Eclipse

sa ne laudam cu noile achizitii
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
tasurinchi
King Meeple
King Meeple

Re: Eclipse

07 Feb 2012, 14:40

djdano wrote:Atunci sunt eu prea Euro pentru sistemele astea de lupta. :)
Ha, atentie la Byzantium, atunci. Nu am apucat inca sa-l joc, dar, din cate am studiat, e posibil sa nu-ti placa, pentru ca si acolo se da cu zarul in cazul luptelor. Ba sistemul e si mai simplu: cate unitati atatea zaruri, care da mai mult pe zaruri castiga :)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

07 Feb 2012, 14:41

Pe mine exact acest element ma atrage la acest stil de jocuri. "Calculated risk" cred ca este termenul mai uzual, sau in poker "expected value".

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

07 Feb 2012, 14:48

Mda, zarurile astea s-ar putea sa strice multe lucruri.

O sa incerc candva in viitorul apropiat sa joc Chaos in the Old World fara zaruri, doar cu atac fix. FIecare "die roll" va fi inlocuit cu jumatate de "hit" ( in joc 1-2-3 inseamna MISS iar 4-5-6 inseamna HIT, la un 6 mai dai un ROLL) iar rotunjirile se vor face intotdeauna in sus pentru a compensa exploziile de 6.
Vedem ce zic si oamenii din grup, dar cred ca suf o sa fie de acord cu abordarea asta pragmatica. :)

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

07 Feb 2012, 15:27

Subscriu la ce au zis si ceilalti(mandrulduce, tasurinchi, allia, marius..etc)...intr-o lupta nu va exista niciodata egalitate....nu poti sa spui pentru ca ai 300 soldati si inamicul tau are 100 ca batalia e garantat a ta. Conteaza unde va luptati, care are avantajul pozitiei, conteaza generalii care conduc ambele armate si cat de disciplinati si bine antrenati sunt soldatii...conteaza tipul de unitati care participa la lupta...conteaza foarte mult conditia meteorologica( o briza poate afecta traiectoria unei sageti spre exemplu).

Gandeste-te putin la Termopile....Xerxes avea avantaj numeric si totusi a fost tinut pe loc de armata spartanilor( as zice 300, dar cu tot cu sclavi ajungeau si ei pe undeva pe la 5000 daca imi amintesc bine, dar fatza de "milioane de persani" este o mare diferenta), ceea ce arata cat de mult conteaza sa ai o pozitie defensiva buna si cat de mult conteaza sa ai un general si soldati care stiu ce fac.

Cred ca istoria ar fi schimbata complet daca fiecare soldat ar omora un alt soldat si al muri si el in acceasi lupta( gandirea de genul 1 la 1).

Ca iti plac sa nu zarurile intr-un joc, ele se aproprie mai mult de adevarul unei batalii decat abstractizarea de genul 1 la 1 sau cavalerul are forta 2 ca e knight.(in realitate un footman poate omora foarte usor un calaret, de aceea de obicei infanteria era folosita impotriva calaretilor(falanga anyone :)?), cavaleria impotriva arcasilor(datorita avansarii rapide al acestora si arcasii impotriva infanteriei(deoarece cea din urma avansa mai greu in formatie).

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

07 Feb 2012, 15:43

@djdano: Parerile vehement exprimate impotriva unui grup suficient de mare care sustine contrariul in conditiile in care, franc spus, habar n-ai despre ce vorbesti, sunt irelevante. Iar poluarea unui topic in acest forum cu discutii de genul este inutila.
So, my advice to you: Joaca eclipse sau nu-l juca, cumpara-l sau nu, scoate-l din wishlist ...irelevant. Let's get back on topic.

@alia: Ma scuzi dar in toata nebunia asta am uitat sa te felicit pt achizitie. Mi se pare un joc excelent si sper sa va ofere multe ore de fun in the unknown!

