Exact, asta este partea geniala a unui Math Trade: valoarea se "creeaza" adhoc in functie de oferte si preferinte. E pur si simplu genial.Chuckila wrote:Si pana la urma asta este si "secretul" unui Math Trade. Sa avem un wantlist cat mai stufos (adica eu dau jocul A pe jocul B sau C sau D sau .... Z); daca toti alegem sa dam doar jocul A pe jocul B, daca jocul B nu se da decat pe jocul C, dar jocul C nu il intereseaza jocul A, nu vom obtine nici o bucla. Si prin urmare nici un trade.
Dar pana la urma "valoarea" jocului este o chestie pur subiectiva. Ce valoare are pentru cineva un joc pe care nu l-a mai jucat de multa vreme? Pentru unii mare, pentru altii aproape niciuna (ca doar sta). Daca vrea sa il schimbe si primeste un joc pe care il va juca de cateva ori, se merita sa "pierzi 10-20 RON + transportul"? Eu unul cu cel mai mare drag as accepta sa "pierd" un 20-30 de RON la o tranzactie, dar jocul pe care sa il primesc sa fie unul care mi-l doresc si pe care sa reusesc il joc de macar 4-5 ori. Orice este mai jos de 10RON/partida (mai ales daca partida este 2+ ore) este minunat (pentru mine).
Am apucat sa joc un joc nou, m-am distrat, am socializat - "si-a meritat banii".
De exemplu eu pot pune spre a fi tradeuit Pacalici, Chuckila pune Ticket to ride, Suf pune Mage Knight.
Daca:
eu zic ca dau Pacalici pe Ticket to Ride
SI
daca Chuckila zice ca da Ticket to Ride pe Mage Knight
SI
daca suf zice ca da Mage Knight pe Pacalici
=>
Atunci avem o bucla si toata lumea e fericita, eu trimit lui Suf, suf lui chuckila si chuckila mie si teoretic toata lumea e fericita. Deci nu exista o valoare standard, un "tipar", un "barem", o "comparatie oficiala" ... atata timp cat lumea isi creeaza cum trebuie matricea de wishlisturi, valoarea se creeaza "spontan" in acel moment si daca se nimereste sa se pupe cu valorile celorlalti, perfetto!.
Din pacate ma indoiresc ca ar exista un suf care sa dea Mage Knight pe Pacalici, dar daca cineva uraste asa mult acest joc incat selecteaza in wishlist "pe MageKnigth-ul meu vreau un Pacalici", atunci se va intampla minunea. Si bineinteles, acest lucru cumva "garanteaza" ca in general jocurile sunt de valoare apropiata, tocmai pentru ca putini vor permite diferente majore de valoare intre ce dau si ce iau.
Genial.