Concurs Twilight Struggle
- Mono
- King Meeple

- Custom Rank: Cylon Leader
Re: Concurs Twilight Struggle
Niciun meci din etapa a doua? M-au sunat toate casele de pariuri, toate televiziunile, LUMEA este cu ochii pe noi 
-
Rautz
Bahaus - Keyser 2-0
Ambele meciuri au fost asemanatoare la punctaj, pana prin tura 5 a fost relativ egal, dupa care in decurs de 2-3 ture am reusit sa castig la puncte. Primul joc chiar mi s-a parut la inceput cel mai strans pe care l-am avut vreodata, primele 5 ture au fost maxim +/- 5VP
A fost destul de obositor 2 partide la rand, cred ca de acum incolo o sa joc doar 1 partida/zi.
Daca si altora li se pare obositor/greu, putem sa marim putin intervalul de timp de desfasurare al rundelor, pentru ca pare ca deja unii oameni au probleme cu gasirea timpului pentru acest concurs.
Ambele meciuri au fost asemanatoare la punctaj, pana prin tura 5 a fost relativ egal, dupa care in decurs de 2-3 ture am reusit sa castig la puncte. Primul joc chiar mi s-a parut la inceput cel mai strans pe care l-am avut vreodata, primele 5 ture au fost maxim +/- 5VP
A fost destul de obositor 2 partide la rand, cred ca de acum incolo o sa joc doar 1 partida/zi.
Daca si altora li se pare obositor/greu, putem sa marim putin intervalul de timp de desfasurare al rundelor, pentru ca pare ca deja unii oameni au probleme cu gasirea timpului pentru acest concurs.
-
cosmin.alex
Foarte adevarat. Eu cu tasurinchi abia avem cum sa ne vedem... o sa jucam in nocturna (dupa 21:00) daca nu o sa avem o prelungire a perioadei cu macar weekendul urmator. Si sa joci TS dupa 8 ore de munca/facultate cred ca dauneaza farmecului turneului.
off: O dam la pace
si facem blat cu casele de pariuri din China. 
off: O dam la pace
- Mono
- King Meeple

decat sa fiu naspa sa zic ca eu am propus sa jucam cate o partida fiecare cu fiecare, mai bine nu mai zic nimic 
-
Rautz
Nu e nici o schimbare, ceea ce ai propus tu erau 9 saptamani, faptul ca sunt probleme acum e doar pentru faptul ca am incercat sa le condensez la 5 saptamani.Mono wrote:decat sa fiu naspa sa zic ca eu am propus sa jucam cate o partida fiecare cu fiecare, mai bine nu mai zic nimic
Acum e tarziu, dar eu cand ma gandisem la un concurs TS ma gandisem la ceva de genul 3-5 partide, in 3-5 saptamani. Toata lumea a votat 2 partide/meci dar nimeni nu s-a gandit la dificultatea de a juca aceste partide.
Momentan nu sunt deloc multumit de organizare, si e numai vina mea, pentru ca as fi avut experienta necesara de a organiza concursul cum trebuie, dar ar fi trebuit sa-l fac cum stiam eu ca e mai bine.
Pe de alta parte deja am jucat 4 partide foarte frumoase de Twilight Struggle deci nu-mi pare rau de ideea concursului, ci doar de organizare.
- Keyser
- King Meeple

Bahaus wrote:Bahaus - Keyser 2-0
Am castigat la SmallWorld dupa aia totusi
#nambos
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint
- Mono
- King Meeple

Bahaus, n-ai de ce sa zici ca e vina ta, pentru ca s-a votat democratic. Daca ziceai: faceti asa cum zic eu, ca stiu, aveti incredere, atunci da, erau laudele/criticile tale.
-
Rautz
Au facut Halflingii de unii singuri ce n-au putut face USA si USSR la un locKeyser wrote:Bahaus wrote:Bahaus - Keyser 2-0
Am castigat la SmallWorld dupa aia totusi
- AngelEye
- King Meeple

