Android: Netrunner

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
Deschapelles

Android: Netrunner

20 Aug 2012, 18:23

Salut,
Poate stiti sau nu despre acest joc, eu unul sunt ultra-entuziasmat si de-abia astept sa ajunga si pe la noi (late september? mid october?). Jocul (o reeditare FFG a Netrunner-ului original facut de Richard Garfield) a fost sold-out la GenCon, de doua ori(?! :P) si fiind un joc care inca are fani super dedicati desi jocul a fost out of print de prin 1998, asta mie imi spune ca e ceva special.

Nu am timp din pacate sa stau sa descriu gameplay-ul si ""the basics" dar exista o gramada de materiale pe net, cel mai relevant in momentul de fata ar fi http://www.boardgamegeek.com/video/1965 ... unner-demo si bineinteles pagina oficiala a jocului pe BGG.

Ce-mi place mie la acest joc:
- gameplay asimetric, joci intr-un fel cu runner-ul, altfel cu corporatia, iar cartile intre corporatie si runner nu se re-folosesc - fiecare cu a lui :)
- un numar de actiuni pe tura cu care decizi ce vrei sa faci in functie de plan/situatie/inspiratie
- bluffing (lots of hidden information)
- settingul si flavour-ul (cyberpunk, sci-fi, Android universe)
- grafica mi se pare top tier, n-am vazut decat 2-3 carti "banale"
- ready to play out of the box, ai acces la toate 7 factiunile sa-ti construiesti deckurile imediat, daca nu esti un deckbuilder hardcore si vrei sa-ti faci tu super deckul , dar ai si posibilitatea asta (tinkering, min-maxing).

Sunteti interesati? Daca da, sper sa ne strangem suficienti incat sa jucam jocul si in regim de "turneu"amical ;)

Thx,

D.

imba
King Meeple
King Meeple

Re: Android: Netrunner

20 Aug 2012, 18:37

Eu as fi pentru, dar imi temperez entuziasmul pana apar niste reviewuri. :)

brucolac

20 Aug 2012, 18:51

Nu pot să mă abțin, dar grafica mi se pare de departe cea mai slabă dintre toate LCG-urile. De-a dreptul jenantă.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

20 Aug 2012, 18:57

Mie imi place grafica si adaptarea vechiului Netrunner in universul Android.
Poate nu te atrage tema steampunk, dar alegerile cromatice si de design mi se par foarte bune.

Daca e sa facem clasificari dpdv grafic pentru LCGs, cel mai nereusit mi se pare A Game of Thrones urmat de Call of Cthulhu. :geek:

brucolac

20 Aug 2012, 19:07

Mda, se spune că gusturile nu se discută. Prefer ca și gen steampunk-ul cyberpunk-ului, Android Netrunner fiind totuși cyberpunk :ugeek:

Oricum, am impresia că SW LCG vine puternic din urmă în materie de mizerii grafice... hmm, părerea mea.

Deschapelles

21 Aug 2012, 13:24

http://teamcovenant.com/blog/2012/08/20 ... nterviews/

Finala Gen-Con Icebreaker Tournament, se pot vedea factiunile si runnerii "la lucru". :)

Mono
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Cylon Leader

24 Sep 2012, 13:44

Am acuma cartile in fata si ma uit la ele: arata foarte frumos. Sunt ft colorate. Poate unora le plac pastelurile... mie nu, imi plac culorile tari - si Android "is all made of those" :)

Mono
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Cylon Leader

24 Sep 2012, 22:46

Hai ca l-am si jucat... problema e la joc nu cum arata cartile. O sa scriu o scurta prima parere in locul cuvenit.

Post Reply

Return to “Discutii generale”