Android Netrunner decks

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Rautz

Android Netrunner decks

05 Apr 2013, 11:00

Pe cardgamedb.com se pot construi deck-uri pentru Android Netrunner.
Puteti posta aici niste idei de deckuri, sa le discutam, poate sa le imbunatatim.

Deck Created with CardGameDB.com Android: Netrunner Deck Builder

Identity:
Noise: Hacker Extraordinaire (Core)

Total Cards: (45)

Event: (13)
Deja Vu (Core) x3
Sure Gamble (Core) x3
Modded (Core) x2 ■■
Special Order (Core) x2 ■■
Infiltration (Core) x3

Hardware: (7)
Cyberfeeder (Core) x3
Grimoire (Core) x2
The Personal Touch (Core) x2 ■■

Program: (17)
Datasucker (Core) x3
Djinn (Core) x3
Medium (Core) x1
Mimic (Core) x1
Parasite (Core) x2
Yog.0 (Core) x2
Imp (What Lies Ahead) x1
Crypsis (Core) x1
Corroder (Core) x2
Femme Fatale (Core) x1 ■

Resource: (8)
Ice Carver (Core) x2
Wyldside (Core) x2
Liberated Account (Trace Amount) x3
Aesop's Pawnshop (Core) x1 ■■

Influence Values Totals -
Anarch: 57
Criminal: 5
Shaper: 10

Deck-ul se bazeaza pe crearea unui rig imens pentru runuri extrem de ieftine.
Pentru early game threat se foloseste Crypsis care poate fi tras extrem de usor cu unul din Djin-uri. Corp e obligat sa-si apere foarte bine arhiva si R&D si asta ne da timp sa scoatem tot ce avem nevoie.
Wyldslide genereaza draw-ul de carti, Pawnshop il va distruge la nevoie pentru a nu ramane tot jocul la 3 actiuni, tot Pawnshop poate distruge si Crypsis o data ce scoatem icebreakerele.
Se genereaza extrem de multi bani cu Liberated Account si Sure Gamble si deckul are extrem de multe carti ieftine sau chiar gratis, si cu ajutorul Modded se poate face un rig imens aproape gratis.
Tot ce nu e icebreaker trebuie plasat pe Djins, din pacate pentru Parasites trebuie neaparat sa avem Grimoire scos.
3xDatasuckers+Ice Carver+3xCyberfeeder vor trece prin orice Ice-uri cu usurinta si extrem de ieftin. Daca R&D nu e pazit foarte bine se poate castiga jocul intr-o tura.

Am testat deckul ultimele 3 zile, in teorie arata bine, in practica are unele puncte slabe: rig-ul dureaza ceva pana e pus in functiune si un corp care se bazeaza pe agende rapide poate scorui multe/castiga. Genereaza multi bani dar e destul de vulnerabil la trace-uri si tag-uri, deckul se bazeaza pe multe resurse si daca primesti tag ti se vor distruge multe din ele.
De obicei e bine sa faci un deck cat mai concentrat, de 45 carti, insa cu Wyldside ma gandesc ca ar putea merge acest deck poate chiar mai bine cu 50-55 carti.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

Re: Android Netrunner decks

05 Apr 2013, 12:26

-1 Mimic
-2 Yog
-2 Corroder

+2 Cripsys
+1 Parasyte
+2 Imp

Nu cred ca ai nevoie de ice breakere si de un rig foarte puternic. E nevoie de early aggresion si de virusi. Sunt multe utilitare care te ajuta sa te bati cu ice-urile si maxezi nr de virusi. Ceea ce inseamna multe carti ajunse repede in arhive. La 7-8 cart in arhiva faci un run mai scump si sigur scoti ceva din el.
De asemenea, daca iti vine si cyber exodus eu as tuna un pic si as include si Personal Workshop... iti da speed.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Rautz

05 Apr 2013, 12:39

Chiar n-ai nevoie de mai multe Crypsis, ai 3 Djini care-l pot trage, si ai Wyldside care-ti trage deckul rapid (+2 Special Orders dar sa zicem ca daca vrei sa renunti la Icebreakers renunti si la ele)
Problema e ca nu poti juca un deck de Anarch fara icebreakere, tot ce-i trebuie corp-ului e sa puna 2-3 ice-uri si nu mai treci cu crypsis si cele 3 click-uri ramase.
Corp iti va face purge virus counters la 2-3 ture si toti parazitii, crypsis si imps iti devin inutile.
Nu mai vorbesc ca dupa purge, cand n-ai nimic pe Datasucker iti vor trebui vreo 15 bani+3 clicks de pus countere doar sa faci un run.

