Parerea lui Bahaus - Runewars

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
Rautz

Parerea lui Bahaus - Runewars

09 Mar 2011, 09:41

Pe modelul sertarului cu pareri, o sa creez threaduri cu parerile mele despre jocurile jucate de mine.
Spre deosebire de threadul meu cu noi cuceriri unde spun doar cateva vorbe despre prima impresie pe care mi-o lasa jocul, aici voi incerca sa postez dupa ce am acumulat putin mai multa experienta in acel joc, si voi edita cu cat joc mai mult, pentru a se vedea si diferenta de opinie intre primele jocuri si dupa mai multe jocuri.

Incep cu primul boardgame modern pe care l-am cumparat

Runewars

from http://www.boardgamegeek.com/image/668215

from http://www.boardgamegeek.com/image/922002

1. Numar jocuri = 5

2. Componente

Componente excelente, FFG. Foarte foarte multe cartonase si miniaturi. Miniaturile sunt 'sculptate' excelent, dar nevopsite. Cartile sunt de dimensiuni mici dar de foarte buna calitate.

3. Regulament

Foarte stufos, multe pagini, dat fiind numarul foarte mare de componente dureaza multicel sa inveti jocul dar nu e prea dificil. Are si cateva exemple in manual pentru o intelegere mai buna. Regulile insa sunt usoare.

4. Mecanica/Desfasurarea jocului

Jocul e fluid si actiunile sunt logice. Jocul are maxim 8 ture, fiecare tura are 4 anotimpuri, in fiecare anotimp poti face o actiune: maresti armata/maresti nr de resurse/ataci/te regrupezi/creezi fortareata. Fiecare jucator isi alege propria actiune, toti dezvaluind actiunile in acelasi timp. Ordinea e data de precedenta data de aceste actiuni. Scopul jocului e castigarea unor rune pe baza de cucerire teritoriala/diplomatie/questuri.

5. Complexitate / Fun factor

Nu este foarte complex. E un joc care incurajeaza conflictele si cuceririle teritoriale, chiar daca nu te bati cu adversarul, te bati cu creaturi neutre. De asemenea in mai multi jucatori e incurajata crearea de mici aliante temporare.

6. Recomandat in (nr. jucatori) / Rejucabilitate

Pentru cele mai multe conflicte si pentru a beneficia din plin de complexitatea data de diplomatie si bidurile de influente si conflictele dintre eroi e recomandat in 4. Dar e un joc excelent si 1v1. Harta arata mereu diferit dar nu as zice ca are rejucabilitate foarte mare, la un moment dat faci cam aceleasi lucruri in fiecare joc

7. PRO

Miniaturile, jocul arata superb, cele 4 rase se joaca diferit una fata de alta

8. CONTRA

Dureaza mult si setupul si jocul, poate avea downtime mare si poti ajunge sa nu prea mai ai sanse in joc si sa trebuiasca sa mai joci 1-2 ore fara sanse de a reveni

9. Alte observatii si consideratii

Pentru primul boardgame am ales ceva cu prea multe componente si timp de joc prea mare. Totusi m-am simtit bine de fiecare data cand l-am jucat
Last edited by Rautz on 09 Mar 2011, 09:55, edited 1 time in total.

adixor

Re: Parerea lui Bahaus

09 Mar 2011, 09:49

mi se pare o idee excelenta si chair ma gandeam la un moment dat ca nu am timp de review-uri mari dar simt nevoia sa scriu cate ceva despre fiecare joc pe care l-am jucat. asta pare ideea perfecta pentru asta. Ai un PM referitor la forma in care pot aparea aceste review-uri!

ThankVPs! :)

adixor

Re: Parerea lui Bahaus - Runewars

09 Mar 2011, 10:01

acum am vazut ca ai zis ca vei edita pe masura ce ti se schimba opinia. asta chiar e o idee extraordinara! mai ales ca de-a lungul timpului este incredibil cum mi s-au schimbat gusturile, uneori variind la modul "exuberanta -> ok -> meh -> naspa nu-l mai joc -> hai sa incercam din nou -> exuberanta". Poti folosi culori diferite banuiesc si un sistem pentru a se vedea si eventualul interval dintre review-uri. Apoi ne anunti printr-un post ca ai editat ca sa apara ca unread si lumea sa stie ca s-a modificat ceva.

Rautz

09 Mar 2011, 10:11

Exact asa m-am gandit, voi pune in mai multe culori(de aia am si adaugat sectiunea 1. Numar de jocuri) impresiile acolo unde s-au schimbat pentru ca si eu am observat ca se schimba preferintele in timp

Orice alte sfaturi/critici referitoare la aceste mini-reviewuri sunt binevenite

haretel

09 Mar 2011, 10:15

imi place initiativa! :tu:

Chuckila
King Meeple
King Meeple

09 Mar 2011, 10:26

Acum cu efectul de strikethrough e usor de facut modificari. Tai peste ce ai zis anterior (astfel incat sa ramana totusi pentru posteritate si parerile anterioare) si cu diferite culori vei putea tine evidenta schimbarilor. Daca modifici numarul de jocuri din 5 in 8, tot ce vei scrie cu rosu vom stii ca este de la a doua editare. Apoi cu verde a treia, aso.

Easy peasy.

mihai
Special Meeple
Special Meeple

09 Mar 2011, 10:48

felicitari pentru review, imi plac din ce in ce mai mult review-urile "rapide".;)

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

09 Mar 2011, 14:21

mihai wrote:felicitari pentru review, imi plac din ce in ce mai mult review-urile "rapide".;)
Tind sa fiu de acord, desi un review mai amplu iti poate oferi o idee mai larga asupra jocului, de multe ori nu ai timpul sau starea de spirit necesara cititului unui astfel de review. In acest caz unul mai pe scurt macar iti ofera o idee generica in legatura cu structura, mecanica si tema jocului.

:tu: pt efort

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”