Desi yo! nu am implinit inca 1 an... 52 de saptamani... 365 de zile... 8760 de ore...

525600 de minute...

31536000 de secunde

de cand am devenit operational pe acest forum (mai avand de asteptat o luna pana la data inregistrarii... sau 2 saptamani pana la data cand am inceput sa urmaresc din umbra discutiile), m-am gandit sa-mi astern cateva ganduri despre ce inseamna prima aniversare a
ForumBoardGames.ro.
Sa incep putin americaneste, spunand: "WOW !!! Ce repede a trecut timpul!? I can't believe it..."

Consider, insa, ca nu e cazul sa va deranjez cu o continuare in acelasi registru. Un an de zile de forum inseamna mult (cam cat am scris mai sus, in primul rand

). Si pot sa spun ca ma bucur ca s-a ajuns pana aici, ca aceasta comunitate a implinit 1 an de zile si ca este cam la fel de activa ca in prima zi cand am descoperit-o. Stiu, o sa-mi sariti in cap "acum sunt mult mai multi utilizatori, mult mai multe discutii si mult mai multe raspunsuri". Da, sunt de acord cu voi, dar daca facem un raport intre numarul de utilizatori si numarul de mesaje, sunt sigur ca o sa ajungem la numere foarte apropiate, fiind irelevant care ar fi mai mare.
1 an de forum inseamna mult pentru mine. Inseamna multi prieteni, inseamna multe jocuri frumoase jucate, inseamna multe amintiri mai mult decat memorabile. Inseamna multe zile de sambata sau duminica sau miercuri petrecute intr-o atmosfera extrem de placuta si de relaxanta. Inseamna o excursie superba la munte. Inseamna a "whole frakkin lot", ca sa citez putin din Battlestar Galactica. Si cred ca tot acest mesaj s-ar transforma intr-un episod de telenovela in care se desprate Jose Armando de Marimar daca as continua cu ce inseamna pentru mine tot acest an al forumului.
Pe scurt, inseamna multe amintiri frumoase, iar cred ca asta este cel mai important. Si ma bucur ca am intrat in aceasta comunitate, dar si ca ea a evoluat pana aici. Ma bucur ca am evoluat de la intalniri ceva mai greu programate la cele de azi, saptamanale sau chiar bisaptamanale. Ma bucur ca s-a putut ajunge chiar la organizarea unor intalniri nationale, la care s-a putut strange "lumea buna" (cum imi place mie sa zic) a acestei comunitati; intalniri care sper sa se repete cat mai curand si la care sa participe cat mai multa lume, mai ales din provincie (asta e mai mult o manusa aruncata decat o invitatie cu covor rosu

). Ma mai bucur si ca am incercat multe jocuri foarte frumoase, ca am ajuns sa ma imbrac in diferite haine si sa ma perind prin cine stie ce tinuturi indepartate sau fictionale, dar si ca am luat parte la multe aventuri eroice, mai mari sau mai mici. Si ma bucur si pentru ca am luat parte la multe momente spumoase, hilare sau memorabile atat in ceea ce priveste situatii de joc, cat si situatiile... de viata, sa le zicem.
1 an de forum a insemnat, precum spuneam si poate o sa mai spun, multe intalniri minunate, a insemnat zeci, chiar sute de discutii despre jocuri, a insemnat chiar sesiuni de joaca pe forum, a insemnat multe (mini)review-uri foarte ajutatoare, a insemnat duzine de poze splendide, de la intalniri. S-au petrecut multe in tot acest timp si ma bucur ca am fost si yo! o parte a acestui tot. Si ma bucur ca am putut evolua cu totii, ca am ajuns unde suntem aici, chiar daca am "pierdut" prieteni dragi pe parcurs, dar si ca putem sa ne gandim optimisti la ce va sa fie (yo! ma gandesc de p'acuma sa scriu cate 5-7 randuri pe luna, pentru ca aniversarea de 2 ani sa nu ma mai prinda nepregatit

). Si sper *from the bottom of my heart* ca ne vom putea reauzi si la aceasta a doua aniversare a forumului cel putin la fel de activi, la fel de pasionati si la fel de doritori de joaca...
1 an de forum (ca sa pastrez aceasta aura de recursivitate) inseamna mult de tot. Dar tot acest "mult" poate ca n-ar fi fost posibil fara sprijinul, munca sau ideile unora dintre voi, membrii comunitatii. Si desi as putea sa insir aici o lunga lista de nume, as vrea sa ma opresc doar la cativa (pentru a nu fi injurat de lunga expunere a ideilor mele): Ioana si Dan, pentru ca au facut toate astea posibile, pentru ca au facut tot posibilul sa-si impartaseasca hobby-ul cu multi altii, dar si pentru disponibilitatea desavarasita de care au dat mereu dovada; (amiralul) Adi (adixor), sprijinit de Cristina (chrislove), cel care a pus toate ideile la un loc in acest forum, care a facut ca locul nostru de discutii sa fie unul mai mult decat placut si care a fost intotdeauna in serviciul comunitatii, dedicat 100% acestei "nave"; Hari si Lavinia (Puf), pentru entuziasmul de care au dat mereu dovada; Chuckila si fixpix, corespondentii nostrii de la Cluj, cei care au sustinut comunitatea prin activitate si multe opinii extraordinare; Mihai si Alex (jakkal), pentru ca au preluat si ei sarcina aducerii si vanzarii de jocuri; Mihnea and Co., pentru ca sunt intotdeauna draguti si primitori, pentru ca trudesc sa avem un loc deosebit in care sa ne intalnim si sa ne jucam, dar si pentru ca ne-au primit la ei "acasa" atat de calduros. Dar si multi, multi altii (m-ar durea mana daca v-as scrie pe toti

, deci nu trebuie sa va simtiti omisi

), fiecare contribuind mai mult sau mai putin la tot ce a insemnat acest forum in ultimul an.
Si pentru ca tot acest prim an de forum a insemnat mult pentru mine, as vrea sa va multumesc tuturor pentru toate cate le-ati facut pe aici. Pentru ca v-ati dat cu parerea, pentru ca ati scris, pentru ca ati fotografiat, pentru ca ati narat, pentru ca v-ati ocupat de organizare, pentru ca ati participat, pentru ca v-ati impartasit jocurile si cu altii si pentru ca ati fost intotdeauna draguti si joviali. Foarte important, va multumesc pentru ca m-ati suportat (de multe ori), pentru ca m-ati lasat sa va inving la multe jocuri (stiu ca stiti ca apreciez din plin astfel de cadouri), pentru ca m-ati batut la alte jocuri (ca sa nu mi se urce sampania la cap sau ca sa nu-mi atarne prea multe medalii de gat), pentru ca m-ati facut sa rad (asta cand nu v-am facut yo! pe voi), pentru ca m-ati facut sa ma simt bine, sa ma relax si sa uit de altele... Si sper ca la randul meu, v-am putut ajuta cu ceva in tot acest timp, fie cu o vorba, fie cu o parere, fie cu o gluma, fie cu o lectie, fie cu un umar pus la treaba.
Pana data viitoare cand o sa ne auzim la astfel de momente putin lacrimogene (apropo, sper ca nu va burniteaza ochii de la tot ce am zis pana aici), va doresc mult spor la joaca, mult timp la indemana, distractie maxima (maxima am zis!) cu joacele si la cat mai multe momente memorabile cu aceasta indeletnicire, asa cum am avut eu parte in ultimul an.
Va pupa Vick !! 
(*Sinister laugh*)