Crypsis e bun doar ca threat, sa nu poata corpul sa avanseze agende in primele cateva ture. Dupa 2-3 ice-uri puse e inutil (poate fi dat la Pawnshop deci nu e o mare pierdere ca l-am scos rapid)

De aia nici Imps n-am pus mai multi in deck pentru ca trebuie in primul rand sa treci de Ice-uri ca sa-i folosesti si asta se intampla abia dupa ce poti scoate icebreakers si in al doilea rand dupa un purge devin inutili (ma rog, ii dai la Pawnshop dar tot e o pierdere de timp cu ei)

Personal Workshop nu-si are locul in acest deck, in primul rand costa 4 influenta, in al doilea rand aproape toate cartile sunt gratis de instalat, pentru cele cateva carti mai scumpe avem Modded.
Last edited by Rautz on 05 Apr 2013, 12:46, edited 1 time in total.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

05 Apr 2013, 12:46

Crypsis iti trebuie mai multi daca e singurul icebreaker ca daca ti-l scoate din play sa ai si altii. E adevarat, il poti lua inapoi dar e bine sa ai si in hand unul de rezerva.
Impi nu pui jos mai mult de unul dar e un cosntant threat. Purge virus counters la 2-3 ture e un slow down enorm pentru corporatie avand in vedere ca ii consuma toate click-urile.
Ideea deck-ului e sa faci runnuri repede si agresiv si sa pui virusi jos. Plus, sa-l fortezi pe corp sa faca purge cat mai des sau sa riste. Cu cat face mai multe purge counters cu atat joci tu mai mult, cu atat mai multe carti ajung in arhive, cu atat mai multi bani ai.

Rautz

05 Apr 2013, 12:49

Inca o data, nu e ca si cand el face purge iar tu faci chestii, tu ai la randul tau doar 3 clickuri pe care le pierzi punand inapoi counterele pe Crypsis.
Iar 3 clickuri pierdute pentru a pune countere inseamna un singur run. Pierzi o tura intreaga nefacand nimic altceva decat un run (care mai si costa vreo 10-15 bani)

"Ideea deck-ului e sa faci runnuri repede si agresiv si sa pui virusi jos."
Cu crypsis poti face maxim 2 runuri/tura la inceputul jocului si maxim 1 run/tura dupa. Atat. Nu poti face nimic rapid si agresiv, iar acele runuri pe care le faci din cand in cand sunt scumpe ca naiba.

O strategie bazata pe Crypsis poate fi excelenta in alte deckuri pentru ca ai alte resurse la dispozitie, ai bypassuri, ai moduri sa-l faci pe corp sa n-aiba bani, etc.
Dar la Anarch unde totul se bazeaza pe virus counters pur si simplu il inviti sa-ti faca purge. Si cu un singur purge iti anuleaza progresul tuturor cartilor (Crypsis, paraziti, impi, datasuckers, medium). Gandeste-te numai cate clickuri pierzi sa scoti toate cartile astea in joc, si nu-ti vor fi de nici un folos pana nu stai iar sa le cresti.

Chiar ma gandesc sa fac un deck bazat pe Crypsis la criminal. Dar la anarch pur si simplu nu merge, incearca daca nu ma crezi si o sa vezi.

Caz concret aseara: avea Anca 3 ice-uri + Corporate Troubleshooter pe serverul cu agenda. Ca sa treci cu Crypsis de chestia asta iti trebuie 5 virus counters si vreo 15-20 bani. Pentru doar 3 ice-uri. Stai 2 ture complete doar punand virus counters, si te rogi sa nu-ti faca purge.
Cu icebreakere le treci in doua click-uri cu vreo 5 bani.

In orice caz, ia sa vedem daca putem sa facem un deck interesant pentru corp. Ma bate gandul sa incerc un NBN, n-am jucat pana acum cu ei.

