March/April 2016 Romanian Math Trade

schimburi, imprumuturi, cereri, etc.
Forum rules
Pentru detalii asupra sistemului Ultimate Trades propus de Chuckila, vizitati topicul [forum]viewtopic.php?f=12&t=195[/forum]
Chuckila
King Meeple
King Meeple

March/April 2016 Romanian Math Trade

29 Mar 2016, 23:55

Salutare colegi Math Traderi,

Am dat drumul celei de-a treisprezecea editii a Romanian Math Trade. Jocurile se pot oferi pana Joi, 7 Aprilie, iar Wantlisturile se pot trimite pana Luni, 11 Aprilie. Ambele ora 22:00 ora Romaniei in cazul in care sunt in fata calculatorului; daca nu, cat de repede posibil.

Linkul unde se pot adauga jocurile: >>> March/April 2016 Romanian Math Trade <<<

Threadul de cereri: March/April 2015 Romanian Math Trade - Request Thread

Threadul de discutii: March/April 2016 Romanian Math Trade - Discussion Thread

Spor la schimburi!

LATER EDIT - IMPORTANT! Am primit mesaj de la unul din adminii BGG (indigopotter) referitoare la o schimbare in ofertele de bani. De acum inainte vor fi considerate drept vanzari, se vor comisiona cu 3% si trebuie facute conform modului explicat in threadul BGG Cash Value Trades in Math Trades (and how to make a geek market listing for them). Va rog sa tineti cont de acest lucru cand acceptati bani in schimbul jocurilor, cat si la final cand completati tranzactia.

Haddeo
King Meeple
King Meeple

Re: March/April 2016 Romanian Math Trade

30 Mar 2016, 10:33

pe site-ul olwlg eu nu vad math tradeul. Dureaza pana apare sau trebuie sa fac eu ceva anume ?

Sugestie de traducere pentru SWEETENERS : "Stimulente"
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

iadrianik
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2016, 10:49

Haddeo wrote:pe site-ul olwlg eu nu vad math tradeul. Dureaza pana apare sau trebuie sa fac eu ceva anume ?

Sugestie de traducere pentru SWEETENERS : "Stimulente"
Dureaza ceva timp pana apare, nu trebuie sa faci nimic.

Sugestia mea de traducere: Jocuri bonus.

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

30 Mar 2016, 13:19

Vreau sa vad daca am inteles bine: daca eu intru intr-un trade cu altcineva din bucuresti cu bani, dupa ce ne intalnim la coltul blocului si schimbam, trebuie ca unul din nou sa foloseasca paypal pentru a plati comisionul?!!

Chuckila
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2016, 13:30

26octombrie wrote:Vreau sa vad daca am inteles bine: daca eu intru intr-un trade cu altcineva din bucuresti cu bani, dupa ce ne intalnim la coltul blocului si schimbam, trebuie ca unul din nou sa foloseasca paypal pentru a plati comisionul?!!
Ai citit threadul care explica tranzactiile cu bani? Eu nu am mentiuni despre PayPal.

LookyRo
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2016, 13:34

Chuckila wrote:Ai citit threadul care explica tranzactiile cu bani? Eu nu am mentiuni despre PayPal.
In contul meu de pe GeekMarket am asa ceva:
"When your balance is greater than, €2.00, we will provide a Paypal link for paying your balance."

Ideea nu era neaparat "PayPal", ci plata unei terte entitati, care nu are legatura cu schimbul facut de noi.
(Mesajul e preluat din pagina thread-ului postat de tine: http://boardgamegeek.com/geekmarket/acc ... commission )

Chuckila
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2016, 13:40

3% din tranzactie trebuie sa mearga la BGG. 2€ se aduna daca vinzi jocuri de 66.66€. Pana atunci nu trebuie sa dai BGG-ului nimic.

Pun aici si articolul de pe BGG:
Any Math Trader who accepts a cash value trade (a numerical amount via gift card, gift certificate, PayPal, actual cash, etc.) is conducting a direct sale through the site and is subject to the associated commission fee (3%) required by the Terms of Service just as with any other sale.

After the trade, the person receiving the GC/PayPal/cash creates a Geek Market listing, and the person sending the GC/PayPal/cash buys it.

Reference: https://www.boardgamegeek.com/article/20602976#20602976

Step-by-Step:

1. Create a Geek Market listing (Miscellaneous Game Accessory is a good default option).

Direct link: http://www.boardgamegeek.com/geekmarket ... ectid=5985

2. Send the link to the Geek Market listing to the person sending the GC/PayPal/cash so that they can buy it.

3. Once an item is bought, it will need to be confirmed. You can see it under your Recent Sales in the Geek Market.

Direct link: http://boardgamegeek.com/geekmarket/account/sales

Click the sale ID of the listing that you wish to confirm.

Click "Confirm Transaction."

