Ideea e urmatoarea:
1. Presupunem e un joc costa 200 lei, cu tipla, din magazin, luat la pret intreg, fara niciun discount sau promotie.
Ok, bine, in acest moment, jocul acesta, daca vrei sa il vinzi, trebuie sa fie mai ieftin cu:
- Minus 5% (10 lei), pt ca majoritatea au deja fidelizari la magazinul de unde cumpara ei de obicei
- Minus 10% (alti 20 lei), pt ca trebuie sa fie mai atragator pretul decat cel al magazinului X unde are fidelizare. Plus ca de multe ori e peste picior sa stai sa vorbesti cu omul la telefon, sa te sincronizezi cu programul lui, sa alegeti un punct de intalnire de comun acord, eventual sa dai 10 lei pe un taxi etc...
Deci, un joc de 200 lei in tipla valoreaza de fapt 170 lei pe bursa.
2. In momentul in care ai dat tipla jos, pretul jocului scade instant cu inca 10% din pretul intreg.
Jocul are acum o valoare de 170 - 20 = 150 lei
3. Daca apoi faci unpunch la componente, mai scade inca 10% din pretul intreg. Nu conteaza daca l-ai jucat de 3 ori sau niciodata, pt ca clientul nu stie. Deci unpunch inseamna deja un joc uzat, second hand.
Noul pret: 150 - 20 = 130 lei
Deci, un joc de 200 lei ajunge sa valoreze 130 daca vrei sa il vinzi, adica 65% din pretul initial (~2/3).
Eu am vandut multe jocuri si pretul la care s-au dat majoritatea a fost chiar atat, adica doua treimi.
Mai jos o lista, in caz ca atunci cand incercati sa urmati sfaturile mele si vi se pare ca rezultatul e prea mic, sa stiti ca fix o treime din pret a fost scazuta. Deci cam asa arata preturile unor jocuri second hand care sunt in conditii impecabile (altfel, daca jocul prezinta semne de uzura, mai scadeti 10-20%):
Un joc nou de 300 lei -> 200 lei
250 lei -> 160 lei
200 lei -> 130 lei
150 lei -> 100 lei
125 lei -> 80 lei
100 lei -> 65 lei
80 lei -> 50 lei
50 lei -> mai bine pastreaza-l
Succes!