Despre Romania, US, forum si... alte cele

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

Re: Despre Romania, US, forum si... alte cele

07 Apr 2011, 15:35

Heh... ce tanar si nestiutor eram cand am deschis thread-ul asta. :) Cred ca aici am primit si primul VP.
Cum zicea Kermit the Frog: "Time's fun when you're having flies."

Domnu' Bahaus, zi-ne te rog ce vrei sa-ti cumperi de peste mari si tari. Fa-ne sa salivam incontrolabil peste tastatura. :)

Rautz

07 Apr 2011, 15:43

In primul rand nici eu nu stiu exact pana nu lansez comanda, inca mai am 1-2 jocuri la care ma mai gandesc

In al doilea rand poate mai animam putin forumul(a fost cam adormit ultimele zile) si vom mai face un concurs de genul celui facut de tine(daca o sa am inspiratie il voi face putin altfel, daca nu copiez formatul tau :D )

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

07 Apr 2011, 16:21

Bahaus wrote: In al doilea rand poate mai animam putin forumul(a fost cam adormit ultimele zile) si vom mai face un concurs de genul celui facut de tine(daca o sa am inspiratie il voi face putin altfel, daca nu copiez formatul tau :D )
Sugestia mea e sa nu pui poze cu cutii, mi s-a parut ca a usurat foarte mult partea de deductie. Avem pe forum oameni foarte dedicati care atunci cand nu se joaca, studiaza cutiile.
(ca-n bancul ala de acum 20 de ani despre pasionatul de muzica: "- Tu ce faci cand nu asculti muzica? - Derulez!")

Si DA, si eu cred ca e nevoie de o reanimare a forumului. Din partea mea, o sa contribui cu un review foarte curand si cu un thread in "Ultima cucerire". <Prier> ne prieste, nu? :)

imba
King Meeple
King Meeple

07 Apr 2011, 17:06

@bahaus daca ai spune ce jocuri, sau macar cateva dintre ele poate s-ar mai infige cineva sa te ajute.

Rautz

07 Apr 2011, 17:17

Nu inteleg exact cine si cu ce sa ma ajute, intrebarea mea a fost simpla: daca stie cineva cat la suta sunt taxele vamale
Altfel am cautat jocurile si pe aici si pe la mai multi vanzatori locali si nu le au si nici nu le pot aduce

Iar daca sugerezi cumva sa ne 'combinam' mai multi la un pachet nu functioneaza prea bine, se taxeaza fiecare joc in parte(cred ca la kg) si nu iesi deloc mai ieftin, oricati s-ar combina(poate % foarte mic mai putin)

Totodata nu incerc sa fac nici o 'afacere' aici, doresc doar sa cumpar si sa joc cateva jocuri care nu se gasesc in Romania, atata tot; majoritatea jocurilor tot din Romania le voi cumpara

In general, cum a sugerat si djdano la inceput, nu iesi mai ieftin cumparand din SUA

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

07 Apr 2011, 17:28

Din auzite stiu ca taxele vamale ar fi undeva pe la 5 la suta. Faza e oarecum la noroc cu taxele si cu TVA ul. Uneori pot sa ti le bage pe gat alteori nu, depinde de cheful lor. In principiu daca scrie "gift" pe pachet ai sanse mai mari sa scapi. Eu in general am primit pachete nu foarte voluminoase si de valori declarate mici (5-20 $) asa ca n-am avut treaba niciodata. Ba stiu pe cineva care a primit tacuri de biliard in valoare de 600 $ si n-a platit nicio taxa nimic...

In alta ordine de idei, daca ne spui ce jocuri poate te ajutam sa le gasesti prin Europa :mrgreen:

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

07 Apr 2011, 17:30

"Curiosity killed the boardgamers." :))

Suntem mai rai ca niste pisici, si pisicile sunt niste fiinte al naibii de curioase... v-o spune un fericit proprietar de pisica.

imba
King Meeple
King Meeple

07 Apr 2011, 17:37

Mama ce intelesuri multe avea propozitia mea care se vroia simpla. :-) Eu ma refeream la "sa te ajute" prin a sti cat de mari/grele/voluminoare sunt jocurile si presupunand ca au mai comandat, ar putea sa iti mai dea sfaturi, chiar si in legatura cu shippingul, taxele, durata, etc.

