Dixit Play-by-forum test?

adixor

Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10117Post adixor
17 Jan 2011, 23:29

Azi pfinix mi-a trimis o idee foaaarte interesanta: Dixit play by forum! Am fost putin sceptic dar cum sunt foarte curios am inceput sa ma gandesc mai serios in seara asta. Hai sa vedem impreuna daca se poate face ceva pe ideea ei!

Un challenge este cum sa facem sa folosim pozele pe forum cat sa nu fie un pericol pt publisher (sa nu poata fi printate, etc). Drept pt care jocul by forum (daca va functiona) se va adresa celor care AU deja jocul Dixit acasa, pozele de pe forum fiind foarte mici dar destul cat aceastia sa gaseasca in jocul de acasa cartea necesara si sa o analizeze in detaliu. Poate juca oricine dar va fi foarte greu pentru cineva care nu are cartile de Dixit.

Momentan am luat 18 carti si le-am pus in acest format. Imaginea de genul asta (cu toate cartile) va putea fi folosita de oricine atunci cand se va pune problema sa fie identifica o anumita carte.
dixitall.gif
Trebuie numerotate pentru a putea fi identificate in discutiile pe care povestitorul le va avea prin private messages cu ceilalti jucatori (de genul "eu pun jos cartea 15"). Dupa ce povestitorul strange de la fiecare participant cartile date jos, le amesteca virtual si apoi poate folosi urmatoarele coduri pentru a le insera in pagina: intre ":" d000->dXXX. De exemplu codul d012 intre ":" da:

:d012:

si asa se pot adauga cartile pentru ca toti sa voteze care este a povestitorului. Exemplu:

:d012: :d007: :d005: :d015:

Vad o problema: trebuie sa existe o persoana care sa nu joace si care sa imparta cartile tuturor la inceputul jocului in mod aleator, dupa care cred ca totul poate fi facut intre participanti (povestitorul jucand un rol central el zicand hintul, el luand numarul cartilor depuse de fiecare, el punand un post cu cartile de votat, el calculand punctele, etc).

Ce ziceti? Daca nu vedeti alte probleme si pare o idee buna, ma apuc si pun toate cartile din Dixit pe forum in sistemul asta. Astept feedback oameni buni!

p.s. calitatea cartilor nu va fi asa execrabila, am salvat eu acum aiurea, si oricum e doar un test.

haretel

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10122Post haretel
18 Jan 2011, 00:12

ma bag!

pfinix

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10123Post pfinix
18 Jan 2011, 00:30

i'm in of course :). ma bucur ca ai gasit o solutie, nu prea am inteles sistemul inca, dar dupa ce il mai citesc de cateva ori o sa inteleg. adica nu stiu sa lucrez cu codurile/pagina/programul de care ai spus, dar daca imi explici si inteleg si nu se ofera nimeni altcineva pot fi eu povestitor (desi risc sa se supere lumea daca indiciile sunt prea vagi sau prea clare). mai astept, poate se ofera altcineva :D

adixor

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10125Post adixor
18 Jan 2011, 00:50

povestitor va fi fiecare jucator pe rand, in fiecare runda. problema e cu impartitul cartilor. cel care le imparte trebuie sa nu joace efectiv, pentru ca el va sti ce carte e la fiecare. Mai mult, trebuie sa faca chestia asta dupa fiecare tura. Cartile sunt numerotate pentru a putea fi folosite in diverse situatii. Cum vad eu jocul acum (poate sunt metode si mai bune):

1. Dealerul (neparticipant la joc) imparte cartile aleatoriu si trimite mesaje private jucatorilor pentru ca acestia sa stie ce carti au "primit". De exemplu eu pot primi un PM in care mi se zice ca am cartile 12,3, 54,36,2, pfinix ca are cartile 20,50,52,34,1 si asa mai departe. Asa le vom identifica.Bineinteles, se folosesc PM ca sa nu stie un jucator ce carti are celalalt. Eu cand primesc lista ma uit pe imaginea cu toate cartile si stiu ce am primit, ce pot juca, etc

2. Se alege povestitorul primei ture, ca la jocul real, ca fiind unul din jucatori. Sa zicem eu

3. Eu ma uit la cartile mele virtuale (le stiu numerele din Private Message deci ma pot uita pe lista mare cu toate cartile si le pot identifica) si aleg una din ele pe care o voi juca + hintul.

4. Fiecare din ceilalti jucatori va juca un din cartile sale, in sensul ca imi va da un Private Message (imi da mie pentru ca eu sunt povestitorul si pot astfel strange cartile chiar daca stiu care sunt, ca oricum nu mai pot influenta jocul dupa ce am spus hintul). In private message imi spune ce carte va juce. De exemplu hari imi poate spune "joc 55" si pfinix poate spune "joc 20" pe care bineinteles trebuie sa o aibe in mana.

