Exile Sun
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
- MandrulDuce
- King Meeple

- Custom Rank: Dungeon Master
Re: Exile Sun
Not wanting to offence anybody, nu vad nimic deosebit la aceasta cutie. Jocul din prezentarea video si ce am citit este interesant...as vrea cu siguranta sa il joc si probabil daca o sa aibe "feeling" asa cum cred eu vazand regulile, probabil va fi si viit achizite. Insa, revenind la cutie si facand abstractie ca stiu despre ce e vb in joc, cam asta as comenta eu:
a) Un joc cu o harta foarte abstracta si urata (catan-ish pizza)
b) Niste jetoane nu prea reusite si carti la fel de abstracte
c) Incercarea de a da si un pic de eye-candy prin mat-urile mari care nu prea au legatura cu restul peisajului
d) Prezentare de duzina care nu imi spune nimic despre joc "imbarca-te intr-o lupta seculara sa unesti nuj cate lumi departe de casa, disociate de ....insert catastrophic event here..., unifca-le si bla bla bla"... cliseu dupa cliseu. Plus cateva idei fade despre mecanicile jocului, exprimate in stilul promisiunilor electorale.
Acum.... revenind. Am citit despre joc, l-am studiat si aproape mi-a parut rau ca nu m-am bagat la kikstarter. E elegant, are cateva idei inovative... player-mat-uirle acelea cu cifre... super tare. Originalitate... puncte cu adevarat FORTE ale jocului. Eu pe aia as fi mers ca sa promovez produsul. Au scos in evidenta cel mai urat lucru din joc, harta f potrivita pt acest joc dar in egala masura de neatractiva si abstracta la prima vedere... si au scris o prezentare gen discurs electoral care mi-a lasat impresia de joc de duzina. Sincer, daca nu stiam despre acest joc nimic si ma nimeream intr-o delegatie intr-un magazin de boardgames unde intram fara sa fiu chitit pe ceva, cu siguranta jocul asta ar fi fost ultima optiune.
Evident, multi il vor cumpara auzind pe bgg de el si stiind ce cumpara. Dar cred sincer ca a nu ataca piata clientilor "ocazionali" (aka orice om care intra intr-un magazin si nu stie ce vrea sa cumpere) este o greseala grava de marketing. Indiferent cat de mica ar fi aceasta piata. Totusi, vb de jocuri nu de produse care vand milioane de exemplare. Orice suta de bucati conteaza. Iar in sensul vanzarilor, it's about quantity. The more the better.
S-ar putea sa fie o confuzie insa la 30 min dupa ce am postat asta am dat refresh si comentariul la care faceam referire a fost sters. Ma abtin in a da un raspuns la astfel de reactie... insa daca cumva e o neintelegere imi fac mea culpa.
Faceam referire la o imagine cu cutia jocului (spatele cutiei cel putin) aparauta pe bgg si postata de un user forumboardgames ro in acest thread.
a) Un joc cu o harta foarte abstracta si urata (catan-ish pizza)
b) Niste jetoane nu prea reusite si carti la fel de abstracte
c) Incercarea de a da si un pic de eye-candy prin mat-urile mari care nu prea au legatura cu restul peisajului
d) Prezentare de duzina care nu imi spune nimic despre joc "imbarca-te intr-o lupta seculara sa unesti nuj cate lumi departe de casa, disociate de ....insert catastrophic event here..., unifca-le si bla bla bla"... cliseu dupa cliseu. Plus cateva idei fade despre mecanicile jocului, exprimate in stilul promisiunilor electorale.
Acum.... revenind. Am citit despre joc, l-am studiat si aproape mi-a parut rau ca nu m-am bagat la kikstarter. E elegant, are cateva idei inovative... player-mat-uirle acelea cu cifre... super tare. Originalitate... puncte cu adevarat FORTE ale jocului. Eu pe aia as fi mers ca sa promovez produsul. Au scos in evidenta cel mai urat lucru din joc, harta f potrivita pt acest joc dar in egala masura de neatractiva si abstracta la prima vedere... si au scris o prezentare gen discurs electoral care mi-a lasat impresia de joc de duzina. Sincer, daca nu stiam despre acest joc nimic si ma nimeream intr-o delegatie intr-un magazin de boardgames unde intram fara sa fiu chitit pe ceva, cu siguranta jocul asta ar fi fost ultima optiune.
Evident, multi il vor cumpara auzind pe bgg de el si stiind ce cumpara. Dar cred sincer ca a nu ataca piata clientilor "ocazionali" (aka orice om care intra intr-un magazin si nu stie ce vrea sa cumpere) este o greseala grava de marketing. Indiferent cat de mica ar fi aceasta piata. Totusi, vb de jocuri nu de produse care vand milioane de exemplare. Orice suta de bucati conteaza. Iar in sensul vanzarilor, it's about quantity. The more the better.
S-ar putea sa fie o confuzie insa la 30 min dupa ce am postat asta am dat refresh si comentariul la care faceam referire a fost sters. Ma abtin in a da un raspuns la astfel de reactie... insa daca cumva e o neintelegere imi fac mea culpa.
Faceam referire la o imagine cu cutia jocului (spatele cutiei cel putin) aparauta pe bgg si postata de un user forumboardgames ro in acest thread.
Last edited by MandrulDuce on 27 Jan 2012, 00:11, edited 2 times in total.
Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!
- DanielIndru
- King Meeple