4. Once the commission amount is over the minimum, you can pay what is owed through http://boardgamegeek.com/geekmarket/acc ... commission
LookyRo wrote:(Mesajul e preluat din pagina thread-ului postat de tine: http://boardgamegeek.com/geekmarket/acc ... commission )
La mine e gol, nu zice nimic de modalitatile in care sa trimit acele comisioane. Idea este ca ele vor trebui platite la un moment dat - nu stiu daca trebuie trimis fix in momentul in care ai ajuns la 2 EUR, sau se poate astepta pana aduni mai mult pentru a evita comisioanele multiple. Asta se poate afla probabil de catre cei care doresc sa vanda jocurile printr-un simplu mesaj privat unui Admin de pe BGG. Momentan am vrut sa va atrag atentia, sa nu fie o surpriza noua politica.
Seller Commission Fee Account Balance
This shows your seller fee account balances, if any.

LookyRo
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2016, 13:48

Chuckila wrote:
LookyRo wrote:(Mesajul e preluat din pagina thread-ului postat de tine: http://boardgamegeek.com/geekmarket/acc ... commission )
La mine e gol, nu zice nimic de modalitatile in care sa trimit acele comisioane:
Seller Commission Fee Account Balance
This shows your seller fee account balances, if any.
Imi cer scuze; trebuia sa precizez ca am facut deja o tranzactie. Am deja 1.05 Euro in asteptare (in urma unei tranzactii de 35 de euro + 10 euro transportul, care aparent nu se calculeaza la comision).

3% nu mi se pare tare grav oricum.
+ ca sustim mai mult schimburi de jocuri pentru jocuri (jocuri pentru bani = vanzari, nu schimburi).

Worst case scenario: de la urmatorul MT o sa ne facem propriul sistem ;).
Probabil sunt cativa programatori web printre voi care ar putea da o mana de ajutor (myself included).

Chuckila
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2016, 14:03

Probabil si eu sunt cu musca pe caciula, cred ca am dat si eu in trecut jocuri pe bani (cred totusi ca am dat de muuuuult mai multe ori bani pe jocuri :D). Insa modul in care evitam acel comision BGG mi s-a parut tot timpul un glitch, un backdoor.

Pe mine unul nu ma deranjeaza sa ofer acel comision daca voi primi bani pe jocuri. Ma voi uita in urma la toate tranzactiile pentru a ma asigura ca voi da si retroactiv, din cate am inteles sistemul ar fi fost modificat de anul trecut si noi am cam zburat pe sub radar cu ultimele Math Trade-uri.

Pe de alta parte, stiu ca unii nu vor sa se incurce cu un nou set de reguli, pe langa cele ale Math Trade-ului in sine. De aceea e important ca toata lumea sa inteleaga acum, inainte de a accepta banii, ca pe viitor acest mod de "schimb" in particular va functiona in mod diferit ca si pana acum.
LookyRo wrote:Worst case scenario: de la urmatorul MT o sa ne facem propriul sistem ;).
Probabil sunt cativa programatori web printre voi care ar putea da o mana de ajutor (myself included).
Nu cred ca are sens sa investeasca cineva timpul pentru a produce un sistem care exista deja. Isi poate folosi timpul spre ceva mai util :)

Haddeo
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2016, 16:30

iadrianik wrote: Dureaza ceva timp pana apare, nu trebuie sa faci nimic.
Eu tot nu vad unde e math tradeul si totusi exista jocuri postate in lista.

iadrianik
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2016, 17:47

OLWLG wrote:Note: items added to the geeklist(s) do not immediately show up in the OLWLG. The math trade organizer (or sometimes Jeff) needs to periodically resync the OLWLG to the geeklist to pick up additions (items and/or comments, etc).
Presupun ca acelasi lucru e valabil si pentru a face ca Math Trade-ul sa apara in OLWLG, adica o sincronizare din partea organizatorului. Lucian ne poate spune daca e asa sau nu.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2016, 19:16

Nu sunt în fața calculatorului, nu pot verifica dacă a apărut în OLWLG.

Jocuri în listă se pot adăuga de mână. “Add item“ in geeklist. Și e drept, eu va trebui să sincronizez OLWLG-ul de mână, odată pe zi cel mai probabil.

Cererea de adăugare a fost făcută.

Haddeo
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2016, 19:42

ok, am inteles eu gresit. credeam ca si adaugarea se face exclusiv prin OLWLG

Chuckila
King Meeple
King Meeple

31 Mar 2016, 11:18

Scuze, am ajuns pe la 2 dimineata acasa si am cazut la datorie, nu am mai putut verifica prea multe. Am dat un resynch acum, zice ca avem 62 items.