5. Eu sa zicem ca am vrut sa pun jos cartea 2. Cu 55 si 20 de la pfinix si haretel se strang 3 carti pe care le voi pune public pe forum in threadul respectiv cu aceste coduri speciale (adica voi scrie : d002: : d055: : d020: fara spatiile pe care le-am lasat acum dupa ":" altfel erau interpretate codurile si afisate imagini). Cand scriu codurile astea, ele sunt inlocuite automat de forum cu pozele respective, si lumea va vedea practic ce are acum "pe masa" de votat.

6. Fiecare voteaza ("eu votez prima carte" "eu a treia", etc). Dupa ce toata lumea a votat public, povestitorul spune care era cartea si face punctajul.

7. Aici apare din nou dealerul oricine o fi el si trimite un PM fiecarui jucator spunandu-i ce carte a primit in noua tura. Se schimba povestitorul si se ia de la 0.

Sper ca e putin mai clar acum. Partea cu dealerul nu suna chiar bine, nu stiu cine va face asta in conditiile in care nu joaca ci doar "imparte carti". Se poate face si altfel banuiesc, in sensul ca nu se imparte in fiecare tur cate o carte ca in jocul normal, ci se dau sa zicem 6 sau 8 carti la inceput, se joaca doar cu ele, fara sa se "traga" altele. Cand se termina dealerul iar imparte 6-8 carti, si tot asa pana se termina. Avantaj: dealerul e mai putin pus la munca, nu trebuie sa fie prezent tur de tur.

User avatar
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 3139
Joined: 16 Feb 2010, 18:00
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10126Post VickdaReaper
18 Jan 2011, 01:24

Count me out!! Totusi, va doresc succes!
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

pfinix

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10127Post pfinix
18 Jan 2011, 01:27

@6 - inteleg ca povestitorul face scorul pt runda respectiva si anunta punctele si cineva (sau tot el) calculeaza si punctajul schimbat dupa tura respectiva (adica am luat 3 pct tura asta si in total am 10).

a. jucam pana la 30 de pcte cum zice in reguli sau pana se termina cartile?
b. oare ar fi mai bine daca s-ar imparti toate cartile la inceput? ... hmm ... nevermind, imi raspund singura: nu, pt ca asa ai prea multe optiuni sa alegi o carte si vor fi prea multe potrivite pt fiecare tema si vor ghici f putini. :) as putea chiar sa sterg intrebarea b :D
c. cred ca am inteles cum e cu pozele si codul, asta nu stiam, cum faci imaginile sa apara. in rest mi se pare destul de clar, dar e un avantaj si faptul ca stiu jocul.

iulianv

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10131Post iulianv
18 Jan 2011, 11:55

aha, inteleg ca:
1. exista o imagine mare, generala, cu toate cartile, fiecare avand un nr.
2. cartile se impart, de catre dealer prin PM, sub forma de coduri si fiecare se uita in imaginea mare dupa codul cartii apoi o cauta in cutia lui de acasa.
3. povestitorul, pe topic, spune indiciul. Si separat prin PM trimite cartea catre dealer (sub forma de cod) - valabil doar daca se accepta propunerea mea de mai jos
4. ceilalti isi studiaza bine cartile lor acasa, apoi ii trimit PM povestitorului/dealer cu cartea alesa din mana lor (sub forma de cod).
5. povestitorul/dealerul publica pe topic toate cartile primite, in ce ordine vrea, sub forma grafica (aici scrie cod si se aplica magia lui adixor)
6. votarea cartilor: aici eu propun ca voturile sa fie trimise povestitorului/dealerului prin PM, iar dupa ce le-a primit pe toate, acesta sa le publice pe topic, pe toate intr-un singur post si sa dea si rezultatul final cu punctele deja adunate, exemplu mai jos:

adixor a votat 1
haretel a votat 4
pfinix a votat 4
alpatrulea a votat 2

Rezultat final/intermediar (adica unde s-au mutat iepurasii dupa aceasta runda):
adixor: +3 = 7 puncte (cele cu plus fiind punctele primite in runda respectiva)
haretel: +1 = 7 puncte
grimm = 7 puncte (asta este povestitorul din runda respectiva)
pfinix: +0 = 29 puncte :)
alpatrulea: +2 = 1 punct :)


Avantajele sunt ca: - se intorc toate voturile odata si nu se pot influenta unul pe celalalt,
- cel care primeste si publica voturile (povestitorul/dealerul) poate sa faca si calculul final pentru ca stie cine ce a votat si ale cui sunt cartile, inclusiv care este cartea povestitorului
- se elimina un post si implicit se castiga timp prin faptul ca dupa ce s-au aratat voturile nu trebuie sa se mai astepte sa se posteze din nou clasamentul in alt post separat. aici se fac toate miscarile intruna singura
- nimeni nu poate maslui votul pentru ca fiecare jucator isi poate verifica votul care a fost postat
- punctajul poate fi verificat de fiecare, in caz ca apar erori de calcul la povestitor
- la rezultate, eu propun ca jucatorii sa fie listati in ordinea de joc, astfel incat sa se stie intotdeauna cine urmeaza (in ex. de mai sus urmeaza pfinix pentru ca a fost grimm povestitor)
7. cartile jucate se scot de catre dealer din joc, care mai trimite cate un PM cu cate o carte (cod) pentru fiecare jucator.
8. urmatoarea runda cu urmatorul povestitor, din nou de la pasul 3

Am rezumat ce am inteles din cele discutate pana acum si am adaugat o propunere pentru pasul cu votatul.

