Eu am sa incerc sa postez aici la ce proiectii ma duc in fiecare zi, poate sunt si alti doritori si mergem mai multi.
Asadar, maine (vineri) voi merge la:
10:00 - Cinema Victoria - Blanka (Italia, Japonia, Filipine)
SYNOPSIS:
Blanka are 11 ani şi trăieşte singură pe străzile din Manila, cerşind şi furând banii turiştilor. Visează să-şi cumpere o mamă, dar e departe de a strânge suma necesară. Îl întâlneşte pe Peter, un muzicant de stradă orb, care o învaţă să cânte. Preocupat de viitorul fetiţei, Peter hotărăşte să o ducă la orfelinat, dar Blanka îşi dă seama şi fuge, înfruntând din nou pericolele traiului pe străzi.
Festivaluri:
Veneţia 2015, Busan 2015, Calcutta 2015, Göteborg 2016
Premii:
Premiul Lanterna Magica - Veneţia 2015
12:00 - Cinema Arta - Eu, tu, el, ea (Belgia)
SYNOPSIS:
Tânăra Julie e singură în camera ei. Schimbă locul mobilelor şi scrie scrisori. Pleacă de acasă şi se întâlneşte cu un şofer cu care mănâncă şi bea. Mai târziu, se va întâlni şi cu o tânără... Eu, tu, el, ea a fost proiectat la Berlin 2016 pentru a celebra a 30-a aniversare a premiului Teddy!
Festivaluri:
Toronto 1977, Berlin 2016
15:00 - Cinema Iulius Mall Sala 4 - Casa Abandonata - (Franța, Elveția, Belgia, Liban)
SYNOPSIS:
Nada se întoarce acasă. Cel puţin aşa îşi doreşte. Când ajunge în Liban, îşi dă seama că e străină în propria ţară. Dar încă e un loc pe care îl poate numi acasă: o clădire abandonată, în ruine, bântuită de prezenţa bunicului ei dispărut misterios în timpul războiului civil. Ceva s-a întâmplat acolo. Ceva violent.
Festivaluri:
Dubai 2015, Busan 2015
17:00 - Cinema Iulius Mall Sala 3 - Prea Aproape de Soare (Franta)
SYNOPSIS:
Sophie, judecător de instrucţie, o interoghează pe Juliette, bănuită că ar fi abuzat de încrederea iubitului ei. După investigaţie, Sophie îşi dă seama că Juliette este mama biologică a fiului ei adoptat. În loc să se recuze, Sophie investighează cu şi mai mare înverşunare. Deranjat de această atitudine, soţul ei, Olivier, o contactează pe Juliette...
Festivaluri:
Roma 2015
19:30 - Cinema Iulius Mall Sala 3 - Ville-Marie (Canada)
SYNOPSIS:
O actriţă în mijlocul filmărilor unui nou proiect speră să se reîmpace cu fiul ei. Un paramedic bântuit de trecutul său face eforturi să se menţină pe linia de plutire, în timp ce o asistentă îl verifică de la distanţă, încercând ca totul să funcţioneze bine în secţia de urgenţe. La spitalul Ville-Marie, aceste patru vieţi vor avea parte de o schimbare.
Festivaluri:
Toronto 2015, Santa Barbara 2016
Premii:
Premiul juriului (Cel mai bun film internaţional) - Santa Barbara 2016
22:00 - Cinema Iulius Mall Sala 3 - Fotomodelul (Danemarca, Polonia, Franta, Suedia)
Sambata nu stiu programul pe toata ziua, seara va fi la Bontida la Castelul Banfy: The Show of Shows - Weekend la Castel.