Daca ar trebui sa iau 3 jocuri pe o insula as lua...

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
adixor

Daca ar trebui sa iau 3 jocuri pe o insula as lua...

17 Dec 2009, 01:28

Android, Roma, Through the Ages.

chrislove

Re: Daca ar trebui sa iau 3 jocuri pe o insula as lua...

22 Dec 2009, 20:48

battlestar galactica, roma, race for the galaxy (asta daca bine inteles ar fi cineva cu care sa joc pe insula :) )

Ioana

29 Dec 2009, 18:55

Carcassonne (cu extensii cu tot), Ricochet Robots si Dominion - oricare din ele.

adixor

01 Jan 2010, 17:18

ar fi si in tema daca iei seaside :) asa poti sa joci "Island" si ai si 2 puncte de victorie :)

haretel

01 Jan 2010, 22:45

haha :P clar! pai era vorba de 3 jocuri si cand am spus 'dominioanele' ma gandeam la toate 3 iesite pana acum

Puf

07 Jan 2010, 10:41

colonistii, ticket to ride nordic countries, shadows over camelot

criss

16 Jul 2010, 17:46

1. chess
2. napoleon's triumph
3. puerto rico

Dang

16 Jul 2010, 18:21

Through the Ages, Twilight Struggle, Mr. Jack

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

16 Jul 2010, 18:26

1. Kings (si multa bautura)
2. Perinita (cu fete si muzica)
3. Capra (cu toate de mai sus)
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

adixor

16 Jul 2010, 19:22

hai sa facem altceva si mai tare (nu e ideea mea, btw). fiecare scrie:

- 3 jocuri pe care le-ar lua pe o insula si cateva cuvinte la fiecare (de ce acelea? ce ii place cel mai mult la el?)
- 3 jocuri pe care le-as pune ultimele in pachet si cateva cuvinte la fiecare (de ce acelea? ce ii displace cel mai mult la ele?)

eu:

3 jocuri pe care le-as lua (o mica schimbare fata de primul post):
- memoir '44 si extensiile (imi place mult mecanica, gameplayul, faptul ca e light and fast si imi place si razboiul)
- roma (foarte rapid, dinamic, frumos)
- android (tematica SF deosebita si unica, atmosfera super)

celelalte 3:
- Monopoly (nici o surpriza aici pentru cine ma cunoaste)
- Colonistii din Catan (am amintiri urate cu un joc de 4 ore cu trading la sange, trading care nu ma atrage deloc cum se pare ca atrage pe multi)
- tigris si euphrates - l-as lasa printre ultimele pentru ca nu m-a atras niciodata partea lui abstracta si complexitatea deosebita. but that's just me.

e si asta un fel de sertar cu pareri dar in varianta light :)
p.s. o sa aveti tentatia sa ziceti "pe toate le-as lua" ca si eu m-am gandit la fel la inceput. cerinta este "pe care le-ati lasa ultimele in pachet" tocmai pentru ca sa vedem ce anumie va displace, chiar daca nu total, si nu ati tine neaparat sa luati cu voi.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

16 Jul 2010, 22:11

Pai daca tot e sa le pui in 'sacosa', hai sa o facem cu jocurile din colectiile proprii.

Tinand cont ca pe o insula (si cand zic insula nu ma gandesc la ceva de marimea Australiei), la tehnicile noastre de supravietuire, o sa ne manance ciudateniile padurii foarte repede, e posibil sa ramanem putini repede. Asa ca mergem pe jocurile de 2 persoane:
1. Twilight Struggle - macar de e sa mor, sa mor jucand board gameul preferat.
2. Dynasties - tot timpul mi-au placut jocurile in care trebuie sa te joci cu mintea adversarului, mai mult decat cu piesele de pe masa sau cartile din mana.
3. Mr. Jack - Deductie si bluff? Yeah, why not. Cine pierde, prinde pestele si face focul.

Bineinteles, si-ar fi facut loc si Combat Commander: Europe (sau Pacific), insa din pacate nu mai am jocul in colectie.

Ultimele?
1. Citadels - Daca tot e sa supravietuim pe o insula, nu vreau sa fiu eu cel care omoara in stanga si in dreapta de ciuda ca in ultima tura, Warlock-ul mi-a distrus districtul numai asa de chichi, sa dea victoria altui jucator.
2. Small World: Leaders of the Small World - Nu prea ma ajuta o extensie, daca nu am inca jocul de baza. Asadar ramane in urma.
3. Masquerade - Nu am nimic cu jocul, insa este ultimul pe care l-am primit in urma castigarii unei loterii. Cum nu l-am desfacut, nu stiu ce pierd, deci nu imi va parea rau ca il las acasa.

badeamarius83

17 Jul 2010, 00:11

Chuckila wrote:1. Citadels - Daca tot e sa supravietuim pe o insula, nu vreau sa fiu eu cel care omoara in stanga si in dreapta de ciuda ca in ultima tura, Warlock-ul mi-a distrus districtul numai asa de chichi, sa dea victoria altui jucator.
.
warlord-ul nu iti poate distruge al 8-lea district

haretel

17 Jul 2010, 01:26

Chuckila wrote: 1. Twilight Struggle - macar de e sa mor, sa mor jucand board gameul preferat.
Pfoa, cata pofta-mi faceti cu jocu' asta, da' n-am cu cine, ba, n-am cu cine .... :ugeek:

Ioana

17 Jul 2010, 08:53

Bineinteles ca s-au modificat preferintele fata de acu' juma' de an.