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

07 Feb 2012, 16:00

MandrulDuce wrote:@djdano: Parerile vehement exprimate impotriva unui grup suficient de mare care sustine contrariul in conditiile in care, franc spus, habar n-ai despre ce vorbesti, sunt irelevante. Iar poluarea unui topic in acest forum cu discutii de genul este inutila.
Am trait s-o vad si pe asta, gusturile si parerile oamenilor sunt irelevante pentru ca nu corespund majoritatii din context. :lol:
Ma retrag atunci, cu scuze fatza de alia pentru poluare.

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

07 Feb 2012, 16:48

Ei, hai mai Duce, ca mie nu mi-a parut vehement djdano, sa nu ne aprindem degeaba acum, chill :)

Shaikan
King Meeple
King Meeple

07 Feb 2012, 17:26

Fiecare cu parerile lui si preferintele lui, nu e nimeni obligat sa joace un joc daca acela nu il atrage :), este alegerea lui.

@djadano : Man cred ca ce vroia MandrulDuce sa spuna prin "parere irelevanta" e ca vorbesti(si judeci) fara sa fi incercat jocul(Deci out of context) nu ca parerea ta in general e irelevanta, ai dreptul sa-ti placa sau sa nu-ti placa :) si sa argumentezi asupra acestui fapt :).

@Alia : Da-mi voie si mie sa te felicit pentru achizitie, si mie mi s-a parut un joc foarte fun si iti urez spor la joc. Astept sa imi soseasca si mie copia zilele astea :D.
Last edited by Shaikan on 07 Feb 2012, 20:19, edited 1 time in total.

alia
Special Meeple
Special Meeple

07 Feb 2012, 17:37

Multumesc! :) Sper sa reuseasca lumea sa-l joace maine la Playground ca sa aud si eu pareri la prima mana despre cum este sa-l joci in mai multi (l-am jucat doar in doi pana acum).

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

07 Feb 2012, 18:44

Darksion wrote: @Djadanno : Man cred ca ce vroia MandrulDuce sa spuna prin "parere irelevanta" e ca vorbesti(si judeci) fara sa fi incercat jocul(Deci out of context) nu ca parerea ta in general e irelevanta, ai dreptul sa-ti placa sau sa nu-ti placa :) si sa argumentezi asupra acestui fapt :).
Cine e Djadanno, Drkasione? :)

Nu am judecat jocul, am zis doar ca nu imi place mecanica. Jocul e extraordinar, sunt convins, altfel nu ajungea atat de sus in top.
Dar "dice rolling" nu imi surade asa cum surade altora. Eu prefer determinismul in dauna aleatorului.

Rautz

07 Feb 2012, 19:38

Am scris ca tot ce tine de combat e un random mitigat, sau risc calculat cum ii ziceti voi (desi un astfel de risc calculat ne-a stricat o seara intreaga de joc cand am incercat Merchants & Marauders si o nava de 5 ori mai mica iti distrugea nava construita cu grija, dupa cateva ore de joc)

De acord ca explorarea e tematica, dar e extrem de nebalansata: unul poate trage nimic (discard cum ziceti voi dar actiunea si tura tot s-au pierdut). Iar altul poate trage free discovery tile(e free datorita regulii de bankruptcy care iti permite sa-ti iei discul inapoi). Iar asta e cazul fericit. Poti trage free discovery tile + resurse.
Asta inseamna o diferenta de 4-5 VP intr-o singura tura. Asta e un random nemitigat: indiferent ce strategie ai, cat esti de dezvoltat sau nu, tragi un hex random.
Diferentele la final sunt foarte mici, daca incepi din prima tura cu VP+resurse in plus, sanse mici sa le mai pierzi pe parcurs (in economia Eclipse, rich get richer)
E singurul joc in care as ceda din prima tura: daca trag 2-3 hexuri proaste la rand, pot ceda linistit.

