D&D 4E - Learning opening game

Post Reply
MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

Re: D&D 4E - Learning opening game

28 Feb 2011, 17:09

Desfasurare combat:
Fiecare jucator va da o data cu zarul d20 si va adauga modifiere-le necesare (in functie de tipul de atac folosit scrie pe char sheet ce modifier este...).
Exemplu:
Deft Strike -primul atac al lui Furbal- zice asa "Attack: 1d20+8 vs AC". Asta inseamna ca pentru a vedea daca lovitura nimereste sau rateaza, se va folosi d20 (zarul cu 20 de fete) si se va aduna 8 la rezultat. Totalul este comparat apoi cu AC-ul victimei (ac=armor class). Fiecare jucator, monstru, etc... are 4 tipuri de defence (pe char sheet prima pagina sus de tot la "DEFENSES").
Cele patru sunt: AC, Fortitude, Reflex, Will. Fiecare tip de atac este indreptat impotriva uneia dintre cele 4 tipuri de aparare. Scrie la fiecare atac spre ce e indreptat. CEl de mai sus este "vs. AC". Ca sa continui cu furbal, daca va uiati la encounter power-ul "Positioning Strike", acesta este "vs. WILL" insemnand ca totalul zarului d20 adunat cu modifier-ul +8 va fi comparat cu WILL-ul victimei, si nu cu AC-ul ca in cazul Deft Strike-ului.

Sper ca nu am facut ciorba si ca e coerent.

Al doilea roll este ceea ce scrie in casuta atacului la sectiunea HIT. La furbal de exemplu, la deft strike, zice "1d4 + 4 damage". Asta inseamna ca daca lovitura nu a ratat, pt damage, se da cu zarul cu 4 fete si se aduna 4.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

imba
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 17:13

Daca as avea o vizualizare cate patratele sunt pana la victima, poate foloseam deft strike. :)

acidutzu

28 Feb 2011, 17:19

Aici ca exemplu de lupta criss a pus

[DM] Goblin — Init 8, HP 22/22, AC 15, Fort 14, Ref 16, Will 13, Standard Barbed Bolt
Leroy - Init+1, HP31/31, AC17, Fort15, Ref11, Will12, Maul 1d20+6vsAC/2d6+3, Dagger 1d20+4/1d4+1
Furbal - Init+4, HP25/25, AC16, Fort11, Ref16, Will13, Dagger 1d20+5vsAC/1d4+1, Dagger 1d20+8/1d4+4

Deci cred ca trebuia sa pui ca DM cat au marinarii ca viata si armura si astfel imba nu punea doar atacul ci daca lovea punea si cat damage face

imba
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 17:20

Am pus si dmg...ca poate il lovesc cu combat advantage. :-)

acidutzu

28 Feb 2011, 17:24

i-am spus sa puna detaliile combatantilor sa alegem actiunile mai bine
Daca ala cu maciuca e mai usor de lovit sau poate e mai vulnerabil decat cel cu bata

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 17:29

@ acidutu: ti-am raspuns. O sa pun statisticile cand va fi cazul. La acest enc jucati "pe neve".
@Imba; Ti-am trimis mesaj cu detalii despre damage. O sa explic si aici.

Clarificari:
1. COmbat Advantage-ul se aplica doar pentru a creste sansele de a lovi, nu da si bonus damage.
Last edited by MandrulDuce on 28 Feb 2011, 18:12, edited 1 time in total.

acidutzu

28 Feb 2011, 17:35

Nu prea e bine pe neve dar sa zicem ca e inceputul
Sa nu ne obisnuim ca dam cu zarul si pt damage tot timpul ci doar daca lovim

nuk3r

28 Feb 2011, 17:37

Pai haideti domnilor, sa mai dau si eu :)

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 23:17

Am introdus o noua culoare.RULES REMINDER!
Last edited by MandrulDuce on 28 Feb 2011, 23:20, edited 1 time in total.

