Mystery Express - Nou joc Days of Wonder

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
adixor

Mystery Express - Nou joc Days of Wonder

27 Jan 2010, 22:21

Dupa cum nota si indy2001ro, acum 2 zile Days Of Wonder au anuntat un nou joc de tipul "whodunnit" (gen Cluedo, Mystery of the Abbey). Jocul este creat de Antoine Bauza si Serge Leget (care este coautor al Mystery of the Abbey). Cu aceasta ocazie, Bruno Faidutti (celalalt coautor al Mystery of the Abbey) ne pune la dispozitie un preview al jocului, mai consistent decat cel de la Days of Wonder. Il gasiti aici:

http://www.faidutti.com/index.php?Modul ... que&id=663

Mecanici din Cluedo, Agatha Christie, o harta pe care apare si Bucuresti, Days of Wonder. Toate sansele sa fie un hit :)

p.s. anuntul oficial de la days of wonder:

http://blog.daysofwonder.com/2010/01/25 ... anyone/en/

Ioana

Re: Mystery Express - Nou joc Days of Wonder

27 Jan 2010, 23:08

Pare un joc foarte interesant! Abia astept sa fie disponibil.

Iata si cateva poze de pe site-ul faidutti.com:
mysteryexpress.jpg
mysteryexpress2.jpg
Pacat ca nu se poate juca si in 2...

adixor

27 Jan 2010, 23:29

da, practic nici un joc de deductie de acest tip nu se poate juca in 2. E ca si cum unul din jucatori este criminalul si cel care nu este trebuie sa ghiceasca cine e :)

Si am gresit, se pare ca in jocul final nu mai aparem cu mareata noastra capitala (thanks Ioana). In prototip apaream :(

Ioana

07 Feb 2010, 23:33

Mai multe poze cu Mystery Exress (de la targul international de jucarii din Nurnberg):
Mystery Express1.jpg
Mystery Express2.jpg
Mystery Express3.jpg
Mystery Express4.jpg

adixor

08 Feb 2010, 09:02

oo, super poze. thanks.

Ioana

08 Feb 2010, 09:14

Cu multa placere :).
Jocul inca nu este gata, dar mai are foarte putin pana va iesi de pe portile fabricii. Se pare ca se va lansa in luna Martie.

adixor

08 Feb 2010, 17:24

a aparut si site-ul oficial:

http://www.daysofwonder.com/mystery-express/en

chrislove

03 Mar 2010, 01:33

Am vazut review-ul video al lui Scott si chiar m-a atras jocul. Se pare ca se bazeaza destul de mult pe perspicacitate, si nu e chiar asa de usor de prins. Bravo celor de la DWO ca ii mai intereseaza sa scoata jocuri interesante si de calitate.

Ioana

03 Mar 2010, 09:28

Si pe mine ma atrage jocul, pare foarte bun si totusi diferit de Mystery of the Abbey. Sa vedem pana la urma ce hibe are... sau poate n-are, cine stie?

Connoisseur

07 Apr 2010, 09:12

Tare dezamagit am fost si eu sa observ ca Bucurestiul a fost scos de pe harta finala. De curiozitate, stie cineva motivul? Daca harta ar fi fost prea mare, cu Bucurestiul inclus, ar fi putut scoate Budapesta, par example. Nu? La urma urmei, o crima in Express-ul de Bucuresti mi se pare ceva mai exotica decat o aventura in Budapesta. :D

De multa vreme tot invart in minte un board game, cu un story pe jumatate occult, jumatate policier/deduction, care sa aiba ca background si decor Bucurestiul anilor '30-'40. Poate si din cauza asta sunt ofticat de lipsa orasului in jocul lui Faidutti.

Acestea fiind spuse, am comandat deja jocul din Anglia. Sper sa il primesc in doua-trei zile. Revin cu impresii la cald.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

07 Apr 2010, 10:41

Sincer, nu cred k au scos Bucurestiul din lista finala de orase, ci pur si simplu au pus ceea ce ei stiu ca este capitala Romaniei: Budapesta... :evil:
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

chrislove

19 Apr 2010, 16:34

asteptam comentarii de la cei care l-au jucat sambata.
eu am "asistat" la reguli, dar m-am pierdut la un moment dat si am zis ca poate nu e momentul. tot ce am inteles e ca iti pune memoria la contributie. pe langa deductie.
cred ca o sa ii mai dau o sansa some day, desi momentan mi-a facut pofta de Mystery of the Abbey.

Dang

19 Apr 2010, 16:52

Mie mi-a placut in prima faza, dar la o analiza ulterioara a jocului mi-am dat seama ca interactiunea intre jucatori se rezuma la cerut/schimbat carti.
Mie mi-a placut mult Mysterry of the Abbey tocmai din prisma interactiunii ridicate intre jucatori, acele intrebari care fac tot deliciul jocului.

Daca nu cautati in mod special acest tip de interactiune, atunci Mystery Express e un joc ok, nu mi-am dat seama de alte lipsuri in cele 3 ture de joc. Iar mecanica aflarii variabilei timp a crimei este de-a dreptul interesanta (se bazeaza mult pe memorie vizuala)

adixor

19 Apr 2010, 17:04

Mystery of the Abbey - mai light si mai fun, mai family si incurajeaza dialogul si intrebarile destepte pentru deductie

Mystery Express - un joc complex de deductie, sunt 5 parametri care trebuie gasiti pentru aflarea crimei (suspect, timp, locatie, modus operandi, arma), interactiunea nu se bazeaza pe dialog ci pe cereri de carti, etc. NU e un joc rau deloc, dar pare un gamer's game, nicidecum pentru incepatori si cam complex pentru un family game.

haretel

19 Apr 2010, 19:26

De acord cu Adixor
pot spune ca imi plac amandoua

Ioana

19 Apr 2010, 20:54

La Mystery Express am avut o senzatie acuta ca-mi scapau informatiile printre degete, nu puteam retine cine ce carti a vazut, a aratat, a pus etc. Cand il joci trebuie sa fii foarte odihnit si cu mintea limpede, fara sa ai prea multi stimuli in jur. E mult mai serios decat Mystery of the Abbey, dar, ca orice titlu de la DoW, e un joc foarte bine realizat si inchegat.

haretel

19 Apr 2010, 20:59

sunt si tips and tricks-uri care il fac un pic mai usor; trebuie sa urmaresti totul bine ,oricum, si sa ai un sistem de notare eficient

Post Reply

Return to “Discutii generale”