Rautz

05 Apr 2013, 13:57

Identity:
Weyland Consortium: Building a Better World (Core)

Total Cards: (54)

Agenda: (11)
Private Security Force (Core) x2
Priority Requisition (Core) x3
Posted Bounty (Core) x3
Project Atlas (What Lies Ahead) x3

Asset: (5)
Snare! (Core) x2 ■■
Melange Mining Corp (Core) x1
Ghost Branch (Core) x1 ■
Security Subcontract (Core) x1

ICE: (25)
Enigma (Core) x3
Hadrian's Wall (Core) x3
Wall of Static (Core) x3
Hunter (Core) x2
Ice Wall (Core) x3
Data Raven (Core) x3 ■■
Tollbooth (Core) x2 ■■
Archer (Core) x3
Draco (What Lies Ahead) x3

Operation: (12)
Scorched Earth (Core) x3
Hedge Fund (Core) x3
Beanstalk Royalties (Core) x3
Oversight AI (A Study in Static) x3

Upgrade: (1)
Research Station (Core) x1

Total Agenda Points: 22

Haas-Bioroid: 0
Jinteki: 4
NBN: 11
The Weyland Consortium: 41

De deckul asta nu-s asa sigur. Se bazeaza in principal pe incercat de pus taguri pe runner si omorat cu Scorched Earth/Private Security Force.
Pentru pus tag are 3 ambushuri(1 care poate fi avansat), 3 agende si 8 ice-uri. In plus poate crea la inceputul jocului cu ajutorul Oversight AI un server fantastic cu Tollbooth, Hadrian's Wall, Data Raven sau mai ales Archer si are multe agende care pot fi scoruite rapid. Are 11 ice-uri foarte puternice, celelalte ajuta mult la inceputul jocului si pot genera bani cu ajutorul Security Subcontract.
Are un singur asset de castigat bani(Melange) insa are deja multe abilitati de facut bani si un singur Melange in spatele unui Ice puternic poate aduce multi bani pana sa fie trashuit.

Posibile modificari:
-renuntarea la Research Station (l-am pus pentru ca e posibil sa stam mult timp in mana cu Scorched Earths si Snares)
-Matrix Analyzer pare un ice bun care s-ar potrivi acestui deck dar nu stiu de unde sa iau influenta.
-Shadow e un alt ice bun dar e destul de slab ca strength si am deja 11 Sentry-uri.
-Poate sa cresc deckul cu 5 carti, 2-3 agende False Lead si 2-3 alte carti din cele scrise mai sus, poate un PAD Campaign sau inca un Melange
-adaugarea unor carti in directia avansarii unor carti, gen Shipment from Kaguya si Commercialization(sinergie cu abilitatea Weyland)
-sau din contra, scaderea numarului de carti la 45-49 pentru a forta mana runnerului cu agende plasate rapid si ice-uri cu tag-uri. Fie trece prin ele si risca sa moara, fie ma lasa sa scoruiesc agendele.

Rautz

05 Apr 2013, 15:59

Am mai citit acum pe cardgamedb si se pare ca sunt unii care cred ca Noise e OP si recomanda aceeasi idee cu Crypsis-ul. Parerea mea sincera e ca pe jucatorii slabi probabil ii bati foarte usor cu strategia, insa un jucator bun il bati doar cu noroc(sa prinzi multe agende trimise la arhiva sau un run norocos pe R&D cu medium la inceputul jocului). Iar contra Jinteki pur si simplu pierzi. Sta si rade de tine in spatele a 3-4 iceuri pe serverele centrale si cand iti termini deckul te omoara cu damage.

Dar de asta e frumos jocul pana la urma, fiecare factiune poate fi jucata in multe feluri.

Rautz

06 Apr 2013, 15:36

M-am mai gandit cum ar putea fi folosit un deck de Anarch cu Crypsis, si raspunsul e ca ar fi un deck complet diferit de ce am construit eu.
In primul rand nu mai poti folosi Wyldside, nu poti folosi Crypsis cu 3 clickuri si 7 carti in mana.
Daca nu mai ai Wyldside nu mai are rost nici Aesop's Pawnshop. Nu poti folosi nici 3 Djini cu 3 Datasuckers pentru ca purge-ul devine prea puternic.
Modded nu mai are sens, nici Special Order, poate merge in continuare Personal Touch pe Crypsis. Trebuie neaparat sa aduci Stimhack.
As renunta si la Ice Carver.
In mare ar fi un cu totul alt deck, peste jumate din carti ar fi diferite fata de deckul construit de mine, si inca cred ca nu ar fi un deck prea bun.