Eu sunt putin mai optimista decat Chuckila si ma gandesc la o insula populata (macar) de cativa prieteni cu care sa joc, el fiind inclus by default ;). Asadar, in ordinea preferintelor:

1. Dixit - n-as putea pleca fara el sub nici o forma, e jocul meu de suflet si l-as lua cu mine chiar daca as sti ca n-am cu cine sa-l joc, doar pentru a ma uita la cartile de joc, pentru ca imi trezesc amintiri deosebite.
2. Ricochet Robots - sa-mi mentin sanatatea mintala.
3. Axis & Allies Anniversary Ed. - l-am jucat prea putin, in mare parte din cauza lipsei de timp, iar pe insula cred ca ar fi timp berechet pentru aranjarea soldateilor pe tabla.

Cele pe care le-as pune ultimele sunt:

3. Arkham Horror - nu ma atrage si nu-l atrage..
2. Citadels - din aproape aceleasi motive ca si Chuckila, jocul asta mai mult ma enerveaza decat imi place.
1. Monopoly - l-as lua doar ca sa-l folosesc pe post de combustibil, in nici un caz sa-l joc! Sau sa-l folosesc pe post de piese de schimb, in cazul in care s-ar pierde vreun zar de la Axis & Allies :lol:

Chuckila
King Meeple
King Meeple

17 Jul 2010, 09:09

Ioana wrote:2. Ricochet Robots - sa-mi mentin sanatatea mintala.
De abia astept sa ajunga jocul cumparat de la voi.
Din ce am citit despre RR, este genul de joc pe care voi vrea sa il joc la fiecare sesiune. Sper sa am cu cine :D

Ioana

17 Jul 2010, 09:37

Jocul va incepe sa-ti placa de indata ce vei vedea traseele, pana atunci s-ar putea sa te enerveze. Mie-mi place mult Ricochet Robots, pune neuronu' in miscare :D
Chuckila wrote:Sper sa am cu cine :D
Iti tin pumnii!

adixor

17 Jul 2010, 09:48

Chuckila wrote:
Ioana wrote:2. Ricochet Robots - sa-mi mentin sanatatea mintala.
De abia astept sa ajunga jocul cumparat de la voi.
Din ce am citit despre RR, este genul de joc pe care voi vrea sa il joc la fiecare sesiune. Sper sa am cu cine :D
RR e un joc deosebit pe care l-am aratat si la munca celor ce nu au treaba cu boardgameurile si le-a placut ideea (unul chiar a stat vreo 15 min cu mine sa rezolve cateva runde, ceea ce e enorm pentru cat ma asteptam eu de la ei). Si este addictive, cand il vad pe masa nu ma pot opri sa nu vreau sa ma gandesc si eu la rezolvarea rundei. Plus ca iti face creierul sa se miste intr-un mod foarte placut :) (nu asa plin de cifre ca reteaua energetica de care vorbeam azi in alt post).

adixor

17 Jul 2010, 09:48

Ioana wrote:1. Monopoly - l-as lua doar ca sa-l folosesc pe post de combustibil, in nici un caz sa-l joc! Sau sa-l folosesc pe post de piese de schimb, in cazul in care s-ar pierde vreun zar de la Axis & Allies :lol:
ahaaa, deci e util la ceva..

criss

17 Jul 2010, 12:01

Pentru o insula ma gindesc la jocuri excelente care sa aiba: 1)rejucabilitate mare; 2)varietate (nu pot lua 3 jocuri de razboi); 3)sa functioneze bine si in 2 jucatori.

Fara a lua in considerare sahul (la care am deja la activ peste 60.000 partide pe internet, apropo' de rejucabilitate), urmatoarele jocuri au intrat in competitie:

1. La capitolul wargames au concurat: Combat Commander: Europe, CC: Ancients, Napoleon's Triumph, Conflict of Heroes si Twilight Struggle;
2. La capitolul eurogames, Puerto Rico nu a avut concurenti, celelalte jocuri din colectie s-au jenat sa stea linga el (chiar si Caylus);
3. La capitolul "alte jocuri" au concurat: Steam, Talisman, Carcassonne, Descent: Journey in the Dark.

Cistigatorii unui ticket pe insula sunt:
1. Napoleon's Triumph - pentru ca, pe linga rejucabilitatea imensa, dintre toate jocurile de razboi este jocul care te face sa te simti un general adevarat. Si pentru ca nu are factor noroc, conteaza doar planul de joc si manevrele tactice.
2. Puerto Rico - l-am jucat de foarte multe zeci de ori si de fiecare data a fost diferit. Merge si in doi si in mai multi jucatori. Imi place totul la acest joc.
3. Carcassonne - desi nu este in top'ul meu l-am ales pentru rejucabilitate, este atractiv pentru majoritatea gamerilor si non-gamerilor, foarte bun si in 2 si in mai multi.

Cele pe care le-as pune ultimele sunt:
3. Scotland Yard - un joc bun de deductie, dar factorul rejucabilitate din nou primeaza.
2. Monopoly - l-am jucat prea mult in trecut si factorul noroc este decisiv.
1. Race for the Galaxy - prea scurt, prea mult noroc, plictisitor.
Last edited by criss on 26 Jul 2010, 19:06, edited 1 time in total.

Post Reply

Return to “Discutii generale”