Nu cred ca se astepta nimeni ca un joc de TS sa dureze mai putin de 2-3 ore (mai mult cand joaca Bahaus
) deci toti am votat in cunostinta de cauza. S-a nimerit doar ca in ultimul timp toata lumea sa lucreze mai mult, primavara e de vina nimeni altcineva 
-
Rautz
Am terminat partidele inaintea voastra in prima rundaAngelEye wrote:Nu cred ca se astepta nimeni ca un joc de TS sa dureze mai putin de 2-3 ore (mai mult cand joaca Bahaus)
Si nici azi n-a durat prea mult, cred ca sub 3ore/partida (dar am mai facut si pauza, am mancat, am jucat SmallWorld)
- MandrulDuce
- King Meeple

- Custom Rank: Dungeon Master
Sunt de acord cu marirea termenului pentru partide.
2 saptamani pentru o etapa mi se pare optim. Ar insemna sa terminam pe la mijlocul lunii mai. 2 luni, 10 partide de TS, 1 pe sapt pe medie mi se pare super. E totusi un joc destul de heavy. Daca am avea program cu 2 sapt, ar arata calendarul cam asa:
Etapa 2: 29.03 - 12.04
Etapa 3: 13.04 - 26.04
Etapa 4: 27.04 - 10.05
Etapa 5: 11.05 - 24.05
Fix in cap 2 luni.
P.S. Este prima editie (si de TS si de concurs cu un joc serios) si era normal sa nu fie perfect organizat. S-a facut prin vot deci toti am avut un cuvant de spus. Oricum, se poate modifica durata de desfasurare fara nici o problema. Asa ca nu ai de ce sa spui ca e vina ta...in general am descoperit ca e mai bine sa se voteze si sa se aplice ceva ce se dovedeste a fi prost, decat sa fie cineva care sa-si impuna ideile. Cand e o culpa colectiva se discuta scurt si la obiect si se cauta solutii. Cand e vina unui singur om, incep discutiile filozofice interminabile.
2 saptamani pentru o etapa mi se pare optim. Ar insemna sa terminam pe la mijlocul lunii mai. 2 luni, 10 partide de TS, 1 pe sapt pe medie mi se pare super. E totusi un joc destul de heavy. Daca am avea program cu 2 sapt, ar arata calendarul cam asa:
Fix in cap 2 luni.
P.S. Este prima editie (si de TS si de concurs cu un joc serios) si era normal sa nu fie perfect organizat. S-a facut prin vot deci toti am avut un cuvant de spus. Oricum, se poate modifica durata de desfasurare fara nici o problema. Asa ca nu ai de ce sa spui ca e vina ta...in general am descoperit ca e mai bine sa se voteze si sa se aplice ceva ce se dovedeste a fi prost, decat sa fie cineva care sa-si impuna ideile. Cand e o culpa colectiva se discuta scurt si la obiect si se cauta solutii. Cand e vina unui singur om, incep discutiile filozofice interminabile.
Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!
- Shaikan
- King Meeple

- Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Si eu propun sa se mareasca perioada.....in ultima vreme am fost foarte ocupat cu munca si in weekend am avut destul de des treaba si abia de am apucat sa joc ceva
.
Suna ok ce a zis Tavi mai sus cu o mica precizare....tineti cont ca perioada 13.04 - 26.04 include si sarbatorile de Paste si e posibil ca o parte din oameni sa fie plecati din Bucuresti.
Mie nu mi se pare ceva rau la organizare......dar suntem toti oameni cu job-uri/prietene/logodnice/sotii si cu treburi proprii si nu ai mereu timpul necesar pentru un joc de 2-3 ore, daramite 2 jocuri care sa duca la 5-6 ore. Plus ca aici mai intra si faptul ca e posibil ca unul din parteneri sa aiba timp cand celalalt nu are si vice versa....de-aia cred ca un termen mai mare ar fi ideal. Pana la urma jucam de fun, nu pe bani si nu cred ca ne grabeste nimeni sa terminam intr-o luna tot turneul.
Suna ok ce a zis Tavi mai sus cu o mica precizare....tineti cont ca perioada 13.04 - 26.04 include si sarbatorile de Paste si e posibil ca o parte din oameni sa fie plecati din Bucuresti.
Mie nu mi se pare ceva rau la organizare......dar suntem toti oameni cu job-uri/prietene/logodnice/sotii si cu treburi proprii si nu ai mereu timpul necesar pentru un joc de 2-3 ore, daramite 2 jocuri care sa duca la 5-6 ore. Plus ca aici mai intra si faptul ca e posibil ca unul din parteneri sa aiba timp cand celalalt nu are si vice versa....de-aia cred ca un termen mai mare ar fi ideal. Pana la urma jucam de fun, nu pe bani si nu cred ca ne grabeste nimeni sa terminam intr-o luna tot turneul.
- MandrulDuce
- King Meeple

