bine, prin distribuirea sarcinilor - unul strange banii si face plata, 2-3 discuta si aleg jocul/jocurile etc.
@haretel: ideea era sa nu se dea multi bani deodata, pentru ca poate nu toata lumea are un milion doua de dat asa oricand. Cu alte cuvinte, este posibil ca in luna x sa fie tras y la sorti sa ia cadoul, dar tocmai atunci sa nu aiba disponibili bani pentru asa ceva. Asa daca pune fiecare cate 5-10-20 de RON, poate fi ceva mai usor pentru buzunarul tuturor...
Eu zic ca nu e bataie chiar asa mare de cap cu transferul. Cred ca multi de pe-aici au internet bankning si sa faci un transfer online nu cred ca dureaza mai mult de 2-3 minute. Si ca sa nu se incurce lumea in conturi, cred ca ar trebui stabiliti 2 "casieri" (as fi zis doar unul, dar mai trebuie unul pentru perioada cand e ziua celuilalt :D ) care sa-si puna la dispozitie conturile pentru strangerea de fonduri. Si ca sa fie treaba si mai buna, vorbim cu magazinele si facem si catre ei plata online ca sa nu se faca jdemii de drumuri etc, ramanand ca ei sa se ocupe de livrare si eventual impachetare etc
Apoi mai e problema cu inscrierile - eu zic ca ar trebui sa existe o perioada de inscrieri (spre exemplu o luna), dupa care acestea sa fie inchise pana anul urmator in aceeasi perioada, pentru ca daca se mai inscriu oameni pe parcurs ne incurcam in calcule etc. Eu stau prost cu matematica :oops: asa ca daca cumva exista alte propuneri la capitolul asta (stiu eu ce algoritmi de calcul etc) va rog....

In fine, daca suntem cativa din Bucuresti care vor sa participe la organizare poate n-ar fi rau sa ne intalnim live la un mini-brainstorming si sa punem ideile pe hartie, s-ar putea sa fie mai productiv decat pe forum...

adixor

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10119Post adixor
17 Jan 2011, 23:36

sunt de acord cam cu tot ce zice tasurinchi. ar fi super sa va intalniti si sa aveti un Proiect de Lege :)

haretel

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10121Post haretel
18 Jan 2011, 00:09

mi-ar placea teribil de mult; pb e ca momentan nu mai cumpar jocuri - ar trebui sa scap de o buna parte din colectie in schimb ...

pfinix

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10124Post pfinix
18 Jan 2011, 00:42

votez pentru intalnirea de brainstorming! clar trebuie sa punem la punct un plan inainte sa incepem treaba ca sa nu fie suparari pe parcurs.
@haretel: probabil vor fi mai mult de 12 oameni care vor dori sa participe, dar 20-24 suna bine, pentru inceput nu trebuie sa fie prea multi, practic primul an va fi de proba.
@tasurinchi: sustin ideea cu distribuirea sarcinilor; pt plata putem avea un cont pt cine vrea sa transfere si o persoana care sa stranga banii de la cine nu vrea sa transfere direct. sau prin rotatie, o data e unul casier, alta data altul, dupa cum poate fiecare. de asemenea, trebuie sa stabilim daca facem cu perioada de inscriere sau cu numar limitat de locuri.

pt inceput ma pot oferi sa centralizez datele (dupa ce ne vedem si stabilim exact cum facem) daca nu vrea altcineva sa faca asta, ca sa facem baza de date. cu putin noroc si multa organizare cred ca din februarie ne putem pune e treaba. astept sa propuneti o zi, o ora si un loc pt intanline si sa vedem cine se mai ofera sa faca parte din comitet.

bogdanpocol

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10135Post bogdanpocol
18 Jan 2011, 14:46

1. Multumesc tuturor celor care au apreciat ideea.
2. Imi place ca veniti cu idei noi si multe.
3. Daca se va lega evenimentul si va iesi ceva pozitiv, inseamna ca forumistii(comunitatea romaneasca de BG) e inchegata bine si desi e micuta poate fi comparata cu cele de afara.
4. Multzam pt VP.

ciocanul

Re: eveniment.....teoretic

Post: # 10138Post ciocanul
18 Jan 2011, 16:17

E un fel de "car tiganesc", tin minte ca am facut asta la un moment dat in firma veche unde lucram pe bani(pe rand dadeam 100 de euro). :)
Mai am niste idei:
Nu cred ca ar trebui sa asteptam ziua cuiva.
Sa vedem cati ar subscrie la o asemenea idee ca sa putem stabili un calendar.
Fiecare isi alege un joc(sa nu fie chiar supriza). Apoi toti ne intelegem ca lunar sau la 2 sapt sau cum vrem sa dam o suma de bani la un admin de aici.
Apoi toti cei implicati ne tragem la sorti pt a stabili ordinea sau gasim si alte metode(un mini campionat poate de ceva simplu :) ).
Pe rand fiecare se alege cu jocul, poate chiar boardgames.ro sa ni le aduca.

Nimeni nu castiga nimic in plus decat distractie sau un joc mai cidat ce nu se gaseste pe aici :) , nimeni nu pierde nimic.

Locked

Return to “Discutii generale”