Daca tot a fost prima luna in care mi-am tinut o evidenta corecta a jocurilor incercate ( multumesc BGG app) zic eu sa si postez parerea mea despre ele. Asadar (in ordine cronologica):
Warrior Kinights - (cu extensia Crowwn and Glory) - Un joc pe placul meu: bataie, planuri secrete, tradari, obiective secrete, putin random (evitabil in mare parte). Insa din punctul meu de vedere sub RuneWars si TI3.
Dominant Species: The Card Game - rapid si bine gandit. Excelent pentru cand astepti sa se adune lumea la un joc mai lung
Cyclades: Hades - un joc nu foarte greu dar cu bataie, foarte multa interactiune si miniaturi. Il pot juca fara probleme cu oameni care nu prea pun boardgames pe masa. Il joc tot timpul cu mare placere.
The New Era - cand am jucat 51State mi-a placut dar nu m-a dat pe spate. New Era insa este un improvement major, cu interactiune muult mai mare, cu mai multe optiuni. Unul dintre putinele card games pe care le-as juca fara remuscari
Drum Roll - L-am cumparat numai pentru ca era cu circ pentru ca sunt fan circ

(astept si jocul ala cu gradina zoolgica, poate exista si nu stiu eu). Insa de fiecare data cand il joc imi place din ce in ce mai mult. Este un euro extrem de friendly iar grafica este de 10 plus. Printre putinele euro pe care le joc cu placere.
Eclipse - in lispa de TI3 sau RuneWars merge si un Eclipse....
Medici - idem Dominant Species: The Card Game
Shogun - Foarte interesant, clar peste El Grande (poate ca nu sunt acelasi gen dar pe mine acolo m-a dus cu gandul). Mi-a placut foarte mult cum iti planifici de la inceput actiunile si faptul ca de multe ori blufezi adversarii. Adica la majoritatea jocurilor daca faci lucrurile evidente vei castiga (pentru ca alea sunt si cele mai bune decizii) insa aici poti doar sa dai impresia ca vei face ceva evident (si astfel sa ii faci pe adversari sa se pregateasca pentru acel ceva) si apoi sa surprinzi printr-o alta alegere. As vrea sa incerc si Wallenstein.
Goblins Inc. - un joc extrem de amuzant, am fost un pic dezamagit dupa primul joc, ma asteptam sa fie un pic mai haos insa jocul e ok, asteptarile mele erau prea mari

. Un lucru foarte important care face ca jocul sa creasca extrem de mult in distractie este urmatorul:
COECHIPERII SA NU DISCUTE NIMIC INTRE EI asa cum zice si in regulament. Eu zic ca e vital acest amanunt, altfel jocul e cam banal.
Clash of Cultures - va inlocui 100% Civilization la mine in colectie. Nu stiu daca e mai bun in sine insa mie imi place mai mult. E mai compact ca si componente si desfasurare pe masa, este mai interactiv (poti sa iti ataci adversarii si cultural nu doar cu armate), sistemul de tehnologii desi greoi la inceput este foarte bine facut si imi place mult ideea cu cubuletele puse in acele gaurele (sunt sanse mici sa le imprastii pe harta). Imi place ca barbarii te ataca, adica nu poti sta inconjurat de barbari tot jocul fara sa faci nimic pentru ca, pana la urma ei te vor ataca. Imi place cum se dezvolta orasele (si ca idee si ca vizualizare). Un joc pe care trebuie sa-l am chiar daca nu as avea cu cine sa-l joc

)
Alien Frontiers: Factions - e a treia oara cand il joc, prima cu extensia. Nu imi place deloc, cred ca i-am dat destule sanse. Nu as putea sa spun de ce nu imi place, pur si simplu nu e pentru mine si nu e neaparat genul pentru ca Troyes mi-a placut ....
Galaxy Trucker - foarte foarte simpatic, este super fun sa iti vezi munca distrusa, stiu ca suna aiurea dar nu cred ca m-am distrat mai tare vreodata cand am pierdut tot ce am cladit

As vrea sa il incerc cu toate extensiile posibile ...
Andean Abyss - un singur lucru ma deranjaza la jocul asta: ca nu pot sa il joc non-stop. Este incredibil de intens, o interactiune si o stare de suspans cum nu am vazut la niciun alt joc. pur si simplu pentru mine nu a existat downtime, tot timpul a trebuit sa stau concentrat sa planuiesc chestii. Este jocul la care vorba mea preferata la jocuri (pe care prietenii o stiu bine) se potriveste ca o manusa, si anume: "Cum sa fac sa va fie rau?". Pe de alta parte cand faci cuiva rau ii faci altuia bine, nu numai tie. As vrea sa spun ca e cel mai bun joc ever insa ma rezum la a spune ca e jocul meu preferat la egalitate cu RuneWars.