Pentru perioada sarb Pascale, am zis sa o lasam asa sa incercam sa vedem care cum poate, facem un mic efort (doar prima etapa am rez intr-o sapt deci la o adica se poate) si daca pe 26.04 nu s-au jucat toate partidele, mai prelungim termenul corespunzator.
-
Rautz
MD are dreptate, folosim orarul prezentat de el si vom mari durata concursului.
Va doresc realignmenturi reusite
Va doresc realignmenturi reusite
- Mono
- King Meeple

as avea o propunere: daca tot am reusit sa terminam prima etapa in 6 zile, hai sa nu crestem direct la 14 zile. Etapa a doua sa fie pana duminica, 8 aprilie, ca sa cuprinda 2 weekenduri, iar apoi etapa de Paste sa o lungim la 2 sapt initial, si apoi vedem in functie de cum stam. poate nu ne trebuie o luna pentru 2 etape...
-
Rautz
Eu ma gandeam astfel: 2 saptamani din ziua in care se termina ultima partida. Astfel ca daca intr-o runda jucatorii sunt harnici si termina runda mai repede, nu se mai asteapta pana la deadline ci se trece la runda urmatoare.
Exista dorinta de a termina cat mai repede dar si nevoia de timp liber, serviciu etc.
Deci ramane momentan deadline-ul 12.04 dar rugamintea de a incerca sa va programati partidele cat mai repede posibil
Exista dorinta de a termina cat mai repede dar si nevoia de timp liber, serviciu etc.
Deci ramane momentan deadline-ul 12.04 dar rugamintea de a incerca sa va programati partidele cat mai repede posibil
-
cosmin.alex
Cred ca majoritatea partidelor se vor disputa pana duminica asta... eu cel putin asa o sa fac
... o sa joc in nocturna, in balon oriunde numai sa reusesc 
-
Rautz
E bun concursul asta chiar si numai prin faptul ca invatam pana la urma regulamentul.
Chiar si dupa 24 jocuri am invatat ceva nou: pentru Control NU trebuie non-battleground, ci doar pentru Domination. Asta usureaza enorm de mult un Control in Africa sau America Centrala.
Chiar si dupa 24 jocuri am invatat ceva nou: pentru Control NU trebuie non-battleground, ci doar pentru Domination. Asta usureaza enorm de mult un Control in Africa sau America Centrala.
-
Rautz
Dupa un struggle de 4 ore au razbit USSR la scoringul de final. A fost foarte strans, pana prin tura 6-7 a gravitat punctajul pe la 0.
MandrulDuce - Anca 0-1, revansa va fi Luni.
MandrulDuce - Anca 0-1, revansa va fi Luni.
- MandrulDuce
- King Meeple

Un meciu super misto. Nu s-a terminat chiar la final scoring. Am facut eu forfeit in runda 10. Tin sa spun ca Anca e un jucator foarte bun de TS. Partida a fost disputata, realist vorbind insa desi s-a jucat frumos, a castigat cel care a gresit mai putin. Am facut ceva greseli grave amandoi. Eu am gresit mai mult in 2 randuri cu carti de scoring jucate prea tarziu prin rundele 7 si 8 (lacomie). Oricum, un joc foarte atipic. SUA control in Asia si URSS in americi