Oare cum am putut uita de "The Ultimate Backstabbing Game" ->
Junta
Daca vreti sa va jucati "de-a politicienii", sa faceti promisiuni pe care mai apoi sa nu le onorati, sa "intoarceti armele" impotriva aliatului cand ii e lumea mai draga asta e jocul potrivit. Aproape orice e permis in
Junta, cred ca e cel mai haotic pe care l-am jucat vreodata, dar si printre cele mai distractive.
Are, desigur, si probleme:
- datorita naturii haotice, o sa va ia un pic pana deslusiti regulamentul (mai ales ca nici nu e grozav scris)
- exista momentan pe piata doua editii: Engleza si Germana. Cea in engleza are parte de cea mai proasta productie pe care am vazut-o vreodata. Cartile sunt Ok, in schimb tabla de joc si counterele de carton sunt odioase (acestea din urma sunt foarte prost taiate si trebuie sa folosesti un cutter/cutit ca sa le poti desprinde din foaia de carton). Cea Germana pare mult mai bine produsa (inclusiv din punct de vedere grafic), insa jocul este dependent de limba, asa ca daca nu stiti "nemteste" nu prea o sa-l puteti juca.
- timp de joc mare: 4-5 ore. Exista insa variante, daca nu ma-nsel, care il scurteaza.
Versiunea in engleza nu stiu daca se poate aduce la noi, eu am vazut-o doar in magazine din State si pe ebay (la niste preturi super mici, 10-15 dolari), iar cea in germana probabil ca e disponibila in Europa (undeva in jur de 30-40 euro parca), insa, dupa cum am spus, limba poate fi o problema majora.
PS: Eu ma gandeam sa iau ambele editii si sa folosesc doar cartile din cea in engleza, asta, desigur, daca or fi compatibile, ca nu am studiat inca problema