Rautz

08 Apr 2013, 02:37

NBN - Fast Advance - Tags Bluff

Identity:
NBN: Making News (Core)

Total Cards: (49)

Agenda: (11)
AstroScript Pilot Program (Core) x3
False Lead (A Study in Static) x3
Priority Requisition (Core) x2
Private Security Force (Core) x3

Asset: (4)
Melange Mining Corp (Core) x3
Adonis Campaign (Core) x1 ■■

ICE: (21)
Data Raven (Core) x3
Enigma (Core) x3
Matrix Analyzer (Core) x3
Tollbooth (Core) x3
Wall of Static (Core) x3
Chum (Core) x2 ■
TMI (What Lies Ahead) x2
Hadrian's Wall (Core) x2 ■■■

Operation: (6)
Hedge Fund (Core) x3
Beanstalk Royalties (Core) x3 ■

Upgrade: (7)
Red Herrings (Core) x3
SanSan City Grid (Core) x2
Corporate Troubleshooter (Core) x2 ■

Total Agenda Points: 21

Haas-Bioroid: 4
Jinteki: 2
NBN: 32
The Weyland Consortium: 9

NBN sunt extrem de puternici pe Trace-uri si au foarte multe carti care profita de Tag-uri pe oponent. Acest deck nu are nici una din acele carti.
Acesta e un deck care functioneaza pentru un singur meci contra unui adversar, daca oponentul realizeaza ca poate lua oricate tag-uri nu mai e eficient. Partea buna e ca aproape nimeni nu indrazneste sa ia Tag-uri contra NBN.
Deckul se bazeaza pe abilitatea NBN de a avansa rapid agendele, cu ajutorul AstroScript Pilot Program si San San City Grid, de a proteja acele agende cu Red Herrings si Corporate Troubleshooter si pe cateva ice-uri foarte puternice, Hadrian's Wall, Tollbooth si Data Raven. Teoretic in acest deck Data Raven e extrem de slab insa cum am zis nimeni nu indrazneste sa ia Tag sau sa puna counter pe Data Raven astfel incat functioneaza ca o bariera excelenta pe HQ sau R&D chiar de la inceputul jocului.
Initial am vrut sa includ si carti care profita de Tag-uri, ca Psychographics sau Closed Accounts insa am simtit ca nu functioneaza, in primul rand runnerul se fereste de acele taguri, in al doilea rand aceste carti la inceputul jocului sunt absolut inutile in mana si ocupa HQ-ul inutil, in al treilea rand nu iese numaratoarea punctelor de agenda. Singurul mod de a include aceste carti ar fi cresterea numarului de carti la 54-59, si asta intra in conflict cu ideea de Fast Advance, da runnerului timp sa se aseze si sa preintampine incercarile cu SanSan.

La inceput sunt destule Ice-uri cat sa tina serverele principale sigure (Enigma, Wall of Static, TMI, Data Raven), Matrix Analyzer am simtit ca merge bine impreuna cu Hadrian's Wall si agendele, si se incearca crearea unui server puternic cu Hadrian's Wall, Tollbooth, Chum si TMI care va fi extrem de scump de spart. La inceput plasat Adonis/Melange in el pana se obtine o economie puternica, intre timp pot merge acolo si Corporate Troubleshooter, SanSan si Red Herrings, ca mai apoi sa putem scorui agende la foc automat, cate una pe tura.

Cand NBN reuseste sa-si faca strategia e un deck puternic, cu un draw slab insa poate fi foarte slab.
Simt ca deckul ar avea nevoie de cateva ice-uri mai puternice insa nu stiu de unde sa le iau, cele NBN sunt in general destul de slabe.
Am incercat sa includ Archers insa nu functioneaza foarte bine daca trebuie sa trashuiesc 1-2 agende.

