Dixit, Cash'n Guns, Cyclades & Mow

sa ne laudam cu noile achizitii
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
Ioana

Dixit, Cash'n Guns, Cyclades & Mow

02 Apr 2010, 09:06

In sfarsit am pus mana pe Dixit, my precioussssss!! Abia astept sa-l joc de Paste, cred ca pana atunci o sa-i memorez toate cartile :). Jocul se potriveste extrem de bine cu tematica weekend-ului: pionii sunt niste iepurasi din lemn fooooarte simpatici :).
Intre timp o sa ne distram putin cu Mow, un party game cu vacute :) :). Ce se mai amuza fi-mea cand deschideam cutia de joc: face "Muuuuuuu" cand o deschizi.
Cyclades cred ca o sa mai astepte un pic, sa treaca euforia sarbatorilor ;).
Iar Cash'n Guns poate are sanse tot acum, de sarbatori. Fiind de la 3 jucatori in sus trebuie sa ne strangem mai multi ca sa fie fun.

O sa revin cu detalii de marti incolo, dar pana atunci pun o poza cu noile achizitii:
'n-Guns,-Mow,-Cyclades.jpg

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

Re: Dixit, Cash'n Guns, Cyclades & Mow

02 Apr 2010, 17:02

Happy gaming to you!! Si asteptam impresii si poze... ;)
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

chrislove

02 Apr 2010, 17:07

tu te pregatesti cu jocuri pt cea mica? :)

Ioana

02 Apr 2010, 23:16

@VickdaReaper: Merci! Abia astept sa le joc!! Din cate jocuri noi ne-au venit pana acum, cred ca pe-acestea le-am asteptat cu cel mai mare entuziasm! :) O sa scriu si cateva cuvinte despre fiecare, si, daca va fac cu ochiul, le pot aduce la urmatoarea intalnire.

@chrislove: heheee, chiar daca nu joc Mow cu ea acum (pentru ca e de la 7 ani in sus...) macar ii distrag atentia cu mugetul cutiei :D. Mai avem vreo 2 ani jumate pana o sa putem juca primul boardgame cu ea, Kids of Carcassonne. Dar trec repede anii si parca vad ca maine poimaine ne bate mar la Agicola :lol:.

Puf

03 Apr 2010, 00:44

pai la kids of carcassonne ne gandeam si noi ca ar merge cu Ioana ca prim joc (la naiba am incercat sa scurtez numele jocului...darn KOC suna teribil :))))

Ioana

03 Apr 2010, 09:07

Pai e de la 4 ani in sus. Am niste prieteni cu o fetita de 5 ani care-i foarte incantata de jocul asta :).

Ioana

05 Apr 2010, 22:30

L-am jucat! Si acum ma gandesc numai la el :). La Dixit :D. Este super incitant, sunt innebunita dupa jocul acesta. O sa-i fac si un review cat de curand.

O poza cu iepurasii (rabbeeples) :)
Dixit-iepurasi.jpg

adixor

06 Apr 2010, 08:31

de-abia astept reviewul. pana la urma e pentru copii sau pentru adulti copii? :)

Ioana

06 Apr 2010, 10:23

Dixit e un joc ce se adreseaza mai mult adultilor decat copiilor, dar poate fi jucat si de copii mai mari de 8 ani. L-am jucat cu nepoata mea (11 ani) si i-a placut foarte mult.

adixor

07 Apr 2010, 17:27

Bruno Faidutti a introdus in biblioteca lui virtuala de jocuri (Ideal Games Library) jocul Cyclades. El zice ca
Cyclades is both a development game and a war game, what hardcore gamers call a “civilization” game. It’s a light, but also a very tense one. Most of all, it’s probably the most fun, fast paced and dynamic of all civilization games.
makes me wonder ... chiar astept ceva pareri de la cine il va juca.

p.s. link aici: http://www.faidutti.com/index.php?Modul ... que&id=677

Ioana

08 Apr 2010, 10:02

Am citit ce-a scris Faidutti, chiar interesant. Acum chiar trebuie sa jucam Cyclades zilele astea :).

adixor

09 Apr 2010, 15:24

am mai gasit inca un review f. favorabil :((. pleeease please play it :) cum s-ar zice "it might just scratch my itch" :)

Connoisseur

09 Apr 2010, 22:30

Oh da, sa joace careva Cyclades, sa ii faca si un review si poate ne explica si cum se joaca la sfarsit :roll:

M-am ramolit de tot, de cateva zile stau cu jocul in fata si nu am reusit sa il ghicesc, pur si simplu nu imi dau seama cum se joaca.

Ioana

09 Apr 2010, 23:00

Ai si tu Cyclades? Noi inca nu i-am citit regulile :D :D dar ne-am propus sa-l jucam in weekend (asta daca reusim s-o convingem pe-a noastra fata draga sa stea la bunici :)).

fixpix

10 Apr 2010, 11:54

M-am uitat un pic mai in detaliu la Dixit. Nu e rau pentru party game. E unul din jocurile care necesita numar maxim de jucatori pentru o experienta frumoasa si o atmosfera mai putin competitiva, deci probabil mai greu de adus la masa dar e o recomandare buna.

Ioana

10 Apr 2010, 13:44

Intr-adevar, pentru a-l savura la maxim Dixit trebuie jucat in 6 jucatori. Face parte din categoria jocurilor pe care nu prea-ti pasa daca le castigi sau nu, pentru ca atmosfera este atat de placuta si incitanta (in grupul potrivit) incat nu prea mai conteaza punctajul acumulat.

Ioana

10 Apr 2010, 13:52

@adixor: nu cred ca o sa-ti placa Cyclades. Tocmai ce-am citit o fraza in reguli: "Bid on the..."

Connoisseur

10 Apr 2010, 14:33

Ioana, am citit si eu treaba cu "bid" :cry:

Sunt in aceasi situatie dar TREBUIE sa imi placa jocul, VREAU sa imi placa, din cauza asta l-am luat, ca sa imi placa adica. Because of that dar si pentru ca mi-a placut tema si estetica jocului.

Haideti cu reviewu'! :)

Ioana

10 Apr 2010, 14:59

Pe mine nu ma deranjeaza licitatia atat de mult incat sa-mi displaca total un joc datorita acestui aspect (desi poate deveni enervant sa licitezi in 2). M-am uitat mai cu atentie la piese, arata cu adevarat superb jocul! Miniaturile sunt WOW extraordinare!! :P

adixor

11 Apr 2010, 02:12

Nu prea pot da prea multe detalii din motive de net pe un mobil amarat dar nu urasc asa tare mec. Licitatie incat sa nu joc dim cauza asta. De ex princes of florence imi place f. mult chiar daca are bidding. Totul e sa nu se exagereze cu asta

Post Reply

Return to “Ultima cucerire”