Cred ca e o eroare in cadrul thread-ului...
Daca faci o cautare dupa cuvantul "licious" o sa gasesti postul meu (la care faci si tu referire) dar daca apesi pe link te va duce la postul tau.
Spooky. Dar poate ne lamureste Chuckila ce se intampla.
Si daca vrei sa faci pledge la proiectul de pe Kickstarter o poti inca face, a inceput campania de adunare a fondurilor pentru miniaturi de plastic: http://www.kickstarter.com/projects/gam ... miniatures
In other news, am un update de la designers:
Daca faci o cautare dupa cuvantul "licious" o sa gasesti postul meu (la care faci si tu referire) dar daca apesi pe link te va duce la postul tau.
Spooky. Dar poate ne lamureste Chuckila ce se intampla.
Si daca vrei sa faci pledge la proiectul de pe Kickstarter o poti inca face, a inceput campania de adunare a fondurilor pentru miniaturi de plastic: http://www.kickstarter.com/projects/gam ... miniatures
In other news, am un update de la designers:
Earlier this week we promised an announcement regarding the distribution arrangements for Exile Sun. We are excited to announce that Exile Sun has been given the 'Springboard Seal of Quality' and a stamp of approval by the industry professionals at GameSalute.com.
This also means that Game Knight Games will be using the 'Featured Fulfillment' services from Game Salute. So what does that mean for our wonderful backers? Notice this excerpt from the Game Salute Website:
"All titles approved for the Springboard Seal of Quality are vetted by the industry professionals at Game Salute. During this comprehensive evaluation process, we work with the publisher to ensure quality. This includes ensuring solid designs, thorough playtesting and refinement, excellent presentation, and high quality components.
All Springboard titles are supported by Featured Fulfillment, which manages all the logistics of bringing a game to market (receiving, warehousing, secure storage, picking, packing, shipping, tracking, sales to stores all around the world, customer service, etc)."
This means that through the partnership of Game Knight Games and Game Salute you can expect and receive the same level of customer service and support that you would find from the most successful game companies in the market today.
We will be releasing more information about the details of this arrangement in future updates.
Thanks again for your support!
Eric Martin
Game Knight Games
- MandrulDuce
- King Meeple

- Custom Rank: Dungeon Master
Da ai drptate. Sry. Am mai obs ceva dubiosenii azi cu functionarea formului... reevin cu detalii cand aj la un calc. FBG is f***ing HAUNTED!!!
Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!
- DanielIndru
- King Meeple

Campania de strangere a celor $7.000 necesari pentru a avea miniaturi de plastic in joc e la $1.300 si 7 zile distanta.
Cei care nu ati fost hotarati atunci cand s-a desfasurat campania principala puteti sa faceti pledge si acum si sa primiti jocul cu miniaturi cu tot la vara:

Cei care nu ati fost hotarati atunci cand s-a desfasurat campania principala puteti sa faceti pledge si acum si sa primiti jocul cu miniaturi cu tot la vara:

-
m4r1us
Gând la gând
tocmai vizitasem pagina proiectului ca să văd cât s-a mai strâns, iar pesimismul de acum câteva zile s-a transformat brusc in optimism
Sent from my LG-P500 Using ForumTouch for Android
Sent from my LG-P500 Using ForumTouch for Android
- Shaikan
- King Meeple

- Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Stai sa inteleg ceva...deci trebuie sa fac pledge de cel putin 50$ + 45$ dolari transportul pentru a putea primi jocul? Adica 95$ in total?
Daca gresesc cu ceva te rog corecteaza-ma.
Mersi
Daca gresesc cu ceva te rog corecteaza-ma.
Mersi
- DanielIndru
- King Meeple

Da, in prezent lucrurile nu sunt tocmai roz pentru cei din afara US care vor sa faca pledge.
m4r1us si cu mine am tot strigat vreo 2-3 saptamani pentru varianta in care in care chiar iesea rezonabil pretul:
m4r1us si cu mine am tot strigat vreo 2-3 saptamani pentru varianta in care in care chiar iesea rezonabil pretul:
Acuma singura varianta e sa gasesti inca 2 oameni si sa faceti pledge impreuna.djdano wrote: Daca ne adunam 3 doritori putem obtine cate o copie a jocului cu $50, daca ne adunam 5 doritori o putem obtine cu $39.
(in ambele cazuri exista niste carti bonus incluse si transportul international asigurat)
- Shaikan
- King Meeple

Stiu, dar la inceput nu pot sa zic ca m-a dat pe spate si sunt de acord cu ce a zis MandrulDuce, prezentarea video nu e cea mai grozav facuta
(pot sa spun ca mi s-a parut mai interesanta prezentarea video de la VivaJAva decat asta). Dar cautand mai multe despre joc it picked my interest
.
Deci daca mai sunt alti 2 oameni care vor eu as fi dispus sa dau 50$ pentru pledge. Sa mai tipe careva daca e interesat
.
(pot sa spun ca mi s-a parut mai interesanta prezentarea video de la VivaJAva decat asta). Dar cautand mai multe despre joc it picked my interest
Deci daca mai sunt alti 2 oameni care vor eu as fi dispus sa dau 50$ pentru pledge. Sa mai tipe careva daca e interesat
- Shaikan
- King Meeple

Numai e nimeni interesat? Sa facem pledge pentru joc(sa aibe si miniaturi) si sa il luam la 50$/persoana cu tot cu transport
? Nu va luati doar dupa videoclipul de introducere....mai cautati date despre joc 
- DanielIndru
- King Meeple

Campania initiala pentru joc a strans 23.000 si apoi s-a dorit atragerea de inca 7.000 pentru a produce miniaturi de plastic.
In cea de-a doua campanie s-au strans 15.000 (woohoo!) si mai sunt 18 ore in care cei care nu erau inca hotarati mai pot lua o decizie in ce priveste contributia pe Kickstarter.
HURRY!
In cea de-a doua campanie s-au strans 15.000 (woohoo!) si mai sunt 18 ore in care cei care nu erau inca hotarati mai pot lua o decizie in ce priveste contributia pe Kickstarter.
HURRY!
- deeug
- King Meeple

- Custom Rank: Game Explorer
Am inteles ca, daca reusim sa ne strangem 3, ajungem cu jocul cam la 50 $ de caciula, cu transport cu tot...
Deocamdata Darksion e hotarat si m-am hotarat si eu. Mai e cineva interesat?
Deocamdata Darksion e hotarat si m-am hotarat si eu. Mai e cineva interesat?
- Shaikan
- King Meeple

Come on peeps
....inca unul.....mai sunt 12 ore.....we need to act fast 
@djdano, mai trebe ceva deosebit pe langa un cont pentru pledge? Traiasca Facebook-ul pentru sign up
))
@djdano, mai trebe ceva deosebit pe langa un cont pentru pledge? Traiasca Facebook-ul pentru sign up
- DanielIndru
- King Meeple

