Asa e, Bahaus, ai dreptate.
Nu trebuia sa incep thread-ul cu o referinta la o afirmatie de-a ta riscand sa fie interpretata asa cum ai facut-o tu.
Mi s-a parut un punct interesant de plecare si, de ce nu, un potential inceput de argumentatii mai mult sau mai putin logice.
Cat priveste celalalt thread...
Poll-urile sunt pana la urma subiective in esenta, pentru ca sunt parerile oamenilor, nu cred ca sondajele de opinie si obiectivismul au ceva in comun. Daca am initiat un poll, era ca sa adun parerile si preferintele oamenilor - subiective. Si am vrut sa il fac sa fie mai special, sa las la o parte jocurile care era evident ca vor fi numite primele, si sa exclud o categorie pe care o consider aparte si deosebita. Da,
we all like to party, dar poate ne place sa petrecem in feluri diferite si in locuri diferite la ore diferite. Daca eu aleg sa merg la un rave party la 5 dimineata, nu presupun imediat ca toata lumea va sari in sus de bucurie si se va inghesui in acelasi loc cu mine. Si da, cred ca ar fi extraordinar sa facem poll-uri care sa fie deosebite. La ce bun un poll "Cel mai bun joc de worker placement", sunt deja o gramada, cand putem face unul "Cel mai bun joc de worker placement fara carti si fara cuburi". Eu zic sa iesim din tipare si sa fim deosebiti. Sa vedem care sunt particularitatile care ne unesc, nu lucrurile vechi si prafuite de care poate ne-am saturat. Sa lasam la o parte monotonia si conventionalismul. Dar facand asta sa incercam sa respectam dorintele celorlalti atunci cand postam ca raspuns la o initiativa de-a lor un text care contrazice dorinta initiatorului de poll:
djdano wrote: Si, ca sa fac lucrurile mai interesante, o sa elimin din start titlurile cele mai populare, cele care se gasesc pe mai toate drumurile si majoritatea dintre noi ne-am lovit de ele la un moment dat. Pentru ca, sa fim clari: unele jocuri se vand in milioane de exemplare, asa ca sunt sanse mari ca atunci cand vrem sa aratam cuiva cu ce se mananca un boardgame sa zica: "Aaa,
Catan, il stiu pe asta... Asa e un boardgame? Ce ai altceva?"
Sa presupunem ca in loc de
Catan poate fi oricare din titlurile astea:
Carcassonne,
Dominion,
Ticket to Ride,
Citadels,
Pandemic,
Lost Cities,
Bohnanza,
Small World,
Stone Age,
Alhambra. Ah, si fara Party Games.
Bahaus wrote:
Jocurile mele de atras jucatori noi sunt Dixit, Ticket to Ride, No Thanks, Dominion, Biblios, Carcassonne, Jamaica