Am testat in cateva meciuri o strategie combinata Fast Advance/profitat de Tag-uri si am simtit ca nu functioneaza, trebuie construit fie un deck de Fast Advance, fie unul bazat exclusiv pe Tag-uri (cu carti gen Big Brother, Closed Accounts, Psychographics, SEA Source, Freelancer, Scorched Earth, Private Security Force)
De mentionat ca chiar si deckul actual are potential de damage contra Tag-uri daca se scoruieste Private Security Force rapid.

Deckul mai trebuie testat, sunt convins ca poate fi imbunatatit.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2013, 09:14

Trick of Light
Eu m-as uita si la cartea asta. Pt momentum. Te ajuta sa scorezi basically din mana agende. Nu stiu insa ce ar trebui scos si cate ar trebui puse. Oricum, probabil ca merge pentru o agenda maxim 2. Merge mai ales in fata cuiva care joaca cu Noise si instaleaza virusi multi. Atunci esti obligat sa aperi si arhive-ul.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2013, 10:43

Rautz wrote:... daca oponentul realizeaza ca poate lua oricate tag-uri nu mai e eficient ...
Am jucat si eu cu Criminal contra unui deck similar facut de vladV, la un moment dat m-am resemnat si luam taguri de la Data Raven like nothing. Asteptam ca un miel la taiere sa joace Scorched Earth sau ceva combinatie cu Neural EMP, sa fiu flatlined, aveam vreo 12 taguri.

Singurul meu avantaj era ca nu aveam decat vreo 6 resurse, din care 3 erau Liberated Account si puteam lua macar 12 de pe el. Odata ce am realizat ca nu are carti cu care sa imi faca rau, jocul a fost gata, mi-am putut face treaba in liniste :)

Rautz

08 Apr 2013, 10:51

Da, m-am gandit si la Trick of Light, problema cu ea este ca e 3 influenta. Si daca o folosesti probabil e bine sa pui 2 in deck. Si la randul ei Hadrian's Wall e 3 influenta, si iti trebuie ca sa poti folosi Trick of Light.
Singura solutie sa joci Trick of Light e impreuna cu Ice Wall. Dar atunci nu-ti mai ramane influenta si de Ice-uri mai puternice (iar NBN cam duce lipsa de asa ceva)
Eventual Trick of Light + Ice Wall + Wall of Thorns, dar deja asta inseamna multe carti si atunci trebuie sa renunti la altele, si nu stiu de unde sa scot carti(poate Corporate Troubleshooter desi pare foarte bun la aparat remote-ul; cartile economice iti trebuie pentru ca NBN e destul de slab economic, si atunci mai ramane doar sa scoti din alte Ice-uri, poate Enigma)
O posibila solutie: -2x Corporate Troubleshooter, -2x Chum, -2x Hadrian's Wall, +2x Trick of Light, +2x Wall of Thorns +2x Ice Wall.

Pe de alta parte daca aperi bine remote-ul si rezuiesti SanSan nu-ti trebuie Trick of Light pentru ca deja scoruiesti intr-o singura tura orice.

Tricky.

Rautz

08 Apr 2013, 10:56

Chuckila wrote:
Rautz wrote:... daca oponentul realizeaza ca poate lua oricate tag-uri nu mai e eficient ...
Am jucat si eu cu Criminal contra unui deck similar facut de vladV, la un moment dat m-am resemnat si luam taguri de la Data Raven like nothing. Asteptam ca un miel la taiere sa joace Scorched Earth sau ceva combinatie cu Neural EMP, sa fiu flatlined, aveam vreo 12 taguri.

Singurul meu avantaj era ca nu aveam decat vreo 6 resurse, din care 3 erau Liberated Account si puteam lua macar 12 de pe el. Odata ce am realizat ca nu are carti cu care sa imi faca rau, jocul a fost gata, mi-am putut face treaba in liniste :)
In acest caz poate tot ar fi bine includerea a 2-3 Psychographics. Daca indrazneste cineva sa ia multe Tag-uri pur si simplu scoruiesc instant 2-3 agende sa-l invat minte.
Poate sunt si putin sub influenta unui joc in care am avut relativ rapid in timpul jocului 2x Psychographics + 3x Closed Accounts in mana. In late game cand runnerul se resemneaza in a lua Tag-uri sunt excelente, in early game cand runnerul e inca precaut sunt execrabile, pur si simplu mana moarta.