Cu toate astea jocul imi place mult, mie imi place randomul, imi plac zarurile, tematica, mecanicile usoare ale jocului.
Atata tot: sa nu va asteptati la o strategie grea.

Shaikan
King Meeple
King Meeple

07 Feb 2012, 20:23

djdano wrote:
Darksion wrote: @Djadanno : Man cred ca ce vroia MandrulDuce sa spuna prin "parere irelevanta" e ca vorbesti(si judeci) fara sa fi incercat jocul(Deci out of context) nu ca parerea ta in general e irelevanta, ai dreptul sa-ti placa sau sa nu-ti placa :) si sa argumentezi asupra acestui fapt :).
Cine e Djadanno, Drkasione? :)

Nu am judecat jocul, am zis doar ca nu imi place mecanica. Jocul e extraordinar, sunt convins, altfel nu ajungea atat de sus in top.
Dar "dice rolling" nu imi surade asa cum surade altora. Eu prefer determinismul in dauna aleatorului.
Am corectat :), a fost un typo.

E alegerea ta...mie imi plac unele jocuri cu dice rolling desi am un ghinion de neegalat la dat cu zarul si in primul si unicul joc de Eclipse am dat la fail-uri incat calculele domnui MandrulDuce nu mai par asa irelevante :lol:(Marius si Cristina pot confirma :)) but I had fun :d. Dar a fost primul joc si nu m-am prea folosit de mecanica de mitigare a zarului...stiu pe ce sa ma axez next time :D.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

07 Feb 2012, 21:38

@Bahaus: Intr-adevar luat individual explore-ul nu e mitigat. Dar, per total nu e un avantaj indiscutabil. Eu unul in cazul descris de tine (am avut un joc in care numai porcarii am tras si asa am facut) as pune tile-uri nasoale cu trupe si reward la intersectie cu acele sectoare Free discovery cum le spui tu si as face armata. Harta se uneste si cu o campanie militara buna ocup si acele teritorii abandonate (for free) si am acces si la reward-uri pe drum (tile-urile cu trupe neutre, care spre final devin f usor de batut si cu super ghinion la zar). So, per total, iti ofera un avantaj insa daca nu stii sa il conservi pana la final... though luck. De-aia ama zis si de acele reward-uri ce se flip-uiesc ca iti ofera avantaje dar temporare.
E foarte misto analiza de situatie. Chiar am jucat cu placere acest joc si foarte concentrat si mi s-a parut tare pentru ca in orice mment al jocului, indiferent de cine ar parea castigator din avantajele pe care le are in acel moment, exista o vulenarabilitate exploatabila. E adaptabil. Or so it seems :D.

@djdano: Eu am tratat cu respect orice membru al forumului de la inceput si pana acum si o voi face in continuare. Accept orice parere si o analizez, citesc cu si mai mare atentie parerile negative si de aceea poate ma astept sa fie cat mai detaliate si argumentate. Vorbeam despre eclipse si despre acest topic. Nu era un atac personal. Hai ca dam o tabla cand (if) voi ajunge la Timisoara si trece :))

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

07 Feb 2012, 21:43

Toate trec, MandruleDuce... vin altele. :)

cristina

07 Feb 2012, 22:01

Final de zi. Tragem linie si...
@djdano: Te asteptam la Bucuresti!
@MandrulDuce: Sa traiasca nasu' mare!!! Cand facem o partida?...care mai doreste, care mai pofteste...stabilim cand, unde...

imba
King Meeple
King Meeple

07 Feb 2012, 22:27

Cum adica care mai doreste? Micul negru suparat vrea sa bata si el o galaxie ceva.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

07 Feb 2012, 22:31

imba wrote:Cum adica care mai doreste?
:? :? cine ce doreste?

Shaikan
King Meeple
King Meeple

07 Feb 2012, 23:42

Sign me up daca e sa dati unul si e loc :)), mi-a placut jocul si mi-ar placea sa-l mai incerc.

Post Reply

Return to “Ultima cucerire”