[closed - replaced] Lord of the Boards

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Locked
iulianv

Re: eveniment.....teoretic

23 Jan 2011, 03:53

ma bag si eu ca musca-n lapte sau in ce vreti, pentru ca nu stiu inca daca o sa particip la proiect in primul an.
Ati gasit un nume la intalnire? Lord of the Boards suna excelent si chiar e fun, tot datorita corelatiei cu micul omulet verde pe placa care te face la fiecare curba (Guano Apes), insa nu prea imi suna sa descrie acest proiect.
ce-mi vine mie in minte acum, mai potrivit sau nu asta spuneti voi:

Happy BoardDay 2011
(Un) Boardgame de ziua TA - 2011
Boardgame Present 2011 / Boardgame Surprise Gift RO - 2011
Cadou surpriza pentru Boardgameri - 2011
Cuponul de Boardgame sau Cuponul Boardgames.ro
Boardgame Special RO-Day 2011 - sau fara RO
Boardgame your Day 2011
Joaca-te de ziua ta - 2011

Stiu, "Cuponul" suna ingrozitor dar am zis sa transmit ideea totusi.

si la misto (ca trebuia sa ma descarc si de ele undeva):
Tombola Nationala de Boardgame (cumperi bilet lunar si castigi GARANTAT anual)
Boardgamers Cheta 2011
Grupul boardgamer-ilor care fac cadou boardgame-uri de ziua unui boardgamer - GBCBZB
Zeul Boardgamerilor pentru o zi - aka Boardgames God for a day

si by the way, am fost si eu la Tabiet sambata seara, dar abia acum am citit postul acesta. too late.

bogdanpocol

23 Jan 2011, 12:39

astept sa postati lucruri despre cum a decurs intalnirea de ieri :D

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

23 Jan 2011, 14:04

Intalnirea a decurs foarte ok, am fost 4: pfinix, boredgamer, imba si subsemnatul. Am discutat, ne-am si jucat un pic :) . Urmeaza ca pfinix sa posteze mai pe larg ce s-a discutat cand o sa aiba timp (din cate am inteles, luni are un examen de dat, asa ca trebuie sa fim rabdatori :) ).

mihai
Special Meeple
Special Meeple

23 Jan 2011, 21:01

imi cer scuze, nu am putut ajunge sambata. astept detalii, ma puteti include automat in echipa, chiar vreau sa particip la acest proiect.

pfinix

24 Jan 2011, 00:16

dupa cum spunea si tasurinchi, am discutat despre multe detalii de organizare si am stabilit unele chestii, altele ramane sa le supunem la vot. abia maine spre seara cred ca reusesc sa va dau toate detaliile (exam :( )

mihai
Special Meeple
Special Meeple

24 Jan 2011, 00:24

@pfinix - multa bafta maine, asteptam detaliile cand ai timp sa le scrii

@bogdanpocol - ma gandeam sa schimbam denumirea threadului, deja mi se pare ciudat sa fie "eveniment teoretic", e aproape concretizat, deja punem la punct ultimele detalii. nu stiu ce alt nume sa fie la thread, te las pe tine sa hotarasti :)

adixor

24 Jan 2011, 01:01

da, sunt de acord sa schimbam numele ca nu prea spune nimic acum. Mai ales cand avem Lord of the Boards de exemplu :)

mihai
Special Meeple
Special Meeple

24 Jan 2011, 01:04

Lord of the Boards Lord of the Boards Lord of the Boards yeahh ;)

mihai
Special Meeple
Special Meeple

24 Jan 2011, 01:08

(that was the voice of the mob :) )

nuk3r

24 Jan 2011, 07:47

tric trac d'or
spiel des jahre
Probabil ca numele concursurilor asemanatoare de la ei au nume din limba lor. Noi chiar asa de lipsiti de inspiratie romaneasca suntem?
Unde sunt soimii patriei de altadata?

bogdanpocol

Re: Lord of the Boards

24 Jan 2011, 09:48

nu e vorba de inspiratie....sunt cuvinte care suna mai bine in engleza ...."lorzii tablei" suna ciudat...... gasiti ceva pertinent romanesc, cu care sa fie de acord lumea si il schimbam fara nici o problema. singura conditie este sa sune bine
@ mihai si adixor : Problem solved :)

mihai
Special Meeple
Special Meeple

24 Jan 2011, 10:03

better ;)

adixor

24 Jan 2011, 11:07

nuk3r wrote:tric trac d'or
spiel des jahre
Probabil ca numele concursurilor asemanatoare de la ei au nume din limba lor. Noi chiar asa de lipsiti de inspiratie romaneasca suntem?
Unde sunt soimii patriei de altadata?
suntem destul de romani unde merge si unde e cazul. Spiel des Jahre suna bine si in romaneste ca Jocul Anului si l-as folosi imediat ce ar fi nevoie. Topul forumboardgames.ro (sper sa nu vrei sa-i zicem "Clasamentul forumboardgames.ro") are categorii in romana "Cel mai bun joc de petrecere", "Cel mai bun joc de familie", etc. Insistenta de a avea ceva romanesc este la fel de rea cu insistenta de a avea ceva englezesc, dar in acest caz nu cred ca a insistat nimeni pe o anumita limba, pur si simplu doar pe ce suna bine. Si asta chiar suna bine, mai bine decat, de exemplu, "Rege pentru o zi" al meu desi merge pe aceeasi idee. Am putea prin analogie cu Stapanul Inelelor (Lord of the rings) sa-i spunem "Stapanul tablelor" dar nu suna ok. Si nici altele in romana care s-au vehiculat nu-mi suna (mie cel putin) bine.