Nu uita insa nici de Private Security Force, daca-l scoruieste si ai 12 Tag-uri e game over, fiecare tura a lui va fi 3x meat damage pana iti pierzi toate cartile (asa l-am batut pe Mita la concurs, neavand altfel un deck care sa profite de tag-uri)

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2013, 11:20

La Chum si Corporate Troubleshooter ma gandeam si eu ca pot dispare. Daca mergi pe scor-uit rapid din hand, nu stiu daca iti trebuie Troubleshooter pt a creste str la Ice. ai hadrian's si ice wall care pot fi avansate cu bani pe ele (basically cam acelasi lucru). Iar Chum mi se pare cam in plus. Chum straluceste cu neural katana sau carti de trace, meat damage, etc.. In deck-ul de fata nu stiu in fata carui ice il poti aseza.

Rautz

08 Apr 2013, 11:45

Teoretic Corporate Troubleshooter protejeaza SanSan-ul. Ca sa scoruiesti rapid intr-o prima etapa va trebui sa asezi SanSan+Red Herring in remote. Si pot fi trashuite pana apuci sa scoti tura viitoare si agenda. E doar teoretic, nu stiu cat de bine functioneaza, mai ales ca NBN nu are o tona de bani.
Dar am pierdut din vedere ca am renuntat la Archer, Corporate Troubleshooter functioneaza excelent cu ice-uri care au subrutine cu Trash Program, deci mai bine il scoatem.

Chum nu straluceste cu damageul ci cu +2STR pe care-l da; cu atat mai putin cu Neural Katana. Cel mai intalnit sentry ice breaker, Ninja, sparge Neural Katana cu sau fara Chum cu acelasi numar de credite(cu Chum creste STR la 5, exact cat face Ninja). Insa e extrem de ieftin si in general creste costul run-ului cu minim 2 bani. Tocmai in fata Data Raven e bun pentru ca-i creste STR la 6, crescand costul run-ului cu 3 bani si fortandu-l pe runner sa sparga subrutina in loc sa ia tag-ul gratis. Per total e o investitie extrem de ieftina care va saraci runnerul cu minim 10-15 bani de-a lungul jocului.

Nu poti folosi si Trick of Light si Hadrian's pentru ca ambele costa 3 influenta. S-ar putea sa ai dreptate insa si sa mearga binisor Trick of Light in acest deck. Trebuie testat.

Rautz

08 Apr 2013, 12:03

O alta idee ar fi includerea lui Ichi in deck, pentru ca lucreaza excelent impreuna cu False Lead. Din cauza pericolului de a-ti pierde clickurile, va trebui sa il spargi mereu, cu Ninja costa 6 credite spargerea lui. Cu Chum in fata deja costa 9 credite sa-l spargi.
L-as prefera chiar in loc de Hadrian's Wall si atunci renunt si la Matrix Analyzer, facand loc pentru 1-2 Psychographics si 1-2 Closed Accounts.

In fine, se pot face multe mici modificari, tine putin si de Meta(ce deckuri prefera in general jucatorii contra carora jucam) si preferinte personale.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2013, 13:11

In formula propusa de tine se pierde ideea de fast-advancement oarecum. E mai mult un deck de control care are posibilitatea de a puncta rapid la final (dupa ce are 1-2 agende scor-ate) si care, desi nu complet focusat pe asta, incearca sa il faca pe runner sa fie mereu atent la tag-uri.
Oricum, combo intre 2-3-4 carti care sa "inchida" tabla sunt multe. Depinde as zice eu destul de mult de meta-game si contra a ce vrei sa te aperi.