Plata la pledge se face printr-un cont de Amazon pe care il legi de un card de debit/credit si de unde banii sunt retrasi in momentul in care campania se incheie.
Nu e complicat, cel putin unul din cei 3 participanti trebuie sa fi cumparat pana acum ceva de pe Amazon, nu?
Nu e complicat, cel putin unul din cei 3 participanti trebuie sa fi cumparat pana acum ceva de pe Amazon, nu?
- Shaikan
- King Meeple

Nu mere prin paypal? Am un cont de Amazon parca, dar nu cred ca am cumparat nimic cu el pentru ca imi zicea mereu ca they do not ship to my country >.>.....si preturile de pe amazon-ul din UK erau exorbitante....alta modalitate de plata la pledge nu exista?djdano wrote:Plata la pledge se face printr-un cont de Amazon pe care il legi de un card de debit/credit si de unde banii sunt retrasi in momentul in care campania se incheie.
Mersi
- DanielIndru
- King Meeple

Nu trebuie sa fii cumparat nimic cu contul ala, doar sa fie legat la un card valabil.
Daca va strangeti 3 si nu aveti posibilitatea de plata, fac eu pledge pentru voi si imi trimiteti banii pe urma (si renunt la titulatura de Platinum Supporter
). O sa mai fiu la calculator vreo 3 ceasuri de acum inainte, deci hotarati-va repede.
Daca va strangeti 3 si nu aveti posibilitatea de plata, fac eu pledge pentru voi si imi trimiteti banii pe urma (si renunt la titulatura de Platinum Supporter
- Shaikan
- King Meeple

- DanielIndru
- King Meeple

Friends,
This update brings alot of news! If you haven't been watching the furious activity swirling around our secondary miniatures campaign, then you have missed this one little detail. WE HAVE MINIS!
The Minis campaign was a roaring success! Having played Exile Sun many times with tokens I am so excited to think about playing it with the miniatures. I can really see it becoming an element that pulls me into the game and makes the experience feel so much more tangible. I'm flabbergasted at the level of support we have received and so thankful for all the enthusiasm and energy everyone has brought to his project! I wish to offer a hearty thank you once again to every one what has helped make this a reality.
One of the best ways we can express our thanks, to deliver the highest quality product possible. On that front, things are progressing well working with our manufacturer to ensure the highest quality of the components in Exile Sun. These little details will really ensure we deliver the experience we are shooting for. Not just the experience in the game mechanics, but the feel of the box and components themselves as well. Board games give us powerfully tactile encounter with fiction and then rest our mettle in the world were enthralled with, so this is one area we cant afford to hurry through.
Speaking of just such a world of fiction, Ryan Dalton has posted a portion of the next short story set in the Exile Sun Universe entitled Freedom: Part 1. I read it shortly before it went live and man was I blown away! The story captures so well the tension and drama of our game I would think Ryan had made the game himself. I can really tell that this particular faction has a very rich background to be explored... Check out Freedom: Part 1 for yourself and let us know what you think.
This Week promises to be a busy one, wrapping up these last few details, so more info should be headed your way soon.
See you shortly
Eric
- Shaikan
- King Meeple

Btw...We are now official backers
.....eu si Deeug am facut pledge pentru 3, deoarece inca un prieten era interesat si a spus ca il doreste si el. Dar, datorita unor probleme neasteptate de natura financiara, mi-a spus azi ca din pacate nu mai are cum sa contribuie(il stiu pe om si daca nu era ceva serios nu ar fi dat inapoi).
Asa ca o sa intreb aici inca o data daca mai este o persoana interesata pentru cea de a treia copie a jocului
. Pledge-ul e facut deja, copia costa 50$ cu tot cu transport si jocul e programat sa fie lansat in Iunie. Let me know daca e cinveva interesat
.
Mersi.
Asa ca o sa intreb aici inca o data daca mai este o persoana interesata pentru cea de a treia copie a jocului
Mersi.
- DanielIndru
- King Meeple