jakkal

24 Jan 2011, 13:09

adixor wrote:Am putea prin analogie cu Stapanul Inelelor (Lord of the rings) sa-i spunem "Stapanul tablelor" dar nu suna ok.
Adixor, nu vreau sa intru in polemica, dar si mie mi se pare mai normal sa-i dam un nume romanesc. Daca vrei neaparat sa traducem "Lord of the Boards", am putea sa-l traducem "Stapanul jocurilor (de societate)"...
Problema mea cu "Lords of the Boards" este TOCMAI faptul ca este identic cu titlul melodiei de la Guano Apes (care imi place f mult, de altfel).

Propun sa facem 2 sondaje de opinie:
1 - daca se doreste un nume in engleza si in romana
2 - sa se aleaga dintre cele propuse in limba respectiva

Asa mi se pare cel mai corect.

Bonus:

bogdanpocol

24 Jan 2011, 13:33

@ jakkal: ma repet... eu nu tin sa fie asta numele evenimentului. si nu ma intereseaza daca e in romana, engleza, chineza sau in orice alta limba atata timp cat suna bine. Propuneti alt nume si supuneti la vot dintr-un total de 5-10 nume care suna ok si vom avea un nume care sa placa majoritatii. Lord of the Boards nu se refera la placile de snowboard ale celor de la guano ci se refera la board game-uri. putea la fel de bine sa fie in loc de lord, king sau wizzard sau meepel sau orice alt cuvant care suna cat de cat ok si nu face vreo referire la guano sau la gollum :D .

ca sa nu mai fie discutii pe tema asta ca unu vrea in romana, altul in engleza (moderatorii ar putea sa faca ca si la voturile pt jocuri un sistem de vot ) si atunci majoritatea va decide. Cum am mai spus nu ma intereseaza asa tare ce nume va avea evenimentul, ma intereseaza sa sune bine.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

24 Jan 2011, 13:36

Am sters celelalte doua mesaje identice. Am lasat doar originalul.

LE: Nici o problema :D

bogdanpocol

24 Jan 2011, 13:39

mersi :D

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

24 Jan 2011, 13:41

Am discutat si despre nume la intalnire. Vom alege cele mai bune 5 nume si apoi le vom supune la vot. In principiu si eu sunt pentru un nume in romana, dar cum nu am venit cu nicio idee pana acum, nu pot sa fac pretentii :mrgreen: . In plus, sunt constient ca e ceva mai greu sa gasim un nume bun in romana. Mie personal imi plac pana acum Happy Game Day si Lord of the Boards (cu un minus pentru ultimul din acelasi motiv mentionat de Jakkal - e aproape identic cu titlul piesei).

Chuckila
King Meeple
King Meeple

24 Jan 2011, 13:48

Bogdan, ce zic eu. Trimite-mi te rog un mesaj cu propunerile tale, fiindca pana una alta tu esti cel care a venit cu ideea (undeva pana in 10 e bine - nici prea multe ca se dilueaza votul) si facem un sondaj.

Asta daca nu vrei sa ii dai tu un nume direct, fara sondaj (eu unul asa prefer - e ideea ta, go with it!). Sincer, eu particip indiferent de cum i s-ar spune (bine, unele mici exceptii, dar nu cred ca vom ajunge in acea zona :D) si nu inteleg de ce ne cramponam de asa ceva.

Ce ma mira mai tare este ca nu am vazut inca un sumar la ceea ce s-a discutat la intalnire (sau am citit eu in diagonala?). Cine va fi cel care se va ocupa de strangerea banilor? Cine va fi secund, atunci cand "banca" isi va serba ziua de nastere - hint, ar fi bine sa nu fie ambii nascuti in aceeasi luna? Cum vom face cu cadoul - luam ceva la mega-plesneala, sau intrebam cat de cat tinta ce si-ar dori (un shortlist de 4-5 titluri informative - sau daca tinta vrea surpriza mare, poate sa dea si 40)? Cati vom permite in primul an? Unde ne inscriem, etc etc etc.

mihai
Special Meeple
Special Meeple

24 Jan 2011, 13:49

sincer, nu cred ca o sa supere Guano Apes ca le folosim titlul piesei la acest proiect. oricum, mi se pare ca dezbaterea este simpla: se cauta un nume romanesc, in cazul in care nu se gasesc, ramane unul in engleza. Acum nu trebuie sa devenim atat de inversunati cu numele in engleza, doar este o limba de uz international pe care si noi o folosim cu brio cand ne jucam orice joc.

din pacate, acesta este crudul adevar: unele cuvinte/expresii suna mult mai bine in limba lui Shakespeare :)

ramane sa propuna lumea in continuare iar cand avem o lista de nume posibile sa le supunem la vot.

Locked

Return to “Discutii generale”