Haddeo
King Meeple
King Meeple

31 Mar 2016, 21:43

Nu ar fi util sa trecem si prețul in RON la care apreciem noi jocul , astfel încât sa apara in sumar atunci cand facem lista de schimburi? Astfel devine si mult mai ușor sa apreciem ce joc se potrivește cu altul sau ce suma aproximativa sa propunem. Plus ca șansele ca algoritmul sa găsească cicluri câștigătoare creste considerabil.

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

31 Mar 2016, 22:06

Haddeo wrote:Nu ar fi util sa trecem si prețul in RON la care apreciem noi jocul , astfel încât sa apara in sumar atunci cand facem lista de schimburi? Astfel devine si mult mai ușor sa apreciem ce joc se potrivește cu altul sau ce suma aproximativa sa propunem. Plus ca șansele ca algoritmul sa găsească cicluri câștigătoare creste considerabil.
Math trade nu are valoare de schimb.
Dacă tu ești dispus sa dai un joc de 300 de lei pe unul de 50 de lei, cel ce are jocul de 50 pe unul de 150 si cel cu 150 pe jocul tău de 300 de lei atunci apare lanul și probabil schimbul. Toata lumea primește jocul pe care îl dorește.
La bani este la fel dacă X da 50 de Ron pe un joc de 300 ron și ambele intra în lanț atunci X primește jocul pt 50 ron

26octombrie
King Meeple
King Meeple

31 Mar 2016, 22:15

Miţã wrote:
Haddeo wrote:Nu ar fi util sa trecem si prețul in RON la care apreciem noi jocul , astfel încât sa apara in sumar atunci cand facem lista de schimburi? Astfel devine si mult mai ușor sa apreciem ce joc se potrivește cu altul sau ce suma aproximativa sa propunem. Plus ca șansele ca algoritmul sa găsească cicluri câștigătoare creste considerabil.
Math trade nu are valoare de schimb.
Dacă tu ești dispus sa dai un joc de 300 de lei pe unul de 50 de lei, cel ce are jocul de 50 pe unul de 150 si cel cu 150 pe jocul tău de 300 de lei atunci apare lanul și probabil schimbul. Toata lumea primește jocul pe care îl dorește.
La bani este la fel dacă X da 50 de Ron pe un joc de 300 ron și ambele intra în lanț atunci X primește jocul pt 50 ron
Asa e! besides, pretul fiecarui joc e la un clic distanta, multumita lui Vall :tu:

Haddeo
King Meeple
King Meeple

31 Mar 2016, 22:40

Eu am înțeles cum funcționează un math trade.
Ceea ce spui tu are șanse mai mari sa se întâmple atunci cand sunt puse la bătaie mii de jocuri.
Șansele ca între jocul/banii tai de 50 RON si jocul visat de 300 RON sa se interpuna alte cel putin 5 oferte, si fiecare din cele 5 oferte sa accepte jocuri in paguba cu 50RON fiecare care sa se traducă intr-un "profit" de 250ron pt tine, cred ca sunt mici in România. Plus ca trebuie sa existe mulți care sa accepte oferte slabe pt jocurile lor, iar cei care fac asta ma gândesc ca o fac pt jocuri obscure sau care stau de luni de zile la vânzare pe forum.
Dat eu nu am experiența , așa ca poate vorbesc prostii.

26octombrie
King Meeple
King Meeple

31 Mar 2016, 23:32

Pentru mine e chiar reconfortanta lipsa preturilor la un math trade. probabil ca e doar o chichita psihologica, insa cand bifez jocuri pentru jocuri, nu ma mai preocupa valoare "de bursa" a jocului, ma focusez mai mult pe gustul pe care mi l-a lasat jocul meu versus gustul pe care estimez/sper ca-l are jocul vizat. Mi s-a intamplat sa fac cate un schimb mai meh din punctul meu de vedere (asumat, evident, cand am bifat, da nu credeam ca tocmai ala iese :lol: ), asa cum mi s-a intamplat sa ma trezesc si cu cate un whaau! (tocmai ala a iesit!). Cumva, math tradeul are si o valoare intrinseca, experienta pe care ti-o ofera, asteptarea, cercetarea, riscul (sa-l bifez si pe ala, sa pun toate pariurile pe ce vreau mai mult sau sa-ncerc cat mai multe?!), iar asteptarea, sa ajunga Lucian acasa si sa ruleze ca nu mai pot! :D
Mie mi se pare bine asa cum e. Mai putin partea cu tranzactiile prin paypal, n-am posibilitatea sa platesc prin pp, asa incat toate tranzactiile in bani probabil ca vor pica pentru mine :(

iadrianik
King Meeple
King Meeple

01 Apr 2016, 18:29

Am mai adaugat azi cateva jocuri la math trade.
Am observat ca cele adaugate ieri au un numar de ordine mai mic cu 1, deci cineva a sters un item din lista.
Nu era acest lucru interzis in regulile math trade-ului?

Post Reply

Return to “Altele / Ultimate Trades”