Cyclades: un joc cu insulele grecilor de 2-5 oameni. Regulile sunt simple, dar jocul nu e deloc simplu. Se liciteaza pentru favorurile zeilor in fiecare tura si apoi se fac actiunile permise de acel zeu. Avantajul este ca nu dureaza foarte mult. Se poate juca ok in 2, exista display special in functie de numarul de jucatori. Desi exista si un zar pentru stabilirea rezultatului bataliilor, jocul depinde foarte putin de noroc.
Napoleonics: un joc de strategie pura in 2, care recreaza bataliile dintre francezi si anglo-portughezi. Exista mai multe scenarii create de ei, dar jucatorii isi pot crea si ei scenariile lor. Jocul e complex pentru ca luptele dintre unitati depind de felul acestora si de teren. Creatorii au sistematizat bine insa aceste lucruri, asa ca este usor de jucat. E mai greu sa castigi.
Diplomacy: tot un joc de strategie, cu reguli simple, dar greu de stapanit. Este ideal in 7, acesta fiind numarul de puteri de la inceputul secolului 20. Actiunile sunt simple, dar apare o mare variabilitate data de aliantele care se fac, se schimba si se tradeaza
Munchkin: este un joc cu carti, in care te bati cu monstri, iar ceilalti jucatori te pot ajuta sau incurca. E un joc amuzant, daca nu jucati cu suparaciosi
CE CAUT EU?
In principal caut Battlestar Galactica (fara extensii) si A game of thrones - (prima editie, fara extensii). Dar sunt deschis la propuneri. Ca sa va dati seama ce imi place, va spun ca in afara de Munchkin toate mi-au placut foarte mult, dar vreau sa mai incerc si altceva. Deci jocuri mai complicate in principiu