Rautz

23 Apr 2013, 17:06

Identity:
Chaos Theory: Wunderkind (Cyber Exodus)

Total Cards: (40)

Event: (18)
The Maker's Eye (Core) x3
Diesel (Core) x3
Inside Job (Core) x2 ■■■
Test Run (Cyber Exodus) x3
Stimhack (Core) x1 ■
Vamp (Trace Amount) x3 ■■
Notoriety (Trace Amount) x3

Hardware: (8)
Plascrete Carapace (What Lies Ahead) x2
Rabbit Hole (Core) x3
The Personal Touch (Core) x3

Program: (8)
Magnum Opus (Core) x2
Femme Fatale (Core) x2 ■
Gordian Blade (Core) x2
Snowball (Trace Amount) x2

Resource: (6)
Underworld Contact (A Study in Static) x3
Personal Workshop (Cyber Exodus) x3

Anarch: 7
Criminal: 8
Shaper: 59

Am folosit acest deck in Liga LOTB si i-am dat si lui flopo deckul sa-l incerce.
Ideea principala a deckului este ca are doar 40 carti, incepem jocul cu 5 sloturi de memorie iar programele folosite nu au nevoie de mai mult.
Ideal ar fi fost poate 3 Magnum Opus dar nu avem decat 2 intr-un Core Set, oricum avem si 3x Test Run cu care sa 'pescuim' Magnum Opus, dandu-ne o economie puternica. Impreuna cu Personal Workshop si Test Run putem face un rig complet extrem de rapid, si cu ajutorul Magnum Opus spargem orice server.
Economia e completata de Diesel(mai putine ture in care tragem carti inseamna mai multe ture cu Magnum Opus), Rabbit Hole si Underworld Contact.
Stimhack si Inside Job ne ajuta impotriva corporatiilor care vor sa scoruiasca rapid, pana am pus rig-ul in functiune.
Vamp si Notoriety folosesc in middle si late game, cand avem multi bani si putem sa furam corporatiei toti banii si scorui puncte de agenda in caz ca mai avem nevoie de 1-2 puncte.
Desi avem destul link, Plascrete Carapace ajuta impotriva Scorched Earth, la nevoie.
Personal Touch pe Femme Fatale sau Snowball.

Cele mai importante sunt programele, in special Magnum Opus, in rest aproape toate cartile sunt in functie de situatie, contra unor corporatii nu ne trebuie link deloc, contra altora da, daca nu folosim link nu ne trebuie nici Underworld Contracts si nici Plascrete Carapace.
Ideal ar fi in cateva ture sa instalam Magnum Opus si toate celelalte programe in Personal Workshop iar dupa aia toate clickurile folosite numai la luat bani + runnuri peste tot.

Mi se pare un deck destul de solid de Shaper, dar ca orice deck de Shaper poate fi lent pana sunt instalate toate programele. Lasat prea mult in pace de catre corporatie devine aproape imbatabil, cu o tona de bani si posibilitati de a nega banii corporatiei. E combatut cel mai bine de catre deckurile Fast Advance.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

25 Apr 2013, 09:58

Cateva carti din urmatorul Data Pack. Noise just got even better :shock:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Rautz

25 Apr 2013, 10:55

Surge e fantastic impreuna cu Medium si Grimoire. Pur si simplu va trebui sa-ti pazesti R&D foarte bine de acum incolo, preventiv.
Alternativ e bun impreuna cu Parasite pentru a trashui rapid un Ice, cand corporatia inca nu se asteapta.

HQ Interface pare destul de slab, costa 4 deci nu va putea fi jucat impreuna cu Sneakdoor Beta pentru efect maxim, iar cand va putea fi jucat nu prea va mai fi relevant, de obicei corporatia poate avea multe agende in HQ numai la inceputul jocului.

Kati Jones e extrem de slaba, costa 2, si apoi 1.5 credite per click, prefer Armitage Codebusting.

Rework nu-i vad inca scopul in HB(daca era sa pui on top in loc de shuffle macar putea fi folosit cu Beta Test)

Whirlpool e interesant, insa poate fi folosit destul de rar, posibil intr-o combinatie cu Data Mines + Fetal AI

Data Hound pare OK numai in NBN

Bernice Mai e o carte buna, dar nu se potriveste unei strategii de tag&bag, runnerul nu va face run oricum cu ultimul click si are timp sa scape de tag.

Simone Diego se potriveste bine unui Weyland cu Commercialization, si posibil constructiei unui super-server cu Hadrian's Wall super-avansat (sau Ice Wall super-avansat)

Post Reply

Return to “Discutii generale”