Eu, de exemplu, cochetez cu Defenders of the Realm de ceva vreme, dar o data ce trece piscina devine din 55$ in 70Euro si nu mai pare atat de atractiv la pretul ala. Poate cand voi lua restul wishlistului si va ramane doar Defenders, dar pana atunci mai e.

Plus ca daca erau jocuri pe care le mai are cineva si nu le mai vroia din diverse motive, s-ar fi putut sa le "capeti" fara costurile de vama/tva/transport. :-)

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

07 Apr 2011, 17:38

Pai de ce sa comande din SUA si sa astepte colete cine stie cat, cand mare parte din jocuri se gasesc si in Europa? :mrgreen:

imba
King Meeple
King Meeple

07 Apr 2011, 17:47

Daca asa i-a capiat omului... Nu ma pun in calea taxelor lui vamale. Dar daca a zis ca doar acolo gaseste...eu il cred pe cuvant.

Rautz

07 Apr 2011, 17:50

Daaaa nu va lasati deloc pana nu va spun :lol:

Macar tot am animat forumul un pic, macar cateva ore

OK uite lista de jocuri pe care le doresc:
-Through the Ages
-Colosseum
-Richard III
-Royal Palace
-Gosu
-The Resistance
-Notre Dame
-Glen More
-Biblios

Jocurile se incadreaza in 3 categorii: fie nu exista deloc pe la noi, fie se pot aduce pe comanda peste vreo 2 luni, fie sunt rare si au fost scumpite la noi probabil din aceasta cauza(o practica dupa care nu ma dau in vant)

Nu vreau sa o dam totusi prea mult in offtopic, daca e 5% sincer nu ma deranjeaza sa-i dau, si majoritatea jocurilor in acest caz ies mai ieftin de luat din SUA. Daca insa e 24% se ajunge la acelasi pret, cu deranjul de a te deplasa pana la posta

Cat priveste Europa, jocurile sunt mult mai scumpe decat in SUA(cel putin unde am cautat) si daca adaugi si taxele de curier chiar iesi mai scump decat in Romania. Dar cel mai grav e ca n-am gasit pana acum toate jocurile la acelasi vanzator, ba au unii un joc, ba altii pe celalalt

Voi face insa comanda cu jocurile care nu se gasesc deloc pe la noi, si astfel impusc 2 iepuri: fac rost si de ravnitele jocuri si aflu exact si toate taxele si procentele care se aplica

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

07 Apr 2011, 18:14

Sa-mi spui si mie daca gasesti Glen More, eu nu l-am gasit nici inafara si e unul din jocurile care le vreau foarte mult :).

Daniel Stefanescu
Wizard Meeple
Wizard Meeple

08 Apr 2011, 11:46

Salut,
Jocul Glen More il gasiti aici:http://www.planetacadourilor.ro/board-g ... n_More_123.
Toate cele bune.

Rautz

08 Apr 2011, 11:49

Ah mersi, de siteul asta nu stiam

Oricum, in cel mai rau caz am inteles ca reapare jocul din Iunie

suf
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2011, 12:01

Hopa! Magazin nou.

mihai
Special Meeple
Special Meeple

08 Apr 2011, 12:04

nu e chiar magazin nou...:) plus ca apar toate pe stoc, ceea ce e un pic in neregula :)

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2011, 12:05

mihai wrote:nu e chiar magazin nou...:) plus ca apar toate pe stoc, ceea ce e un pic in neregula :)
Am comandat Glen More, hai sa vedem ce iasa...

suf
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2011, 12:07

@djdano: Nerabdatorule! Jocul e deja aici in oras.

suf
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2011, 12:10

@mihai: Mda, posibil. Vedem cu ce povestioare vin cumparatorii.

mihai
Special Meeple
Special Meeple

08 Apr 2011, 12:15

asteptam feedback-ul de la djdano.

Post Reply

Return to “Discutii generale”