criss

28 Feb 2011, 23:18

Wow, tocmai am citit ce ati jucat pina acum si nu mi-a venit sa cred, parca asistam la un joc intre jucatori si DM cu ani de experienta de D&D. Foarte frumosa povestea, locurile (dupa cum la vizualizeaza creierul meu :) ) si desfasurarea. :tu:

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 23:23

Thx criss. Eu am zbarcit ici-colo, am mai facut reveniri si schimb de mesaje private. Dar jucatorii se descurca extraordinar. Si eu am recitit acum (ajuns acasa dupa o zi lunga) intreaga chestie si mi s-a parut foarte amuzanta abordarea playerilor. O sa fie fun pana la sfarsit. O sa incerc sa imi fac timp sa scot toate chestiile de dialog si descriere, sa le "aranjez" un pic gramatical (pers a 3-a pt naratiune) si sa rezulte o mini-nuvela in the end.

In alta ordine de idei, stati linistiti dragi jucatoir, urmatoarele combat-uri mai mult ca sigur vor avea harti

imba
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 23:48

Yay! Tactica cu backstabbing si sneak attack! Multumim criss! Incercam sa iasa ceva haios si oricum nenea paladinu a zambit suspicios..asa ca daca nu scapa singur de sforile alea..

nuk3r

28 Feb 2011, 23:59

Cel mai mare merit il are DM - MD .. ca doar are numele predestinat.

acidutzu

01 Mar 2011, 07:11

Am scris italic pt ca sunt legat la gura deci alea sunt gandurile nu? :geek:

Daca ajuta cu ceva
http://www.thetangledweb.net/forums/for ... ay-by-Post
sa ne mai facem o idee despre ce info sa fie puse pe parcursul jocului

de exemplu am vazut la un personaj asta
Langa

The one-eyed warrior slips from between the two closest plant creatures, then hurls himself shield-first toward one of them in hopes of breaking their formation.

HP: 24/35 AC: 20
Healing Surge: 11/11 (heal 10) Fort: 17
Speed: 5 Refl: 16
Initiative: +4 Will: 12
Action Points: 1/1 Ins/Perc: 11/11
Resistance: Save Bonus: 0

Weapon Lvl Prof Abil Bon BAB DMG
V. Tratnyr 1 +2 +4 +1 +1 1d8+5

At-Will: Cleave (STR), Tide of Iron (STR), Combat Challenge
Encounter: Furious Assault, Steel Serpent Strike (STR)
Daily: Villain's Menace (STR)
Utility: Pass Forward
Item: V. Tratnyr (Daily)
Passive: Swift Charge (+2 speed charge), Deft Hurler Style (Cleave + basic ranged attack), Half-Orc Resilience (+5 thp when bloodied 1/e), Vanguard's Tratnyr (+1d8 dmg charge)

Move: Shift to H-8.

Standard: Tide of Iron vs. AC on B - (1d20+13)[23] (+2/2 CA/Astral Seal)
Damage - (1d8+5)[10] , pushing it into J-9 and I enter I-9. Healing 10 HP on hit. Maintaining mark.
unde ce am pus in albastru era un buton combat block pe care daca apasai arata toate info caracterului in rest ocupa doar un rand
La fel avea si DM in text butonase cu spoiler-e
Nu stiu daca putem face si noi asta(cel putin eu am incercat si n-am descoperit asa ceva) dar mi se pare util pt a nu impovara povestea cu linii de text neesentiale sau pt a ascunde RULES REMINDER!