Din pacate nu am jocul inca si nu pot juca, insa daca ma primiti, ma ofer sa fiu dealer pentru primul joc. Si chiar mai am o propunere: dealer-ul sa fie cel care se ocupa si de primirea si publicarea cartilor si a voturilor in timpul unei ture, asa cum am scris si mai sus. Pentru mine este ok si chiar mi-ar placea sa fac asta, iar in felul acesta jucatorii pot sa-si vada doar de joc, iar povestitorul nu se mai incarca cu atatea mesaje si lucruri de facut, mai ales ca unii mai sunt implicati si in alte jocuri.

adixor

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10132Post adixor
18 Jan 2011, 12:33

povestitorul la sfarsitul rundei da scorul curent in acel moment, apoi se trece la urmatorul povestitor.

nu, nu e ok sa imparti toate cartiled de la inceput :) desiii.. s-ar putea imparti, dar fiecare va folosi urmatoarele 5 carti (sau 6). Adica poti primi la inceputul jocului "12,35,13,65,43,16,2,3,5,22,54,64,.." dar in prima runda folosesti doar primele 6 (12,35,13,65,43,16) din care una vei da jos. In tura urmatoare folosesti cele 5 care ti-au ramas + cartea 7 din sirul initial (2). Oricum, cred ca deja am speriat pe multi cu calculele astea...

da, pot face asa la toate pozele, ce am pus acum sunt doar de test sa vad ca merge. daca suntem doar 3 nu e chiar ok, macar sa fim 4. ce putem pierde decat timp? :) anybody?

adixor

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10133Post adixor
18 Jan 2011, 12:35

@iulianv: cred ca nu are sens sa avem un dealer. povestitorul anunta cartea sa si tot el va primi cartile celelalte de la jucatori. Oricum nu conteaza daca el le stie sau nu. Apoi le pune cu "magia" pe forum :).

Si da, cred ca e de ajuns sa impartim aleator cartile cu un programel ceva, pot face eu asta si sa trimit la fiecare, si incerc sa nu tin minte vreo carte data cuiva :) si scapam si de dealer. daca te bagi iulianv, atunci o sa fiu eu primul povestitor, o sa impart si cartile (dupa ce le adaug pe toate pe forum) si mai avem pfinix si haretel. Suntem 4. Daca mai vrea cineva, sa zica acum.

iulianv

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10134Post iulianv
18 Jan 2011, 14:00

Eu nu am jocul, dasta ma ofeream ca dealer.

pfinix

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10137Post pfinix
18 Jan 2011, 15:56

mie mi se pare ok si cu dealerul daca omul e dispus sa faca asta. deci cum va hotarati voi.
cat despre numarul de jucatori, se baga si prietenul meu, deci +1 (id: boredgamer cred)

@iulianv: yey aproape am castigat msms :)

badeamarius83

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10139Post badeamarius83
18 Jan 2011, 17:43

pot fi eu dealer daca va ajuta....

adixor

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10141Post adixor
18 Jan 2011, 18:00

salut. nu vrei sa joci in loc de dealer? eu chiar cred ca nu vom avea nevoie.

badeamarius83

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10142Post badeamarius83
18 Jan 2011, 18:54

nu ma bag la joc....

adixor

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10149Post adixor
18 Jan 2011, 22:05

ok. am adaugat imaginile si tot ce trebuie. cand am timp deschid un nou topic pentru joc. Marius, daca ne poti ajuta ca dealer ar fi perfect . inca nu stiu daca va fi nevoie la fiecare runda sau doar la inceput, ma mai gandesc. Cateva din pozele finale:

:d012: :d073: :d002: :d043:

pfinix

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10153Post pfinix
18 Jan 2011, 23:09

ok. nu uita sa tii 2 locuri pt mine si boredgamer

adixor

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10156Post adixor
18 Jan 2011, 23:41

+ adixor + haretel + iulianv = 5.

Ioana

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10180Post Ioana
19 Jan 2011, 14:40

+ ioana = 6

haretel

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10187Post haretel
19 Jan 2011, 17:01

stiti ca, nefiind restrictionati de numarul limitat de iepurasi si de tokeni pt vot, putem sa fim mai multi de 6 - si cred ca ar fi chiar mai fun :)

Ioana

Re: Dixit Play-by-forum test?

Post: # 10188Post Ioana
19 Jan 2011, 17:15

E-adevarat, dar cu cat suntem mai multi cu atat scad sansele sa ghiceasca cineva cartea povestitorului. Cred ca e optim in 6.

Post Reply

Return to “Play by Forum”