AlexKalle wrote: ↑14 Mar 2022, 10:48
phasola wrote: ↑14 Mar 2022, 09:58
...
As recomanda sa scoti cele 4 carti care adauga Action Pawns.
Cam greu cu recomandarea asta pt Imago, vorbesc din experienta

(am jucat impreuna acea partida de 3 persoane).
Da, Alex a propus sa scoatem aceste carti si am refuzat:) Prima impresie a unui joc prefer sa mi-o fac dupa modul default conceput de designer. Si wow, ce impresie a fost in cazul DS:)
Am jucat de multe ori cu "house rules" si scenarii alternative. Acestea cateodata sunt reusite, insa de prea multe ori sunt mofturi de oameni care nu accepta designul si viziunea originala a creatorului. Asa ca cel putin in prima partida prefer sa experimentez designul original, pentru o prima impresie "pura".
Problema cu "house rules" este ca in minim 70% din cazuri duc la o experienta inferioara originalului, si exprima preferintele personale a celui care "adapteaza". Eu sunt insa dornic sa joc viziunea designerului, iar daca jocul nu imi place - sa-l exilez din viata mea. Daca imi place jocul de baza, incerc si "house rules" de dragul varietatii. Uneori schimbarile sunt tolerabile, alte ori hacuiesc un design imperfect, insa clar superior celui propus de un "moder" cu 3 partide la activ si prea multa incredere in sine.
Voi incerca si varianta prescurtata al Dominant Species, mai ales ca e pregatita de Chad Jensen. Stiu insa ca a aparut si o versiune noua, prescurtata a jocului - Dominant Species : Marine. Pana sa o joc pe aceasta, acum sunt impresionat de varianta default al jocului original, si as vrea sa o mai joc.