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

01 Mar 2011, 08:21

Am vazut si eu diverse forumuri astfel de "spoiler" buttons dar nu m-am interesat niciodata cum se fac. O sa citesc pe google si o sa vb cu chukila poate ne ajuta. Ms pt info.

criss

01 Mar 2011, 10:47

nuk3r wrote:[Vraciul]
Cea mai proasta combinatie: niste betivi plini de hormoni si un purtatont de vorbe . Mai bine mergeam linistit la han.
Ma tin la distanta prieteni si daca e cazul va tin spatele. In ce saracie de buzunar mi-am pus sagetile alea de Arbaleta!? ... aha .. uite-le
Dice roll= 18 + 2 (crossbow)
Damage = 6

Ia de aici capitane, ca in tine nu a dat nimeni. Chiar daca mi-a placut cum l-ati legat pe Durion, maciuca aia in cap m-a cam deranjat ... nu dai tu asa in oameni la pamant.
Atentie intotdeauna la tactica!
Cu cine alegem sa ne luptam intre: un capitan sanatos, un capitan ranit si marinari de tip minions (HP1 = mor la o singura lovitura)?
Cu o munitie de tip "low damage" (sageti, cutite de distanta, pietre etc) singurele creaturi care se pot omori dintr-o lovitura sunt minions. Deci trebuia ales un marinar si ucis, pentru ca atunci cind le vine rindul marinarilor sa loveasca, conteaza unul mai putin.
Citeodata se poate alege si o creatura ranita (capitanul ranit), dar doar daca ai sanse mari ca lovitura ta sa-l omoare. Altfel cine are munitie mai slaba va elimina minions, lasindu-i pe colegii lui sa se bata cu creaturile mai tari.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

01 Mar 2011, 10:52

Eu merg pe cel mai sanatos principiu. Nu ii chinui ca DM pe jucatori, pt ca oricum isi fac singuri mai mult rau decat le-as putea face eu :D

criss

01 Mar 2011, 11:17

Imi aduc aminte de o sesiune in care aveam de infruntat un boss, doua creaturi normale si vreo 5-6 minions. Am gresit tactic subestimind minionii si caracterele au murit. Desi minionii mor la prima lovitura, ei lovesc la fel de rau ca si o creatura normala. Intotdeauna se pune problema cind sa dai in bosi, cind in creaturile normale si cind in minioni. :)

acidutzu

01 Mar 2011, 11:38

Pai de asta am zis sa fie trecuta viata si AC ca sa stim pe cine sa atacam intai. La inceput au fost trecuti ca pirat cu bata si pirat cu maciuca ceea ce nu spunea prea multe. Acum sunt capitani si marinari dar asta nu inseamna ca sunt mai greu de ucis capitanii. Poate doar au atacul sau damage-ul mai mare dar AC mai mic si daca ne punem toti pe unul eliminam monstrii cu initiativa mare.
Si cum nu ma chinui? De 24 de ore zac legat! :x
Sau daca tot am ros calusul ma pot rostogoli sa il rod si pe capitanul ranit :twisted:

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

01 Mar 2011, 11:44

Am zis ca voi trece viata si alte date necesare la monstrii care merita. Din toate sesiunile pe care le-am vazut citit moderate de Chris Perkins nu prea a zis niciodata stats-urile monstrilor si mi se pare o chestie destul de ok. Oricum faptul ca ati aflat ca marinarii sunt minions e suficient. Cat despre denumiri, crede-ma ca si in engleza sunt la fel de imbecile :). Oricum, mi se pare ca am oferit suficiente detalii si hinturi in ce am scris de-a lungul encounterului. O sa detaliez dk e necesar dupa ce se termina. U'll get the hang of it eventually :twisted:

P.S. Pentru lamuriri: Jocul se vrea a-ti oferi libertate DEPLINA!!! De aceea mi se pare ca job-ul unui DM e sa filtreze cat mai bine cantitatea de informatii pe care o da. O situatie un pic mai vaga (ca cea de fata) forteaza jucatorii sa gandeasca si sa ofere solutii ingenioase. Daca v-as da toate detaliile, parerea mea umila este ca ati fi oarecum limitati de sistem si ar limita imaginatia foarte mult. Spre exemplu, comentariul tau de acum cu rosul capitanului. Daca aveati toate stats-urile, probabil ca acum ai fi dat sfaturi colegilor in loc de acest genial post :D
Last edited by MandrulDuce on 01 Mar 2011, 11:49, edited 1 time in total.

Post Reply

Return to “Play by Forum”